הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עם סגולה

בגלל שהדבר הזה של עומר אדם שאנשים קוראים לו "מוזיקה" הוא לא יותר מאוסף צלילים מאוד מסוימים, שמאחוריהם לא עומד שום פן מוזיקלי אמיתי, שום יצירתיות, שום השקעה, כאלה שנכתבים אחרי שנים שהכותבים שלהם הבינו מה מספיק בשביל להביא אלפים מקהל היעד הרדוד שלהם לקיסריה שוב ושוב. והמילים ב"מוזיקה" הנפלאה שלו הן פשוט עלבון לבינה האנושית.

גאונות לשמה. צריך לסגוד ל'מוזיקה' האמיתית והמדהימה של הזמר המשעמם הזה. המוזיקה והמילים פה הן עלבון לבינה האנושית.

גם פינק פלויד הם לא יותר מאוסף צלילים מאוד מסוימים.

אתה צריך להבין מה זה מוזיקה ממוסחרת - היא נועדה להיות שטחית, ממוחזרת כך שתמכור כמה שיותר. לא חסר דברים כאלה בכל מגוון סגנונות המוזיקה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
בגלל שהדבר הזה של עומר אדם שאנשים קוראים לו "מוזיקה" הוא לא יותר מאוסף צלילים מאוד מסוימים, שמאחוריהם לא עומד שום פן מוזיקלי אמיתי, שום יצירתיות, שום השקעה, כאלה שנכתבים אחרי שנים שהכותבים שלהם הבינו מה מספיק בשביל להביא אלפים מקהל היעד הרדוד שלהם לקיסריה שוב ושוב. והמילים ב"מוזיקה" הנפלאה שלו הן פשוט עלבון לבינה האנושית.

אתה מוכן להשתמש בעוד מושגים מופשטים בבקשה, אני לא חושב שמה שכתבת לא ברור מספיק.
מוזיקה -היא- אוסף של צלילים מאוד מסוימים.
טיבה ואיכותה של מוזיקה לא נקבע ע"י כמות ההשקעה שבה.
למה קהל היעד שלהם רדוד? כאילו, בסדר, זה לא חכמה להצביע על המוני אנשים ולהגיד שהם רדודים כי 98% מהפעמים זה נכון, אבל איך זה שהם רדודים קשור למוזיקה, אתה קובע את איכות המוזיקה לפי מידת החיבה שלך כלפי הקהל?
"עלבון לבינה האנושית"?! עד כדי כך? אז בסדר, לא צריך להיות חבר ב-mensa בשביל להבין שהמילים נכתבות ב"חאווה" הרבה פעמים רק כדי שהזמר ישמיע את קולו, אבל לי זה נראה די שקול לשורות התופים, הבס והגיטרה המחפירים בהרבה "שירים איכותיים" - אז זה לגיטימי להגיד על שירים של דניאל סולומון (ראיתי את השם שלו נזרק פה איפשהו) שהתופים ב"מוזיקה" הזו הן עלבון לבינה האנושית?

בכל מקום יש מטומטמים, אין מה לעשות, לדוגמה תראו את התגובות פה על מה שקרה ביפן בזמנו:

Pearl-Harbor-Karma.png

13919.jpg

איזו תרומה יש למלחמה בטווח הארוך?

וכל מה שאמרת נכון, וזה רק ממחיש שבטווח הקצר לממשלה לא יהיה כסף ויהיו חובות רבים, אבל בטווח הארוך יהיה אפשר לעלות את איכות ורמת החיים בהקצאות תקציבים לדברים אחרים ופחות לביטחון.

עשיתם כאן קצת בלאגן.

אלו שטוענים שהמלחמה עזרה לארה"ב לצאת מהמיתון מתבססים על כך שהתנהלות הממשלה בזמן מלחמה היא מקרה פרטי של התיאוריה הקיינסיאנית, שגורסת שהדרך הטובה ביותר לצאת ממיתון היא ע"י השקעות ממשלתיות מאסיביות (בניגוד לאינסטינקט האנושי, שבזמן משבר כלכלי הנטייה היא לצמצם כמה שניתן בהוצאות). מלחמה היא כמובן לא אפיק ההשקעה האופטימלי להשקעה ממשלתית.

אתה מוכן להשתמש בעוד מושגים מופשטים בבקשה, אני לא חושב שמה שכתבת לא ברור מספיק.
מוזיקה -היא- אוסף של צלילים מאוד מסוימים.
טיבה ואיכותה של מוזיקה לא נקבע ע"י כמות ההשקעה שבה.
למה קהל היעד שלהם רדוד? כאילו, בסדר, זה לא חכמה להצביע על המוני אנשים ולהגיד שהם רדודים כי 98% מהפעמים זה נכון, אבל איך זה שהם רדודים קשור למוזיקה, אתה קובע את איכות המוזיקה לפי מידת החיבה שלך כלפי הקהל?
"עלבון לבינה האנושית"?! עד כדי כך? אז בסדר, לא צריך להיות חבר ב-mensa בשביל להבין שהמילים נכתבות ב"חאווה" הרבה פעמים רק כדי שהזמר ישמיע את קולו, אבל לי זה נראה די שקול לשורות התופים, הבס והגיטרה המחפירים בהרבה "שירים איכותיים" - אז זה לגיטימי להגיד על שירים של דניאל סולומון (ראיתי את השם שלו נזרק פה איפשהו) שהתופים ב"מוזיקה" הזו הן עלבון לבינה האנושית?

סתם דוגמא. ניחוש שלי האקורדים פה הם am f c g או em d c g גם ברימון מלמדים אותך כל מיני מעברים מאקורדים מינורים לאקורדי מז'ורים שכביכול "ייתפסו" את האוזן ויהפכו ללהיט תתפלא אבל יש דבר כזה. אני יכול לעשות לך אותו דבר עם איזה 20 שירים ישראלים ולנגן על אות 4 אקורדים את כל השירים האלו (לא תמיד משתמשים באורדים אלו באוקטבה הזאת לפעמים עולים או יורידים אוקטבה אבל הסדר של המעבר בין הטונים נשמר) כך גם במוזיקה המזרחית המקצבי תופים,בס,גיטרות וקלידים רובם או נכתבו בעבר ונלקחו (הרבה פעמים תראה שכתוב במזרחית "לחן עממי") או שפשוט הסיפור הוא כמו מה שהראתי לך (שזה אותו דבר ברוב השירים). "מוזיקה איכותית" היא לווא דווקא מספר האקורדים הרב בשיר או מורכבותו מבחינה מוזיקאלית אלא שאתה מצליח ליצור רגש\אמוציות שיש סיפור מאחורי השיר שלא מתחיל בנגמר בזה שהבחורה יפה ו"בנית עליה" שהמוזיקה והמלודיה שלה מתאימה למילים וממלאה אותם בתוכן קח לדוגמא את השיר breath של פינק פלוייד , 2 אקורדים בבית, 4 אקורדים בפזמון- לא מסובך כלל משום בחינה מוזיקלית. אבל עדיין המוזיקה גורמת לי להרגיש כמו תינו שנולד לתוך עולם משוגע (שזה בערך מה שהם ניסו להעביר)

מקווה שהצלחתי להעביר את הנקודה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
"מוזיקה איכותית" היא לווא דווקא מספר האקורדים הרב בשיר או מורכבותו מבחינה מוזיקאלית אלא שאתה מצליח ליצור רגש\אמוציות שיש סיפור מאחורי השיר שלא מתחיל בנגמר בזה שהבחורה יפה ו"בנית עליה" שהמוזיקה והמלודיה שלה מתאימה למילים וממלאה אותם בתוכן

בסיכום קצר.
על טעם ועל ריח אין מה להתווכח 😃
מה שנעים לאוזנייך יכול להיות לא נעים לאוזני אדם אחר. אז רוב הנימוקים פה בטלים בשישים לגבי איכות כזאת או אחרת כי זה נוגע לעניין של טעם של המאזין.

בואו נקווה שיוציאו כמה שיותר מוזיקה טובה, מקורית ואיכותית במקום לזבל אחד לשני את המוח על מוזיקה 'לא איכותית' ולעבור לטענות אד-הומינם שהמאזינים טפשים ועם 4.7 אייקיו.

keep an open mind

אם העברת פה נקודה, היא בטח לא זו שרצית להעביר.

רגש שנוצר בעקבות שיר, תלוי במאזין באותה מידה שבשיר.
"מוזיקה איכותית" היא לווא דווקא שיר שמאחורי המילים שלו יש סיפור עמוק, כזה שלא מתחיל ונגמר בזה שהבחורה יפה ו"בנית עליה".
חוץ מזה, שמה אתה אומר כאן? שמוזיקה בלי מילים לנצח תהיה פחות איכותית ממוזיקה עם מילים מאחר וחסר בה הרובד הסיפורי של המילים?

למעשה, ברגע ששללת את זה שמורכבות מוזיקלית הוא חלק מהמאפיינים של מוזיקה איכותית, שללת כל אפשרות לתייג מוזיקה כאיכותית באופן אובייקטיבי, מאחר ואם אתה מוציא מהמשוואה את מורכבות השיר, כל מה שנשאר זה רגש וטעם וכל שאר המונחים המופשטים האלה.

אבל בכל העולם שומעים חרא מוזיקה...

זה מה שרוב האנשים אוהבים (בימינו). מיינסטרים.

הרוב שומעים 'חרא' מוזיקה כמו אייל\משה\דודו\ליאור\מושיק אהרון\גולן\עפיה\פרץ\נרקיס (בחר את השילוב שאתה רוצה), חלק קטן שומע מוזיקה 'איכותית' כמו כלבלב בידיבדבום של מתי כספי או שיר אבא אבא פיפי קקה של אריק איינשטיין ומשחקים אותה מעל הקבוצה הראשונה.

אם העברת פה נקודה, היא בטח לא זו שרצית להעביר.

רגש שנוצר בעקבות שיר, תלוי במאזין באותה מידה שבשיר.
"מוזיקה איכותית" היא לווא דווקא שיר שמאחורי המילים שלו יש סיפור עמוק, כזה שלא מתחיל ונגמר בזה שהבחורה יפה ו"בנית עליה".
חוץ מזה, שמה אתה אומר כאן? שמוזיקה בלי מילים לנצח תהיה פחות איכותית ממוזיקה עם מילים מאחר וחסר בה הרובד הסיפורי של המילים?

למעשה, ברגע ששללת את זה שמורכבות מוזיקלית הוא חלק מהמאפיינים של מוזיקה איכותית, שללת כל אפשרות לתייג מוזיקה כאיכותית באופן אובייקטיבי, מאחר ואם אתה מוציא מהמשוואה את מורכבות השיר, כל מה שנשאר זה רגש וטעם וכל שאר המונחים המופשטים האלה.

זאת בדיוק הנקודה שרציתי להעביר, יש מוזיקה מורכבת ויש מוזיקה "איכותית", "איכות" נמדדת על פי טעם וריח. ומורכבות נמדדת ע"פ סולמות השיר ומה שמרכיב אותו מוזיקאלית בין אם זה אקורדים מפורקים למקצבי תופים מוזרים 7\8 וכו' וכו'. אם אתה שואל מה היא מוזיקה מורכבת כיום הג'אז נחשבת מבחינה מוזיקלית הכי מורכבת כי הוא כולל מלא סולמות שהם שבורים בניגוד לסולמות הפנדטונים והמקצבים של התופים גם בדר"כ סוג של אוף ביט ככה שגם הבס צריך לתאם את עצמו.
אתה שוב איבדת את הנקודה שלי בנוגע לליריקה, לדעתי ליריקה זה עוד ערוץ מוזיקאלי- מה שאומרים צריך לזרום עם השיר לזה התכוונתי ככה שלטעמי אם אומרים "בניתי עלייך" זה הורס לי את השיר מוזיקאלית כמו לשמוע שיר שפתאום ינגנו אקורד לא נכון או משהו (עזוב שכל השיר מפגר לטעמי מבחינה מוזיקאלית אבל שוב, זה טעם) "האוזן המוזיקאלית" יכולה להגיד גם וואו איזה שיר פשוט אבל יפה! 4 אקורדים הכי נורמטיבים המרכב הכי פשוט אבל מה איך אני לא חשבתי על זה! או להגיד וואו איזה שיר מורכב אני בחיים לא יכול לנגן אותו! אני אפילו לא מזהה את האקורדים משמיעה! אבל אוזן כזאת מן הסתם קצת יותר קשה "להפתיע" כי הכל נשמע בשבילה אותו דבר לפעמים ואז שיר שישמע לאחד יפה ישמע לאחר בעל האוזן הזאת משעמם. אני אישית בן אדם שאוהב מוזיקה על כל הרבדים שלה מהשרים הכי מטומטמים שיש לשירים הכי מורכבים שיש אני לא מבקר אף אחד ושכל אחד יעשה מה שטוב לו. אומנות זה דבר מופשט כל אחד יכול לתפוס אותה אחרת.

אז אתה מסכים איתי ש"מוזיקה איכותית" היא לא מושג אוביקטיבי. ואם כך - אז למה בכלל להגיב לי? לא חיפשתי שמישהו יסכים איתי, חיפשתי לנהל דיון ולהבין את הראש של אלו שלא מסכימים איתי, שבטוחים שלמוזיקה איכותית יש הגדרה קבועה ומאפיינים קבועים (כמובן מעבר ל"אני אוהב את המוזיקה הזו"). בנוסף לזה, בסוף אתה אומר שאתה לא מבקר אף אחד, שכל אחד יעשה מה שטוב לו, ושאמנות זה מופשט. בהחלט תגליות מרעישות.

אני לא שואל מהי מוזיקה מורכבת כיום, איך זה השתמע מההודעות שלי אין לי שמץ אבל אני שמח, ולא מופתע במיוחד לראות אותך ממהר להפגין את הידע שלך בתחום.

לדעתך ליריקה זה ערוץ מוזיקלי, לדעתי המילים של השיר הם חסרות משמעות, הם לא יותר מתווים וצלילים של עוד כלי נגינה - קול, זה לא מעניין לי את הביצה על מה השירים שאני שומע מדברים וזה לא גורע מהנאתי להאזין למוזיקה אם אני לא מבין מה הזמר שר. בגלל זה תמיד מציק לי לראות אנשים מבקרים מוזיקה בהתייחסות לליריקה, אני לא מסוגל להבין איך המילים יכולות להשפיע על היחס כלפי השיר, אתה הרי לא תשלול שיר עם מלודיה מדהימה רק כי המילים שלו לא לטעמך נכון? לעומת זאת, קשה לי להאמין שתאהב להאזין לשיר עם מילים יפות ומנגינה נוראית.

מוקדש לכל הפוזאים המכללים שמי ששומע מזרחית הוא ערס/ברברי/חסר IQ.

הפלייליסט שלי מורכב מיזה ומהביג'יז...

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
עשיתם כאן קצת בלאגן.

אלו שטוענים שהמלחמה עזרה לארה"ב לצאת מהמיתון מתבססים על כך שהתנהלות הממשלה בזמן מלחמה היא מקרה פרטי של התיאוריה הקיינסיאנית, שגורסת שהדרך הטובה ביותר לצאת ממיתון היא ע"י השקעות ממשלתיות מאסיביות (בניגוד לאינסטינקט האנושי, שבזמן משבר כלכלי הנטייה היא לצמצם כמה שניתן בהוצאות). מלחמה היא כמובן לא אפיק ההשקעה האופטימלי להשקעה ממשלתית.

מצוין. תאוריה קיינסיאנית היא כשלון חרוץ. מסקנה?

כתבתי הודעה ממש ארוכה והיא נמחקה ליי אין לי כוח לכתוב שוב.

הגדרה של איכות ע"פ ויקיפדיה: איכות הינה רמת המושלמות המיוחסת למוצר או תהליך. כמו כן, היא ניתנת להגדרה כהתאמה לדרישות העומדות במבחן. מפרט המוצר והתאמתו לצרכים.באופן כללי אדם המכונה "איכותי" הכוונה לאדם הנותן את מלוא כוחו ומקצה את כל משאביו על מנת שהמוצר הסופי יהווה את כל הפוטנציאל הגלום באדם המבצע את אותה פעולה.

בעוד שאמן מוציא את המיץ כדי לכתוב אלבום ולהלחין אותו , "אמן" אחר בא ושר הופ הופ הופ בניתי עליך הופ הופ הופ וגורף קופה.
תמשול את זה למסעדת שף מול מקדונלדס.
ולשאלתך כן הייתי שולל שיר עם מלודיה מדהימה ומילים חרא, הייתי פשוט שומע אותו בלי המילים.
בכל מקרה תשאל את עצמך איך אתה מסתכל על מוזיקה כאומנות או כבידור? אני מסתכל על מוזיקה כאומנות ברוב הזמן ולכן אגיד שמבחינת הטעם שלי במוזיקה זמרים של שקל וחצי הם לא "איכותיים" בעיניי. יותר מזה, קח מבקר של מוזיקה ים תיכונית הוא גם יגיד לך שהמוזיקה הזאת היא זבל. אבל שוב השאלה איך אתה מסתכל על המוזיקה מי ש"מבקר" אומנות צריך להיות לו ידע מסויים בדבר המבוקר. מי ש"מבקר" בידור יכול להגיד לך שהמוזיקה הזאת מאוד מבדרת וסוחפת הרבה אנשים וכך גם האח הגדול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית