הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אי התייצבות לצו ראשון

אני יודע שזה לא קשור לשאלה שלך אבל, מה המניעים שלך לא לעשות צבא?

• פותח/ת השרשור
אני יודע שזה לא קשור לשאלה שלך אבל, מה המניעים שלך לא לעשות צבא?

אני בן יחיד, אבא שלי הוא אב חד-הורי וחולה בסכרת ועוד כמה מחלות לב (בלי קשר לסכרת), הוא עובד מהבית והוא חייב שאני אהיה לידו 80% מהיום. בנוסף אני מנסה בזמן בצפר לעבוד מתי שמזדמן בשביל לעזור לו קצת.. הצבא לא מבין את זה. אני לא מוכן להתגייס.

אני בן יחיד, אבא שלי הוא אב חד-הורי וחולה בסכרת ועוד כמה מחלות לב (בלי קשר לסכרת), הוא עובד מהבית והוא חייב שאני אהיה לידו 80% מהיום. בנוסף אני מנסה בזמן בצפר לעבוד מתי שמזדמן בשביל לעזור לו קצת.. הצבא לא מבין את זה. אני לא מוכן להתגייס.
סתם שאלה, איך הוא לא מבין את זה אפילו לא היית בצו ראשון...
בכל מקרה, אם לא תתיצב הם ישלחו לך עוד זימון ואח"כ עוד זימון עד שבסופו של דבר יבואו ויקחו אותך לשמה.

ממה שזכור לי, אנשים שהשתמטו מהצבא, כלומר לא התייצבו, לא הגיעו ליום הראשון שלהם בצבא, נחשבים גם עריקים.
בגדול יעשו לך צרות.

לדעתי?
תיגש ותדבר עם הגורמים המתאימים. עם משקית תש.
אם פשוט לא תיגש הם לא ידעו מה המצב שלך אם לא תספר להם.

יקח המון זמן עד שמישהו יבוא לקחת אותך. בדרך כלל ישלחו 4-5 זימונים לצו הראשון, עד שבסוף יבואו אליך.
אם תפעל חכם, תוכל לצאת בלי לעשות יותר מדי סקנדל. קב"ן זה משחק ילדים.

אה- אז תציין גם למה אתה לא רוצה להתגייס. אני מאוד מצטער, לא ידעתי שהמצב כ"כ מורכב.
בכל מקרה לשאלתך- לא לבוא לצו ראשון זה לא הפתרון לבעיה שלך, כי בסוף ישלחו לך צו אדום- שאחריו אם לא תבוא יתחילו לערב את המשטרה אם אני לא טועה.
הפתרון לדעתי- תלך לצו ראשון. יש שם ראיון אישי שם שואלים אותך מה אתה רוצה לעשות בצבא וכו' וכו'. פה יש לך 2 אפשרויות: להגיד לה את הבעיה ולבקש ממנה שירות כמה שיורת קרוב לבית עם יציאות יומיות (ג'וב)
או שאתה יכול לעשות שטויות, לקלל להגיד שאתה ללא רוצה להתגייס וכו' וכו' וככה כנראה שלא יגייסו אותך למשהו רציני (לא בטוח).
אני במקומך הייתי הולך לראיון ואומר למראיינת את המצב. אם בכל זאת היא תהיה מטומטמת מספיק כדי לתת לך נתונים של קרבי- תצטרך להוריד פרופיל בצורה כל שהיא.

לא להתגייס בכלל? יהיה לך מאוד, אבל מאוד קשה. לדעתי המקס' שתצליח זה להשיג ג'וב, תיצא יומיות ובשעות כמעט כמו של בית הספר.

שירתתי בלשכת גיוס ככה שמה אני אומר לך זה בדיוק מה שייקרה, ישלכו אליך זימונים לא זוכר בדיוק כמה בשלב מסויים יצא עליך צו אי יציאה מהארץ וייקבע לך תאריך גיוס בלי לעשות צו ראשון לאחר מכן שיגיע התאריך יגיעו אליך לוכדי עריקים הביתה (הם לא אנשים סימפטיים) עם נציג\נציגה (בדרגת קצין) ממדור ביקורת בתה"ש הם יקחו אותך ללשכה יעשו לך צו ראשון על המקום ויגייסו אותך באותו יום ואם אני לא טועה אתה תכנס למעצר צבאי גם על הדרך שתסים את תקופת המעצר יציבו אותך איפשהו בתור חייל כנראה תעשה גם את הטירונות בחוות השומר (באסה מאד)

אתה יכול למנוע את כל זה אם תלך ללשכה וכשתראה משק"ית ת"ש תסביר לה את הבעיות ,סתם כי המקרים שלנו דומים אני אגיד לך שאני בן יחיד להורים גרושים ולאמי היה סרטן בתקופה של הצבא למרות זאת התגייסתי קיבלתי ת"ש5 ואיזה תפקיד שאני רוצה , בחרתי להיות מש"ק משמעת עשיתי 8:00-16:00-17:00 לפעמים יותר לפעמים פחות והצלחתי לעבוד \ להתאמן \ לשחק כדורסל בקבוצה בליגה א' ולעזור לאמא שלי עם כל הבעיות שהיו אז.
לדעתי עדיף לעשות שירות מלא מאשר לעבור חצי שנה\שנה של גיהנום כדי לצאת מהצבא גם בעתיד אם לא תשרת תתקל בהרבה בעיות אחרות בכל מקרה הצבא זאת אחת התקופות הכי טובות בחיים שלי ובסה"כ של 90 אחוז מהאנשים שאני מכיר, זה נכון שאין הגיון בצבא ויש היררכיה חרא ואין דמוקטריה וכו' וכו' אבל בסופו של דבר כולם נהנים שם. כתבתי את כל זה כי לא נשמע שיש לך בעיה (עם כל הכבוד) לשרת באמת... נשמע שאתה קצת מפוחד ומבואס ודואג לאבא אז תדע שאפשר לשלב צבא כמעט עם כל דבר וזה שווה את זה.

תתגייס. אחר כך תדאג לצאת. הקבן הוא החבר הטוב ביותר של החוגר.

ידידי, ברמת העיקרון סוכרת אינה מצריכה שמירה צמודה אלא בשלבים ממש מתקדמים בהם כבר ישנו עיוורון ותופעות מתקדמות אחרות.
לגבי כמה מחלות לב, לא ברור לי כמה ואיזה מחלות לב בו זמניות יכולות להתרחש אך בהנחה כי אתה דובר אמת, אני רוצה לשאול אותך:
האם לאביך יש תעודת נכה עקב מצבו הבריאותי?
אם התשובה לשאלה היא כן, אז אין שום צורך בטריקים חמקמקים בכדי לצאת מן השירות.
גש לצו, תביא עמך מסמכים רפואיים המעידים על מצבו של אביך , כמו-גם על כך שאתה מתגורר עם אביך לבד.
תביא איתך כל דבר שיכול להוכיח את טענתך כי אין לו אף אחד שמטפל בו מלבדך והוא אינו מסוגל לטפל בעצמו לבד.

אם אכן זהו המצב, סביר מאוד שתקבל דרגת ת"ש שלא תשנה את הסטטוס הנוכחי שלך ותאפשר לך להמשיך ולעזור לאביך.

בהצלחה.

אנשים פה מגזימים.. עם אתה בטוח במאה אחוז שאתה לא רוצה להיתגייס פשוט תעשה הכל הפוך יהיה לך חודשיים שלוש קשים וזה ייגמר.. תישב הרבה בכלא.. כלא צבאי זה לא כזה נורא ילדים כמוך... כל היום תגיד קב"ן קב"ן קב"ן ותילחם יצעקו עליך הרבה ותהיה בכלא.. זה ייגמר בסוף... תגיד לקב"ן את הבעיות שלך.. ותאיים קצת על החיים של עצמך.. אבל כל זה במיקרה שאתה בטוח שזה מה שאתה רוצה.. וזה לדעתי גם יכול לעשות לך קצת בעיות בעתיד אז תישקול טוב ליפני שאתה יוצא לדרך...בהצלחה..

איזה בעיות זה יעשה לו?
מספיק עם הפיקציות.

אנשים פה מגזימים.. עם אתה בטוח במאה אחוז שאתה לא רוצה להיתגייס פשוט תעשה הכל הפוך יהיה לך חודשיים שלוש קשים וזה ייגמר.. תישב הרבה בכלא.. כלא צבאי זה לא כזה נורא ילדים כמוך... כל היום תגיד קב"ן קב"ן קב"ן ותילחם יצעקו עליך הרבה ותהיה בכלא.. זה ייגמר בסוף... תגיד לקב"ן את הבעיות שלך.. ותאיים קצת על החיים של עצמך.. אבל כל זה במיקרה שאתה בטוח שזה מה שאתה רוצה.. וזה לדעתי גם יכול לעשות לך קצת בעיות בעתיד אז תישקול טוב ליפני שאתה יוצא לדרך...בהצלחה..
אל תיהיה דביל

שכל!! אם אבא שלו צריך אותו לידו לעזרה, איך הוא יעשה את זה מהכלא?

הדרך המהירה לצאת מהצבא היא דרך הקבן,תשתדל מאוד מאוד לא להכנס לכלא הצבאי לצאת על נפשי בכלא קשה עד לבילתי אפשרי.אתה צריך לבוא לקבן ולהראות לו שאתה אדם דיכאוני ולא מתאים למסגרת הצבאית.
תחפש את אתר טרגט 21 ברשת (אם הוא עדיין קיים) יש שם פורום והרבה חומר.

בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית