שאלה על פציעה מאגרוף ביד חשופה

• פותח/ת השרשור liavsg
  • פורסם בתאריך

liavsg

משתמש קבוע
1,223
0
נק' מוניטין:
477
1,223
0
טוב אז ככה, אני לא ערס או משהו חס וחלילה, הייתה לי תקרית עם מישהו לפני כחודשיים, וכשהכל נגמר, עצם המסרק ביד ימין (השניה משמאל, זאת שנותנים איתה אגרוף) הייתה מאוד נפוחה, ועד היום, אחרי שעברו חודשיים, כואב לי שם כשאני לוחץ או נותן אגרוף במשהו שטיפה קשה (לא חזק, סתם נותן מכה חלשה במשהו קשה וזה כואב) וגם העצם טיפה יותר גדולה מהעצם שביד שמאל, רחבה כזה, אין לי הגבלה בתנועות ביד ואני מתאמן כרגיל, אבל זה משהו שאני צריך לבדוק?

נערך לאחרונה:
ממליץ לך דבר ראשון ללמוד לתת אגרוף (לא בקטע מתנשא, פשוט זה גם יותר יכאב לך ובמקרה גרוע תשבור אצבע, וגם פחות כואב לו..)
אם עברו שבועיים ממליץ לך ללכת לרופא.
שתעשה צילום..אולי זה נקע ,למרות שחודשיים לנקע זה הרבה אבל אני לא ממש בטוח גם לאיזה עצם התכוונת .

• פותח/ת השרשור
אין כל כך מה לדעת
אבל אם אתה רוצה פירוט...
נתתי לו אגרוף ישר לתוך הפרצוף ופגעתי עם העצם השניה משמאל של עצמות המסרק ביד, והיד הייתה ישרה עם המפרק..
אני חושב שזה כואב לי מהכוח שנתתי את האגרוף ולא מהטכניקה
בכל מקרה אם זה היה שבר הייתי מרגיש אני חושב, זה שווה בדיקה או פשוט לתת לזמן לעשות את שלו?
אני לא אחד שרץ לרופא אחרי כל אפצ'י.

קיבלתי פעם מכה ממש רצינית באצבע והיה לי משהו דומה למה שאתה מתאר... כאב שיטחי כזה גם לאחר הרבה זמן עם התרחבות של העצם (ד.א. זה עד היום ככה). לא הלכתילרופא וזה הסתדר, אבל אני חושב שזה היה בתוך פחות מחודשיים. לדעתי הגיע הזמן לבדוק.

• פותח/ת השרשור
הבנתי..
לאיזה רופא הולכים בכלל לדבר הזה?
במקרה יש לי תור לאורתופד בגלל בעיה אחרת, לשאול אותו גם על זה?

תאמת שאין לי מושג לאיזה רופא צריך ללכת.. תגיד שקיבלת מכה בעצם והיא נפוחה חודשיים ושאתה רוצה לעשות צילום ושיבדקו מה נגרם.

• פותח/ת השרשור
אבל זה באמת שווה בדיקה אם אין כאב כשאני לא נוגע?
(גם כשאני נוגע צריך ללחוץ חזק או לתת אגרוף למשהו כדי שירגישו כאב)

הולכים לרופא הרגיל שלך שאתה הולך בדרך כלל והוא שולח אותך לרנטגן...
כעקרון זה קרה אצל הרבה חדשים אצלינו באימון בדרך כלל זה לא היה משו רציני

• פותח/ת השרשור
אין פה עוד מישהו שזה פעם קרה לו?
בשבוע האחרון בכלל לא התייחסתי לכאב (כל יום הייתי בודק אם זה עבר כשהייתי נותן אגרוף לאיזה משהו קשה ובודק אם כואב, וכן היה כואב)
ועכשיו בדקתי אם כואב ויש שיפור גדול, עדיין מרגישים שם קצת, אז הקטע הוא שצריך מנוחה ליד?
אין לי כוח להתחיל לרוץ ממקום למקום בשביל צילום ושבסוף יתברר שזה סתם סדק קטן שצריך לתת לו זמן מנוחה

מהתיאור שלך זה נישמע באמת כמו סדר שבטח צריך איזה קיבוע של שבוע
לי היה משהו דומה מאוד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית