הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רשיון נהיגה (הילוכים נגד אוטומט)

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך
יש לזה כמה חסרונות והרבה יתרונות.

יתרונות:
1. יותר קל לעבור טסט וללמוד שיעורי נהיגה.
2. אם אתה לא פאנט, סביר להניח שלא תנהג בידני בחיים שלך.

חסרונות:
1. אתה לא תהיה מקובל כי על הרישיון שלך יהיה רשום "אוטומט" וכל החברים שלך יצחקו עליך, כי הם דבילים, בדומה לרוב האוכלוסיה הישראלית שמייחסת לזה חשיבות כשבעולם לאף אחד לא אכפת. בארה"ב אפילו לא רושמים אוטומט או ידני, אם עברת טסט אתה יכול לנהוג על מה שאתה רוצה.
2. אם תסע לחו"ל, בעיקר באירופה, ותרצה לשכור רכב, יכול להיות שתהיה לך בעיה.

מסקנה? אם אתה ממש שונא ידני ואתה חושש שלא תצליח לעבור טסט, תעשה על אוטומט.

אישית מאז שעשיתי טסט, לא יצא לי לנהוג על ידני. כשמישל קנה אז רכב ידני (פיאט) הוא הבא לי לנהוג, לא הצלחתי להעביר אפילו הילוך (אז היה איזה 5 שנים שהיה לי רישיון ונהגתי רק באוטומט). התחלתי להיזכר והיה לוקח לי כמה שעות, הייתי קולט את הקטע, אבל זה כל כך לא נוח ומעיק שעדיף להיחשב "כוסית" ולנהוג כל החיים על אוטומט (כן, גם במכוניות ספורט. אוי איזה 000000 אני, אני לא אשלוט ברכב באותה הדרך, my lost).

נראה לך שזה עד כדי כך שכונה? אם היה אפשר לעשות אוטומט ולא היה רשום את זה ברישיון : "רשאי לנהוג רק על רכב עם תיבת הילוכים אוטומטית"
אז כולם היו עושים אוטומט ואז לומדים לבד לנהוג על הילוכים..
מודה שלא חשבתי בהגיון לאותו רגע, אבל כבר הבנתי שטעיתי מההודעה של מינימונסטר, אבל לא טרחתי לתקן כי זה לא היה נראה לי חשוב.

הבדלי צריכת דלק זה משהו ששייך לעבר, זה כבר לא פקטור בתיבות האוטומטיות החדשות.
אם הרכב הוא אחד שינהגו בו גם נהגים דרעק, אז קלאץ', ציריות ותושבות מנוע אלו דברים שנוטים להשחק מהר כשמשתמשים בהם לא נכון....והם עולים לא מעט כסף.
צריך לחשב את זה גם.

לא, זה לא שייך לעבר. אוטומט צורך יותר דלק ולא קשה לבדוק את זה. ותיבות אוטומטיות זה הרכיב שמתקלקל הכי מהר.

מאיפה הנתון שקלאץ כפול צורך יותר דלק?
כשבדקתי לחבר בנוגע לגולף, ומידע כללי, ההבדל זניח כרגע (מצ"ב נתונים רשמיים)
וגם איפה שהוא קיים, זה ילך ויצטמצם.
מדובר על תיבות מ-צ-ו-י-י-נ-ו-ת, שאם יוכיחו אמינות, הולכות לשלוט בשוק כמעט טוטאלית לדעתי.

ונהג טיפש יכול להרוס גיר ידני בכל כך כל כך הרבה צורות שחבל על המקום בשרת.
אותם נהגים פשוט נוסעים רגיל באוטומט ( והורסים דברים אחרים על הדרך, כי בדר"כ זה סוג של טיפוס).

בגדול ידני יותר חסכוחי מאוטומט אבל לאחרונה יצאו תיבות הילוכים אוטומטיות בעלות יותר הילוכים
מתיבות ידניות כך שיוצא שהתיבה האוטומטית היא החסכונית. למשל זה מה שקורה בתיבות DSG
בעלות 6-7-8 הילוכים.
מה שנותן לך אפשרות לשייט על 100 ב 2000 סל"ד מאשר בידני באותו רכב על 2500 סל"ד לדוגמא וככה לחסוך יותר דלק מידני

לא, זה לא שייך לעבר. אוטומט צורך יותר דלק ולא קשה לבדוק את זה. ותיבות אוטומטיות זה הרכיב שמתקלקל הכי מהר.

COLDFIRE, כמה הודעות אחרי זה צירפתי את צריכת הדלק של תיבת DSG מול ידני.
הבדל זניח.
והתיבות הרובוטיות הללו רק ילכו וישתפרו.

לא הייתי מגדיר תיבות אוטומטיות כרכיב שמתקלקל הכי הרבה.
כשמטפלים בהם נכון ונוהגים כמו בני אדם, תיבות של היצרנים המובילים מחזיקות מאות אלפי ק"מ ללא צורך בשום התערבות מכונאית.

חיישני MAP/MAF, חיישני חמצן,ממירים קטליטיים וסלילי הצתה הם הרכיבים הכי רגישים ברוב הרכבים המודרניים (וכמקוריים הם עולים המון).

---------- התגובה התווספה ב 02:45 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 02:34 ----------

Chicago,

זה לא רק סל"ד השיוט.
היתרונות של התיבות הללו הם שהן לא סובלות מהפסדי הכוח הענקיים שקיימים בתיבות אוטומטיות קלאסיות עם ממיר-מומנט (רכיב שמעביר את הכוח מהמנוע לתיבה דרך נוזל), שאגב גם הם השתפרו מאודדדדדד בשנים האחרונות (ממירים ננעלים בכל הילוך).
התיבות החדשות גם קלות משמעותית, גם בעלות יותר יחסי העברה, דבר שלא פוגם בהאצה או באיכות הנסיעה (עקב הצורך להחליף הילוך כל שניה) כי הן מחליפות הילוכים במהירות מסחררת (כמה מדברים היום? 3 עשיריות השניה?) ללא השהייה משום שיש 2 מצמדים ובעצם 2 תיבות, כאשר כל תיבה מכינה את ההילוך הבא מראש.

יצא לי לנהוג על תיבות כאלו בכל הרכבים החדשים של VAG ובכמה כלי צמ"ה, כמו שאמרתי....תיבות נהדרות.

נערך לאחרונה:
בטח כבר כתבו את זה... פשוט לא היה לי כח לקרוא את כל הדיון 😛... אבל באירופה יהיה לך מאוד קשה לשכור רכב... להזמין פה רכב לא ידני זה פרוצדורה חבל על הזמן וגם עולה הרבה יותר משמעותית.

COLDFIRE, כמה הודעות אחרי זה צירפתי את צריכת הדלק של תיבת DSG מול ידני.
הבדל זניח.
והתיבות הרובוטיות הללו רק ילכו וישתפרו.

לא הייתי מגדיר תיבות אוטומטיות כרכיב שמתקלקל הכי הרבה.
כשמטפלים בהם נכון ונוהגים כמו בני אדם, תיבות של היצרנים המובילים מחזיקות מאות אלפי ק"מ ללא צורך בשום התערבות מכונאית.

חיישני MAP/MAF, חיישני חמצן,ממירים קטליטיים וסלילי הצתה הם הרכיבים הכי רגישים ברוב הרכבים המודרניים (וכמקוריים הם עולים המון).

---------- התגובה התווספה ב 02:45 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 02:34 ----------

Chicago,

זה לא רק סל"ד השיוט.
היתרונות של התיבות הללו הם שהן לא סובלות מהפסדי הכוח הענקיים שקיימים בתיבות אוטומטיות קלאסיות עם ממיר-מומנט (רכיב שמעביר את הכוח מהמנוע לתיבה דרך נוזל), שאגב גם הם השתפרו מאודדדדדד בשנים האחרונות (ממירים ננעלים בכל הילוך).
התיבות החדשות גם קלות משמעותית, גם בעלות יותר יחסי העברה, דבר שלא פוגם בהאצה או באיכות הנסיעה (עקב הצורך להחליף הילוך כל שניה) כי הן מחליפות הילוכים במהירות מסחררת (כמה מדברים היום? 3 עשיריות השניה?) ללא השהייה משום שיש 2 מצמדים ובעצם 2 תיבות, כאשר כל תיבה מכינה את ההילוך הבא מראש.

יצא לי לנהוג על תיבות כאלו בכל הרכבים החדשים של VAG ובכמה כלי צמ"ה, כמו שאמרתי....תיבות נהדרות.

אתה מודע לזה שתיבה אוטומטית ותיבה רובוטית זה שני דברים שונים לחלוטין, כן?

צריך גם טסט בשביל רישיון לתיבה רובוטית, רק מי שסובל את החרא הזה 10 דקות שלמות בלי להשתגע רשאי לנהוג ברובוטית 😛.

נהגתי בתיבה רובוטית 4 שנים ואין שום תלונות. אולי אתה גרוע?

היום יש תיבות רובוטיות שמעבירות יותר מהר מידני או ליתר דיוק במהירות של 0.15 😲

תשמע חביבי, גם אם אתה קצת סובל עכשיו עדיין אני אומר תשקיע קצת ותשמור לך את כל האופציות פתוחות.

אמנם, נכון שרוב המכוניות על הכביש הם אוטומט, נכון גם שרב הסיכויים שלא ממש תנהג בידני אחר-כך.
אבל קח מקרה אמיתי מהעבודה שלי:
יש לנו רכב חברה ידני (סיטרואן ג'מפי) אחד העובדים היה אמור לקבל אותו אליו כאוטו צמוד שיהיה לו, אבל אין לו רישיון על ידני, חבל...

אני לא אומר שאי אפשר לעשות על אוטומט, אבל אתה סתם מגביל את עצמך בגלל שאתה לא סובל קלאץ'.
חוץ מזה אולי תנסה להתייחס לנהיגה בידני כחוויה (מעין סימולטור מכוניות) אולי תתחיל להינות מזה גם בסוף...

אני אישית חולה ידניות, אין כמו למשוך הילוכים איך שבא לך, לעשות קיק-דאון בטוח, ולא לחכות למחשב של האוטו שיחליט לעשות קיק דאון.
ועוד כל מיני שטויות של מושפעים בעיקר.

אתה מודע לזה שתיבה אוטומטית ותיבה רובוטית זה שני דברים שונים לחלוטין, כן?

אני יודע להגיד לך את כל מה שאמרתי בפוסט שציטטת.....אבל את זה לא?
נראה לך?

תיבה אוטומטית היא תיבה בה אתה לא צריך להעביר הילוכים, כי כשאתה נכנס לאוטו ורואה PRND, אתה נוהג אותו דבר.
זה תופס לרובוטיות, תיבות מבוססות TC (הישנות) וממסרות "רציפות".

האוטומט הקלאסי הולך ויוצא משימוש ולא יהיה במכוניות נוסעים בשנים הבאות כתוצאה מההצלחה של הרובוטיות, לכן בעתיד הקרוב מאוד, אוטומטי = רק ידני "רובוטי".

לתיבות הרובוטיות יצא בהתחלה שם רע בגלל תיבות מאוד בינוניות בטיוטה קורולה, בצרפתיות השונות ובפיאט.
כל מי שגיבש עליהן דעה בתקופות הללו חייב לנסות את הDSG של VAG, אליפות.

ה DSG זה מתוצרת VW בטוח יש להם משהו ייחודי..
בכל מיקרה ה DSG 7 הוא האולטימטיבי בגירים הרובוטיים
תבינו הגיר הרובוטי היום מעביר יותר מהיר מידני !!!

נערך לאחרונה:
VAG =
VW-Group = אאודי,VW,סקודה,סיאט,למבורגיני,בנטלי, בוגאטי, וחלקים גדולים מ"מאן" ו"סקניה".
הפיתוחים של הקבוצה מתחלקים מהר מאוד בין כל החברות בה.

תיהיה בטוח שללמבורגיני בנטלי ובוגאטי אין אותו גיר כמו לשאר החברות שציינת ...
הכי דומות זה AUDI SEAT VW ולא רק בגירים

ברור, כי אלו מכוניות יוקרה.
אבל בין מכוניות ה"עמך" הכל מאוד דומה, כתלות ברמת הרכב כמובן.
אני די בטוח שהDSG של הפאסאט הוא אותו הדבר בדיוק כמו זה של הסופרב, הלאון, והA4.
יכול מאוד להיות שזה של הפולו/בורה, איביזה, אוקטביה...קצת יותר נחות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית