הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לימודים בקנדה, למישהו יש רקע בזה?

לא יודע אם צריך מכתב לתואר ראשון. לתארים מתקדמים צריך וזה אחד הדברים היותר חשובים.
כל בקשה עולה כסף. לא משנה אם התקבלת או לא. ככה זה גם בישראל.
אם תשאל אותי, מבחינה חברתית ומקום לחיות בו אני הייתי הולך על המערב. ונקובר, קלגרי, ויקטוריה וכו'. בעיקר אלברטה ובריטיש קולומביה.
וזאת למרות שהאוניב' הכי מובילות נמצאת במזרח יותר.
אני מוצא את המערב הרבה יותר אמריקאי, נחמד, ומדהים מבחינת נוף לאיכות חיים בניגוד לצרפת המזרחית והעירונית (חוץ מנובה סקושיה).
אבל קודם תמצא מה ללמוד. זה תמיד הכי חשוב. קח בחשבון שהעסק לוקח זמן אז תתחיל להזיז עניינים.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכם חברים!
מצאתי עוד משהו באינטרנט שעוזר בהכוונה ללימודים בחו"ל ויש להם פגישות ייעוץ וכו'!
אנסה ליצור איתם קשר השבוע!

תודה תודה תודה!😃

זה לא אומר שום דבר.
קולג' מתמחה בתחום ספציפי.
אוניברסיטה זה מכלול של תחומים.

כל מקרה לגופו.
קודם תסגר על המקצוע אחר כך תמצא את המקומות המתאימים..

• פותח/ת השרשור
משהו ששכחתי לשאול, מה עלי לעשות במקרה שנדרש ידע או אפילו בגרות בפיזיקה ו\או כימיה שאת שני המקצועות האלה לא למדתי במגמה שלי בתיכון?

כן והצהרת כוונות זה כמו מכתב שמוסיפים לרזומה. מה הסיבה שאתה מעוניין ללמוד שם ומה אתה מעוניין להשיג ולמה כדאי להם לקבל אותך... תבקש הכוונה יותר ספציפית בפורום שמשה נתן.

בהצלחה :-]

---------- התגובה התווספה ב 15:21 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:17 ----------

קולג' מציע תארים בתחום ספציפי (בדומה לפקולטה) בעוד שאוניברסיטה זה מכלול של תארים שנלמדים בקולג'ים פנימיים לתחומים השונים. אוניברסיטאות הם לרב יותר גדולות בעוד קולג'ים לפעמים יותר ממוקדים. יש גם כמובן אוניברסיטאות שהם של המדינה (כמו בארץ - מסובסדות, בארה"ב למשל בשונה מהארץ הם נחשבות פחות איכותיות ויוקרתיות).
ההבדל ברמה וביוקרה הוא משתנה למרות שבדר"כ אוניברסיטאות יהיו טובות יותר למעט קולג'ים שנחשבים ספצים בתחום שלהם ולא למטרת הכשרה ברמה הנדרשת בלבד (כמו מרבית המכללות בארץ)
אוניברסיטה = קולג'. זה לא כמו שיש בארץ הבדלים בין מכללות לאוניברסיטאות, אין פה דבר כזה. בכל אוניברסיטה יש קולג'ים פנימיים בתחומים שונים. לדוגמה College of Science או College of Art וכו'.
תקרא את זה בתור "פקולטה" או "מתחם". הבעיה מתחילה לבוא כשיש לך סוגים שונים של קולג'. יש קולג' שהמומחיות שלהם זה להעביר אותך לאוניברסיטה והם נקראים 2 Year College. יש קולג'ים שהם 4 Year College. בקולג' של השנתיים, אתה מסיים GED (General Educatio) שזה תעודת הבגרות של האמריקאים, אבל הם עושים את זה בקולג' (חלקם מסיימים את זה גם בתיכון) ועוד 10-20 יחידות בסיס. כשאתה מסיים את זה (40 יחידות GED + עשרים יחידות בסיס) אתה מקבל תואר AA שזה שווה לסיום יג' ויד' בארץ. לאחר מכן אתה יכול ללכת לאוניברסיטה ולסיים שם תואר ראשון (לוקח בד"כ שנתיים, סה"כ 4 שנים לתואר ראשון. רוב האנשים אבל מסיימים ב-5).
יש קולג'ים פרטיים ויש קיהלתיים. ההבדלים הם המחיר ולפעמים גם רמת הלימוד. בארה"ב וקנדה חשוב מאוד השם של הבית ספר ולסיים תואר לא מספיק. אם תסיים תואר מקולג' ג'לג'וליה, יסתכלו עליך בעין עקומה והקורות חיים שלך לא יהיו שווים הרבה ביחס למישהו שסיים תואר ממוסד מכובד.

לא יודע אם צריך מכתב לתואר ראשון. לתארים מתקדמים צריך וזה אחד הדברים היותר חשובים.
כל בקשה עולה כסף. לא משנה אם התקבלת או לא. ככה זה גם בישראל.
אם תשאל אותי, מבחינה חברתית ומקום לחיות בו אני הייתי הולך על המערב. ונקובר, קלגרי, ויקטוריה וכו'. בעיקר אלברטה ובריטיש קולומביה.
וזאת למרות שהאוניב' הכי מובילות נמצאת במזרח יותר.
אני מוצא את המערב הרבה יותר אמריקאי, נחמד, ומדהים מבחינת נוף לאיכות חיים בניגוד לצרפת המזרחית והעירונית (חוץ מנובה סקושיה).
אבל קודם תמצא מה ללמוד. זה תמיד הכי חשוב. קח בחשבון שהעסק לוקח זמן אז תתחיל להזיז עניינים.

יש את UBC אבל עלות המחייה בוונקובר היא למיליונרים בלבד.

תלמד בארץ וזהו..

נערך לאחרונה:
משה מה הסיכוי של מישהו ללא רקע מיוחד אבל עם תואר מאוניברסיטה נחשבת בארץ + ציון גבוה + המלצות לגשת לתואר שני MBA בארה"ב באוניברסיטה טובה?

למה אתה חושב שאני הולך לשלם על לימודים?
למה אתה חושב שיש בארץ את מה שאני רוצה ללמוד?
למה אתה חושב שאני רוצה לחיות בארץ?
למה אתה חושב שבארץ יותר זול לחיות (תאמין לי שדוקטורנטים בתחום שלי לא סוגרים את החודש ובקנדה חיים בתנאים הרבה יותר טובים).

משה מה הסיכוי של מישהו ללא רקע מיוחד אבל עם תואר מאוניברסיטה נחשבת בארץ + ציון גבוה + המלצות לגשת לתואר שני MBA בארה"ב באוניברסיטה טובה?
סיכוי כמו אזרח אמריקאי. אם אתה משלם זה לא מעניין אותם.

לא שווה ללמוד תואר שני בארה"ב, מדובר על עשרות אלפי דולרים בשנה, בין 30 ל 50 אלף דולר לשנה וזה לא כולל מחייה. האופציה הכי טובה לאנשים שסיימו תואר ראשון בארץ זה ללכת לעשות מסלול ישיר לתואר שלישי ולקווה לקבל מלגה במידה וחותמים גם פוסט דוק במתחם (קח בחשבון שאתה משתעבד אבל ל 7-10 שנים הקרובות [מתוכם 5 שנים לימודים. בנוסף, אם אתה פורש באמצע כדי לקבל תואר שני, אתה משלם להם את כל הסכום שאתה חייב להם על השנים שלמדת]).

מה אתה לומד שאתה מתעניין בMBA? זה לא תואר שאפשרי למישהו לא מליונר ללמוד בארהב.

אז כדאי שאני אתחיל לחבב את עומר אדם וחבריו, יש לי פה עוד שהות ארוכה P:

---------- התגובה התווספה ב 21:49 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:47 ----------

מה אתה לומד שאתה מתעניין בMBA? זה לא תואר שאפשרי למישהו לא מליונר ללמוד בארהב.

יש לי עוד זמן עד אז. סתם מסקרנות.
אני בינתיים מתכוונן על הנדסת תעשייה וניהול...

אני מוכן להשבע שזה התואר הכי שכיח בארץ. זאת התשובה שכל אדם שני עונה לי 😃

וואלה? ביאסת אותי עכשיו אני צריך למצוא משהו אחר.
כל מי שאני רואה סביבי לומד משפטים ופסיכולוגיה...

אל תהיה ילד. אתה בוחר תואר לפי שכיחות? בחר לפי המטרה שלך.

רק תזכור שבקנדה זה רק אתה וחבורה של ג'מוסים על כל 400 ק"מ.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית