הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עם סגולה

טוב אני מבין שזה הולך ומדרדר...

כמה אתה מוכר - לא, ואגיד שוב, לא קובעת כמה אתה איכותי. בטח שלא בישראל.
עכשיו זה מובן?

ואני ממש לא חושב שכל אחד אמור להיות בטופ בכל מקום. אבל בישראל, אפילו הטופ לא מרוויח כסף. בניגוד לתעשייה המזרחית. עכשיו אני ברור? בישראל, אפילו הטופ לא מרוויח כסף. בניגוד לתעשייה המזרחית.

ואני ממש לא הולך להתווכח איתך על מה מוסיקה ברמה - טראנסים או רוק \ פופ \ וואטאבר. מצידי תחשוב שגם מזרחית זו מוסיקה ותשמע אותה כל היום. אבל אל תשאל אחר כך למה הקהל של המוסיקה הזאת הוא X ולמה התרבות במדינה שלנו נראית ככה.

מובן שמכירות לא תמיד אומרות עד כמה האיכות גבוהה.
מי שלא מרוויח - שיפרוש. מי שרע לו - שיחליף מקצוע. אף אחד לא מכריח אותו לכתוב מוזיקה בצורה מקצועית, שימצא עיסוק אחר. אם הטופ לא מרוויח כסף, שילך לעבוד בהייטק או עגלות באמריקה ויפרוש מעיסוק מקצועי במוזיקה, לא כל אחד צריך לעבוד בזה.

אני לא שומע מזרחית, אולי יש לי כמה שירים בודדים אצלי.
התרבות שלנו נראית כמו שהיא נראית בגלל הרבה סיבות. אם אתה זה מודל לתרבות אז כנראה בגלל אנשים כמוך אנחנו נראים כמו שאנחנו נראים.

שיקאגו. עצם העובדה שהבאת לי קליפ שסקאזי מנגן ויש שם מחשבים על הבמה מראה כמה אתה לא מבין את הנקודה שלנו. מצטער אחי

הבנתי אותך מאוד אתה מתכוון לאומן שבא עם כלים ומנגן בלייב אז סקאזי עושה את זה עם גיטרה והייתי גם בהופעה של VOID מיזמן שהוא ניגן עם תופים גיטרות ועוד כמה כלים תראה את זה ואז נדבר אם לא יעופו לך המחשבים באוויר

הבנתי אותך מאוד אתה מתכוון לאומן שבא עם כלים ומנגן בלייב אז סקאזי עושה את זה עם גיטרה והייתי גם בהופעה של VOID מיזמן שהוא ניגן עם תופים גיטרות ועוד כמה כלים תראה את זה ואז נדבר אם לא יעופו לך המחשבים באוויר
ה

אתה לא מבין שכל מה שעומד מאחורי סקאזי זה מחשב עם קיו בייס (ואולי עוד כמה תוכנות) זה שאחרי זה הוא בא ומנגן על זה גיטרה בלייב אז סבבה אבל הוא סה"כ שם פלייבק ומשחק קצת עם הטראבל\בס והכפתורי שליטה של הסאונד ולא עושה יותר מזה.
מאחורי מה שהבאתי לא עומד שום דבר ממוחשב אין פלייבק ולדעתי נשמע יותר טוב מסקאזי אבל שוב, לאוזן הלא מזויינת קצת קשה להבין את זה.

מה שסורג'יון הביא זה ברמה אחרת לגמריי ואי אפשר להשוות את זה לכלום

קשה להסביר לאנשים מה זאת מוזיקה, או מה זה מוזיקאי אם הם לא מכירים את כל מה שעומד מסביב\לא מנגנים עם כלום.

נכון, בגלל זה אנשים כמו עומר אדם לא יודעים מה זה מוזיקה וגם לא ידעו לעולם...

שיקאגו. עצם העובדה שהבאת לי קליפ שסקאזי מנגן ויש שם מחשבים על הבמה מראה כמה אתה לא מבין את הנקודה שלנו. מצטער אחי

אני לא מת על סקאזי מבחינה מוזיקלית, אבל הבחור נותן שואו למרות שהמוזיקה עצמה משעממת אותי עד מאוד.

טראנס פסיכודלי אמיתי קשה מאוד מבחינת הופעה בלייב.
כשיש כל כך הרבה ערוצים שמנגנים במקביל בקצב די מהיר קשה עד כמעט בלתי אפשרי לנגן בלייב אמיתי כמו שעושים בהרבה סגנונות מוזיקה אחרים.
למשל רוק הרבה יותר פשוט מבחינת הסאונד, גיטרה באס, גיטרה ליווי, קלידים, שירה ותופים. 5 ערוצים שדי קל לשלב ביחד מבחינת סאונד ושליטה עליהם בלייב, בטראנס פסיכודלי יש פי 3 ערוצים מזה בזמן נתון, מאוד קשה להופיע ככה ויש אולי בודדים בעולם שעושים את זה.
הופעות לייב בטראנס שונות מהופעות לייב של סגנונות מוזיקה אחרים מכיוון שהמוזיקה נכתבת בצורה שונה.

אני לא מתחבר למה שהוא הביא לא אוהב את הסגנון הזה פחות PSYTRANCE בכל מיקרה אפשר לסכם את זה שאנחנו עם מפגר או קהל מפגר שבזמן שאמן ענק כמו עמיר בניון משמיעים אותו פחות משיר מסריח של עומר אדם כמו אל תשברי לי תלב כי בנייתי עלייך מה בניתי עלייך אבל אין מה לעשות :🙁

אמרתי שזה קל? אתה אמרת שהם כל כך מוכשרים וטובים, אז שיפרצו בשוק שבו היכולות התפתחות הרבה יותר גדולות ושאפשר להרוויח שם הרבה יותר כסף. ישראל היא שוק קטן מאוד בתום הזה, אי אפשר כל שנה לעשות 50 הופעות כי אין לנו מספיק קהל להכיל אותן אפילו.
מי שלא מצליח בתחום המוזיקלי המיינסטרימי, הולך לעשות חלטורות כמו פרסומות, חתונות, הופעות פרטיות, ג'ינגלים ולא יודע מה עוד. לא כולם נועדו למכור מיליוני אלבומים ולהיות מקום ראשון במצעדים.
מי זה האמנים האמיתיים בארץ?

כנראה שמעולם לא כתבת מוזיקה בכלל, ומוזיקה אלקטרונית בפרט. אין לך מושג בתחום ואין לך מושג מה נדרש בשביל לכתוב מוזיקה אלקטרונית ברמה גבוהה ואיכות שלא מתפשרת.
רוק אפשר לכתוב רק עם כמה אקורדים של גיטרה. הופעה לייב של זמר יכולה להיות בליווי של גיטרה בודדת והקול שלו. טראנס פסיכודלי לצורך העניין מוזיקה הרבה יותר מורכבת ומסובכת מבחינת כמות הצלילים. זה שאתה מקובע ולא יכול לשמוע מוזיקה שונה ממה שאתה רגיל לשמוע זה כבר בעיה שלך והקבעון המחשבתי שלך. אם כל כך קל לכתוב טראנס פסיכודלי, אני מקציב לך שנה ונראה מה תצליח להוציא בזמן הזה. בטח תוציא מוזיקה ברמה של לפני עשור שכתבו עם תוכנות תחת MS-DOS.
לא חסר יוצרי טראנס שעברו לכתיבת פסקולים לסרטים ומעבר לתחומים יותר מסחריים של מוזיקה מכל הסגנונות. בתור יוצר חצי-חובבן אני יכול לכתוב דברים גם מעבר לטראנס פסיכודלי אך זה פחות מעניין אותי כיום. הרבה יוצרי מוזיקה אלקטרונית כותבים גם פופ, רוק או כל מיני סגנונות אחרים שאתה טוען שהם כן מוזיקה ואלקטרוניקה היא לא.
הזלזול שלך מגיע מבורות ותחושת התנשאות לא מוסברת, כנראה משהו חסר לך אז אתה מרגיש צורך להאדיר את עצמך או הדעות שלך על פני אחרים. אם זה מה שעושה לך טוב, כנראה שכדאי לך לפנות לייעוץ מקצועי.

איה כורם? מי זאת בכלל. שיר אחד של דניאל סלומון שמעתי ואהבתי, עם דנה עדיני. לא מכיר שום דבר מעבר. שיחזור לנגן על פסנתר אצל אביב גפן בבלאקפילד אם לא מצליח לו כקריירה סולו.

---------- התגובה התווספה ב 14:39 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:37 ----------

---------- התגובה התווספה ב 14:40 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:39 ----------

כנראה שמי שיש לו כזה כשרון אדיר והם כל כך מדהימים, לא באמת כאלה אם הם לא מספיק חכמים או טובים להצליח בזמן שה'מפגרים' כן מצליחים מבחינה כלכלית.
איזה מוזיקאים בארץ יוצרים מוזיקה טובה? שלמה ארצי והשירי חיתוכי סלט שלו?

+1. מילה במילה. ביסט, תנסה קצת לפתוח את הראש שלך לז'אנרים אחרים במוזיקה, ואם אתה לא מעריך סגנון מסיום, שמור את זה לעצמך. ואל תקבע שמוזיקה מזרחית או אלקטרונית זה לא מוזיקה רק מפני שאתה לא אוהב/מבין את זה, אנשים קורעים ת'תחת שעות אל גבי ימים אל גבי שבועות והרבה יותר כדי להגיע לתוצר הסופי-אז שמור את הזלזול והמרמור שלך לעצמך, אתה פוגע פה באנשים שעומדים מאחורי המוזיקה הזאת.

אני לא מת על סקאזי מבחינה מוזיקלית, אבל הבחור נותן שואו למרות שהמוזיקה עצמה משעממת אותי עד מאוד.

טראנס פסיכודלי אמיתי קשה מאוד מבחינת הופעה בלייב.
כשיש כל כך הרבה ערוצים שמנגנים במקביל בקצב די מהיר קשה עד כמעט בלתי אפשרי לנגן בלייב אמיתי כמו שעושים בהרבה סגנונות מוזיקה אחרים.
למשל רוק הרבה יותר פשוט מבחינת הסאונד, גיטרה באס, גיטרה ליווי, קלידים, שירה ותופים. 5 ערוצים שדי קל לשלב ביחד מבחינת סאונד ושליטה עליהם בלייב, בטראנס פסיכודלי יש פי 3 ערוצים מזה בזמן נתון, מאוד קשה להופיע ככה ויש אולי בודדים בעולם שעושים את זה.
הופעות לייב בטראנס שונות מהופעות לייב של סגנונות מוזיקה אחרים מכיוון שהמוזיקה נכתבת בצורה שונה.

מצד שני אתה יכול לשים איזה 5 נגנים על הבמה שתרצה , הם ידעו בדיוק את התווים המדוייקים ובחיים בחיים לא יצליחו לנגן כמו פינק פלוייד\ לד זפלין
זה מה שיפה במוזיקה, שלווא דווקא מספר הערוצים הוא מה שקובע את הקושי\איכות.

אני לא מתחבר למה שהוא הביא לא אוהב את הסגנון הזה פחות PSYTRANCE בכל מיקרה אפשר לסכם את זה שאנחנו עם מפגר או קהל מפגר שבזמן שאמן ענק כמו עמיר בניון משמיעים אותו פחות משיר מסריח של עומר אדם כמו אל תשברי לי תלב כי בנייתי עלייך מה בניתי עלייך אבל אין מה לעשות :🙁

אם אתה רוצה לייב אמיתי בפסייטראנס, תנסה את
Tom Cosm
SUN Project (יש גם גיטרות)
BLT & Danny Makov היו בעבר מופיעים באחלה לייבים , דני מתופף די ידוע בארץ

יש עוד אבל אני פחות מעודכן בתקופה הזאת ולא זוכר.
מה לעשות, טראנס קשה מאוד עד בלתי אפשרי או לא יעיל לנגן בלייב. לא תושיב על במה 35 אנשים בשביל לנגן סט של שעה. לא שווה כלכלית וכנראה קשה מידי לתאם כל כך הרבה אנשים ביחד בתיאום מושלם של שברירי שנייה.

---------- התגובה התווספה ב 15:14 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:10 ----------

מצד שני אתה יכול לשים איזה 5 נגנים על הבמה שתרצה , הם ידעו בדיוק את התווים המדוייקים ובחיים בחיים לא יצליחו לנגן כמו פינק פלוייד\ לד זפלין
זה מה שיפה במוזיקה, שלווא דווקא מספר הערוצים הוא מה שקובע את הקושי\איכות.

מובן 😃
אף אחד לא יוכל לכתוב סולואים כמו דייויד גילמור וגם לנגן עם טאץ' כמו שלו. כל בן אדם והייחודיות שלו.
התכוונתי שבגלל ריבוי ערוצים ממש גדול שיש במוזיקה אלקטרונית, קשה מאוד להופיע לייב כמו שאתה מורגל ממוזיקאים יותר מיינסטרימיים. אולי אפילו בלתי אפשרי (כיום). בגלל זה טראנס פסיכודלי עדיין עולם מאוד קטן ויחסית אנדרגראונד.
חוצמזה, למה לא לאהוב פשוט כל סוג מוזיקלי? אני אישית אוהב באמת כל דבר שהאוזניים שלי נהנות ממנו. מפופ של מייקל ג'קסון, לרוק של לד זפלין עד לטראנס פסיכודלי של לוג'יק בומב או לפרוגרסיב טראנס של ויברספיר וגם אפשר לשמוע קצת דרים ת'יאטר או tool עם תוספות של שפונגל או ג'יי.ויוז.
כמה שיותר מוזיקה טובה - יותר טוב.

מה אתה אומר, זה לא מוזיקה\אומנות?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הקטע חמוד מאד. יותר אהבתי את ההופעה של ראג'ה. בכל מקרה אני גם שומע כל מוזיקה שיש וגם מנסה להתפתח בסגנון הנגינה שלי לכל מיני כיוונים. אני מבין את הנקודה שלך על טראס.

איך לעזאזל זה הגיע לאיל גולן וסקאזי.

Abandon+thread+gorilla+READ+DESCRIPTION+OK+EVERYONE+JUST+READ+THIS_b3bd49_1584652.gif

איך לעזאזל זה הגיע לאיל גולן וסקאזי.

Abandon+thread+gorilla+READ+DESCRIPTION+OK+EVERYONE+JUST+READ+THIS_b3bd49_1584652.gif

עם סגולה 👏

הקטע חמוד מאד. יותר אהבתי את ההופעה של ראג'ה. בכל מקרה אני גם שומע כל מוזיקה שיש וגם מנסה להתפתח בסגנון הנגינה שלי לכל מיני כיוונים. אני מבין את הנקודה שלך על טראס.

לשמור על ראש פתוח זה תמיד טוב.
הנקודה שלי הייתה על מוזיקה אלקטרונית בכללי ועל טראנס פסיכודלי בפרט. מוזיקה היא מוזיקה. אם תרצה המלצות לדברים מעניינים מבחינת שמיעה אתה תמיד יכול לשלוח לי הודעה ואשמח להמליץ.
יש לי גם בחתימה משהו לשמיעה אם אתה רוצה, דברים שכתבתי שלא כולם עם הטראנס המיינסטרימי אפילו בימינו 😃

חחח הכל התחיל בתגובה של ביסט אנד צי'ט שאמר : "מספיקה העובדה שעומר פאקינג אדם עושה כאן היסטוריה וממלא את קיסריה בגיל הצעיר ביותר, בזמן שאמנים פה לא סוגרים את החודש." 👏

מישהו מכם מוכן להסביר לי למה המוזיקה שאתם שומעים יותר "איכותית" מהמוזיקה של עומר אדם מעבר לכך שזו דעתכם? איזה ובאיזה מאפיינים היא יותר איכותית?

נערך לאחרונה:
מישהו מכם מוכן להסביר לי למה המוזיקה שאתם שומעים יותר "איכותית" מהמוזיקה של עומר אדם מעבר לכך שזו דעתכם? איזה ובאיזה מאפיינים היא יותר איכותית?

בגלל שהדבר הזה של עומר אדם שאנשים קוראים לו "מוזיקה" הוא לא יותר מאוסף צלילים מאוד מסוימים, שמאחוריהם לא עומד שום פן מוזיקלי אמיתי, שום יצירתיות, שום השקעה, כאלה שנכתבים אחרי שנים שהכותבים שלהם הבינו מה מספיק בשביל להביא אלפים מקהל היעד הרדוד שלהם לקיסריה שוב ושוב. והמילים ב"מוזיקה" הנפלאה שלו הן פשוט עלבון לבינה האנושית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית