בישול במיקרוגל - מסוכן?

• פותח/ת השרשור NIRAN
  • פורסם בתאריך

NIRAN

משתמש פעיל
691
32
נק' מוניטין:
299
691
32
אני יודע שהמיקרוגל פולט קרינה מסרטנת, אבל מה לגבי האוכל עצמו? האם הוא סופג קרינה כל שהיא או שהמיקרוגל פוגע בטיבו?🥷

קרינה לא נשארת באותו מקום.
כאשר אתה מקרין חומר הקרניים עוברות דרך החומר וממשיכות הלאה.
מבחינת קרינה אין שום בעיה לאכול אוכל מהמיקרו. אבל יכולה להיות בעיה אחרת שאולי יש משהו באוכל שאם אתה מקרין אותו הוא הופך למסוכן אבל זה לא נראה לי סביר.

אין שום סכנה המיקרו עובד על גלים בתדירות נמוכה , הקרינה שלו לא מיננת .

הסיכוי שתמות מהרכיבים באוכל עצמו גדולים יותר מהסיכוי שהקרינה תעשה לך משהו (מממ, משהו אמר צבע מאכל E-XXX? )

• פותח/ת השרשור
אם אני עומד ממש ליד המיקרו בזמן שהוא עובד אין שום סכנה כל שהיא מבחינת הקרינה?

אם אני עומד ממש ליד המיקרו בזמן שהוא עובד אין שום סכנה כל שהיא מבחינת הקרינה?

קרא מה שכתבתי .
377px-Electromagnetic-Spectrum-Hebrew.png

דאוס, אבל רופאים אומרים שסלולרים גורמים לסרטן!!111(ביננו, זה המיתוס הכי מעצבן)

כשאתה לידו והציפוי שלו לא עובד טוב, המיקרו אולי מסוגל לחמם אותך קצת וזהו.

נערך לאחרונה:
אין שום בעיה עם המיקרו שזה לא יהיה תירוץ שלך לא לאכול מספיק!

אני 17 שנה אוכל מהמיקרו ולא קרה לי כלום, נחשב הוכחה בעיניך?

מה הקשר? ויש אנשים שמעשנים 70 שנה ולא קרה להם כלום זה נחשב הוכחה שסיגריות לא פוגעות בבריאות?

רק פולניות צורחות לא לעמוד ליד המיקרו.

ובנימה זאת אני דורש, סייקל רטלין לפולניות.

קצת אלקטרוניקה, איך מיקרו גל עובד? בעצם המיקרו גל זה בעצם משדר, שמשדר בתדרי מיקרו-גלים, בסביבות ה 900MHZ, המיקרו משדר בעוצמה גבוהה, בסביבות ה700W (סלולרי משדר בהספק של ואטים בודדים).
כאשר גלי הרדיו הללו באים במגע עם האוכל, נוצרת תגובה מסוימת, אשר מעלה את הטמפרטורה של האוכל.
זו הסיבה מדוע אם תשימו ביצה ליד טלפון סלולרי, עם הזמן הביצה תתחמם.
איפה הקרינה כאן? הבעיה היא שהתאים במוח מתנדנדים מעל 900MHZ ומתחממים, לכן בעצם דיבור זמן רב בסלולרי יכול להזיק למוח, כי בעצם הוא "מטגן" אותו.
לכן מומלץ לא לשהות באיזור המיקרו-גל.
לאחר הפעולה של המיקרו גל, לא נשאר שום גלי רדיו בתוך האוכל, זה סתם שטות שהמציאו, באויר יש הרבה גלי רדיו, כל השידורי רדיו שקולטים באויר, ובנוסף יש שידורי רדיו ממטוסים (עם מיגדלי הפיקוח), תדרי צבא וכו'.

אתה הנדסאי נכון?

הנושא של אינטרקציה בין חומר לאנרגיה במקרה של המיקרו הוא מסובך מאוד כך שלא סביר שמלמדים אתכם אותו עד הסוף (זה בסדר, אני חושד שאפילו רופאים לומדים על הנושא הזה כמו התחת שלי וזאת הסיבה לטענות חסרות הבנה על האפקטים של הקרינה הזאת).

מה שיפה בקוואנטים, זה שאם גל\חלקיק אחד לא מספיק כדי לעשות משהו, כולם לא יעשו שום דבר כי האינטרקציה של הקרינה עם החומר היא תמיד חלקיק חלקיק והאנרגיה לא נאגרת עם הזמן עד שהיא עושה משהו. (פונקצית הגל היא המצב שמאפיין את המעבר בין האינטרקציות ולא את האינטרקציה עצמה, שם הקרינה מתנהגת כחלקיק).

הסיבה שטלפון סלולרי אף פעם לא יחמם ביצה\יזיק למוח\יעשה משהו לגוף, היא שהתדירות של הגל שלו מאוד נמוכה ולכן החלקיקים שלו בעלי תנע ואנרגיה חלשים בלפחות 3-4 סדרי גודל מאלה שיכולים לפרק קשרים כימיים בגוף האדם (אאל"ט גם האנרגיה שדרושה לעורר את דרגות החופש של המולקולות המורכבות והפשוטות בביצה היא גדולה יותר כך שלא יכולה להיות לקרינה השפעה ישירה עליהן).

בכל אופן, לפחות 4 פרופסורים שלימדו אותי קורסים בכימיה ובפיסיקה הסכימו על העניין.

אתה הנדסאי נכון?

הנושא של אינטרקציה בין חומר לאנרגיה במקרה של המיקרו הוא מסובך מאוד כך שלא סביר שמלמדים אתכם אותו עד הסוף (זה בסדר, אני חושד שאפילו רופאים לומדים על הנושא הזה כמו התחת שלי וזאת הסיבה לטענות חסרות הבנה על האפקטים של הקרינה הזאת).

מה שיפה בקוואנטים, זה שאם גל\חלקיק אחד לא מספיק כדי לעשות משהו, כולם לא יעשו שום דבר כי האינטרקציה של הקרינה עם החומר היא תמיד חלקיק חלקיק והאנרגיה לא נאגרת עם הזמן עד שהיא עושה משהו. (פונקצית הגל היא המצב שמאפיין את המעבר בין האינטרקציות ולא את האינטרקציה עצמה, שם הקרינה מתנהגת כחלקיק).

הסיבה שטלפון סלולרי אף פעם לא יחמם ביצה\יזיק למוח\יעשה משהו לגוף, היא שהתדירות של הגל שלו מאוד נמוכה ולכן החלקיקים שלו בעלי תנע ואנרגיה חלשים בלפחות 3-4 סדרי גודל מאלה שיכולים לפרק קשרים כימיים בגוף האדם (אאל"ט גם האנרגיה שדרושה לעורר את דרגות החופש של המולקולות המורכבות והפשוטות בביצה היא גדולה יותר כך שלא יכולה להיות לקרינה השפעה ישירה עליהן).

בכל אופן, לפחות 4 פרופסורים שלימדו אותי קורסים בכימיה ובפיסיקה הסכימו על העניין.
ברק אתה צודק פה באפן כללי .
אבל ...
תהלכים קרינתיים מתרחשים כל הזמן ( פלרוסנציה ופוספרצנציה ) גם בטמפרטורת נמוכות .
חימום ביצה או תאי גוף בהקשר של קרינה הוא לא נכון ,כי חימום הוא תהליך לא קרינתי .
ובקשר לאפקט הפוטואלקטרי אין קשר בין מה שכתבת לדרגות חופש .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית