הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חברת חשמל נגד הציבור, מי חייב למי כסף?

• פותח/ת השרשור SPF
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
אתה מבין את גודל האבסורד האמיתי פה?
זה WINWIN SITUATION עבור חברת החשמל.
גם אם כביכול "יחזירו" לציבור את הכסף, הם יעלו את התעריפים.

• פותח/ת השרשור
זכור לי שפעם דיברו על להפריט את הקרקס הזה, אני מבין שזה לא קרה.
נ.ב : http://keshelshuk.blogspot.com/2011/10/blog-post_25.html

אתה סתם פוגע במנהלי קרקסים, הם מתנהלים פי חמישים יותר טוב מחברת חשמל.
שתדע לך שבמצב שבו חברת חשמל נמצאת עכשיו אני לא בטוח שגם הפרטה תועיל עם הצרכנים.
היא תועיל רק עם הממשלה בעיקר ובעלי ההון שירכשו את חברת החשמל.
הצרכנים לעומת זאת יהנו מתעריפי חשמל גבוהים בהרבה, צריך לומר למען ההגינות כי תעריפי החשמל בארץ יחסית מצחיקים לעומת מדינות מפותחות אחרות.

אתה סתם פוגע במנהלי קרקסים, הם מתנהלים פי חמישים יותר טוב מחברת חשמל.
שתדע לך שבמצב שבו חברת חשמל נמצאת עכשיו אני לא בטוח שגם הפרטה תועיל עם הצרכנים.
היא תועיל רק עם הממשלה בעיקר ובעלי ההון שירכשו את חברת החשמל.
הצרכנים לעומת זאת יהנו מתעריפי חשמל גבוהים בהרבה, צריך לומר למען ההגינות כי תעריפי החשמל בארץ יחסית מצחיקים לעומת מדינות מפותחות אחרות.

מה התעריפים במדינות עם חברות חשמל פרטיות?
איך זה שהמחירים פה מצחיקים למרות ההתנהלות הכושלת?

• פותח/ת השרשור
מה התעריפים במדינות עם חברות חשמל פרטיות?
איך זה שהמחירים פה מצחיקים למרות ההתנהלות הכושלת?

מה זאת אומרת איך? התעריפים של חברת החשמל פה צריכים לעבור אישור.
אין שום קשר בין ההתנהלות הכושלת של חברת החשמל בנושאי שכר ופרוייקטים לבין התמחור של החשמל

http://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=9884

ועוד אחד ..
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/079/937.html

אם התעריך נמוך מהרגיל וההתנהלות כושלת ובזבזנית, אז או שהחומרי גלם זולים וניתן להוזיל את התעריף עוד יותר, או שהציבור משלם על ההפסדים דרך מסים. מבין מה אני שואל? אני מנסה להבין מה הסיפור של חברת החשמל

• פותח/ת השרשור
אם התעריך נמוך מהרגיל וההתנהלות כושלת ובזבזנית, אז או שהחומרי גלם זולים וניתן להוזיל את התעריף עוד יותר, או שהציבור משלם על ההפסדים דרך מסים. מבין מה אני שואל? אני מנסה להבין מה הסיפור של חברת החשמל

מבין מה אתה שואל.
העניין מאוד מורכב, אני מציע שאם זה מעניין אותך תחקור את הנושא לעומק.

באופן שטחי, הרבה "מההפסדים" נבעו גם מפרוייקטים שחברת החשמל ביצעה כמו הקמת תחנות כח נוספות ועבודות תשתית שהתארכו מעל לגדר הרגיל ובמכרזים תפורים שעלו יותר ממה שיכלו לעלות, כמו-גם עניין תוספות השכר השערוריתייות והמענקים הנדיבים.
אתה לא משלם על ההפסדים דרך מיסים כי אחרת לא היו הפסדים.
אבל אתה כן תתחיל לשלם הרבה יותר בקרוב על החשמל אם תאושר רפורמת ההבראה של חברת החשמל.

הציבור משלם על ההפסדים דרך המסים כמובן. בכל מקרה, הפרטה זו לא מילת קסם. מה שיקרה בארץ זה שיפריטו את חברת החשמל אך השוק ישאר סגור לחלוטין והיא תשאר החברה הכושלת שהיא היום.

הפרטה בצורה שבה היא נעשית במדינה הזאת סביר להניח שתלך ל"חתולי שמנת" של השוק.
מה שיותר חשוב הוא כמו ש-coldfire מתכוון אני מניח, וזה לפתוח את השוק לתחרות מבלי להעניק לחברת החשמל הקיימת שום הטבות ממשלתיות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית