הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתאמן חודש וחצי בחדר כושר, רוצה לעבור לתוכנית AB, כנסו לתת דעה על התוכנית..

LioR.P

משתמש מתחיל
8
0
נק' מוניטין:
0
8
0
שלום לכולם,

קודם כל נתונים: גיל: 19.5, גובה: 1.81, משקל: 66
אני מתאמן חודש וחצי בערך בחדש כושר, עשיתי עד עכשיו FBW
אני מרגיש עכשיו שאני כבר לא מנצל את כל מה שאפשר עם התוכנית הזאת, אני רוצה לעבור לתוכנית AB..
4 אימונים בשבוע, זאת התוכנית שהמדריך בנה לי.

יש לציין שהכל בין 8 ל12 חזרות אני כבר מכוון את זה לפי המשקלים, והכל כרגע 3 סטים.

אימון A:

רגליים, גב, יד אחורית.

-סקווט
-כפיפת ברכיים במכונה
-עליות מתח
-משיכת פולי עליון במכונה
-חתירה עם משקולת יד בהטיית גב
-פשיטת מרפקים בפולי עליון (כלומר יד אחורית עם חבלים למי שלא הבין)
-מקבילים צר
-תאומים (כאשר כדי לחסוך זמן, בזמן המנוחה על היד האחורית, אני עושה תאומים, לכן הוא נכתב פה למטה)
-בטן (אני אישית עושה טבעי, רק מרים פלטה משקולת מאחורי הצוואר ועושה איתה, כי רגיל כבר ניהיה לי קל.

אימון B:

חזה, כתפיים, יד קדמית.

-לחיצת חזה עם מוט
-פרפר במכונה
-לחיצת חזה בשיפוע חיובי עם משקולות יד
-הרחקת כתפיים עם משקולות יד
-לחיצת כתפיים עם משקולות יד
-חתירה באחיזה רחבה (במכונה)
-כפיפת מרפקים עם מוט W
-כפיפת מרפקים עם משקולות יד
-טרפזים (את זה אני הוספתי כי אני אוהב לעבוד עליהם)

בקיצור הוא נתן לי שלושה תרגילים לשרירים הגדולים, ושני תרגילים לשרירים הקטנים.

אתם חושבים שהשילוב טוב? הוא אמר לי שזה השילוב שהוא הכי אוהב, ככה השרירים נחים בצורה מירבית.
איך התוכנית בכללי? יותר מדי תרגילים? או שזה בסדר וככה זה אמור להיות?

תודה רבה רבה מראש לעוזרים!

נערך לאחרונה:
רגליים וגב באותו אימון. אם אתה מצפה להרים אי פעם משקל רציני לא נראה לי שעם התכנית הזאת תגיע לאן שהוא.

רגליים וגב באותו אימון. אם אתה מצפה להרים אי פעם משקל רציני לא נראה לי שעם התכנית הזאת תגיע לאן שהוא.

בתוכנית AB אתה חייב (לצערינו הרב) שני שרירים גדולים באותו אימון.

@ליאור

אני הייתי מחליף בין יד אחורית לקדמית (A-רגליים ,גב ,יד קדמית).
הייתי מחליף בחזה ממוט למשקולות חופשיות , אתה מתחיל והתרגיל הזה יתן לך יותר לדעתי.

בסך הכול הנפח של התוכנית לדעתי בסדר גמור,כול עוד תקפיד על טכניקה מושלמת.

סליחה מה הבעיה לעשות חזה גב ויד אחורית\קידמית ורגליים כתפיים יד אחורית\קידמית??? רגליים וגב באותו אימון זה הכי לא אידיאלי.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם על העזרה, הבנתי לגבי קבוצות השרירים, כרגע התחלתי כמו שרשמתי
אני מרגיש טוב עם זה..

שאלה קטנה ואחרונה לגבי הנפח.. יש טעם לעשות שלושה תרגילים לכתפיים?
כלומר לחיצת כתפיים זה בטוח, הרחקת כתפיים כלומר הנפה.. זה גם חשוב..
וחתירה לכתף אחורית יש טעם לעשות? כי חבר שלי טוען ולא מתגמש, שאין לי טעם לעשות אותו ואני סתם יעמיס על הכתפיים..

מה אתם אומרים?

אתה מתאמן רק חודש וחצי, כל דבר שתעשה יעבוד. אין טעם בכל אלפי התרגילים עם כל הגיוונים האפשריים. תעשה כמה תרגילים מרכזיים עם משקלים גדולים, ולך הבייתה לאכול ולנוח. אפילו לא צריך פיצול כי מתחיל כמוך עוד לא מספיק מנוסה בהפעלת השרירים כדי להגיע למצב של אימון יתר.

• פותח/ת השרשור
Rasmalo

הבנתי את מה שכתבת, אבל לא הבנתי אם בסופו של דבר אתה בעד לעשות עוד תרגיל לכתפיים או שאין צורך?
אני יודע שאני מתחיל, אני משתדל להיות סובלני, אבל בספורט הזה זה די קשה חח
כל אחד רוצה את התוצאות כמה שיותר מהר ומוכן לעבוד קשה..
אבל עם זאת חייב לעבוד נכון, בשביל זה אני שואל את האנשים שיותר מבינים ממני

Rasmalo

הבנתי את מה שכתבת, אבל לא הבנתי אם בסופו של דבר אתה בעד לעשות עוד תרגיל לכתפיים או שאין צורך?
אני יודע שאני מתחיל, אני משתדל להיות סובלני, אבל בספורט הזה זה די קשה חח
כל אחד רוצה את התוצאות כמה שיותר מהר ומוכן לעבוד קשה..
אבל עם זאת חייב לעבוד נכון, בשביל זה אני שואל את האנשים שיותר מבינים ממני

לא משנה כמה קשה תעבוד מעבר לרמה מסויימת. הגוף שלך יודע להסתגל לגירוי בקצב מסויים.
לטעמי, אין צורך ביותר תרגילי כתפיים, וגם הייתי מוריד מתרגילי החזה, והידיים. אתה צריך להכנס לחד"כ, להרביץ 3-5 תרגילי מסה כבדים ולברוח.

• פותח/ת השרשור
הבנתי אותך, אני אשמע לעצתך מבחינת תרגיל לכתפיים אני אוריד אותו.. אבל תרגילים לחזה אני לא יודע
אני בכל מקרה לא עובר את השעה אימון.. יוצא לי 50 דקות עם התוכנית הזאת..
ואני לא מרגיש אחרי האימון שהחזה שלי תפוס ברמה שהוא לא מרפא את עצמו עד האימון הבא..
אני גם אוכל וישן מספיק.. אז נראה איך מתקדם, בנתיים נצמד לתוכנית שהוא הביא לי נראה איך היא משפיעה..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית