הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לימודים בקנדה, למישהו יש רקע בזה?

Vibryll

ה-ויבריל
4,256
1,634
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
17,049
4,256
1,634
ערב טוב חברים!

בגדול אני רוצה ללמוד בחו"ל.
עשיתי בדיקה קצרה ברשת ומצאתי אתר שמשווה בין כל מדי קריטריונים של ארצות שונות שניתן ללמוד בהן במסלול לימודים אקדמאי, והבנתי שהכי קל להסתדר עם הלימודים דווקא בקנדה מכמה סיבות עיקריות.
מבחינת העלויות של הכל(גם הלימודים) יחסית זול שם, הלימודים בשפה האנגלית שזה כבר יתרון על איטלקית או שפה אירופאית אחרת(אני מודע לזה שיש לימודים באנגלית גם באירופה).

ואז התחילו כל החפירות הביורוקרטיות של מבחני הקבלה, השגרירויות והבולשיט.

בגלל זה פתחתי את הפוסט הזה, בתקווה שיש מישהו שהתנסה בזה, או שמכיר מישהו שהתנסה בזה.
אשמח לעזרה והכוונה!

תודה רבה מראש!

• פותח/ת השרשור
אני רק חושב על זה, עוד לא סגור מה בדיוק אני רוצה ללמוד, באמת.
יש לי כיוון, אני מאוד אוהב כל מה שקשור לתעשיה, אז בטוח לא כלכלה ורפואה למשל.
חשבתי על משהו בתחום הרכב-Automotive Technology או Engineering.
לא סגור על עצמי.

מה שאני רוצה לדעת, זה במילים יותר פשוטות מה אני צריך מא' עד ת' לעשות בישביל להתקבל למוסד כלשהו להשכלה גבוהה לקנדה.
אני יודע שאני מאוד "ספציפי", אבל זה מה שיש לי, לצערי.:(

קודם כל אני מניח שאין לך אזרחות אז אתה מעוניין לתקבל במסגרת סטונדט זר.
אתה צריך ליצור קשר עם המוסד שאתה מעוניין ללמוד בו ולברר מולו מה הוא מוכן לקבל (בגרות, פסיכומטרי...) ומה נדרש עליך כדי להתקבל?

למה דווקא חו"ל?
תשקול טוב מאוד - (1) עלות מחיה (!) (2) מבחינה חברתית

• פותח/ת השרשור
רוצה ללמוד בחו"ל כי נשבר לי מהמנטליות ומכל דבר איך שהוא נראה בארץ.
רוצה ללמוד אולי תחום שלא קיים בארץ שיאפשר לי לעבור לחו"ל לתמיד(זאת המטרה המרכזית שלי בחיים).
מבחינה כלכלית אין לי בעיה, כי אם אני עובר אז זה רק בעוד שנה לפחות, ועד אז יצטבר לזכותי סכום של כ-100 אלף ש"ח(לפחות) לכל הדברים האלה ובנוסף מקצוע וניסיון מכובד בתחום העיבוד השבבי שבו אני מתעסק כרגע ואני מאמין שזה גם יעזור לי להסתדר מבחינת מקום עבודה מסודר אם המעסיק יתלהב מהיכולות שלי.

התאזרחות ולימודים זה שני דברים שונים.

היה לי נסיון מעבר לחו"ל (הולנד). אתה אומר שאתה רוצה לעבור לתמיד כי נמאס לך מפה.
זה בסדר גמור רק שהמוטיבציה שלך היא לברוח מפה, אתה צריך לשאול מה אתה מחפש ולא כי הדשא של השכן נראה ירוק יותר.
הקושי הראשון הוא השפה ומבחינה חברתית והמציאות היא שאף אחד לא מחכה לך בזרועות פתוחות ואתה תהיה "זר".
ללמוד בחו"ל זה קפיצת מדרגה טובה אבל קשה. אם זה קורץ לך לא מסיבות של איכות לימודים או תואר שלא בקיים בארץ - לדעתי לפני שתתחייב למסע כזה תבדוק מה יש למקום להציע לך בפועל.

• פותח/ת השרשור
תבדוק מה יש למקום להציע לך בפועל.

אתה מתכוון למוסד הלימודים עצמו או למקום שבו מוסד הלימודים ממוקם?
לימודים בחו"ל לא יכולים לעזור לך להגירה לתמיד לארץ שבה אני הולך ללמוד?

התכוונתי למקום לא למוסד.
ולימודים יכולים לעזור לך מאוד - מקום עבודה יעדיף תעודה מקומית, השפה שלך תשתפר, אתה תמצא חברים לעתיד ואולי גם קשרים ויהיה לך זמן "רך" להתאקלמות.
מצד שני, זו התחייבות ארוכת טווח ולעשות את זה בחו"ל רק מקשה על כך מעבר להוצאות הנגררות על כך. ולכן, זה שווה לשקול את זה בכובד ראש.

אתה גר עם ההורים כרגע?

• פותח/ת השרשור
כן וזה מאפשר לי לחסוך הרבה כסף עד המעבר+ניסיון במקצוע.
בנוסף אולי אוכל אפילו למצוא מלגה בזמן הזה.
ההורים שלי לא מבוססים כלכך מבחינה כלכלית ולא יכולים לעזור לי במימון הלימודים, לכן אאלץ להסתדר עם זה לבד.
בד"כ ניתן לעבוד תוך כדי הלימודים?

בטח. אבל תלוי מה תלמד ואיפה. מה עוד כדאי לך לבוא בלי לחץ. מספיק ההתאקלמות והלימודים כשלעצמם בהתחלה להוסיף על כך עבודה. אתה יכול לבדוק עבודות של ישראלים עוד מהארץ אם אתה מעוניין ולנסוע עוד לפני מועד הלימודים.

שאלתי איפה אתה מתגורר כי אולי לגור לבד ייתן לך מה שאתה מחפש.
למשל, אם אתה מעוניין בתחום הנדסה - אוניברסיטת באר שבע נחשבת איכותית ויש להם חיי חברה ממש טובים וזול להתגורר שם.

אם אתה יכול לעמוד במחיר הכלכלי (תואר ראשון זה שחיטה), זאת החלטה טובה מאוד.
לא הבנתי מה השאלות שאתה שואל.
אם אתה מתקבל למוסד לימודים, לקבל ויזת סטודנט זה שטויות.

ערב טוב חברים!

בגדול אני רוצה ללמוד בחו"ל.
עשיתי בדיקה קצרה ברשת ומצאתי אתר שמשווה בין כל מדי קריטריונים של ארצות שונות שניתן ללמוד בהן במסלול לימודים אקדמאי, והבנתי שהכי קל להסתדר עם הלימודים דווקא בקנדה מכמה סיבות עיקריות.
מבחינת העלויות של הכל(גם הלימודים) יחסית זול שם, הלימודים בשפה האנגלית שזה כבר יתרון על איטלקית או שפה אירופאית אחרת(אני מודע לזה שיש לימודים באנגלית גם באירופה).

ואז התחילו כל החפירות הביורוקרטיות של מבחני הקבלה, השגרירויות והבולשיט.

בגלל זה פתחתי את הפוסט הזה, בתקווה שיש מישהו שהתנסה בזה, או שמכיר מישהו שהתנסה בזה.
אשמח לעזרה והכוונה!
=
תודה רבה מראש!
👏

• פותח/ת השרשור
EMZ, השאלות שאני שואל הן מה אני צריך לעשות בישביל להגיע למצב שאני לומד בחו"ל(קנדה), אין לי שמץ של מושג.

• פותח/ת השרשור
את זה הבנתי, אבל לאן לפנות, איזה תהליך צריך לעבור עד שאני מתקבל למוסד לימודים כלשהו?
זה מה שהכי חשוב לי, אני מאמין שמשם כבר אוכל להבין מי מה מו.

אני יודע את כל התהליך לתארים מתקדמים. לתארים ראשונים אני לא כזה יודע.
אבל בעקרון בכל לימודים זה להגיש בקשה (שעולה הרבה כסף) למוסד לימודים + כל מה שכתוב ברשימת דרישות לסטודנטים מחול (שזה כולל TOFEL שזה מבחן ידע באנגלית, GPA- שזה ממוצע ציונים- במידה ואין לך לימודים אקדמאיים אני מניח שהם ירצו תרגום של תעודת בגרות, ובנוסף אני מניח שהם גם ירצו סוג של פסיכומטרי. אני לא יודע אם הם עובדים עם GRE- שאל בפורום שמשה נתן).
בקיצור התהליך הולך ככה-
ברר מה צריך להגיש לכל אוניברסיטה (בדרך כלל זה דומה בכולם).
תתחיל לעשות מבחנים (TOFEL וGRE/פסיכומטרי שלהם)
תתרגם ציונים של העבר (בין אם אקדמאיים ובין אם בגרות)
המלצות תמיד עוזרות
אם צריך מכתב הצהרת כוונות- כתוב אחד כזה בקפידה רבה
ואז הגש בקשה לאוניברסיטה בסכום המתאים.
בפורום תפוז חזקים בזה. אני לא חזק בכל הקשור לתארים ראשונים.
ברגע שהתקבלת ללימודים- זה לא בעיה להשיג ויזת סטודנט.
איפה אתה רוצה ללמוד?

• פותח/ת השרשור
תודה רבה!
אני לא יודע איפה בדיוק, אין לי שמץ ואני דיי פתוח להצעות.
מכתב הצהרת כוונות-מה זה?
כל בקשה שאני מגיש לכל אוניברסיטה עולה כסף בנפרד אם התקבלתי או לא?

---------- התגובה התווספה ב 15:01 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:36 ----------

יש עוד משהו שלא הבנתי כלכך.
מה ההבדל אצלהם בין קולג' לאוניברסיטה?

כן והצהרת כוונות זה כמו מכתב שמוסיפים לרזומה. מה הסיבה שאתה מעוניין ללמוד שם ומה אתה מעוניין להשיג ולמה כדאי להם לקבל אותך... תבקש הכוונה יותר ספציפית בפורום שמשה נתן.

בהצלחה :-]

---------- התגובה התווספה ב 15:21 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:17 ----------

קולג' מציע תארים בתחום ספציפי (בדומה לפקולטה) בעוד שאוניברסיטה זה מכלול של תארים שנלמדים בקולג'ים פנימיים לתחומים השונים. אוניברסיטאות הם לרב יותר גדולות בעוד קולג'ים לפעמים יותר ממוקדים. יש גם כמובן אוניברסיטאות שהם של המדינה (כמו בארץ - מסובסדות, בארה"ב למשל בשונה מהארץ הם נחשבות פחות איכותיות ויוקרתיות).
ההבדל ברמה וביוקרה הוא משתנה למרות שבדר"כ אוניברסיטאות יהיו טובות יותר למעט קולג'ים שנחשבים ספצים בתחום שלהם ולא למטרת הכשרה ברמה הנדרשת בלבד (כמו מרבית המכללות בארץ)

• פותח/ת השרשור
במילים אחרות אם זה לא קולג' נחשב שמתמקצע בתחום שמעניין אותי, שווה ללכת לאוניברסיטה בישביל ללמוד את המקצוע שהייתי רוצה?
לא בטוח שהבנתי נכון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית