עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
יש מרחק שנות אור בין הטענות והראיות בשטח.
אני חייב להודות שהייתי פעם לכיוון הנגדי לחלב. אבל הגיחוך של הטוענים גדול מדי.
בקשר לפרסומות ולשיווק המוטעה, אין חדש תחת השמש. המשווקים עושים את העבודה שלהם ורוכבים על הגל של דעות המיינסטרים באשר לתרומות הבריאותיות של החלב כדי להרוויח עוד קונים.
אני לא השתכנעתי עדיין בנושאים הבאים שבעיניי עדיין תקפים:
- קשר בין עודף סידן ובריחת סידן
- הטענות לגבי חלבון הקזאין
- השפעה שלילית של החיידקים על הקיבה
חלב גורם לגניקומסטיה?
מי אמר שאנשי הקדמיה יודעים יותר? חלב נצרך ע"י מאות מיליוני אנשים בעולם על בסיס יומי ובכל זאת אני לא רואה ברחוב אנשים עם גיינו או כל שינוי בתחלואה בסרטן. לדעתי זה זיוני מוחמצד אחד אני לא נוטה להאמין לכאלה דברים, מצד שני אנשי אקדמיה מדברים על זה ויודעים קצת יותר מדיאטנית קלינית או ממאני כושר למיניהם ,עכשיו השאלה היא האם באמת מצאו קשר סיבתי בין סרטן או גנסטנקומיה או מחלות הורמונליות למניהם לבין צריכת חלב.
שמע אני לא אמרתי שזה נכון מה שהם טוענים פשוט אני קצת מבין באקדמיה ואני יודע איך חוקרים דברים וזה לא מיסתכם במחקר נטו כמו קבוצה שנוטלת חומר מסוים וקבוצה שנייה פלסבו ואז עושים השוואה. פה זה מדענים מהשורה הראשונה שיודעים מה הם עושים ומבינים לעומק של ביוכימיה מולקולרית וכימיה אורגנית ואנליטית וכיוצא בזה ולכן אי אפשר לשלול מה שהם אומרים. עדיין נירא לי שהם לא מצאו קשר סיבתי לכן לקחת את זה ברצינות אני לא חושב.מי אמר שאנשי הקדמיה יודעים יותר? חלב נצרך ע"י מאות מיליוני אנשים בעולם על בסיס יומי ובכל זאת אני לא רואה ברחוב אנשים עם גיינו או כל שינוי בתחלואה בסרטן. לדעתי זה זיוני מוח
שמע אני לא אמרתי שזה נכון מה שהם טוענים פשוט אני קצת מבין באקדמיה ואני יודע איך חוקרים דברים וזה לא מיסתכם במחקר נטו כמו קבוצה שנוטלת חומר מסוים וקבוצה שנייה פלסבו ואז עושים השוואה. פה זה מדענים מהשורה הראשונה שיודעים מה הם עושים ומבינים לעומק של ביוכימיה מולקולרית וכימיה אורגנית ואנליטית וכיוצא בזה ולכן אי אפשר לשלול מה שהם אומרים. עדיין נירא לי שהם לא מצאו קשר סיבתי לכן לקחת את זה ברצינות אני לא חושב.
מה שאתה מתאר פה זה כשמישהו בעל סמכות אמר משהו אז האם הדבר הזה נכון בהחלט...אתה מבין באקדמיה אחי? למדת בפקולטה ל-ad verecundiam?
אבל מה זה "מאמינים"?? האנשים האלה זה מה שהם עוסקים בו,הם רואים איך קוראים דברים לעומק,מוכיחים דברים ועוד.... אז אם שורה של מדענים ראו משהו ומדברים על זה אולי זה צריך להדליק נורה אדומה לא ככה?אה כן, שכחתי, ההסתברות שמשהו נכון תלויה בכמות האנשים שמאמינים בזה.
אנני דיברתי בכללי. לגבי דברים אחרים שאנשים גם לא האמינו אז אקדמיה נתנה הוכחות. לגבי החלב באמת עדיין לא ראינו הוכחות ואני וגם אתה מצפים לראות מה הולך עם זה... נקווה שהכל טובבבאתה יכול להדליק מה שאתה רוצה. אני רוצה לראות את ההוכחות.
לא הבנתי, אתה מסכים עם הטיעונים האלה או שולל אותם?
אולי. לא הייתי ממהר להכריז שלא. (כמובן לא מכוס ביום)
בכל מקרה, הבריחת סידן הזאת הוצאה מכל פרופורציה אפשרית. אתם לא תמותו מאוסטופורוזיס עקב בריחת סידן שאכילת מוצרי חלב גוררת.