אוטו ידני

• פותח/ת השרשור tomerA
  • פורסם בתאריך

tomerA

משתמש משקיע
2,559
38
נק' מוניטין:
1,538
2,559
38
שאלה בקשר לתפעול אוטו ידני.
אם אני נגיד נוסע בהילוך 5 ואני רואה ממרחק רמזור שהתחלף לאדום ואז אני מעביר לניוטרל ומאט עם הברקס עד הרמזור, זה עושה משהו רע\הורס תאוטו?

למה שתעביר לניוטרל? זה יקפיץ את הטורים לשמיים וכן בסופו של דבר אולי ידפוק לך את המנוע.
תוריד לשלישי עד שהאוטו עצר לגמרי ואז תשם על ראשון עם קלאץ' לחוץ או ניוטרל בלי קלאץ' לחוץ.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
למה שתעביר לניוטרל? זה יקפיץ את הטורים לשמיים וכן בסופו של דבר אולי ידפוק לך את המנוע.
תוריד לשלישי עד שהאוטו עצר לגמרי ואז תשם על ראשון עם קלאץ' לחוץ או ניוטרל בלי קלאץ' לחוץ.

לא נראה לי הבנת...
במקום להאט ואז להוריד ל4 להאט עוד ואז 3 להאט עוד ואז 2 ורק אז לעצור.
להוריד לניוטרל ואז אני פשוט שולט על האוטו עם הברקס (אני לא שם גז כשאני על ניוטרל)

ואם תצטרך לשם גז מכל סיבה שהיא?
סביר להניח שאפשרי אבל אתה צריך לדעת לאיזה הילוך להכנס אם נגיד אתה שם מהילוך חמישי לניוטרל ואז פתאום הרמזור מתחלף לירוק בזמן שאתה מאט או איזה אוטו אחר מאלץ אותך לסטות.
אפשר לשם ישר שלישי וזהו במצב כזה, מקסימום הטורים יקפצו קצת...

טוב כנראה זה אפשרי, אבל אם אתה לומד נהיגה אז תעשה כמו שהמורה שלך מלמד...

• פותח/ת השרשור
ואם תצטרך לשם גז מכל סיבה שהיא?
סביר להניח שאפשרי אבל אתה צריך לדעת לאיזה הילוך להכנס אם פתאום נגיד אתה שם מהילוך חמישי לניוטרל ואז פתאום הרמזור ירוק בזמן שאתה מאט!
אפשר לשם ישר שלישי וזהו במצב כזה, מקסימום הטורים יקפצו קצת...

טוב כנראה זה אפשרי, אבל אם אתה לומד נהיגה אז תעשה כמו שהמורה שלך מלמד...

אני סיימתי ללמוד מזמן.
אם יש ירוק אז אני מכניס להילוך במהירות שאני נמצא בא...
זה סתם עניין אותי, והאמת שאני עושה את זה מתוך עצלות.

אם אתה משופשף עם האוטו אז אין בעיה עם זה...
פשוט יקח לך עוד שניה להכנס להילוך במקרה ותצטרך להאיץ מכל סיבה שהיא כשאתה על ניוטרל.

יש בעיה.
אתה תשחוק את הבלמים בגלל שאתה לא מאפשר לרכב להעזר בהילוכים לבלימה.
לדוגמא, נגיד שאתה בהילוך רביעי ויש רמזור אדום אתה שם ברקס עד ל30 קמש ומעביר להילוך שני תוך כדי בלימה - שים לב שהרכב עוצר הרבה יותר טוב ופחות לחץ הולך לבלמים.
דוגמא יותר קיצונית -אתה בהילוך חמישי על 100 קמש, מעביר לשלישי (בלי להוריד מהירות) ומעלה את הקלץ הרכב "נשאב" אחורה.
בקיצור תעצור עם הילוכים ..

לעצור רק עם הברקס כשאתה על ניוטרל זה לא ממש בטיחותי....במצב הזה אין קשר בין המנוע לגלגלים מה שגורם לאוטו להיות לא יציב בכלל ואפשר לאבד שליטה נורא בקלות אם אתה על מהירות גבוהה יחסית

תשלב בין השניים המלצה שלי

יש בעיה.
אתה תשחוק את הבלמים בגלל שאתה לא מאפשר לרכב להעזר בהילוכים לבלימה.
לדוגמא, נגיד שאתה בהילוך רביעי ויש רמזור אדום אתה שם ברקס עד ל30 קמש ומעביר להילוך שני תוך כדי בלימה - שים לב שהרכב עוצר הרבה יותר טוב ופחות לחץ הולך לבלמים.
דוגמא יותר קיצונית -אתה בהילוך חמישי על 100 קמש, מעביר לשלישי (בלי להוריד מהירות) ומעלה את הקלץ הרכב "נשאב" אחורה.
בקיצור תעצור עם הילוכים ..

נכון כי עדיף שהגיר ישחק?

הבלמים נועדו להישחק, זה התפקיד שלהם. הגיר לעומת זאת, לא.

בגדול, במקרה הספציפי שתיארת, אין שום בעיה מלבד ההיבט הבטיחותי .
הסיכויים אמנם נמוכים, אך עלול לקרות מצב שהמנוע יכבה, ויתכן (תלוי בגורם לכך שכבה המנוע) שהדבר אל היה קורה אם הגיר היה נמצא בהילוך (המתאים, אין צורך לשלב הילוכים נמוכים מידי ולגרום לבלימת מנוע בשום מקרה, מלבד בירידות שבהן הבלמים עובדים קשה וקל וחומר כאשר מהירות הנסיעה נמוכה).
הדבר מוביל לשני סיכונים, האחד הוא במקרה ותדרש להאיץ בפתאומיות, והשני הוא שהתגבורים להגה (בתנאי שמדובר בהגה כוח) ולבלמים פוסקים (עם זאת הם עדיין מתפקדים, ונהג שלא יכנס לפאניקה, ותתפלא כמה זה קל בפעם הראשונה שזה קורה, יוכל להגיב ואפילו להתניע בלי סטרטר אלא עם שילוב להילוך וקלאץ' ללא בעיה).

מבחינת ההיבט המכאני, שאני מבין שהוא מה שמעניין אותך, המכונית לא אוהבת להמצא בניוטראל.
קודם כל, השימון והקירור של המנוע תלויים בסל"ד (למעט במכוניות בהן המשאבות חשמליות, ואם היה לך, אני בטוח שהקבוצת מירוץ שלך הייתה מעדכנת אותך), כך שהסל"ד צונח לסרק בגלל ההוצאה לניוטראל גם השימון וגם הקירור נעשים בתפוקה הנמוכה ביותר.
לאחר מכן, אותו הדבר נכון גם לגבי הגיר, ההוצאה לניוטראל עלולה לפגוע בשימון שלו (לגבי רכב אוטומטי אני לא בטוח, אבל מצד שני מי מוציא לניוטראל באוטו-מת).
אם שוב נחזור לסיטואצייה הספציפית שסיפקת, עצירה מוחלטת ברמזור, זה בסדר גמור כל עוד לוקחים את העניין בפרופורציות.
כלומר, לא מוציאים לניוטראל ממרחק מוגזם מידי (ובכלל, עדיף להשאיר את הגיר משולב בהילוך שאתה כבר נמצא בו, לפחות עד שהרכב מאט במידה שהסל"ד כבר נמוך מידי בשביל המנוע, אם נזרוק מספר שרירותי למשל בין 1,500 ל-2,000 סל"ד), אם המנוע והגיר לאחר מאמץ בלתי סביר עדיף להוריד הילוכים ברמזור, ובטח שלא מוציאים לניוטראל בפתאומיות (למשל שהמנוע נמצא בסל"ד גבוה בהרבה מהסל"ד שממנו מתחילה עקומת הכוח, כלומר מה שקראנו לו ממקודם הסל"ד שכבר נמוך מידי בשביל המנוע).

כל זה על קצה המזלג, יש באינטרנט כל כך הרבה מידע הרבה יותר מפורט על העניין.

• פותח/ת השרשור
בגדול, במקרה הספציפי שתיארת, אין שום בעיה מלבד ההיבט הבטיחותי .
הסיכויים אמנם נמוכים, אך עלול לקרות מצב שהמנוע יכבה, ויתכן (תלוי בגורם לכך שכבה המנוע) שהדבר אל היה קורה אם הגיר היה נמצא בהילוך (המתאים, אין צורך לשלב הילוכים נמוכים מידי ולגרום לבלימת מנוע בשום מקרה, מלבד בירידות שבהן הבלמים עובדים קשה וקל וחומר כאשר מהירות הנסיעה נמוכה).
הדבר מוביל לשני סיכונים, האחד הוא במקרה ותדרש להאיץ בפתאומיות, והשני הוא שהתגבורים להגה (בתנאי שמדובר בהגה כוח) ולבלמים פוסקים (עם זאת הם עדיין מתפקדים, ונהג שלא יכנס לפאניקה, ותתפלא כמה זה קל בפעם הראשונה שזה קורה, יוכל להגיב ואפילו להתניע בלי סטרטר אלא עם שילוב להילוך וקלאץ' ללא בעיה).

מבחינת ההיבט המכאני, שאני מבין שהוא מה שמעניין אותך, המכונית לא אוהבת להמצא בניוטראל.
קודם כל, השימון והקירור של המנוע תלויים בסל"ד (למעט במכוניות בהן המשאבות חשמליות, ואם היה לך, אני בטוח שהקבוצת מירוץ שלך הייתה מעדכנת אותך), כך שהסל"ד צונח לסרק בגלל ההוצאה לניוטראל גם השימון וגם הקירור נעשים בתפוקה הנמוכה ביותר.
לאחר מכן, אותו הדבר נכון גם לגבי הגיר, ההוצאה לניוטראל עלולה לפגוע בשימון שלו (לגבי רכב אוטומטי אני לא בטוח, אבל מצד שני מי מוציא לניוטראל באוטו-מת).
אם שוב נחזור לסיטואצייה הספציפית שסיפקת, עצירה מוחלטת ברמזור, זה בסדר גמור כל עוד לוקחים את העניין בפרופורציות.
כלומר, לא מוציאים לניוטראל ממרחק מוגזם מידי (ובכלל, עדיף להשאיר את הגיר משולב בהילוך שאתה כבר נמצא בו, לפחות עד שהרכב מאט במידה שהסל"ד כבר נמוך מידי בשביל המנוע, אם נזרוק מספר שרירותי למשל בין 1,500 ל-2,000 סל"ד), אם המנוע והגיר לאחר מאמץ בלתי סביר עדיף להוריד הילוכים ברמזור, ובטח שלא מוציאים לניוטראל בפתאומיות (למשל שהמנוע נמצא בסל"ד גבוה בהרבה מהסל"ד שממנו מתחילה עקומת הכוח, כלומר מה שקראנו לו ממקודם הסל"ד שכבר נמוך מידי בשביל המנוע).

כל זה על קצה המזלג, יש באינטרנט כל כך הרבה מידע הרבה יותר מפורט על העניין.

סבבה תודה רבה על התגובה.
אני אשתדל לעשות מה שאמרת בקשר להאטה עד לסל"ד נמוך ואז להוריד להילוך נמוך.

נכון כי עדיף שהגיר ישחק?

הבלמים נועדו להישחק, זה התפקיד שלהם. הגיר לעומת זאת, לא.

כנראה לא הסברתי את עצמי נכון .. התכוונתי לשלב הילוכים בעצירה עם הברקס.
אם אתה עושה את זה נכון (מעביר להילוך במהירות המתאימה שאתה מעט עם הבלם) השחיקה בבלם וגם בגיר היא מינימלית.
כמובן שבמהירויות נמוכות (הילוך 3 ומעטה) אפשר פשוט לשים על ניוטרל ולבלום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית