הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תפקידי הממשלה

• פותח/ת השרשור 12344
  • פורסם בתאריך

12344

משתמש משקיע
3,703
69
נק' מוניטין:
2,210
3,703
69
במקרה שהתפקיד היחיד של הממשלה הוא להגן על האזרח מכפייה, מי אחראי על סלילת כבישים\תאורה בלילה\כל שאר הדברים שהממשלה עושה כרגע?
והאם השטח הלא מיושב הוא שטח של המדינה או האזרחים? ואיך קובעים לו מחיר?

תודה.

• פותח/ת השרשור
ומי משלם להן?
אם הממשלה-זה אומר שזה הכסף של האזרחים. אם אני לא רוצה שיקחו לי מיסים בשביל כבישים? זאת כבר כפייה.
אם האזרחים, מי יסכים לשלם באופן פרטי בשביל כביש ציבורי?

ומה לגבי השאלה השניה?

ומי משלם להן?
אם הממשלה-זה אומר שזה הכסף של האזרחים. אם אני לא רוצה שיקחו לי מיסים בשביל כבישים? זאת כבר כפייה.

ומה לגבי השאלה השניה?

כמו כביש 6 חברה פרטית תבנה אותו ומי שירצה להשתמש בו ישלם אגרה

הממשלה היא הגוף המבצע, היא אחראית לסלילת הכבישים כמו שהיא אחראית לשמור על ביטחונך האישי. הם לא שואלים אותך מה לעשות עם המיסים שאתה משלם, אתה יכול לא לשלם מיסים וזאת עבירה פלילית ואם לא טוב לך שיטת המיסוי אתה יכול לעבור למדינה אחרת בה שיטת המיסוי היא שונה. למה אתה מתכוון שטח לא מיושב?

ומי משלם להן?

ומה לגבי השאלה השניה?

מי שמשלם זה מי שנוסע על הכביש. יש היום כבישים כאלה בעולם.

מה זה שטח לא מיושב? אתה מכיר כזה?

הממשלה היא הגוף המבצע, היא אחראית לסלילת הכבישים כמו שהיא אחראית לשמור על ביטחונך האישי. הם לא שואלים אותך מה לעשות עם המיסים שאתה משלם, אתה יכול לא לשלם מיסים וזאת עבירה פלילית ואם לא טוב לך שיטת המיסוי אתה יכול לעבור למדינה אחרת בה שיטת המיסוי היא שונה. למה אתה מתכוון שטח לא מיושב?

תודה לך captain obvious.

• פותח/ת השרשור
גינות ציבוריות, הכביש מחוץ לבית שלי, הנגב, כל דבר שלא בבעלות פרטית. זה רכוש המדינה? האזרחים יכולים לקנות אותם? איך קובעים להם מחיר?

---------- התגובה התווספה ב 01:11 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 01:10 ----------

סחה גבר, אבל התגובה שלך לא קשורה ולא דיברתי על ישראל (או כל מדינה אחרת) גם לא באופן עקיף.

כן, האזרחים יכולים לקנות אותם. המחיר ייקבע ע"י מי שמחזיק ברכוש.

• פותח/ת השרשור
אם המדינה יכולה למכור של אותם למרות שהתפקיד שלה הוא רק להגן עליך מכפייה, זה כבר חורג מהסמכות, לא?
ולאן הכסף הולך, לכיס של ראש הממשלה?

אתה צריך להתחיל מאיפשהו, לא? אין לך ממש אופציה להתחיל מדינה קפיטליסטית מאפס כרגע.

בדרך כלל במדינה קפיטליסטית השלטון נותן זכיונות לאנשים או חברות פרטיות להשתמש בנכסיה (נדל"ן, אוצרות טבע, שירותים מסוימים) ובתמורה משלמים כסף. בשביל שעסקאות כאלה יתבצעו בצורה תקינה חייב להיות פיקוח ממשלתי עליהם. הבעיה שבארץ שלנו זה כמעט לא קיים - לכן יש לנו המון מונופולים ועשיית כסף בצורה מוגזמת על חשבון הציבור.

כבישים מהסוג שתיארו פה (כביש 6, או 431 לדוגמא) כמו גם תשתיות כבדות אחרות בסגנון הזה (רכבת 'קלה', מנהרת הכרמל, ועוד) אלו דוגמאות קצת בעייתיות.
הסיבה היא שעלות הבניה וההפעלה היא כל כך גבוהה, שהסקטור הפרטי לא יכנס לזה ללא קבלת מענק מהמדינה/מישהו.
כלומר, התשלום שהאזרחים שמשתמשים בתשתית נדרשים לשלם כיום (אגרת השימוש) מכסה ~ 10-20% מההשקעה.
אני אישית מכיר רק מקום אחד בעולם בו מקימים תשתיות מהסוג הזה ללא צורך במענק מהמדינה, וגם אז איכות
הכביש/התשתית נמוכה הרבה יותר ממה שאנחנו מכירים פה.

בדרך כלל במדינה קפיטליסטית השלטון נותן זכיונות לאנשים או חברות פרטיות להשתמש בנכסיה (נדל"ן, אוצרות טבע, שירותים מסוימים) ובתמורה משלמים כסף. בשביל שעסקאות כאלה יתבצעו בצורה תקינה חייב להיות פיקוח ממשלתי עליהם. הבעיה שבארץ שלנו זה כמעט לא קיים - לכן יש לנו המון מונופולים ועשיית כסף בצורה מוגזמת על חשבון הציבור.

רק שמה שתיארת כאן זה לא קפיטליזם.

כבישים מהסוג שתיארו פה (כביש 6, או 431 לדוגמא) כמו גם תשתיות כבדות אחרות בסגנון הזה (רכבת 'קלה', מנהרת הכרמל, ועוד) אלו דוגמאות קצת בעייתיות.
הסיבה היא שעלות הבניה וההפעלה היא כל כך גבוהה, שהסקטור הפרטי לא יכנס לזה ללא קבלת מענק מהמדינה/מישהו.
כלומר, התשלום שהאזרחים שמשתמשים בתשתית נדרשים לשלם כיום (אגרת השימוש) מכסה ~ 10-20% מההשקעה.
אני אישית מכיר רק מקום אחד בעולם בו מקימים תשתיות מהסוג הזה ללא צורך במענק מהמדינה, וגם אז איכות
הכביש/התשתית נמוכה הרבה יותר ממה שאנחנו מכירים פה.

http://mises.org/daily/2317#1

אולי לא דייקתי או לא קלעתי, אז אפשר היה להתעלם מהמילה הזאת כי אין לי עכשיו רצון להכנס לחפירות אידיולוגיות. באופן כללי, מדינה מודרנית משתדלת להפריט את רוב שירותיה לזכיינים פרטיים ולהישאר לפקח על אותם זכיינים ולגזור את ה'קופון' מהם.

זה מאמר של כמה אלפי מילים שאין לי זמן לטבוע בו עכשיו, אבל ממבט מאוד חטוף מדברים שם על מסילות ברזל של הרבה שנים אחורה. אני לא יכול לנתח כרגע את כל ההבדלים בין אז לכיום (שתי דוגמאות: מסילות ברזל הן זולות יחסית; מחירי קרקע כיום), אבל מעשית לחברות פרטיות שאני מכיר כיום אין אפשרות להקים תשתיות מהסוג שציינתי למעלה ללא השתתפות של המדינה ו/או גביית אגרת שימוש גבוהה בהרבה מהמשתמשים.

אולי לא דייקתי או לא קלעתי, אז אפשר היה להתעלם מהמילה הזאת כי אין לי עכשיו רצון להכנס לחפירות אידיולוגיות. באופן כללי, מדינה מודרנית משתדלת להפריט את רוב שירותיה לזכיינים פרטיים ולהישאר לפקח על אותם זכיינים ולגזור את ה'קופון' מהם.

כן, מדינה מודרנית זה מושג נפלא. להפריט את השירות לזכיינים זה שם נרדף ללתת למקורבים להתעשר.
איזה כיף זה להיות פטור מלדבר בצורה מדויקת, נכון?

כן, מדינה מודרנית זה מושג נפלא. להפריט את השירות לזכיינים זה שם נרדף ללתת למקורבים להתעשר.
איזה כיף זה להיות פטור מלדבר בצורה מדויקת, נכון?

זה כבר עניין אחר לגמרי שהחלאות שמקבלים מכרזים בקומבינות בסוף עושים עלינו קופה גדולה וצוחקים כל הדרך אל הבנק....

אין פיקוח, בגלל זה הכל שכונה. אם יש פיקוח - הוא מחורבן לגמרי.

• פותח/ת השרשור
אתה צריך להתחיל מאיפשהו, לא? אין לך ממש אופציה להתחיל מדינה קפיטליסטית מאפס כרגע.

אז אתה בעצם אומר שעד שלא יהיה אף שטח בבעלות הממשלה, כולם יקנו שטחים במחירים שביבי (או כל מי שיהיה ראש ממשלה) יקבע, וכל הכסף ילך לכיס הפרטי שלו?

יש פלח שוק שרוצה להגיע מA ל-B, יבוא הספק שירצה להרוויח וייצור את הדרך הכי יעילה בהתאם לבקשת השוק.
רכבת, מטרו, כבישים, תאורה לילית וכו' וכו' וכו'...
יותר מזה, חברה פרטית לוקחת את כל האחריות עליה (לתאונות למשל) ולכן יהיה לה דרבון חזק למנוע בתכנון את הנ"ל, וזאת על מנת לשמור על שמה הטוב (המותג).

בנקודה הסופית כל דבר שיש לו צורך ריאלי, זאת אומרת שאנשים רוצים ומוכנים לשים את כספם בו (שקל אחד או מאה או מיליון) יהיה מי שישאף למלא את הצורך הזה.

אם זה גינות באיזורי מגורים זה יהיה חלק מהתכנון של פרוייקטים.

זה אגב יכול להתרחש בכל תחום, גם שלטון=מונופול, גם מערכת משפט וצדק=מונופול וגם צבא=מונופול.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית