הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

שירות קרבי בצה"ל\שאלה בנושא משמר הגבול

SweetBamba

משתמש כבוד
8,677
1,546
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
10,850
8,677
1,546
אהלן
עוד כחודשיים אני מתגייס.ויש לי לבטים לאן ללכת וכמה שאלות.
קודם כל: אני רוצה לעשות שירות במשך 3 שנים, במידה ואני מתגייס לח"יר אני לא מתכוון לצאת לגיבוש יחט"יות..לכן אני רוצה את הגדוד עם המקסימום פעילות.
לכן עלה בראשי נח"ל(גם בגלל האוכלוסיה) וכפיר(יש הרבה מעצרים)...אבל לאחרונה התחלתי לחשוב יותר בכיוון של מג"ב כמה סיבות:
-טירונות 4 וחצי חודשים (בלי אימון מתקדם)
-תנאים טובים יותר בשירות סדיר מאשר נח"ל כפיר (חדר,אוכל(הרבה יותר אוכל ממה שהבנתי,בניגוד לנח"ל)
-וכמה שזה שטחי-חבר'ה משם אמרו לי שאני יוכל להתאמן אחרי הטירונות.
1)האם מישהו מכם היה במג"ב? ואם כן,מה הוא חושב על המקום?האם יש לו פעילות?
2)האם הדברים ששמעתי הם נכונים?

למה אתה לא מעוניין לצאת ליחטי"ות?
בכל מקרה שמעתי שבמג"ב זה די סיכון גבוה שאו שתהיה באיזור חם או שתמצא את עצמך כלב שמירה במקום שלא קורה בו כלום ובעצם תתבאס, כי בעצם לא קורה כלום.

אם אין לך בעיה להעביר את השירות שלך עם ערסים לך למג"ב. כמו שאתה אמרת, יש למג"ב הרבה יתרונות.

אל תלך ללא למג"ב ולא לכפיר.

בשתי היחידות האלה טוחנים את אותו הקו כל השירות=אתה רוצה למות אחרי שנה בצבא

בחטיבות אחרות הקווים משתנים כל הזמן,יוצאים ליותר אימונים וכמובן שנכנסים ללחימה אם יש צורך.

בכפיר ובמג"ב בזמן לחימה אתה לא תשתתף אלא תישאר בקו שבו גם תהיה כל השירות שלך.

תעשה לעצמך טובה ולך ליחידה נורמלית.

אהלן
קודם כל: אני רוצה לעשות שירות במשך 3 שנים, במידה ואני מתגייס לח"יר אני לא מתכוון לצאת לגיבוש יחט"יות..לכן אני רוצה את הגדוד עם המקסימום פעילות.
לכן עלה בראשי נח"ל(גם בגלל האוכלוסיה) וכפיר(יש הרבה מעצרים)...אבל לאחרונה התחלתי לחשוב יותר בכיוון של מג"ב כמה סיבות:
-תנאים טובים יותר בשירות סדיר מאשר נח"ל כפיר (חדר,אוכל(הרבה יותר אוכל ממה שהבנתי,בניגוד לנח"ל)

יש לי כמה חברה שם. השירות הכי כפי בצה"ל ביחד עם התנאים הכי טובים. אתה כל הזמן בפעילות, מהסיבה הפשוטה שאתה לא שומר קו רגיל כמו החטיבות, אלא אתה מפזר הפגנות, נכנס לכפרים, מגיע לגדר הפרדה במקרה של חדירה/הסתננות, וגם..מפנה מאחזים, זה החלק הבעייתי.
יש לך חדר כושר בכל בסיס, והוא לשירותך אחרי הטירונות.
יש לך תעודת שוטר, דבר שמקנה לך הרבה יתרונות בשירות (למשל- מ"צ לא יכול לדבר אלייך בכלל כי אתה מעליו, מה שאומר שאתה יכול להסתובב על אזרחי כשאתה יוצא מהבסיס מבלי לחשוש שמ"צ יתפוס אותך).
יש לך יחידות מאוד מיוחדות בתוך מג"ב, בניהם היחידת מסתערבים של צה"ל שנחשבת לאחת היחידות הכי טובות היום שיש לנו להציע. יחידת מתיל"ן שהיא כמו יחידת אגוז של גולני. וכמובן הימ"מ, שאני לא צריך להזכיר שיש לנו את היחידת ימ"מ הטובה בעולם למי שלא ידע..(בכל מקרה רק אנשים אחרי השירות יכולים להגיע לשם, אבל עדיין).
אוכל קייטרינג, שינה במבני דיור, בסיס ממש יפה (לא שזה משנה, אבל הוא ממש יפה חח).
כל זה בגלל שאלה תנאים משטרתיים ולא תנאים חרא של צה"ל.
קיצור, אלא שנמצאים במג"ב ממש נהנים. יש פשוט הרבה מיתוסים על המקום הזה..

אהלן

במבה אני הייתי במג''ב , סבלתי מכמה דברים :
1)תזכור את זה טוב טוב אבל אם אין לך קומביניות רציניות במשטרה\מג''ב אתה תגיע למקומות הכי שחורים במג''ב וזה בוודאות וכשאני אומר לך שחורים אני מתכוון לירושלים\או איו''ש( באיו''ש יש המון פעילות המון כמעט יומיומית בזמנים חמים אבל יש מקומות באיו''ש שאתה לא רוצה להגיע כמו חברון שזה לטחון כמו שאף חייל לא טוחן אני מדבר איתך על שמירות 9 שעות שמירה 4 שעות מנוחה ועוד 9 שעות שמירה )
2) אם תיפול בירושלים כמו שאני הייתי אתה תסבול כי שם יש מחסור רציני בכ''א ככה שמעבר לזה שאתה הולך לישון ולשמור לישון לשמור לישון לשמור(הבנת נכון ? ככה שבועיים רצוף) לי אין חויית שירות ואחת הסיבות הם האנשים , לא בגלל שהם ערסים וכאלה כי זה לא נכון ממחזור למחזור במג''ב האנשים יותר ''אשכנזים'' אלא הבעיה שאתה עושה את השירות עם אנשי קבע בני 40+ שאין כל כך שיחה איתם חוץ מהבעיות על המשכנתא שלהם 60-70 % ממג'ב ירושלים זה אנשי קבע ש-80% מהם הם דרוזים .

אל תבנה על אימונים יותר מידי הבסיסים של מג''ב די מעפנים עם חדרי כושר צולעים , שכח מסקוואטים וכאלה אני הייתי בהרבה בסיסים ועוד לא נתקלתי בחדר כושר נורמלי( חוץ מזה לא יהיה לך כל כך הרבה זמן)

החדר אוכל בסיס שלי הגיש אותו אוכל כל יום, אוכל מלא מלא מלא מלא מלא מלא מלא מלא שמן!
אל תבנה על ארוחות בריאות.
וכל הקטע שבשבועיים שהייתי בבסיס הייתי הולך מסודר החדר אוכל אולי 2-3 כי רוב הזמן אתה בשמירה ששם נותנים לך סנדוויצים דוחים (הלוואי היינו מקבלים מנות קרב)

לעומת זאת היציאות במג''ב לא רעות אני עשיתי 10-4 , תעודת שוטר שעוזרת עם נסיעות חינם על אזרחי, אין מ''צ על הראש ,ומשמעת פחות נוקשה (בכל זאת משטרת ישראל 😃 )
ויש את הסיכוי הקלוש שישימו אותך בבסיס צפון או דרום או מרכז ששם זה בית זונות לא נורמלי אוכל טוב תנאים טובים יציאות מטורפות (יש המון סדירניקים קרביים שעושים יומיות )

בקיצור חפרתי עצה שלי- אם אתה בטוח שאתה יכול להתקמבן לך למג''ב (חייל מושחט ברמות מטורפות)
אם יש לך עוד שאלות תרגיש חופשי

אהה נכון, במקרה של מלחמה מחוץ לשטח ישראל אתה לא תשתתף, כי מג"ב זה פנים ארצי.
אבל במקרה של מלחמה יצטרכו את מג"ב בעזה, ג'נין וכול שאר המקומות הבעייתיים, ככה שלא תחשוב שאתה לא תעשה כלום במלחמה.

השירות במג"ב שונה במהותו מהשירות בצה"ל, על אחת כמה וכמה בחי"ר, זה שני דברים שקשה מאוד להשוות בגלל ההבדלים העצומים.

אם תמנה את הקריטריונים שלך- יהיה קל יותר להמליץ לך, אופי של אנשים זה עניין מאוד סובייקטיבי כמו גם פעילות שמג"ב היא משטרתית מן הסתם ובחי"ר היא צבאית, ברובה בכל מקרה.

בכל מה שקשור לאימונים- במג"באני מניח שיהיה פחות קשה, הן מבחינת תנאים והן מבחינת יציאות, אבל אני מקווה שברור לך שלא תוכל לשמור על רמה דומה למה שאתה מבצע היום, מנגד- אל תצפה לתמונה ורודה כמו שאנאבוליזם צייר, עם כל הכבוד, מ.צ לא מדברים על מג"ב בדיוק מאותה סיבה שהם לא מדברים אתי או עם כל אזרח אחר בארץ- כי הם לא שייכים לאותה מסגרת, למג"ב יש מסגרת אכיפה משל עצמה, חדרי כושר בכל בסיס? אולי בבסיסי ההכשרות ואז הדבר רלוונטי גם לצה"ל וכל שאר הגוזמאות שאין לי כוח להפריך אבל אני מקווה שברור שהן לא ריאליסטיות.

השירות במג"ב שונה במהותו מהשירות בצה"ל, על אחת כמה וכמה בחי"ר, זה שני דברים שקשה מאוד להשוות בגלל ההבדלים העצומים.

אם תמנה את הקריטריונים שלך- יהיה קל יותר להמליץ לך, אופי של אנשים זה עניין מאוד סובייקטיבי כמו גם פעילות שמג"ב היא משטרתית מן הסתם ובחי"ר היא צבאית, ברובה בכל מקרה.

בכל מה שקשור לאימונים- במג"באני מניח שיהיה פחות קשה, הן מבחינת תנאים והן מבחינת יציאות, אבל אני מקווה שברור לך שלא תוכל לשמור על רמה דומה למה שאתה מבצע היום, מנגד- אל תצפה לתמונה ורודה כמו שאנאבוליזם צייר, עם כל הכבוד, מ.צ לא מדברים על מג"ב בדיוק מאותה סיבה שהם לא מדברים אתי או עם כל אזרח אחר בארץ- כי הם לא שייכים לאותה מסגרת, למג"ב יש מסגרת אכיפה משל עצמה, חדרי כושר בכל בסיס? אולי בבסיסי ההכשרות ואז הדבר רלוונטי גם לצה"ל וכל שאר הגוזמאות שאין לי כוח להפריך אבל אני מקווה שברור שהן לא ריאליסטיות.

חדר כושר יש כמעט בכל בסיס של מג"ב (פה זה כבר עניין של קשרים- אם יש לך אנשים בפנים אתה תהייה מסודר כל השירות שלך עם כל התנאים שתרצה, ככה זה במג"ב).
האימונים הם אותם אימונים ואפילו יותר קשים מצה"ל, צר לי לאכזב.
המשמעת שם היא מעל לכל חטיבה אחרת בצה"ל (אני מדבר על הטירונות, לא על הבית זונות שיש בסדיר).
בגדול, כמו שארז אמר- אם אתה מסודר במג"ב, אתה חי כמו מלך.

חדר כושר יש כמעט בכל בסיס של מג"ב (פה זה כבר עניין של קשרים- אם יש לך אנשים בפנים אתה תהייה מסודר כל השירות שלך עם כל התנאים שתרצה, ככה זה במג"ב).
המשמעת שם היא מעל לכל חטיבה אחרת בצה"ל (אני מדבר על הטירונות, לא על הבית זונות שיש בסדיר).

אל תדבר על משמעת אם אתה לא יודע, לצאת בהצהרות כל אחד יכול.

נראה שאתה בעיקר מקשקש שטויות

אוי מג"ב. הייתי בעוטף ירושלים שבוע שלחו אותנו לעזור להם בשמירות כשהיינו בקורס. 😛
זה היה די שוק בהתחלה.

2 סנט שלי מהזמן הקצר מאוד שהייתי שם

מהרושם שקיבלתי...
יש שם הרבה ערסים. לא בקטע רע, אבל בוא נגיד את זה ככה... אם אתה בקטע של "ערבי גבר זה ערבי בקבר" אני בטוח שתמצא שם כמה שיהיו איתך בעניין. הם היו חבר'ה טובים בסך הכל.. בשביל להעביר איתם את השמירה, לא יודע אם הייתי רוצה לשרת איתם.
ואני אגיד יותר מזה... הם בשמחה נתנו לנו למי שרצה להביא מכות לערבים במחסומים ולהפשיט אותם. אני לא עשיתי את זה. נועל פעמון נראה לי הם קראו לזה.

אז השמירות שלהם הלכו 8-16 וזה מה שהם עשו רוב הזמן. אישית ב16 שעות שהיו לי הייתי ישן וקם רק לארוחות. מתעורר בשמונה בערב, בעשר כבר שומרים בכל מני מקומות, אלוהים היו שם חתיכת חורים. שמרתי עם עוד איזה 2 חברה באיזה מוסך רכב נטוש, יורד מבול חושך אתה לא רואה כלום. :sarcastic:די מפחיד.
אבל בדיעבד הדברים האלה הם חוויות (סוג של לפחות).
בגדול הושטף שלהם זה שמירות... ושמירות... ושמירות.
היתרון בזה זה שזה מטיס לך את השבוע

נערך לאחרונה:
אתה יכול לשרת ביחידות מובחרות גם בלי קבע. פלס"ר ועורב ביחידות חי"ר, עוקץ, יהלום, ילת"מ ועוד. קבע זה שייטת, מטכ"ל, צוללות, שלדג, 669, חובלים וטיס בלבד.

אוי מג"ב. הייתי בעוטף ירושלים שבוע שלחו אותנו לעזור להם בשמירות כשהיינו בקורס. 😛
זה היה די שוק בהתחלה.

מהרושם שקיבלתי...
יש שם הרבה ערסים. לא בקטע רע, אבל בוא נגיד את זה ככה... אם אתה בקטע של "ערבי גבר זה ערבי בקבר" אני בטוח שתמצא שם כמה שיהיו איתך בעניין. הם היו חבר'ה טובים בסך הכל.. בשביל להעביר איתם את השמירה, לא יודע אם הייתי רוצה לשרת איתם.
ואני אגיד יותר מזה... הם בשמחה נתנו לנו למי שרצה להביא מכות לערבים במחסומים ולהפשיט אותם. אני לא עשיתי את זה. נועל פעמון נראה לי הם קראו לזה.

אז השמירות שלהם הלכו 8-16 וזה מה שהם עשו רוב הזמן. אישית ב16 שעות שהיו לי הייתי ישן וקם רק לארוחות. מתעורר בשמונה בערב, בעשר כבר שומרים בכל מני מקומות, אלוהים היו שם חתיכת חורים. שמרתי עם עוד איזה 2 חברה באיזה מוסך רכב נטוש, יורד מבול חושך אתה לא רואה כלום. :sarcastic:די מפחיד.

איפה שירתת ?

• פותח/ת השרשור
זה היה די שוק בהתחלה.

מהרושם שקיבלתי...

את האמת שזה ממש לא הקטע שלי..שנאת ערבים וימין קיצוני שזה עוד משהו שאני חושב עליו (כי ממה שהבנתי רוב האוכלוסיה שם עונה לדרישות הללו)

אני הגעתי למג"ב לא מרצון אלה אחרי שנפלתי מגיבוש ימ"ס (עם פיקה סדוקה ו2 פריצות דיסק)
אני הייתי במג"ב איו"ש 3 שנים בשכם
1. לא רציתי לזוז משכם מטר, 3 שנים באותו מקום זה ה-דבר, אתה משפצר את החדר שלך כל כך טוב שהוא יותר טוב מהבית
היה לנו טלויזיה 29 אינצ' בחדר עם יס, פלייסטיישן , מזגן מטורף , וכל מה שלא היה לי בחדר בבית
2.השירות הוא פי 10 יותר טוב משירות חי"ר אין לך משימות מונפצות אין לך מסדרים אין לך ביקורים של אל"מ באמצע החיים
המ"פ כמו אח מדבר איתך בגובה העניים כנ"ל המ"מ והשאר, כולם בגיל 25+ אז אין מצב שמישו שצעיר מימך מפקד עלייך
3. העבודה לרוב היא 8-16 שב16 שעות האלה זה מנוחה ותעשה מה שאתה רוצה לא כמו בצה"ל שמנפיצים לך דברים כמו מסדרים ושאר הבולשיט
ב8 שעות משמרת אתה עושה מה שבא לך רוצה לאכול בשכם תאכל בשכם רוצה לדרוס מישו תדרוס מישו
4.נסיעה על אזרחי כל הזמן גם בלי התעודת לוחם וכל הבעיות של הרכבת לא חלים עלייך כמובן...
אגב בקשר לאימונים אני יכלתי להתאמן כל יום.

כמובן כל זה לא חל על מג"ב ירושלים חח תברח משם כל עוד נפשך בך xD

החיסרון היחיד שבזמן מלחמה אתה נשאר במקום, אבל בכל מקרה ב3 שנים שלי לא הייתה מלחמה אז לא מעניין אותי

עריכה: כמובן שיותר מזה אני ממליץ ללכת ליחידה מובחרת לא משנה איזה, ולא בגלל שזה מגניב ורמבואי
אלה בגלל השירות והתנאים ההקצאות (ואני לא מדבר על כוונות לנשק, אלה על נוחיות)

נערך לאחרונה:
לא הייתי מג"בניק, אבל יצא לי להיות בשני בסיסים של מג"ב, מה גם שעשיתי קק"צ עם כמה מג"בניקים ואם אתה מתכוון להמשיך לקשקש אני פשוט אצטרך לקרוא לך שקרן. לא בכל בסיס יש חד"כ ואני בספק אם באלה שהייתי היה מדף ספרים עם דלת מסתובבת שממנו נכנסים אלה "עם הקשרים" לחד"כ.
זה בסדר, לא התאכזבתי.
כל המשחקי למי יש יותר גדול האלה הם פתטיים. האימונים במג"ב לא יותר קשים מצה"ל, הם שונים, זה כמו להגיד שהאימונים של משטרת ישראל קשים יותר מהאימונים של מכבי האש.
צר לי, אבל עכשיו אתה סתם מביך את עצמך.

אני הגעתי למג"ב לא מרצון אלה אחרי שנפלתי מגיבוש ימ"ס (עם פיקה סדוקה ו2 פריצות דיסק)
אני הייתי במג"ב איו"ש 3 שנים בשכם
1. לא רציתי לזוז משכם מטר, 3 שנים באותו מקום זה ה-דבר, אתה משפצר את החדר שלך כל כך טוב שהוא יותר טוב מהבית
היה לנו טלויזיה 29 אינצ' בחדר עם יס, פלייסטיישן , מזגן מטורף , וכל מה שלא היה לי בחדר בבית
2.השירות הוא פי 10 יותר טוב משירות חי"ר אין לך משימות מונפצות אין לך מסדרים אין לך ביקורים של אל"מ באמצע החיים
המ"פ כמו אח מדבר איתך בגובה העניים כנ"ל המ"מ והשאר, כולם בגיל 25+ אז אין מצב שמישו שצעיר מימך מפקד עלייך
3. העבודה לרוב היא 8-16 שב16 שעות האלה זה מנוחה ותעשה מה שאתה רוצה לא כמו בצה"ל שמנפיצים לך דברים כמו מסדרים ושאר הבולשיט
ב8 שעות משמרת אתה עושה מה שבא לך רוצה לאכול בשכם תאכל בשכם רוצה לדרוס מישו תדרוס מישו
4.נסיעה על אזרחי כל הזמן גם בלי התעודת לוחם וכל הבעיות של הרכבת לא חלים עלייך כמובן...
אגב בקשר לאימונים אני יכלתי להתאמן כל יום.

כמובן כל זה לא חל על מג"ב ירושלים חח תברח משם כל עוד נפשך בך xD

החיסרון היחיד שבזמן מלחמה אתה נשאר במקום, אבל בכל מקרה ב3 שנים שלי לא הייתה מלחמה אז לא מעניין אותי

עריכה: כמובן שיותר מזה אני ממליץ ללכת ליחידה מובחרת לא משנה איזה, ולא בגלל שזה מגניב ורמבואי
אלה בגלל השירות והתנאים ההקצאות (ואני לא מדבר על כוונות לנשק, אלה על נוחיות)

גבר שלחתי לך הודעה פרטית- תבדוק בבקשה

אל תניח גבררר...אתה מטעה הרבה אנשים וחבל....
מג"ב גוף גדול...מג"ב מרכז דרום וצפון... זה יחידות משטרתיות זה נכון אבל אם לא תרצה לא תגיע לשם
כי זה יחידות קטנות ובלי שתבקש לא תגיע...מגב איו"ש רחוק מלהיות משטרתי רוב הפעילות היא פח"עית צבאית גרעינית או איך שתקרא לזה..אם זה מעצרים בכפרים ואם זה פעילות שותפת

אני ביקרתי בהרבה בסיסים של מג"ב ובכולם יש חדר כושר פתוח גם בבסיסים הזרוקים ביותר
מה גם ש50 אחוז מהאנשים שנופלים מטירונות מג"ב שולחים אותם להיות שקמיסטים ומפעילי חדר כושר
כך שיש עודף של כל זה ובגלל זה החדר כושר פתוח 24\7
בקשר לאכיפה של מג"ב זה הולך ככה, רס"רים של בסיסי מג"ב נשלחים פעם בשבוע לתחנות מרכזיות
הכי גדולות כמו ת"א או ירושלים או באר שבע ואולי עוד כמה
מזה אומר שביום חמישי או ראשון יהיה 2 רס"רים שמסתובבים בתחנה...הסבירות שתתקל בהם מאוד קטנה...אני ב3 שנים נתקלתי ברס"ר פעם אחת....

---------- התגובה התווספה ב 22:56 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:55 ----------

גבר שלחתי לך הודעה פרטית- תבדוק בבקשה

אני לא יכול לענות לך אחי כי יש לי הגבלה של 150 הודעות

מישו יכול לבטל לי אתזה אני שלוש שנים רשום פה חחח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית