הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שירות קרבי בצה"ל\שאלה בנושא משמר הגבול

קיבלת את ההודעה ואתה לא יכול לשלוח בחזרה? אם כן אני יכול לכתוב פה או בלוג שלי אם זה יהיה לך יותר נוח. (ד"א- אתה אותו פינגווין מהפורום השני? אם כן זכור לי שהיית חתיכת מפלץ אמיתי)

אל תניח גבררר...אתה מטעה הרבה אנשים וחבל....
מג"ב גוף גדול...מג"ב מרכז דרום וצפון... זה יחידות משטרתיות זה נכון אבל אם לא תרצה לא תגיע לשם
כי זה יחידות קטנות ובלי שתבקש לא תגיע...מגב איו"ש רחוק מלהיות משטרתי רוב הפעילות היא פח"עית צבאית גרעינית או איך שתקרא לזה..אם זה מעצרים בכפרים ואם זה פעילות שותפת

אני ביקרתי בהרבה בסיסים של מג"ב ובכולם יש חדר כושר פתוח גם בבסיסים הזרוקים ביותר
מה גם ש50 אחוז מהאנשים שנופלים מטירונות מג"ב שולחים אותם להיות שקמיסטים ומפעילי חדר כושר
כך שיש עודף של כל זה ובגלל זה החדר כושר פתוח 24\7
בקשר לאכיפה של מג"ב זה הולך ככה, רס"רים של בסיסי מג"ב נשלחים פעם בשבוע לתחנות מרכזיות
הכי גדולות כמו ת"א או ירושלים או באר שבע ואולי עוד כמה
מזה אומר שביום חמישי או ראשון יהיה 2 רס"רים שמסתובבים בתחנה...הסבירות שתתקל בהם מאוד קטנה...אני ב3 שנים נתקלתי ברס"ר פעם אחת....

---------- התגובה התווספה ב 22:56 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:55 ----------

אני לא יכול לענות לך אחי כי יש לי הגבלה של 150 הודעות

מישו יכול לבטל לי אתזה אני שלוש שנים רשום פה חחח
בוטל

אני יכול להמליץ רק על הקרייה, ככה שאני לא יעזור לך הרבה.
תגיד מה אתה מתכוון לעשות כדי לשמור על המסה בזמן הצבא?

תודה משה!

קיבלת את ההודעה ואתה לא יכול לשלוח בחזרה? אם כן אני יכול לכתוב פה או בלוג שלי אם זה יהיה לך יותר נוח. (ד"א- אתה אותו פינגווין מהפורום השני? אם כן זכור לי שהיית חתיכת מפלץ אמיתי)

סבבה עכשיו אפשר לכתוב חח
כן זה אני ..השתחררתי לא מזמן אז אני חוזר להתאמן באיזי בינתיים

אז ההמלצה שלך בגדול היא ללכת לשם?

אני מאמין שכל אחד ימליץ על הגדוד שלו
אני אהבתי את השירות, אם זה מבחינת חוויות ואם זה מבחינת שירות ואם זה מבחינת חברים שאני רואה אותם עד עכשיו
ואני שירתתי בחטמ"ר ראיתי את כל הגדודים של צה"ל והייתי מאוד מבסוט שהגעתי למג"ב ולא לאחד מהם
חוץ מכפיר שאני חייב לציין שאופן ההתנהלות שלהם דומה למג"ב אז הם אחלה...\
בכל מקרה ההמלצה שלי לשאוף ליחידות מובחרות, אבל אם בכל זאת אתה שואל על הגדודים
כן השירות במג"ב הוא מעולה מכל הבחינות.

נערך לאחרונה:
השירות בצבא הוא יותר פונקציה של האנשים שאתה תהיה איתם ואיך תתחבר איתם.

אם החבר'ה שלך אחלה, לא משנה כמה חרא יאכילו אותכם וכמה ישתינו עליכם יהיה לכם בסופו של עניין די טוב.
אם התנאים מעולים והכל מצויין למעט האנשים שיהיו סביבך - יהיה לך חרא.

כמובן שגם תלוי באיזה גישה אתה מגיע ומה בעצם אתה רוצה מהשירות הצבאי שלך. מה אתה רוצה לעשות שם ומה הציפיות שלך מעצמך ומהצבא.
יתרון קטן במג"ב - האפשרויות לקבע יותר גבוהות לאחר סיום שירות של 3 שנים לעומת צה"ל.

אם אתה חושק בקריירה בטחונית (כמו ימ"מ) למיטב ידיעתי יש חסרון מסוים ליוצאי מג"ב לעומת צה"ל.

סתם בלי קשר לנושא, כשהתגייסתי סירבתי פינוי למג"ב כי רציתי ללכת לחי"ר. האם זה היה חכם? אין לי מושג, היה לי בסדר לאיפה שהגעתי בסופו של דבר אבל לא מן הנמנע שבמג"ב אולי גם היה טוב באותה מידה.

חדר כושר יש כמעט בכל בסיס של מג"ב (פה זה כבר עניין של קשרים- אם יש לך אנשים בפנים אתה תהייה מסודר כל השירות שלך עם כל התנאים שתרצה, ככה זה במג"ב).
האימונים הם אותם אימונים ואפילו יותר קשים מצה"ל, צר לי לאכזב.
המשמעת שם היא מעל לכל חטיבה אחרת בצה"ל (אני מדבר על הטירונות, לא על הבית זונות שיש בסדיר).
בגדול, כמו שארז אמר- אם אתה מסודר במג"ב, אתה חי כמו מלך.

אימונים יותר קשים מצה"ל?
אתה קצת הרבה חי בסרט
טירונות פחות או יותר אותו דבר מבחינת קושי
אימון מתקדם מג"ב לא עושים
בכל חצי שנה +- יש אימון של איזה חודשיים שלושה שהם הרבה יותר קשים פיזית מאחר שאתה לא בכושר כמו טירון
היום כפיר כבר לא באותו קו כל השירות שלהם
גם מג"ב לא נראה לי.בזמני פלוגות שהיו בירושלים וחברון התחלפו.מה שכן הם באמת רוב הזמן עושים עמדות וסיורים.מה שטוב במג"ב שאין דבר כזה ניקיונות ומטבח כי יש עובדים שעושים את זה וזה פלוס רציני

אל תלך ללא למג"ב ולא לכפיר.

בשתי היחידות האלה טוחנים את אותו הקו כל השירות=אתה רוצה למות אחרי שנה בצבא

בחטיבות אחרות הקווים משתנים כל הזמן,יוצאים ליותר אימונים וכמובן שנכנסים ללחימה אם יש צורך.

בכפיר ובמג"ב בזמן לחימה אתה לא תשתתף אלא תישאר בקו שבו גם תהיה כל השירות שלך.

תעשה לעצמך טובה ולך ליחידה נורמלית.
זה כבר לא נכון. עד לא מזמן כפיר היו יושבים רק באיו"ש היום הם יושבים גם בצפון ובקרוב יתחילו לתפוס גם את עזה. הם הופכים לחטיבת חי"ר רגילה.

ובקשר לבחור שמתלבט, אני נחלאווי וכתבת שאתה מעדיף להגיע לנח"ל או לכפיר בגלל שאתה רוצה גדוד עם הרבה פעילות. אז שתדע שאין דבר כזה כזה, בקו שאנחנו תופסים כרגע היו גם צנחנים,גבעתי וגולני. כל החטיבות חי"ר זה אותו דבר , הן תופסות אותם קווים ההבדל היחידי זה באנשים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית