הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טרנד דיאטה חדש

1) למה גודל המוח הוא פרמטר למשהו?
2) בתנך לא חיו כל כך הרבה שנים וזה היה אחרי התקופה הפלאוליטית.
3) יש לכך עדות ואנשים שמתו מוות טבעי מתו בגילאים מאוד מאוחרים.

חיו הרבה שנים בתנך אחת השאלות הקשות בהבנת ספר בראשית היא הגיל המופלג המוזכר בעשרים הדורות הראשונים מהאדם הראשון ועד לאברהם אבינו התורה מדברת על שחיו יותר מ900 שנה אורך החיים שהגיע לשיא היה מתושלח שחי 969 שנה

נערך לאחרונה:
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

chicago אתה בדיחה

מה אתה רוצה אידיוט אני אומר לך דברים שרשומים בתורה שום דבר לא המצאה שלי אז אתה אומר שהתורה בדיחה לא אני

נערך לאחרונה:
הארי פוטר הוא לא סיפורי ילדים - רק מי שקורא אותו באופן מילולי וישיר יבין אותו כך. אין לי כוח לחפש - מי שרוצה, שיחפש באינטרנט איך אפשר להריץ אלגוריתמים ולמצוא כל מיני צפנים שיעידו על כך שהארי פוטר ניבא כל מיני דברים, וכו'.

---------- התגובה התווספה ב 15:07 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:59 ----------

מה אתה רוצה אידיוט אני אומר לך דברים שרשומים בתורה שום דבר לא המצאה שלי אז אתה אומר שהתורה בדיחה לא אני

בתורה גם כתוב שעטלפים מטילים ביצים.

הארי פוטר הוא לא סיפורי ילדים - רק מי שקורא אותו באופן מילולי וישיר יבין אותו כך. אין לי כוח לחפש - מי שרוצה, שיחפש באינטרנט איך אפשר להריץ אלגוריתמים ולמצוא כל מיני צפנים שיעידו על כך שהארי פוטר ניבא כל מיני דברים, וכו'.

---------- התגובה התווספה ב 15:07 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:59 ----------

בתורה גם כתוב שעטלפים מטילים ביצים.

גם לזה יש תשובה לא קראתי כל כך לעומק כי זה לא ממש מעניין אותי אבל תקרא אתה ותראה

תשובה לשאלה מכבוד הרב יעקב סגל שליט``א שאלה: במס` בכורות ז` ע``ב כתוב שהעטלף אע``פ שמטיל ביצים הוא מניק [שלא כשאר מטילי הביצים], ואילו העטלף הידוע לנו אמנם מניק, אך הוא מוליד ולדות ואינו מטיל ביצים. תשובה: ראשית: עיקר חידוש הגמרא היא שלמרות היות העטלף עוף המעופף,

ולכן נמנה בתורה כעוף, הריהו מיוחד במעופפים שהוא מניק, עד שב``בריטניקה לנוער`` כרך י``ב עמ` 50 כותב בהתפעלות איך חז``ל ידעו על ייחודיות זו כל כך מזמן. שנית: אין העטלף הידוע לנו אותו העטלף ממש שהתכוונו חז``ל, שהרי החומש בס` ויקרא י``א פסוקים י``ח וי``ט כותב את התנשמת ואת העטלף בתור עופות טמאים, ורש``י [וכן החזקוני ועוד מפרשים] מבאר גבי ``תנשמת``: ``היא קלב``א שורי``ץ ודומה לעכבר ופורחת בלילה``. דהיינו: מה שאנחנו קוראים עטלף! א``כ ה``עטלף`` הכתוב שם אח``כ הוא ודאי סוג השונה מהעטלף הידוע, אף אם דומה לו, ולגביו חז``ל אמרו שמטיל ביצים ומניק.

ישנם יותר מ1000 מיני עטלף, ועל הרבה מהם לא ידוע כמעט כלום, ובודאי יש ביניהם שנולדים אם לא מביצים ממש אז מהדומה לביצים: כששילייתם עטופה בכרום קשה לשמר העובר. גם בהרבה מסוגיהם יש רביה מיוחדת הנקראת ``הריון מתאחר`` שהזרע מתחיל להפרות הביצית ואח``כ הביצית משתרשת ברחם ומתפתחת רק כמה חודשים מאוחר יותר [אינצק` של החי והצומח של א``י של עזריה אלון כרך 7 עמ` 66], דהיינו שאין גוף האם משתתף בגידול העובר ברציפות כמו בשאר היונקים, וזהו דומה להטלת ביצה שגוף האם מפסיק להיות שותף לגידול העובר.

אז אם כתוב שאדם חיי 900 שנה זה בסדר אבל אם עטלפים מטילים ביצים זה כי זה בעצם ציפור ולא עטלף או עטלף שנולד בתוך כרום?

או שאולי כתוב משהו אחר כי בים הפסיקים המכראות והרווחים קצת קשה להבין.

גם לזה יש תשובה לא קראתי כל כך לעומק כי זה לא ממש מעניין אותי אבל תקרא אתה ותראה

תשובה לשאלה מכבוד הרב יעקב סגל שליט``א שאלה: במס` בכורות ז` ע``ב כתוב שהעטלף אע``פ שמטיל ביצים הוא מניק [שלא כשאר מטילי הביצים], ואילו העטלף הידוע לנו אמנם מניק, אך הוא מוליד ולדות ואינו מטיל ביצים. תשובה: ראשית: עיקר חידוש הגמרא היא שלמרות היות העטלף עוף המעופף,

ולכן נמנה בתורה כעוף, הריהו מיוחד במעופפים שהוא מניק, עד שב``בריטניקה לנוער`` כרך י``ב עמ` 50 כותב בהתפעלות איך חז``ל ידעו על ייחודיות זו כל כך מזמן. שנית: אין העטלף הידוע לנו אותו העטלף ממש שהתכוונו חז``ל, שהרי החומש בס` ויקרא י``א פסוקים י``ח וי``ט כותב את התנשמת ואת העטלף בתור עופות טמאים, ורש``י [וכן החזקוני ועוד מפרשים] מבאר גבי ``תנשמת``: ``היא קלב``א שורי``ץ ודומה לעכבר ופורחת בלילה``. דהיינו: מה שאנחנו קוראים עטלף! א``כ ה``עטלף`` הכתוב שם אח``כ הוא ודאי סוג השונה מהעטלף הידוע, אף אם דומה לו, ולגביו חז``ל אמרו שמטיל ביצים ומניק.

ישנם יותר מ1000 מיני עטלף, ועל הרבה מהם לא ידוע כמעט כלום, ובודאי יש ביניהם שנולדים אם לא מביצים ממש אז מהדומה לביצים: כששילייתם עטופה בכרום קשה לשמר העובר. גם בהרבה מסוגיהם יש רביה מיוחדת הנקראת ``הריון מתאחר`` שהזרע מתחיל להפרות הביצית ואח``כ הביצית משתרשת ברחם ומתפתחת רק כמה חודשים מאוחר יותר [אינצק` של החי והצומח של א``י של עזריה אלון כרך 7 עמ` 66], דהיינו שאין גוף האם משתתף בגידול העובר ברציפות כמו בשאר היונקים, וזהו דומה להטלת ביצה שגוף האם מפסיק להיות שותף לגידול העובר.
LOL

יש הרבה דברים שלא נתפסים בתורה כמו למשל אומרים שמשה רבינו היה בגובה 5 מטר וביכלל היו אנשים מאוד גבוהים....

שאלה בשבילכם איך ניבנו פרמידות מצרים העתיקות ? הרי פעם לא היה מנופי אבי ודברים כאלה

ומה הטענה שלך בשאלה הזאת? שאלוהים בנה את הפירמידות?

איך ניבנו הפירמידות באמריקה?

איך בניית הפירמידות קשורה לשטויות המדעיות של התורה? הרי אלוהים בכלל היה בעדינו, למה לו לגלות למצרים טכנולוגיית בנייה של דברים כאלה?
החייזרים שנחתו בכדה"א בנו אותן, בסדר?

איך בניית הפירמידות קשורה לשטויות המדעיות של התורה? הרי אלוהים בכלל היה בעדינו, למה לו לגלות למצרים טכנולוגיית בנייה של דברים כאלה?
החייזרים שנחתו בכדה"א בנו אותן, בסדר?

aliens+meme.jpg

וואללה אכלתי טובלרון זה הזכיר לי פרמידות....

אתה יודע מה צריך לקרות zaptamaher צריך להגיב פה אבל נראה לי שהוא נימנע מלהיכנס לויכוחים ארוכים כי לפי תגובות שלו הבנאדם עם ידע רב וגם ראיתי שהוא דתי בוא תן להם זפטא

מה אתה לא יכול לדון בעצמך ואתה צריך גיבוי, אתה זפטא על כל אמונותיו אני מכבד מאוד ובלי לדון איתו בעינייני דת אני מאמין שהוא יתן לי תשובות חכמות והגיונית.

כמו שEMZ כתב לי באותיות גדולות וברורות, אם אתה לא מבין במשהו אל תדבר עליו ואז במיוחד אל תבקש עזרה מאנשים.

אני לא מבין בדת יותר מידי ואני לא יכול לתת לך תשובות ובטח לא להכניס לך הגיון לראש וגם לא ניסיתי באתי בגישה אחרת לגמרי אבל אתם ישר קופצים על הבנאדם
אני הייתי שמח לראות תגובות של זאפטא בעניין הזה אני אוהב לשמוע אנשים חכמים מדברים על הדת זה יכול להיות הדבר הכי מעניין אם אתה נותן לעצמך להקשיב קצת ולא לנסות למצוא את ההפך מהדבר ולא לשלול ישר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית