הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טרנד דיאטה חדש

למדת במקום הלא נכון. המוח שלך הוא הכי גדול ממה שהיה איי פעם וסביר להניח הכי גדול גם שתגיע אליו איי פעם.
אולי בתנ"ך חיו 100-120 שנה, אבל חוץ מזה אין לכך שום עדות והמספרים האמיתיים הם חצי ממה שאמרת ואף פחות.

זה מה שלמדתי לבגרות בתולדות האמנות (למרות שעברו כמה שנים מאז אני עדיין זוכר).
תראה השוואה של גולגולת ממוצעת של אדם קדמון לגולגולת ממוצעת של אדם מודרני:
Sapiens_neanderthal_comparison.jpg

נפח המוח של הניאנדרטלים היה דומה לשל בני-אדם בני-ימינו, ובממוצע אף מעט גדול יותר, כ-1500 סמ"ק. למעשה, נפח ממוצע זה לא היה תכונה ניאנדרטלית, והוא היה זהה לממוצע של בני-אדם "מודרניים אנטומית" (הומו ספיינס ספיינס או "קרו מניון") בני-תקופתם, שאף הוא היה גדול במקצת מן הממוצע של ימינו. הירידה הקלה בנפח המוח הממוצע בעשרות אלפי השנים האחרונות אינה מעידה על הקטנת המוח יחסית לגודל הגוף, אלא נובעת מן ההקטנה הכללית של הגוף באוכלוסיות אדם מודרניות רבות.

(נפח ממוצע של כ- 1400 סמ"ק באדם בן-ימינו)

שלד הניאנדרטלים היה בעל עצמות עבות באופן יוצא דופן, והיו בהן רכסי עצם (ששמשו כמאחז לשרירים) מפותחים. גם המפרקים היו עבים משל בני אדם מודרניים. כלוב הצלעות של הניאנדרטלים היה בעל צורה חרוטית, בניגוד לכלוב הצלעות הגלילי של בני-אדם בני-ימינו, ורחב בבסיסו, כך שגוף הניאנדרטלים היה בעל מותן פחות מודגש באופן יחסי. האגן היה רחב מאגן מודרני, ועצם החיק ארוכה יותר, ככל הנראה כהתאמה להגדלת תעלת הלידה, בשל הצורך של הנשים הניאנדרטליות ללדת תינוקות בעלי נפח גולגולת גדול.

אה זה פעם ראשונה שאתם דנים על משהו שהוא לא קשור לדיון ביכלל ? מה הבעיה ביגלל שזה דת ואתה לא מאמין בזה...
ואני לא התחלטי שום דבר תסתכל אחורה תראה איך זה התחיל עם משה ועוד בחור

פגסוס אם אני לא טועה(ושמישהו שמבין יתקן אותי אם כן) ההומו ניאנדרתל היה מין שונה מההומו ספיאנס והאירקטוס.

ושיקגו, הבעיה שלי שמדברים על עובדות ואתה קופץ ואומר "אבל בתנך כתוב שאנחנו חיים עד 120 בגלל שמשה הרביץ לאבן!#!#$"

פגסוס אם אני לא טועה(ושמישהו שמבין יתקן אותי אם כן) ההומו ניאנדרתל היה מין שונה מההומו ספיאנס והאירקטוס.

ושיקגו, הבעיה שלי שמדברים על עובדות ואתה קופץ ואומר "אבל בתנך כתוב שאנחנו חיים עד 120 בגלל שמשה הרביץ לאבן!#!#$"

שוב אתה מכניס לי מילים לפה מה יהיה .. לא אמרתי אבל דבר ראשון
דבר שני מה הבעיה שאני רושם דברים מהתנך אתה לא מאמין אל תגיב גבר זכותך ואז לא תיהיה לך בעיה
אמונה זה משהו שבא מהלב אני בעצמי לא מאמין גדול אז מה
כמו שכבר אמרו לי המדינה שלנו הייתה נראת אחרת אם היו הולכים לפי ההלכות

"בתקופת התנך חיו יותר מ120 שנה וגם אנחנו היינו אמורים להיות ככה כביכול אבל ביגלל משה ואהרון שאדוני ביקש מהם לדבר אל הלסע ויצא ממנו מים אז הם היכו אותו וחטאו ואז משה ניפטר בגיל 120 בכניסתו לארץ"

אתה מגיב משהו בפורום באינטרנט תהיה מוכן להתמודד עם זה, זכותי המלאה להגיב.

יש כאלה שמגדירים אותו כמין נפרד, ויש כאלה שמגדירים אותו כתת מין של ההומו ספיינס.
בכל מקרה הוא נחשב לאדם קדמון..

לגבי זה שאמרתי שהם חיו 100+ שנה עירבבתי בטעות עם התנ"ך.

אתה הצגת את זה אחרת עם ה"אבל" הזה....
אני מוכן אחי ואני שמח שאתה מקיים את הזכויות שלך ובאתי בגישה טובה שלא תבין אותי לא נכון חלילה

אחי, איך אתה מעז לטעון שטענה יכולה להיות נכונה ולא נכונה בו זמנית? 😳
(נראה לי שהמשפט הזה בעצמו מכיל פראדוקס (והמבין יבין)...LOL).

---------- התגובה התווספה ב 19:01 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:59 ----------

ההודעה כוונה ל"מר אוגר".

חיו הרבה שנים בתנך אחת השאלות הקשות בהבנת ספר בראשית היא הגיל המופלג המוזכר בעשרים הדורות הראשונים מהאדם הראשון ועד לאברהם אבינו התורה מדברת על שחיו יותר מ900 שנה אורך החיים שהגיע לשיא היה מתושלח שחי 969 שנה

אתה מבסס את הטענות שלך על "בתנ"ך רשום"
מישהו אחר יבוא ויטען "בטקסטים של בני המאיה רשום"
אחר יטען "בוודות (http://he.wikipedia.org/wiki/ודות) רשום"

ככה אתה מצפה לנהל דיון? זה נראה לך בסדר לבסס טענות על "בX רשום"?

אבל אחי! התנ"ך בכלל לא נכתב ע"י בני אדם. זה ספר מהבורא!!!!1111

אבל אחי! התנ"ך בכלל לא נכתב ע"י בני אדם. זה ספר מהבורא!!!!1111

מי אמר את זה ?

---------- התגובה התווספה ב 19:23 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:17 ----------

ה' נתן את התורה למשה בעל-פה, ובכל דור כתבו חלקים ממנה לפי הצורך. בתקופת משה רבנו נכתבו חמישה חומשי התורה - שכוללים רק חלק מההלכות שנמסרו למשה בסיני, ושאר ההלכות נשארו בעל-פה; בתקופת יהושע נכתב ספר יהושע - שכולל הלכות נוספות (למשל בעניין ערי המקלט); וכן הלאה. יש הלכות שנשארו בעל-פה עד תקופת המשנה ונכתבו במשנה, יש הלכות שנשארו בעל-פה עד תקופת התלמוד ונכתבו בתלמוד, ויש הלכות שנשארו בעל-פה עוד מאות שנים ונכתבו רק בדורות האחרונים (למשל ההלכות הקשורות לצורה המדוייקת של התפילין)

אז אני מבין שאתה מתחיל להתעניין קצת אם חיפשת באינטרנט 😉
זה מהבירה ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית