הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית אימונים לחזרה לכושר והורדת כ5 קילו

Surgeon13

משתמש פעיל
849
4
נק' מוניטין:
327
849
4
שלום לכולם, זאת הודעה ראשונה שלי כאן (מתרגש).

לאחר כ3.5 שנים שבהן הייתי די פדלאה ולא עשיתי כושר כמעט, עליתי משהו כמו 4-5 קילו ולא מוצא חן בעיניי להיות במצב הזה. אפילו גדלה לי מעט כרס שאני חייב להעיף אותה.

אז המטרה שלי בגדול זה לחזור לכושר (כרגע אנארובי) ולהוריד כמה קילואים עד שאהיה במצב טוב יותר.
הגובה שלי הוא בערך 1.70 מ' וכרגע אני שוקל 68 קילו.
עד לפני 4 שנים הייתי מתאמן די הרבה בחדר כושר ורצתי המון. 3-4 ריצות בשבוע של 8-12 קילומטר וזה לאחר שירות קרבי של 3 שנים שגם בהן עשיתי המון כושר. כלומר, כושר זה לא משהו שמאוד זר לי.
בשיא הכושר שלי שקלתי משהו כמו 66-67 קילו ועבדתי עם משקלים מעט גבוהים מהמשקל שלי בסקוואט ובנץ' פרס.
התחלתי להתאמן לפני שבוע וחצי בתוכנית FBW ואני עושה כרגע 3 אימונים שבועיים. יש לי קצת בעיות עם תזונה וקשה לי לספק לעצמי מספיק חלבון כרגע ("הרעלת טונה"), אז הזמנתי שייק חלבון באינטרנט ומחכה שיגיע...אבל באופן כללי אני אוכל די טוב. אין לי מטרה להתנפח למימדים אדירים ומעולם לא אהבתי את הלוק הזה. אבל להרגיש טוב וגם להיראות שרירי יחסית יהיה די והותר בשבילי.

התוכנית כזאת :

סקווט / דדליפט (לסרוגין)
בנצ' פרס
מתח עם משקל
מקבילים / לחיצות לחזרות גבוהות
ותרגיל עזר כלשהו, נניח שראגס / בטן / יד קדמית

עדיין לא עשיתי דדליפט עם משקל רציני כי אני עדיין מתאמן על הטכניקה עצמה. מבחינת סקווטים עבדתי בעבר אז אני די בסדר נראה לי ועובד כרגע בכל אימון. שהטכניקה בדדליפט תשתפר אעבוד לסירוגין בין סקואט לדדליפט.
האם לחפש תוכנית אחרת או שנראה לכם שכדאי להמשיך איתה ולראות מה יקרה?

נערך לאחרונה:
קודם כל כל הכבוד על זה שהתוכנית FBW שלך כוללת תרגילים מורכבים ולא התעסקות בקקה,זה משהו ששונה לראות משאר המתאמנים שבאים לפה.
בכל אופן,תקרא את המדריך הזה
http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/
הוא יעזור לך מאוד בהרזיה אם תלך לפי מה שכתוב פה
(יש לך גם למטה מקורות חלבון)
תעלה את התפריט אח"כ ונוכל לבדוק אותו ביחד
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
תודה על ההכוונה במבה. קראתי את הכתבה. אני מאמין שמחר אני אשב ואנסה לבנות לעצמי תפריט.
תודה על המחמאה על התוכנית, אני מקווה שאני אלמד את הטכניקה של הדדליפט במהרה ואז אוכל באמת לעשות את התוכנית כמו שצריך.

במאמר על תזונה רשום שלא חובה לעשות אירובי, אז בעצם מה שייצא שאני אשרוף משהו כמו 350-400 קלוריות בשבוע על האימוני משקולות. זה לא מעט מידי?
בכל אופן, אני מאמין שבהמשך אני אשלב גם כמה אימוני אירובי בשבוע, כרגע פשוט אין לי מספיק זמן.

שאלה נוספת היא איך אפשר יהיה לדעת אם שמתי לעצמי בצלחת 170 גרם אורז ו100 גרם חזה עוף, או ששמתי לעצמי 250 גרם אורז ו60 גרם חזה עוף. אף פעם לא ספרתי לעצמי את הכמויות שאני אוכל.

יש משקל קטן כזה לאוכל, בטח לא עולה הרבה , אני בזמנו השגתי אחד כזה והוא נעלם עכשיו ועכשיו אני עושה לפי העין, אני מציע שתקנה אחד כזה קטן ותשקול לעצמך

כן יעשה את העבודה, תדאג לשקול את העוף\אורז אחרי ההכנה ולא לפני כי אחרי הצלייה\אפייה\ העוף שוקל פחות
קרא מה כתבתי לך בלוג יום סיירות של הבחור ההוא אגב

• פותח/ת השרשור
כן יעשה את העבודה, תדאג לשקול את העוף\אורז אחרי ההכנה ולא לפני כי אחרי הצלייה\אפייה\ העוף שוקל פחות
קרא מה כתבתי לך בלוג יום סיירות של הבחור ההוא אגב

קניתי את המשקל והתחלתי קצת לחפור בכל נושא התפריטים במאמרים של קילוגרם. רק שלא הכל מובן לי כל כך.

אז יצא שהנתונים שלי כאלה :

BMR : 1650
RMR : 1980
משקל: 69ק"ג
גובה : 170ס"מ

כמות חלבון ליום : 1.5 * משקל גוף
1 גרם חלבון = 4 קלוריות
103-125 גרם = 412~500 קלוריות ליום

כמות שומן ליום: 0.8 * משקל גוף
1 גרם שומן = 9 קלוריות
55-60 גרם = 495~540 קלוריות ליום

כמות פחמימות ליום: כמות קלוריות יומית פחות חלבון ושומן.
1 גרם פחמימה = 4 קלוריות
235 גרם = 940 קלוריות ליום

זאת אומרת שאני צריך לבנות את התפריט שלי בהתאם ל2000 קלוריות ליום.
איך אני יודע כמה פחמימות אני צריך לכלול אם אני רוצה לרדת במשקל קצת? (המצב לא קטסטרופלי כל כך)
ה235 גרם שיצא מחישוב ראשוני זה לא יותר מידי?
אין לי יותר מידי מסה לשמור עליה, אבל מצד שני אני רוצה גם להתחזק ולעלות מעט מסת שריר, איך אני אמור לשלב את זה בתפריט היומי?

אני לא רוצה להטעות אז אני לא יענה לך על זה במדוייק , אני רק יגיד שאצלי בחיטוב אני פשוט מוריד בדרגה את הפחמימה והמצב שאני נמצא בו כרגע ומעלה בהדרגה את החלבון, פשוט וקל, אבל עדיף שאחד המנהלים פה יענה על זה

לא הבנתי איך מחטבים במשקל כזה \ מה נשאר מהגוף אחרכך

סימן שאין לך מאסה, בטח שלא תתפתח למימדים כמו שאתה מתאר, זה לא בא בשנה\שנתיים ובקלות

לדעתי אתה בכלל עושה טעות, תבנה תפריט מאסה מאוזן ותעלה לפחות ל 80 לפני שתחשוב על חיטוב

ממה שראיתי אנשים שעובדים במתכונת שאתה רוצה לעבוד נשארים שחיפים 60 קילו כל החיים והם חושבים שהם שמנים

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי איך מחטבים במשקל כזה \ מה נשאר מהגוף אחרכך

סימן שאין לך מאסה, בטח שלא תתפתח למימדים כמו שאתה מתאר, זה לא בא בשנה\שנתיים ובקלות

לדעתי אתה בכלל עושה טעות, תבנה תפריט מאסה מאוזן ותעלה לפחות ל 80 לפני שתחשוב על חיטוב

ממה שראיתי אנשים שעובדים במתכונת שאתה רוצה לעבוד נשארים שחיפים 60 קילו כל החיים והם חושבים שהם שמנים

אני לא מעוניין לעלות ל80 קילו או לגדול כמו שהרוב פה רוצים 😃
מה שאני מעוניין בו זה להוריד את השומנים שהצטברו בגוף שזה להערכתי גג 5-6 קילו וגם לחזור לכושר טוב.
אין לי שום תוכנית להיות מפלצת שרירים ומעולם לא חשבתי שזה יפה לי. כנראה שהמסת שריר שלי די נמוכה ביחס לכל סוסי הפורום ואין לי שום כוונה נכון להיום להפוך לגדול.
כרגע אני כבר עובד עם משקלים של 50-60 קילו בתרגילים המורכבים בתוכנית ועושה רושם שזה ימשיך לעלות. השאלה היא האם עם תפריט כזה או אחר אני אוכל להגיע למטרות שלי וגם להעלות מעט את מסת השריר שלי.

לדעתי כמות החלבון שתיצרוך ביום לפי התפריט הזה היא לא גבוהה מספיק כדי לצבור מסה, תעלה טיפה את החלבון

• פותח/ת השרשור
80 קילו לפני חיטוב זה לא סוס, זה מקסימום שחיף פלוס
ואל תדאג, מי שלא שואף להיות סוס פשוט לא יהיה סוס

תודה על העזרה ידידי. אני נראה לי אעביר את השאלה לפורום המתאים, פה זה על תוכניות אימון ואיתה אין לי שום בעיה כרגע. לגבי התפריט - זה לפורום אחר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית