הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בתיכונים כבר לא לומדים על האבולוציה

מי זה דארווין? 😆
גם גיאוגרפיה לא מלמדים בבתי הספר..
אבל העיקר שנדע ספרות ותנך, זה הכי חשוב

ברור שזו הייתה יד ה'. באותה מידה שזו הייתה יד ה' ששרפה 40 חבר'ה בשריפה בכרמל. אי אפשר לתת רק את הקרדיט על הדברים הטובים.

אף אחד לא נותן קרדיט על כלום
אני לא מפרש ספרים ומעשים ולא נותן קרדיט.

אנשים חלשים? אם בכל מלחמות ישראל לא הייתה יד ה' אתה חי בענן
צבא שניכנס לחודשיים להלחם נגד ארגון טרור ויוצא עם 11 הרוגים ורובם מדו"צים
צבא שנילחם בכמה חזיתות עם נשק שקיבל מעודפים של ארה"ב ומנצח
כמו שאמרתי כל אדם חושב שהוא חזק עד שמגיע הרגע הקשה

אין לי כוח להתחיל פה דיון על דת כי עד שלא תרגיש את זה על בשרייך אתה ל אתה לא תבין על מה אני מדבר.

אף אחד לא נותן קרדיט על כלום
אני לא מפרש ספרים ומעשים ולא נותן קרדיט.

בסדר אחי, כמו שאלוהים קיים, גם טענה יכולה להיות נכונה ולא נכונה בו זמנית. ;maeq

אל תנסה לתפוס אותי על מילים, אני אמרתי במה שאני מאמין, אני לא יכול לתת קרדיט על מה שאני לא יכול להוכיח
כמו שאתה לא יכול לשלול כי אתה לא יכול להוכיח שהוא אינו קיים, משמע?
אבל אתה כל כך בטוח שהוא לא קיים על סמך תאוריות ואבקת חלל. תמשיך להיות בטוח.

רגע, אם יד אלוהים הייתה במלחמות, למה היו מלחמות מלכתחילה?

ואגב את התנ"ך מלמדים בצורת ספר וסיפור רק בעל יסודי, ביסודי שזה השלב הקריטי ביותר לא מלמדים את זה כך ואז שרים בממשלה אומרים שחיילים נהרגים כי הם לא התפללו מספיק, למרות שלפי סטטיסטיקה בששת הימים היו פחות דתיים מוצהרים.

עריכה: אין כזאת שפה בריטית, אולי אנגלו-סקסונית אבל הניב הזה נכחד.

גם בתנ"ך היו מלחמות...תקרא קצת תבין למה.
אה אז רגע אני יכתוב לך אתזה בשפה של הWIN7 שלי English (united kingdom) משו כזה נירא לי...
לא יודע אני בחיים לא הקשבתי לשיעורי תנ"ך רק באתי למבחנים אז באמת שאני לא יודע מה מלמדים שם.

לפי דבריך גם אתה לא קראת את התנ"ך, אז למה היו מלחמות?
יישות רחומה וכל יכולה לא צריכה להעניש אף אחד ולא צריכה אנשים לעשות את רצונה.

והטיעון של "אתה לא יכול להוכיח שאלוהים לא קיים" הוא לא נכון מהתמצית שלו.

בית ספר ממלכתי חילוני לא צריך לכפות דיעה על תלמידים אלה להציג את כל האפשרויות כולל עובדות קיימות ומוכחות, בין אם העולם נוצר ממפץ או על ידי יישות זה בחירה אישית, אבל עם עובדות אי אפשר להתווכח.

לפי דבריך גם אתה לא קראת את התנ"ך, אז למה היו מלחמות?
יישות רחומה וכל יכולה לא צריכה להעניש אף אחד ולא צריכה אנשים לעשות את רצונה.

והטיעון של "אתה לא יכול להוכיח שאלוהים לא קיים" הוא לא נכון מהתמצית שלו.

בית ספר ממלכתי חילוני לא צריך לכפות דיעה על תלמידים אלה להציג את כל האפשרויות כולל עובדות קיימות ומוכחות, בין אם העולם נוצר ממפץ או על ידי יישות זה בחירה אישית, אבל עם עובדות אי אפשר להתווכח.

אפשר דוגמא לעובדות כאלה?
לא שואל בציניות (זה כבר הפך להיות משהו נהוג בפורום לזלזל ולדבר בציניות)

אני קראתי את התנך במבחנים, זה כל כך פשוט להבנה שאני לא יודע למה צריך כל כך הרבה שעות לימוד (אני מדבר על יחידות חובה בבית ספר)
האדם אחראי למעשים שלו ולא אף אחד אחר.
בטח שהטיעון נכון, זה טיעון שמשתמשים בוא בהרבה מקומות.

לפי מה שאני זוכר בבית ספר ממלכתי חילוני אני למדתי גם על תאוריית דרווין ...
ואף אחד לא כופה עלייך כלום אף אחד לא אמר לך להאמין בה' או משו
זה סך הכל תכנית לימוד אתה יכול ללמוד ולזרוק אתזה ....

אבל עזוב אותך ידידי אין לי כוח לפתוח דיון על דת זה מיותר גם לי וגם לכל הפורום
למרות שאני בעבודה ומשעמם לי אני מעדיף לראות family guy במקום.

ואגב העובדות שאתה מדבר זה סך הכל אוסף של תאוריות...
ביום שבוא האדם יצליח ליצור ישות חיה ומתפקדת (ולא מתוך יצירה קיימת) אני יראה עובדה אבל עד אז...

נערך לאחרונה:
אפשר דוגמא לעובדות כאלה?
לא שואל בציניות (זה כבר הפך להיות משהו נהוג בפורום לזלזל ולדבר בציניות)

אם אתה רוצה מאמר או משהו בסיגנון אז אני בדיוק הולך לישון (אדם עסוק!) אז זה אני לא אחפש בשבילך אבל אני יכול לומר לך שאחרי מלחמת הכיפורים החלה זרימה מוגברת של דתיים לצבא .

בנוסף אם אתה צופה בלונדון וקירשנבאום הם אמרו בתגובה על דבריו של אלי ישי שבזמן שהוא היה ילד קטן בזמן מלחמת ששת הימים הם לא והם לא זוכרים שהם בכלל ראו אנשים דתיים(בדתיים אני מתכוון למוצהרים חובשי כיפה) - כן אלה לא דוגמאות מדוייקות אבל גם אם תריץ חיפוש מהיר בגוגל תראה לפחות 10 לינקים שמראים דברים בסיגנון "מספר הדתיים בצה"ל גבוה בהרבה מהעשורים האחרוים" וכו'.

רק לשם הבהרה, הסיבה שמרגיז אותי טענות שאלוהים זה שעזר במלחמות זו אותה סיבה שמעצבן אותי שאומרים שאלוהים עזר למישהו להחלים, בזמן שחיילים(או רופאים לשם הדוגמא השנייה) נלחמים ומזיעים ועושים את כל מה שהם יכולים כדי להגיע למטרה, בסוף אומרים "נו מה, אלוהים".

רק לשם הבהרה, הסיבה שמרגיז אותי טענות שאלוהים זה שעזר במלחמות זו אותה סיבה שמעצבן אותי שאומרים שאלוהים עזר למישהו להחלים, בזמן שחיילים(או רופאים לשם הדוגמא השנייה) נלחמים ומזיעים ועושים את כל מה שהם יכולים כדי להגיע למטרה, בסוף אומרים "נו מה, אלוהים".

זה מוזר שזה מה שמרגיז אותך בהתחשב בעובדה שהחיילים הם אלו שאומרים שה' איתם
גם בעופרת יצוקה חיילים אמרו שראו את "רחל אימנו" או שהרגישו את עזרת הה' ...
וגם במבצעים שהסתבכו חיילים שיצאו בשלום אמרו שיצאו משם רק בעזרת ה'.
אז למה זה מרגיז אותך שבעצם החיילים הם אלו שאומרים את הדברים האלה?
כמובן זה יכול לבוא מעודף אנדרנלין וקצת סמים אבל עדיין הם אלה שאומרים אתזה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני קראתי את התנך במבחנים, זה כל כך פשוט להבנה שאני לא יודע למה צריך כל כך הרבה שעות לימוד (אני מדבר על יחידות חובה בבית ספר)
האדם אחראי למעשים שלו ולא אף אחד אחר.
בטח שהטיעון נכון, זה טיעון שמשתמשים בוא בהרבה מקומות.

לפי מה שאני זוכר בבית ספר ממלכתי חילוני אני למדתי גם על תאוריית דרווין ...
ואף אחד לא כופה עלייך כלום אף אחד לא אמר לך להאמין בה' או משו
זה סך הכל תכנית לימוד אתה יכול ללמוד ולזרוק אתזה ....

אבל עזוב אותך ידידי אין לי כוח לפתוח דיון על דת זה מיותר גם לי וגם לכל הפורום
למרות שאני בעבודה ומשעמם לי אני מעדיף לראות family guy במקום.

ואגב העובדות שאתה מדבר זה סך הכל אוסף של תאוריות...
ביום שבוא האדם יצליח ליצור ישות חיה ומתפקדת (ולא מתוך יצירה קיימת) אני יראה עובדה אבל עד אז...

ההגדרה של ״תאוריה״ במדע, זו לא אותה הגדרה שאנשים משתמשים בה ביום יום. תאוריה במדע אומרת שיש אוסף של עובדות שרוכזו לענן אחד משותף שקראו לו תאוריה וסיכמו את אוסף העובדות הללו לתוצר אחד. אותן העובדות שוחזרו מאות פעמים ואף יותר, על ידי מדענים שונים במשך מאות שנים. לא רק שהתאוריה הוכחה כנכונה, היא גם הובילה ליצירה של תחומים חדשים כמו גנטיקה ומוטציות וכל מה שקשור בכך.

אני לא בטוח שאני מעוניין שביה"ס יהיה מחוייב ללמד על שאלות קיומיות, על אותו מטבע, אם כבר הוא עושה זאת מן הראוי להציג אלטרנטיבות ואי אפשר להתעלם מהאבולוציה כאחת מהן. ללמד רק תנ"ך...איך קוראים לזה...נו...אה. אינדוקטרינציה.

בעוד שמחייבים לימודי תנ"ך (שהם סיוט גדול, יסלח אדוני[י]) כמובן מאליו. אם לא הייתי נחשף לדברים אחרים עוד הייתי עשוי להאמין בו. ה' ישמור.
וזה לא שאני נגד. אבל יש הבדל בין מורשת ודת.

ועזבו את היד האלוהית. צריך לפרק את המונופול על החינוך. היד הנעלמה תעשה עבודה טובה יותר. (כן, זה תמיד מסתכם בזה)

אני לא מאמין שאני אשכרה מחויב לעשות בגרות בתנ"ך!
ובאיזה כיתה אמורים ללמדת את זה?

אל תנסה לתפוס אותי על מילים, אני אמרתי במה שאני מאמין, אני לא יכול לתת קרדיט על מה שאני לא יכול להוכיח
כמו שאתה לא יכול לשלול כי אתה לא יכול להוכיח שהוא אינו קיים, משמע?
אבל אתה כל כך בטוח שהוא לא קיים על סמך תאוריות ואבקת חלל. תמשיך להיות בטוח.

הדברים שאתה מאמין בהם לא יכולים להיות נכונים בשום מצב, לא משנה איך תהפוך את זה.

מה זה משנה. אבולוציה זה נושא שאי אפשר ללמד בתיכון. (חוסר ברקע של שלל התחומים בביולוגיה אצל התלמידים)

זה מוזר שזה מה שמרגיז אותך בהתחשב בעובדה שהחיילים הם אלו שאומרים שה' איתם
גם בעופרת יצוקה חיילים אמרו שראו את "רחל אימנו" או שהרגישו את עזרת הה' ...
וגם במבצעים שהסתבכו חיילים שיצאו בשלום אמרו שיצאו משם רק בעזרת ה'.
אז למה זה מרגיז אותך שבעצם החיילים הם אלו שאומרים את הדברים האלה?
כמובן זה יכול לבוא מעודף אנדרנלין וקצת סמים אבל עדיין הם אלה שאומרים אתזה.

נו, ולפני 60 שנה במצרים, שהיא בכלל מדינה מוסלמית, מאות אלפי אנשים ראו את מריה הקדושה.
הנצרות היא הדת הנכונה!
אבל רגע, בימי הביניים בצרפת מיליוני אנשים ראו במו עיניהם זאבי אדם. אגדות האחים גרים הן אמת!
וזה שאי אפשר להוכיח שמשהו לא קיים זה מאוד מרגש...תוכיח לי שאין לך פיל ורוד שקוף בחדר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית