עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
ומי משלם להן?
אם הממשלה-זה אומר שזה הכסף של האזרחים. אם אני לא רוצה שיקחו לי מיסים בשביל כבישים? זאת כבר כפייה.
אם האזרחים, מי יסכים לשלם באופן פרטי בשביל כביש ציבורי?
ומה לגבי השאלה השניה?
ומי משלם להן?
אם הממשלה-זה אומר שזה הכסף של האזרחים. אם אני לא רוצה שיקחו לי מיסים בשביל כבישים? זאת כבר כפייה.
אם האזרחים, מי יסכים לשלם באופן פרטי בשביל כביש ציבורי?
ומה לגבי השאלה השניה?
הממשלה היא הגוף המבצע, היא אחראית לסלילת הכבישים כמו שהיא אחראית לשמור על ביטחונך האישי. הם לא שואלים אותך מה לעשות עם המיסים שאתה משלם, אתה יכול לא לשלם מיסים וזאת עבירה פלילית ואם לא טוב לך שיטת המיסוי אתה יכול לעבור למדינה אחרת בה שיטת המיסוי היא שונה. למה אתה מתכוון שטח לא מיושב?
הממשלה היא הגוף המבצע, היא אחראית לסלילת הכבישים כמו שהיא אחראית לשמור על ביטחונך האישי. הם לא שואלים אותך מה לעשות עם המיסים שאתה משלם, אתה יכול לא לשלם מיסים וזאת עבירה פלילית ואם לא טוב לך שיטת המיסוי אתה יכול לעבור למדינה אחרת בה שיטת המיסוי היא שונה. למה אתה מתכוון שטח לא מיושב?
בדרך כלל במדינה קפיטליסטית השלטון נותן זכיונות לאנשים או חברות פרטיות להשתמש בנכסיה (נדל"ן, אוצרות טבע, שירותים מסוימים) ובתמורה משלמים כסף. בשביל שעסקאות כאלה יתבצעו בצורה תקינה חייב להיות פיקוח ממשלתי עליהם. הבעיה שבארץ שלנו זה כמעט לא קיים - לכן יש לנו המון מונופולים ועשיית כסף בצורה מוגזמת על חשבון הציבור.
כבישים מהסוג שתיארו פה (כביש 6, או 431 לדוגמא) כמו גם תשתיות כבדות אחרות בסגנון הזה (רכבת 'קלה', מנהרת הכרמל, ועוד) אלו דוגמאות קצת בעייתיות.
הסיבה היא שעלות הבניה וההפעלה היא כל כך גבוהה, שהסקטור הפרטי לא יכנס לזה ללא קבלת מענק מהמדינה/מישהו.
כלומר, התשלום שהאזרחים שמשתמשים בתשתית נדרשים לשלם כיום (אגרת השימוש) מכסה ~ 10-20% מההשקעה.
אני אישית מכיר רק מקום אחד בעולם בו מקימים תשתיות מהסוג הזה ללא צורך במענק מהמדינה, וגם אז איכות
הכביש/התשתית נמוכה הרבה יותר ממה שאנחנו מכירים פה.
רק שמה שתיארת כאן זה לא קפיטליזם.
אולי לא דייקתי או לא קלעתי, אז אפשר היה להתעלם מהמילה הזאת כי אין לי עכשיו רצון להכנס לחפירות אידיולוגיות. באופן כללי, מדינה מודרנית משתדלת להפריט את רוב שירותיה לזכיינים פרטיים ולהישאר לפקח על אותם זכיינים ולגזור את ה'קופון' מהם.
רק שמה שתיארת כאן זה לא קפיטליזם.
כן, מדינה מודרנית זה מושג נפלא. להפריט את השירות לזכיינים זה שם נרדף ללתת למקורבים להתעשר.
איזה כיף זה להיות פטור מלדבר בצורה מדויקת, נכון?
אתה צריך להתחיל מאיפשהו, לא? אין לך ממש אופציה להתחיל מדינה קפיטליסטית מאפס כרגע.