חרדים מתלוננים: תור בדרך לפטור מצה"ל

למה את רושם "דת" במרכאות? מה, הם לא
ראה את התגובה למר לטיסימוס.

לא הצדקת בשום מקום את הקיום שלך. רק בכית שם שהם חיים על חשבונך ולכן מגיע להם למות. אתה יודע מי אשם בזה שהם חיים על חשבונך? אתה ורק אתה. אז אולי בכל זאת אין הצדקה לקיום שלך?

ביסט,
יכול להיות שבאמת יש אנשים שחושבים כמוך ובאמת מפחדים להגיב.
אבל הפחד שלהם נובע מהבנה שלכתוב דבר כזה באתר שבו יש ריבוי סוגים של אנשים יכול להיות שיפגע במישהו.
האשכול הזה נפתח במקביל לאשכול נוסף שבו גם אני הבעתי לגביהם את הדעה שלי, גם אני קראתי להם בהמות
אבל ניסיתי להסביר שלא מקובלת עליי ההתנהגות הכוחנית שלהם אבל אני עדיין אכבד אותם בתור בן אדם.
אני אעסוק בחיים שלי לא אקיים מצוות ומנהגים, והם יוכלו להתפלל ולעשות מה שבא להם כל עוד לא יכנסו לי לראש, לצלחת, ולמשפחה.
לאחל להם מוות בפרהסיה באמת היה קצת פזיז מצידך, סלח לי

הוא לא יכול שלא, אין לו כל כך בחירה. כלומר אם האיזון הוא בין לשלם או לשבת בכלא נראה לי שעדיף לשלם אבל בשורה התחתונה זה די כפוי

במדינה דמוקרטית יש יכולת לשנות דברים על ידי חקיקה.
אם מספיק אנשים ירצו, ואנשים מספיק רציניים גם ידחפו את הנושא לקראת שינוי - זה ישתנה.

מעניין אם הביסט הזה גם היה הולך לעשות את מה שהוא מטיף אליו אם יביאו לו רובה.

כי הוא משלם להם.
סליחה? מישהו שאל אותי? אני משלם להם כי אני חייב, ע"פ חוק, ולמקרה שאתה תוהה - לא כי אני רוצה.
לא הצדקת בשום מקום את הקיום שלך. רק בכית שם שהם חיים על חשבונך ולכן מגיע להם למות. אתה יודע מי אשם בזה שהם חיים על חשבונך? אתה ורק אתה. אז אולי בכל זאת אין הצדקה לקיום שלך?
העובדה כי יש לי את היכולת לפרנס את עצמי, מצדיקה את הקיום שלי. איך יכול להיות שלא הבנת את זה? ;maeq
ולא, לא אני שם בעובדה שהם מקבלים תקציבי ענק מהמדינה. האשמה היא של החברה, ואני גרגיר קטנצ'יק מתוכה.
למקרה שלא הבהרתי את עצמי מספיק טוב, במידה וזה היה תלוי בי - הם לא היו מקבלים אגורה.

עכשיו זה מובן?

ביסט,
יכול להיות שבאמת יש אנשים שחושבים כמוך ובאמת מפחדים להגיב.
אבל הפחד שלהם נובע מהבנה שלכתוב דבר כזה באתר שבו יש ריבוי סוגים של אנשים יכול להיות שיפגע במישהו.
האשכול הזה נפתח במקביל לאשכול נוסף שבו גם אני הבעתי לגביהם את הדעה שלי, גם אני קראתי להם בהמות
אבל ניסיתי להסביר שלא מקובלת עליי ההתנהגות הכוחנית שלהם אבל אני עדיין אכבד אותם בתור בן אדם.
אני אעסוק בחיים שלי לא אקיים מצוות ומנהגים, והם יוכלו להתפלל ולעשות מה שבא להם כל עוד לא יכנסו לי לראש, לצלחת, ולמשפחה.
לאחל להם מוות בפרהסיה באמת היה קצת פזיז מצידך, סלח לי
העובדה שהם נכנסים לך לכיס לא מפריעה לך?
ואולי זה קיצוני אבל דעתי עליהם ועל מה שאני מאחל להם וחושב שמגיע להם לא השתנתה. אני לא חושב שאני צריך להגיב בצורה כזו או אחרת בגלל שאני מפחד להגיב. זה מבייש שהאנשים הנורמלים במדינה צריכים לפחד להגיב נגדם בצורה כלשהי. החברה שלנו מפחדת מהם ותומכת בהם וזה דבר פסול.
ובסופו של דבר, בשושו, בלי לספר לאף אחד - מעטים האנשים שמוכנים להתבטא נגדם כמו שצריך. ואת יודעת למה? כי בסופו של יום, לכולנו יש חבר כזה. בקיצור הבעייה היא שורשית.

הוא לא יכול שלא, אין לו כל כך בחירה. כלומר אם האיזון הוא בין לשלם או לשבת בכלא נראה לי שעדיף לשלם אבל בשורה התחתונה זה די כפוי
+1

סליחה? מישהו שאל אותי? אני משלם להם כי אני חייב, ע"פ חוק, ולמקרה שאתה תוהה - לא כי אני רוצה.

תצא לרחוב, תוביל מהפכה.

העובדה כי יש לי את היכולת לפרנס את עצמי, מצדיקה את הקיום שלי. איך יכול להיות שלא הבנת את זה? ;maeq
ולא, לא אני שם בעובדה שהם מקבלים תקציבי ענק מהמדינה. האשמה היא של החברה, ואני גרגיר קטנצ'יק מתוכה.
למקרה שלא הבהרתי את עצמי מספיק טוב, במידה וזה היה תלוי בי - הם לא היו מקבלים אגורה.

עכשיו זה מובן?
גם הם מתקיימים בזכות עצמם, רק בדרך יותר מתוכחמת משלך. מסקנה, הם "ראויים" לקיום בדיוק כמוך.

הדברים שאתה אומר אכן משמיעים צליל דומה לתורת הגזע (בהם להזכירך יהודים נחשבו "תת-אדם", הורסי תרבות וכו'). זה לא משנה מאיפה אתה שואב את השנאה (דם\גזע, דת, צבע, מין וכו').

כן, גם אני לא מחבב בלשון המעטה את הרעיון שיש פלח גדול מהאוכלוסיה שרוכב עליי. זה לא אומר שאני מאחל למותם.
אתה לא כזה נאור כמו שאתה חושב. ובטח לא כשאתה משמיע הצהרות שבאות להשפיל קבוצה של אנשים מבלי התייחסות לפרט.
קל לשפוט אדם שלא היית בנעליו, הייתי רוצה לראות מה הייתה דעתך אילו היית נולד למשפחה חרדית.

ואל תשכח, שזו המדינה בלבד שמאפשרת את המחדל הזה. להם פשוט היה מספיק כח מלוכד כדי לגרום לזה לקרות.

ובאשר לנושא האשכול, עדיף שיישארו להם הפטורים, גיוסם לצבא יהיה יקר מאוד והתרומה שלהם לא תעלה על המחיר שלהם כקבוצה, כמו רב החיילים שלא מעוניינים לשרת אך נאלצים לכך.

תחשוב שהאנשים האלו שהולכים אחרי אלוהים באמונה עיוורת, היו משרתים בצבא והולכים אחרי המדינה והצבא באמונה שכזאת. אין סירובי פקודה , אין פחד, אין מצפון - כמו רובוטים. אז באמת היינו הצבא החזק בעולם

העובדה שהם נכנסים לך לכיס לא מפריעה לך?
ואולי זה קיצוני אבל דעתי עליהם ועל מה שאני מאחל להם וחושב שמגיע להם לא השתנתה. אני לא חושב שאני צריך להגיב בצורה כזו או אחרת בגלל שאני מפחד להגיב. זה מבייש שהאנשים הנורמלים במדינה צריכים לפחד להגיב נגדם בצורה כלשהי. החברה שלנו מפחדת מהם ותומכת בהם וזה דבר פסול.
ובסופו של דבר, בשושו, בלי לספר לאף אחד - מעטים האנשים שמוכנים להתבטא נגדם כמו שצריך. ואת יודעת למה? כי בסופו של יום, לכולנו יש חבר כזה. בקיצור הבעייה היא שורשית.

+1

הגישה שלי בחיים היא "אם כסף מה שיגרום לך לעזוב אותי במנוחה, תקח ועזוב אותי באמש'ך"
אין לי כוח עכשיו לעשות הפגנות, לא נגדם לא נגד מחירי הקוטג לא נגד מחירי הדלק, לא נגד שכר המינימום והמיסים.
כי בסופו של דבר המודעות גוברת ויש אנדרלמוסיות וסקירות מורחבות בתקשורת אבל בשורה התחתונה מה יוצא מזה?
מערכון בארץ נהדרת.
אז אני בגישה של אני אשלם ואני אצא בסדר ועזבו אותי בשקט.
למה לי שאנשים כמוך יאחלו לי למות ושהחברה תשנא אותי? אז שילמתי ועשיתי צבא יאללה נגמר שילמתי את חובי לחברה.
מה יצא לך מזה שאיחלת פה לרוב שלם מוות? יכול להיות שסתם היה לך רגע של התבטאות לוקה בחסר, אבל תראה למה זה גרם.
הודעה באוף טופיק היא לא מה שתגרום לדברים במדינה להשתנות, אז חבל שהבעת כאן ובצורה כזו את הדיעה שלך

תחשוב שהאנשים האלו שהולכים אחרי אלוהים באמונה עיוורת, היו משרתים בצבא והולכים אחרי המדינה והצבא באמונה שכזאת. אין סירובי פקודה , אין פחד, אין מצפון - כמו רובוטים. אז באמת היינו הצבא החזק בעולם

כן, אם שהידים זה מה שהופך צבא לחזק.
אבל שמע, זה יכול להיות אחלה "פתרון סופי".

היום כבר לא, אבל פעם אנשים שהתאבדו עם המטוסים שלהם הפתרון היחיד נגדם היה לזרוק אטום...

חיילים שעוקבים אחרי פקודות כמו רובוטים לא עושה אותם לצבא חזק, זה עושה אותם מאיים.

חייל שרץ לעבר האויב בצורה חסרת בקרה לא ינצח, היפנים רצו לעבר האויב כי ככה הקיסר אמר, עד פצצת האטום האמריקאים עדיין ניצחו בהרבה קרבות פשוט זה מה שהביא את המכה הסופית.

תצא לרחוב, תוביל מהפכה.

גם הם מתקיימים בזכות עצמם, רק בדרך יותר מתוכחמת משלך. מסקנה, הם "ראויים" לקיום בדיוק כמוך.
לגביי המשפט הראשון - חי בקוקונאט
לגביי המשפט השני - כן, הם מצליחים להתקיים, אבל הם לא מייצרים את הקיום שלהם (לא מביאים תפוקה). וזה פסול.

הדברים שאתה אומר אכן משמיעים צליל דומה לתורת הגזע (בהם להזכירך יהודים נחשבו "תת-אדם", הורסי תרבות וכו'). זה לא משנה מאיפה אתה שואב את השנאה (דם\גזע, דת, צבע, מין וכו').

כן, גם אני לא מחבב בלשון המעטה את הרעיון שיש פלח גדול מהאוכלוסיה שרוכב עליי. זה לא אומר שאני מאחל למותם.
אתה לא כזה נאור כמו שאתה חושב. ובטח לא כשאתה משמיע הצהרות שבאות להשפיל קבוצה של אנשים מבלי התייחסות לפרט.
קל לשפוט אדם שלא היית בנעליו, הייתי רוצה לראות מה הייתה דעתך אילו היית נולד למשפחה חרדית.

ואל תשכח, שזו המדינה בלבד שמאפשרת את המחדל הזה. להם פשוט היה מספיק כח מלוכד כדי לגרום לזה לקרות.

ובאשר לנושא האשכול, עדיף שיישארו להם הפטורים, גיוסם לצבא יהיה יקר מאוד והתרומה שלהם לא תעלה על המחיר שלהם כקבוצה, כמו רב החיילים שלא מעוניינים לשרת אך נאלצים לכך.
1. זה לא משנה לי כמה נאור אתה חושב או לא חושב שאני.
2. ההכללה שלי לא נעשית ע"פ דברים לא נכונים כמו גזע, דת, מין וכו', אלא ע"פ תכונות בלבד. היוצאים מהכלל שעובדים ומפרנסים את עצמם הם אינם הבעייה, הם רק תומכים בה.
3. מה שאני אומר ממש לא בא להשפיל אלא להציג את דעותיי על הקיום שלהם.
4. אני לא יודע וגם לא איכפת לי מה היה קורה אם הייתי נולד במשפחה חרדית. זה ממש לא משנה. העובדות נשארות כפי שהן וכשמישהו מסרב לפרנס את עצמו ורוכב על גבם של אחרים במשך כל חייו, זה ממש לא מעניין אותי מאיזה רקע הוא הגיע. וחוץ מזה שכן, אני אאשים בין היתר גם את ההורים שלו.
ובסופו של דבר, גם אם בגיל 12, 15, 20 או 40 - מי שבאמת מבין עד כמה אורח החיים הזה פסול, חוזר בשאלה - ואל תתבלבל, יש לא מעט כאלה.
5. אכן, המדינה שלנו דפוקה.

הגישה שלי בחיים היא "אם כסף מה שיגרום לך לעזוב אותי במנוחה, תקח ועזוב אותי באמש'ך"
אין לי כוח עכשיו לעשות הפגנות, לא נגדם לא נגד מחירי הקוטג לא נגד מחירי הדלק, לא נגד שכר המינימום והמיסים.
כי בסופו של דבר המודעות גוברת ויש אנדרלמוסיות וסקירות מורחבות בתקשורת אבל בשורה התחתונה מה יוצא מזה?
מערכון בארץ נהדרת.
אז אני בגישה של אני אשלם ואני אצא בסדר ועזבו אותי בשקט.
למה לי שאנשים כמוך יאחלו לי למות ושהחברה תשנא אותי? אז שילמתי ועשיתי צבא יאללה נגמר שילמתי את חובי לחברה.
מה יצא לך מזה שאיחלת פה לרוב שלם מוות? יכול להיות שסתם היה לך רגע של התבטאות לוקה בחסר, אבל תראה למה זה גרם.
הודעה באוף טופיק היא לא מה שתגרום לדברים במדינה להשתנות, אז חבל שהבעת כאן ובצורה כזו את הדיעה שלך
מי מאחל לך מוות? את חיה חיים חילוניים לפי מה שטענת. אני משער שאת לא רוכבת על גבי אחרים מתוך עצלנות וחוצפה. אני טועה?
ואם עשית צבא אז ההבדל בינך ובין החרדים גדול.
אני מבין את הבעייתיות של לצאת לרחובות להפגין - הסיכוי להצלחה קטן וזה כאב ראש גדול. אני לא אמרתי שכולם צריכים לעשות את זה. פשוט הצגתי בעייה ואמרתי את דעתי על הקיום של האוכלוסייה החרדית. מעולם לא הכרחתי את כולם לצאת להפגין נגד זה.

ומתי איחלתי "פה לרוב שלם מוות"?
ולמה את חושבת שאני אומר שיצא לי מזה משהו? מה יצא לך מלכתוב לי את ההודעה הזו? כלום, פשוט אמרת מה שאת חושבת. גם אני. זה נחמד.
אותו דבר לגביי המשפט האחרון שלך - מי חשב או אמר שהודעה באוף טופיק תשנה משהו? נפתח דיון, בו אנשים מביעים דעות וגם אני עשיתי את זה. אני לא מבין איך הסקת את המסקנה שאני חושב שאחרי שרשמתי את זה ממחר יתחילו להשתנות דברים.

נערך לאחרונה:
יודע מה?
לא יודעת ,לא אכפת לי.
רק המלצתי לך להזהר בדברים שאתה אומר כי אנשים עשויים להפגע...
מכאן זה די ברור שתעשה מה שאתה חושב.. אני רק חידדתי מה שכבר אמרתי אבל לא הובן כראוי.
שבוע טוב

יודע מה?
לא יודעת ,לא אכפת לי.
רק המלצתי לך להזהר בדברים שאתה אומר כי אנשים עשויים להפגע...
מכאן זה די ברור שתעשה מה שאתה חושב.. אני רק חידדתי מה שכבר אמרתי אבל לא הובן כראוי.
סוף שבוע טוב
😉

תביאי לי כסף תביאי לי כסף תביאי לי כסף תביאי לי כסף תביאי לי כסף תביאי לי כסף תביאי לי כסף תביאי לי כסף תביאי לי כסף תביאי לי כסף תביאי לי כסף תביאי לי כסף תביאי לי כסף תביאי לי כסף ;azban;azban;azban;azban;azban;azban;azban;azban

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית