בישול במיקרוגל - מסוכן?

• פותח/ת השרשור NIRAN
  • פורסם בתאריך
ברק אתה צודק פה באפן כללי .
אבל ...
תהלכים קרינתיים מתרחשים כל הזמן ( פלרוסנציה ופוספרצנציה ) גם בטמפרטורת נמוכות .
חימום ביצה או תאי גוף בהקשר של קרינה הוא לא נכון ,כי חימום הוא תהליך לא קרינתי .
ובקשר לאפקט הפוטואלקטרי אין קשר בין מה שכתבת לדרגות חופש .

אח..... פוטואלקטרי .. יש לי פלאשבקים לשיעורי פיסיקה 😣

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אין קשר לטמ"פ של הביצה, החלקיק של קרינת הרדיו מהפלאפון הוא מאוד לא אנרגטי ולכן הוא לא יעורר את דרגות החופש בביצה ופשוט ימשיך הלאה בלי אינטרקציה. אין גם קשר לאפקט הפוטואלקטרי, האפקט הזה רלוונטי במתכות, לא בקשרים כימיים של מולקולות.

לגבי החימום, טמפ' היא בעצם מדד לאנרגיה קינטית של חלקיקי חומר שנעים בצורה אקראית . אם פוטונים של קרינה מסוג מסוים מצליחים להתנגש בהם ולהעביר אנרגיה אל דרגת חופש שלהם, הם יעלו את הטמפ' ויחממו את החומר ובמקרה שלנו זה לא קשור עד כמה החומר או הסביבה חמים מליכתחילה.

במקרה של המיקרוגל, חימום הוא כן תהליך שקשור לקרינה, כי הוא נעשה על ידה.

אוו! יפה מאוד, מהנדס למה?(שואל מסקרנות בלבד)

נערך לאחרונה:
אני מאוד אוהב את המקצוע הזה, חוצמזה מגיל 17 החלטתי שזה התחום שאני רוצה לעסוק בו בחיים 😃
תחום מאוד מעניין למי שאוהב מדעים.

מאשין הד, אני חושב שהוא התכוון באיזה תחום אתה מהנדס? מכונות\ חשמל\משהו אחר?
ברק, בקשר למה שאמרת על טלפיונים סלולרים, מה בדבר האנטנות הסלולריות (שמדי פעם שורפים )?

נערך לאחרונה:
לדעתי כלום, אני הייתי מוכן לקבל כסף בעד שישתלו לי כאלו בבית(יש אנשים שעושים זאת).

אין קשר לטמ"פ של הביצה, החלקיק של קרינת הרדיו מהפלאפון הוא מאוד לא אנרגטי ולכן הוא לא יעורר את דרגות החופש בביצה ופשוט ימשיך הלאה בלי אינטרקציה. אין גם קשר לאפקט הפוטואלקטרי, האפקט הזה רלוונטי במתכות, לא בקשרים כימיים של מולקולות.

לגבי החימום, טמפ' היא בעצם מדד לאנרגיה קינטית של חלקיקי חומר שנעים בצורה אקראית . אם פוטונים של קרינה מסוג מסוים מצליחים להתנגש בהם ולהעביר אנרגיה אל דרגת חופש שלהם, הם יעלו את הטמפ' ויחממו את החומר ובמקרה שלנו זה לא קשור עד כמה החומר או הסביבה חמים מליכתחילה.

במקרה של המיקרוגל, חימום הוא כן תהליך שקשור לקרינה, כי הוא נעשה על ידה.

פליטת חום אינה שווה לפליטת אנרגיה .
מה שמעלה טמפטורה בחימום הוא סיבובי מולקולות וויברציות למיניהן ולא תהליך קרינתי .
בקשר לחישובים של דרגות חופש של מולקלות הן כן תלויות בסביבה ובאנרגיה ההתחלתית שיש להן (הקיבול מושפע מטמפרטורה ולחץ ) .

נערך לאחרונה:
או, תאמין לי שגם לי.
אני לא מבין מה הבעיה כאן, חום מעצם הגדרתו, הוא סוג של אנרגיה, כשאתה פולט אותו בצורה כלשהיא אתה פולט אנרגיה.

המיקרוגל פולט קרינת מיקרו שהאנרגיה שלה מתאימה בדיוק כדי לעורר את דרגת החופש הויברציוניות של מולקולות המיים ואז האנרגיה נקלטת במזון בצורת העלאת ""מהירות"" הרעידות של המולקולות (כן, אני יודע שזה לא בדיוק כך, אבל נגיד כדי לפשט) והטמפ' עולה .

נערך לאחרונה:
או, תאמין לי שגם לי.
אני לא מבין מה הבעיה כאן, חום מעצם הגדרתו, הוא סוג של אנרגיה, כשאתה פולט אותו בצורה כלשהיא אתה פולט אנרגיה.

המיקרוגל פולט קרינת מיקרו שהאנרגיה שלה מתאימה בדיוק כדי לעורר את דרגת החופש של הויברציוניות של מולקולות המיים ואז האנרגיה נקלטת במזון בצורת העלאת ""מהירות"" הרעידות של המולקולות (כן, אני יודע שזה לא בדיוק כך, אבל נגיד כדי לפשט) והטמפ' עולה .

ואתה רוצה להיות חשוף לכאלה אנרגיות כול הזמן?
אני לא חושב שיהיה לך נעים אם טמפרטורת הגוף שלך תעלה עקב הקרנת מולקולות המים שבך.

דבר ראשון, האנרגיה של הסלולרי חלשה יותר בהרבה ולא מעוררת כלום, פשוטו כמשמעו.

דבר שני, הקרינה של המנורה שלך חזקה פי 100 לפחות ומחממת יותר (זה אותו סוג קרינה, רק שהאנרגיה של המיקרו חלשה יותר). תיכף תגיד לי שהמנורה מסרטנת. אפילו כשאתה קם מהכסא שלך הקרינה האינפרה אדומה שמשתחררת חזקה יותר...

או, תאמין לי שגם לי.

המיקרוגל פולט קרינת מיקרו שהאנרגיה שלה מתאימה בדיוק כדי לעורר את דרגת החופש של הויברציוניות של מולקולות המיים ואז האנרגיה נקלטת במזון בצורת העלאת ""מהירות"" הרעידות של המולקולות (כן, אני יודע שזה לא בדיוק כך, אבל נגיד כדי לפשט) והטמפ' עולה .

הכל נכון, אבל פליטת אנרגיה יכולה להיות או תהליך קרינתי או לא קרינתי , פליטת חום היא לא תהליך קרינתי .

שיהיה...(אני כבר לא מבין בעצמי על מה אני מתווכח פה)

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית