נק' מוניטין:
2,836
- 1,912
- 396
;ssagszאתה בדרך הנכונה. כלומר, אני מסכים איתך בכל מה שקשור לכלכלה הנוכחית. היא מעין פילוסופיה ולא מבוססת מדעית.
הרעיון הוא להפוך את הכלכלה לשיטה מדעית. כלומר, כיצד ניתן לכלכל חברה אנושית בכדור הארץ באופן שיהיה בר קיימא?
ברגע שמגיעים לנוסחה הזאת, הפכנו את הכלכלה למדע. זאת בדיוק המטרה של פרויקט ונוס.
כלכלה הוא תחום מתוך ה-Social Science, שוב חוזר (הניגון).
להפוך את זה ל"מדעי" על ידי התפיסה הבדיונית שלך במדע הוא לא "מדעי" מיסודו.
בר-קיימא זה לא יותר מסיסמא. מי הסיק שיש צורך אמיתי במערכת בת קיימא או שזה פתרון תקף לאיזשהי בעיה?
הנה הרצאה מעניינת בנושא לכל המעוניינים להקשיב ולבחון, בלי לפסול על הסף מיד:
׳–'׳§ ׳₪׳¨׳¡׳§׳• ׳׳¨׳¦׳” ׳‘׳׳•׳*׳™׳‘׳¨׳¡׳™׳˜׳” 1999‎ - YouTube
---------- התגובה התווספה ב 17:53 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:36 ----------
מרקס לא היה בעד שיתוף פעולה ממש. הוא דיבר על כך שמעמד הפועלים צריך להיות חזק ושיוויוני מבחינת התגמול שהוא מקבל, למעמד היצרני. פרויקט ונוס שואף לביטול מעמד הפועלים וע"י כך יווצר מעמד אחד, שבו כולם יצרנים.
מבחינה בסיסית, מרקסיזם ופרויקט ונוס הם שונים לגמרי. אין שום התייחסות של מרקס למשאבי הטבע אלא רק למשחק הכלכלי בין בני האדם.
כלכלה הוא התחום שמתעסק בהקצאת משאבים, ואני לא מכיר סוג אחר של משאבים חוץ מהקיימים בטבע.
מרקס טען שהמוטיבציה של מעמד הפועלים יגיע מחינוך טוב, אך כל חינוך שבעולם לא יעזור אם בשורה התחתונה אתה מקבל כסף בלי לעשות כלום. כלומר, אם התרבות מקדמת תגמול עבור חוסר עשייה בדיוק כמו שהיא מקדמת תגמול עבור עשייה, אזי התוצאה היא פרזיטים.
במשך כל הדיון חזרת וטענת שצריך לחנך את כולם. ושכולם צריכים לקבל מה שהם צריכים\רוצים בלי שיצטרכו לשאת את המחיר על כך.
מרקס לא היה בעד אוטומטיזציה, שהרי זאת גונבת עבודות ממעמד הפועלים. הוא בכלל לא האמין שניתן יהיה להחליף את כל הידיים העובדות במכונות, וגם כאן הוא שונה לגמרי.
לא מעניין אותי במה הוא האמין לצורך העניין, וזה גם לא מעניין אותי אם מרקסיזם וזייטגייסט דומים או שונים. מה שכן מעניין הוא הדמיון המפותח של התנועה להאמין ולטעון שניתן להחליף את כל הנעשה באוטומציה ומכונות כאשר מבחינה ריאלית זה בכלל לא אפשרי.
הדבר המשותף בין מרקס לבין ונוס, הוא השאיפה של שניהם לשיוויון הזדמנויות. ההבדל הבסיסי בנושא הזה, הוא השיוויון שמרקס הציעה מגיע בכפייה, ובפרויקט ונוס הוא מגיע מרצון, באופן טבעי. שכן, אם מכונות עושות את העבודה ואני רשאי לעשות מה שבא לי, אף אחד לא יתלונן על זה. אף אחד לא יגיד לי שאני פרזיט ועצלן. אף אדם לא יעבוד בשבילי.
אתה רק טוען שהוא יגיע מרצון חופשי. אבל ברגע שיש משאב מצומצם ויש יותר ביקוש מהיצע, מישהו יצטרך להתמודד עם מר גורלו. ואם אדם רוצה תוצר כלשהו מותאם באופן אישי הוא גם יצטרך להדחיק זאת.
שיוויון הזדמנויות? שיוויון בעולם החומרי אתה מתכוון. כאשר השיוויון הטבעי היחיד שקיים הוא שיוויון בעולם הלא-חומרי (שיוויון בפני החוק)
האם אהיה עצלן אז?
ממש לא. כי אז אוכל ליצור מה שבא לי. וכשיש לאדם אפשרות ליצור כאוות נפשו, הוא עובד יותר קשה מתאילנדי!
אשמח לשמוע בפירוט על השיטה המדעית שעזרה לך להגיע למסקנה הנ"ל.
יש עוד המון הבדלים בין מרקס לבין ונוס.
בנוסף על ההבדלים הללו, הקומוניסטים הרוסים לקחו את מרקס ועיוותו אותו לגמרי. כמו שהיטלר עשה לדרווין. אז להגיד שפרויקט ונוס הוא רעיון קומוניסטי זה אף רחוק יותר מהמציאות מאשר להגיד שהוא רעיון מרקסיסטי.
כך או כך, אם שמעת את דבריו של פיטר ג'וזף עד הסוף, הוא אמר את זה מצוין- נחכה ונראה...
הקריסה הכלכלית כבר בפתח...
לצערי הקשבתי לדבריו, האוטוריקה שלך ביצעה פשעים מחפירים בלוגיקה תוך הוצאת אגרסיות ומניפולציה ונסיון להשמע רציונלי בעוד שהוא הראה בורות בנושאים. באמת שזה פשוט מביש.