הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר שלום לכולם

Geniarus

משתמש מתחיל
117
0
נק' מוניטין:
192
117
0
היי, בימים האחרונית קראתי קצת בפורום והחלטתי להצתרף.
אני מגיע מתחום ה Weightlifting אני מתעסק בתחום כבר מספר רב של שנים, ראיתי מספר הודעות בפורום שעוסקות בתחום, רובן היו מאוד מעמיקות ומגובות בידע תיאורטי נרחב אבל מעניין אותי לדעת מה הרקע המעשי של האנשים בפורום בהרמת משקולות.
מקווה ללמוד מכם משהו ואולי ללמד אתכם משהו.
my.php
my.php
Geniarus
my.php
my.php
my.php
my.php

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כן יש תקן לזה בצבא

יש כרגע כ 3-4 ספורטאים מצטיינים ונדמה לי ששני ספורטאים פעילים.
ספציפית אליי אני לא ספורטאי מצטיין אלא אני עתודאי ככה שלשנתיים הקרובות לפחות אני נישאר בבית.

אתה עובד מאד יפה!
-בהנפות אתה קצת קופץ אבל חוץ מי זה הכול ממש בסדר גמור.
בקלינים אתה לא מספיק מתיישר, חסר לך את העוד חצי שנייה שאתה מתיישר יותר במשיכה.
הדחיקות היו ממש יפות, יש לך מהירות מעולה!

*כול הדברים האלה הם די קטנות יש לך אחלה טכניקה.

יש כרגע כ 3-4 ספורטאים מצטיינים ונדמה לי ששני ספורטאים פעילים.
ספציפית אליי אני לא ספורטאי מצטיין אלא אני עתודאי ככה שלשנתיים הקרובות לפחות אני נישאר בבית.

אדיר 👏
למה לא התחלתי להתעסק בזה בגיל קטן :(

• פותח/ת השרשור
אתה עובד מאד יפה!
-בהנפות אתה קצת קופץ אבל חוץ מי זה הכול ממש בסדר גמור.
בקלינים אתה לא מספיק מתיישר, חסר לך את העוד חצי שנייה שאתה מתיישר יותר במשיכה.
הדחיקות היו ממש יפות, יש לך מהירות מעולה!

*כול הדברים האלה הם די קטנות יש לך אחלה טכניקה.

תודה על המחמאות.
אני מודע לכל הבעיות חלקן נובעות ממבנה פיזיולוגי של כל אדם ולכן לא את כולם ניתן לשפוט על פי אותן אמות המידה.
כמה זמן אתה מתאמן?

תודה על המחמאות.
אני מודע לכל הבעיות חלקן נובעות ממבנה פיזיולוגי של כל אדם ולכן לא את כולם ניתן לשפוט על פי אותן אמות המידה.
כמה זמן אתה מתאמן?

6 חודשים בערך.
עשיתי לפני חודש+- 60 הנפה 80 דחיקה.
כרגע מה שמגביל אותו זה הטכניקה ודי קשה לי להתקדם בזה, אני מאמין שאם אני התקדם בטכניקה המשקלים יעלו.

• פותח/ת השרשור
אז כמו ששאלתי בהתחלה ואחרי שהצגתי את עצמי מישהו עוד מוכן להציג את עצמו?
יש פה עוד מרימי משקולות חוץ מתומר ואלו שמתאמנים ביחד איתי?

אני לא מרים משקולות (רק משלב את זה באימונים), אבל אני אגיד את דעתי בכל זאת. אתה ממש חזק, אבל נראה לי שאם תפסיק לקפוץ גבוה בקלין, ותתישר טיפה יותר אתה יכול בקלות למשוך 160.

• פותח/ת השרשור
אז ככה עצם הקפיצה בקלין היא כביכול בעיה אבל אם הייתה מריץ את הסרטון לאט הייתה רואה שיש plantar flexion כמעט מלא במפרק הקרסול וכמעט יישור מלא של הירך (אי יישור מלא נובע מאורכי רגליים וידיים ורוחב האחיזה, דבר שניסו לשנות לי אותו מספר רב של פעמים וזהו המצב האופטימלי נכון להיום), "הקפיצה" נובעת מקיפול זריז של הברכיים והירך ולא מקפיצה פיזית כלומר הראש לא עולה בגלל הקפיצה. מה שכן כדאי אולי להאריך את רגע העמידה על הרגליים ולקפל אותם כמה מאיות שניה מאוחר יותר, אבל תיראה בתמונות שכל כניסה הכל קורה בדיוק באותה הנקודה וזה כבר לא דברים ברי שינוי.
http://img27.imageshack.us/my.php?image=israelchamp00010040002.jpg
http://img13.imageshack.us/my.php?image=israelchamp00010040001.jpg

אוקיי, הבנתי, פרט לדבר אחד. מה הקשר בין אורכי הידיים, הרגליים וזה שאתה לא מגיע ליישור מלא?

אז ככה עצם הקפיצה בקלין היא כביכול בעיה אבל אם הייתה מריץ את הסרטון לאט הייתה רואה שיש plantar flexion כמעט מלא במפרק הקרסול וכמעט יישור מלא של הירך (אי יישור מלא נובע מאורכי רגליים וידיים ורוחב האחיזה, דבר שניסו לשנות לי אותו מספר רב של פעמים וזהו המצב האופטימלי נכון להיום), "הקפיצה" נובעת מקיפול זריז של הברכיים והירך ולא מקפיצה פיזית כלומר הראש לא עולה בגלל הקפיצה. מה שכן כדאי אולי להאריך את רגע העמידה על הרגליים ולקפל אותם כמה מאיות שניה מאוחר יותר, אבל תיראה בתמונות שכל כניסה הכל קורה בדיוק באותה הנקודה וזה כבר לא דברים ברי שינוי.
http://img27.imageshack.us/my.php?image=israelchamp00010040002.jpg
http://img13.imageshack.us/my.php?image=israelchamp00010040001.jpg

לפי דעתי חסר לך טיפה הסיום של המשיכה, אתה עושה יישור גב עם משיכה אבל לא מתוחה כזאת ממש.
בסך הכול זה בסדר אבל העוד כמה ס"מ העלה יכולים להביא לך עוד כמה קילו.

אז כמו ששאלתי בהתחלה ואחרי שהצגתי את עצמי מישהו עוד מוכן להציג את עצמו?
יש פה עוד מרימי משקולות חוץ מתומר ואלו שמתאמנים ביחד איתי?

היי,

מתאמן שנה וקצת, עשיתי 80/101 תחרות שעברה.

סחטיין על הטכניקה והמשקלים!

• פותח/ת השרשור
לגבי אורכי הידיים והרגליים הרבה יותר קל להסביר את זה בהנפה למרות ששם התיקון של הגוף בד"כ מגיע מהמרפקים (תראה בסרטון שבהנפות אני מקפל מרפקים טיפה לפני הזמן), בהנפה ישנה נקודה שבה הגוף צריך להביא "מכה" למוט, הנקודה אמורה להיות קצת מעל המפשעה. ככל שהידיים ארוכות יותר ככה צריך לקחת את המוט רחב יותר אבל ככל שלוקחים את המוט רחב יותר ככה העומס על הכתפיים גדול יותר (מומנט גדול יותר לדלטואיד), ולכן הגוף מוצא דרכים לפיצוי (עדיף שהוא ימצא אותן בהדרכת מאמן אחרת קשה נורא לעשות תיקונים בטכניקה אחר כך).

שלא תבין לא נכון, הטכניקה היא לא מושלמת לפי הספר אבל היא כמעט מושלמת למבנה גוף לגמישות המפרקים ולמהירות השרירים האישית שלי ויש לי סרטונים של לפני שנתיים שמציגים כמעט את אותה התנועה בדיוק, רק הדחיקה מהחזה השתנתה קצת מאז).

נערך לאחרונה:
לגבי אורכי הידיים והרגליים הרבה יותר קל להסביר את זה בהנפה למרות ששם התיקון של הגוף בד"כ מגיע מהמרפקים (תראה בסרטון שבהנפות אני מקפל מרפקים טיפה לפני הזמן), בהנפה ישנה נקודה שבה הגוף צריך להביא "מכה" למוט, הנקודה אמורה להיות קצת מעל המפשעה. ככל שהידיים ארוכות יותר ככה צריך לקחת את המוט רחב יותר אבל ככל שלוקחים את המוט רחב יותר ככה העומס על הכתפיים גדול יותר (מומנט גדול יותר לדלטואיד), ולכן הגוף מוצא דרכים לפיצוי (עדיף שהוא ימצא אותן בהדרכת מאמן אחרת קשה נורא לעשות תיקונים בטכניקה אחר כך).

לא ממש הצלחתי לרדת עד לסוף דעתך. אם הבנתי לאן אתה חותר אתה מדבר על פיצוי כלשהו על מנת למקם את המוט בנק' הנכונה לפני השלב האחרון במשיכה השנייה? בהנחה שהפיצוי לא מגיע מכיפוף מוקדם של הידיים איך זה מונע התיישרות מלאה?

ד"א אם כבר רצית לדעת מי עוד מתאמן בהרמת משקולות אז גם אני מתאמן באזור החצי שנה.

• פותח/ת השרשור
אני ינסה להעלות בערב תמונות של שניית סוף ההתיישרות של הנפה ודחיקה ולהסביר את זה.

אני
רוצה
למרכז!!!!! :(
אני לא מתאמן,כי אין לי איפה,במכון יש מספיק מקום,אבל אי אפשר ללמוד את זה לבד,וגם אי אפשר להפיל את המוט
באסה
וואו אתה חזק אתה,כל הכבוד על המשקלים

אני
רוצה
למרכז!!!!! :(
אני לא מתאמן,כי אין לי איפה,במכון יש מספיק מקום,אבל אי אפשר ללמוד את זה לבד,וגם אי אפשר להפיל את המוט
באסה
וואו אתה חזק אתה,כל הכבוד על המשקלים

אפשר ללמוד לבד, ואין צורך להפיל את המוט.

נגמרו לך התירוצים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית