הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מעבר ליחידה קרבית בצהל באמצע מסלול

• פותח/ת השרשור Tiny
  • פורסם בתאריך

Tiny

משתמש פעיל
496
0
נק' מוניטין:
1,688
496
0
אני יודע שיש פה הרבה אנשים בזמן/אחרי הצבא אז הייתי רוצה להתייעץ. התגייסתי בנוב' 11 כייעודי לקצונה בחיל הרפואה, קא"ר (קצין ארגון רפואה), עברתי טירונות 03 בזיקים ועכשיו אני באמצע קורס חובשים קרביים בבה"ד 10, אחרי הקורס אני אמור לצאת לסיפוחים ואז לקצונה. הבעיה היא שאני לא רוצה להיות קצין ולכן עכשיו אני מוותר על התפקיד (בסוף הקורס) ולפי מה שהבנתי כל מה שנשאר לעשות איתי זה לשלוח אותי להיות חובש מרפאה באיזה בסיס, יש אולי איזה דרך שבא אני אוכל להגיע להיות לוחם ביחידה קרבית? (בעיקרון אני רוצה להגיע לנח"ל אבל אני אעדיף כמעט כל יחידה על פני להיות חובש מרפאה).

בגדול אתה שייך לחיל הרפואה אבל המערכת תתמוך במעבר ליחידה קרבית אם יש לך את הנתונים ואתה חייל נורמטיבי. בשביל לעבור לחי"ר תמלא טופס 55 כמה שיותר מהר גם כי זה לוקח זמן וגם ע"מ לקבל המלצות מהמפקדים מהקורס חובשים, תשקיע במכתב האישי(תהיה ספציפי לגביי הנח"ל, דבר על מורשת, מוטיבציה, סיבת המעבר, יכולות אישיות, כושר גופני, על הקורס חובשים עצמו וכו'), אחר שהטופס יתקבל ישלחו אותך לראיון אצל קצין מיון לוחמים בבקו"ם, שם תוכל לבחור לאן להגיע מבין האופציות שיציעו לך

אתה יכול להסתפח ביחידה קרבית?
אם כן. תעשה שם רושם טוב ותגיד לרופא שידבר עם המג"ד, ותבקש גם אתה להפגש איתו. לקצין בדרגה כזאת לא יהיה קשה למשוך אותך.

המפקדים שלך מחויבים לחתום לך על 55 ליחידה קרבית וזו הדרך שלך לעבור (גם אני עשיתי דבר כזה).

בהנחה ויש לך כבר 03 יכול להיות שיכניסו אותך לאמצע הטירונות או אפילו ישלימו לך ל05 וישר לאימון מתקדם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית