אחר שלום לכולם

Geniarus

משתמש מתחיל
117
0
נק' מוניטין:
192
117
0
היי, בימים האחרונית קראתי קצת בפורום והחלטתי להצתרף.
אני מגיע מתחום ה Weightlifting אני מתעסק בתחום כבר מספר רב של שנים, ראיתי מספר הודעות בפורום שעוסקות בתחום, רובן היו מאוד מעמיקות ומגובות בידע תיאורטי נרחב אבל מעניין אותי לדעת מה הרקע המעשי של האנשים בפורום בהרמת משקולות.
מקווה ללמוד מכם משהו ואולי ללמד אתכם משהו.
my.php
my.php
Geniarus
my.php
my.php
my.php
my.php

נערך לאחרונה:
אתה אמרתה את זה בעצמך בתנועות המהירות אין לך שום סיכוי לתקן את הטעות, אז עדיף ללמוד אותה כמו שצריך מלכתחילה, לגבי הפיצוי אתה טועה, גוף האדם תמיד ימצא איך לפצות על טעויות טכניות או פיזיולוגיות.
לגבי הפציעות בטח שזה רלוונטי לגבי הדיון, כל תנועה נוסתה עשרות שנים והמאמנים שייפו אותה על שהגיעו לתוצאות שנכון להיום הן כמעט מושלמות ובאות לשמור על הספורטאי כמה שיותר (תסכים איתי שאף אחד לא רוצה לראות ספורטאי פצוע) עכשיו ככל שאתה מתרחק מהטכניקה הנכונה ככה אתה מגדיל את הסיכוי לפציעות.

ברור שעדיף ללמוד הכל כמו שצריך מלכתחילה. אבל גם אם תלמד הכל כמו שצריך, הטכניקה תדרדר/תשתנה כשהמשקלים יתקדמו. זה כבר החלק של המאמן למצוא ולתקן טעויות כאלה. אני רק טענתי שזה קורה בכל תנועה, לא רק בתנועות האולימפיות. ושתהליך הלימוד ההתחלתי הוא לא מסובך יותר בקלין מאשר בסקוואט.
לגבי הפיצוי, הגוף ימצא איך לפצות על טעויות, אבל כשמדובר ב 1RM יש סיכוי גדול שאתה תכשל.
שוב, שים לב שאנחנו מדברים על חובבנים ולא על אנשים שהרמת משקולות זה הספורט שלהם. במקרה הזה, אין לי וויכוח איתך.

בקשר לפציעות, מה שאמרת נכון לגבי כל תנועה וזה לא ספציפי להרמות אולימפיות. בגלל זה זה לא רלוונטי לדיון.

• פותח/ת השרשור
ברור שעדיף ללמוד הכל כמו שצריך מלכתחילה. אבל גם אם תלמד הכל כמו שצריך, הטכניקה תדרדר/תשתנה כשהמשקלים יתקדמו. זה כבר החלק של המאמן למצוא ולתקן טעויות כאלה. אני רק טענתי שזה קורה בכל תנועה, לא רק בתנועות האולימפיות. ושתהליך הלימוד ההתחלתי הוא לא מסובך יותר בקלין מאשר בסקוואט.
לגבי הפיצוי, הגוף ימצא איך לפצות על טעויות, אבל כשמדובר ב 1RM יש סיכוי גדול שאתה תכשל.
שוב, שים לב שאנחנו מדברים על חובבנים ולא על אנשים שהרמת משקולות זה הספורט שלהם. במקרה הזה, אין לי וויכוח איתך.

בקשר לפציעות, מה שאמרת נכון לגבי כל תנועה וזה לא ספציפי להרמות אולימפיות. בגלל זה זה לא רלוונטי לדיון.

בעיקרון למח בכלל לא חשוב איזו תנועה ללמוד מכיוון שהוא לא חושב איזה שריר להפעיל ע"מ לבצע אותה, המוח יודע רק לתכנן תנועה וע"פ מספר תיאוריות הוא אינו ער לעובדה שקיימים שרירים בכלל ולכן אין דבר כזה תנועה יותר מסובכת בשביל המוח, עוד דבר זה שעל מנת להטמיע תנוע במח עד למצב של אוטומיזציה נדרשות למעלה מאלפיים חזרות של התנועה הנכונה מה שכן הוא שאת הקלין יותר קשה ללמד מאת הסקווט, שים לב ללמד לא ללמוד.
לגבי ה 1RM אני לא רוצה להיכנס לזה יותר מדי עמוק אבל בגלל שהתנועות הן מאוד טכניות והכל מאוד גבולי חשובה יותר העיקביות ולא ה 1RM בגלל שמה שבסוף מעיד על טכניקה טובה היא היכולת להגיב למצבים בלתי צפויים שקורים (את זה אתה יכול לעשות רק כשכל שאר התנועה היא אוטומטית).
כמובן שכשאנחנו מדברים על חובבנים זה פחות תקף אבל גם כחובבן הייתי רוצה לבצע את התנועה בדיוק המירבי בגלל שברגע שאתה חורג ממנה אתה עובד פחות על השרירים שהתנועה עובדת עליהם (למרות שבתנועות מורכבות עובדים המון שרירים והניתוח של מה עובד הוא מורכב ביתר) וגם כמובן בשביל לחסוך פציעות, אתה מנסה לברוח מהנושא ואני רוצה כל פעם להחזיר אותך לשם, עבודה נכונה בכל תנועה מקטינה את הסיכוי שלך לפציעות.

בעיקרון למח בכלל לא חשוב איזו תנועה ללמוד מכיוון שהוא לא חושב איזה שריר להפעיל ע"מ לבצע אותה, המוח יודע רק לתכנן תנועה וע"פ מספר תיאוריות הוא אינו ער לעובדה שקיימים שרירים בכלל ולכן אין דבר כזה תנועה יותר מסובכת בשביל המוח, עוד דבר זה שעל מנת להטמיע תנוע במח עד למצב של אוטומיזציה נדרשות למעלה מאלפיים חזרות של התנועה הנכונה מה שכן הוא שאת הקלין יותר קשה ללמד מאת הסקווט, שים לב ללמד לא ללמוד.
לגבי ה 1RM אני לא רוצה להיכנס לזה יותר מדי עמוק אבל בגלל שהתנועות הן מאוד טכניות והכל מאוד גבולי חשובה יותר העיקביות ולא ה 1RM בגלל שמה שבסוף מעיד על טכניקה טובה היא היכולת להגיב למצבים בלתי צפויים שקורים (את זה אתה יכול לעשות רק כשכל שאר התנועה היא אוטומטית).
כמובן שכשאנחנו מדברים על חובבנים זה פחות תקף אבל גם כחובבן הייתי רוצה לבצע את התנועה בדיוק המירבי בגלל שברגע שאתה חורג ממנה אתה עובד פחות על השרירים שהתנועה עובדת עליהם (למרות שבתנועות מורכבות עובדים המון שרירים והניתוח של מה עובד הוא מורכב ביתר) וגם כמובן בשביל לחסוך פציעות, אתה מנסה לברוח מהנושא ואני רוצה כל פעם להחזיר אותך לשם, עבודה נכונה בכל תנועה מקטינה את הסיכוי שלך לפציעות.

לא ברור לי מה קשור הקטע שלמח לא משנה איזו תנועה ללמוד. תנועה נכונה היא התנועה האפקטיביות יותר המאפשרת תנועה אופטימלית של המוט, תוך כדי שימוש בכמה שיותר שרירים (תוך כדי התחשבות ב"בטיחות"). בגלל זה כל תנועה תרצה לבצע בדיוק המירבי. אני לא רואה איך זה הופך את הקלין למיוחד. גם כחובבן היית רוצה לבצע את כל התנועות כמה שיותר מדויק. יותר מזה, כחובבן, יותר חשוב לי לבצע סקוואט נכון מאשר קלין נכון. אני מחשיב סקוואט לא נכון יותר מסוכן מקלין לא נכון.

אני לא מנסה לברוח מהנושא. אני רק מציין שהנושא הזה לא רלוונטי לדיון יותר ממה שהוא רלוונטי לדיון של לימוד בנץ' פרס.

אם תיקון טעויות הוא חלק מלמידת התנועה, אז אתה לומד את התנועה כל החיים שלך, בין אם זה סקוואט או קלין. אז אני לא רואה איך הטענה הזו תופסת.

אם אתה רוצה, אפשר להגיד שאתה לומד את התנועה כל החיים שלך, אני מוכן לקבל את זה. אבל בשלב ההתחלתי של הלימוד (עד רכישת טכניקה סבירה) תיקון טעויות מקבל אחוז גדול יותר מהזמן.

בוא נגדיר טכניקה סבירה ככה: (פרט לשקולי בטיחות ולדברים המובנים מאליו וכו' וכו') טכניקה שמאפשרת ניצול טוב[1] של הכוח ומאפשרת מימוש של אחוז גבוה[2] מהפוטנציאל (באותה נקודת זמן) בתרגיל המדובר. טכניקה שתאפשר לך להתקדם במשקלים תוך שמירה עם סטיות לא גדולות מידי[3] מהאחוז שקבענו ב[2].

[1],[2],[3] - הגדרות שמין הסתם יהיו תלויות במטרות ובציפיות של המתאמן. אבל לצורך הדיון (ולצורך שימוש סביר ע"י מתאמן לא תחרותי שמחפש להתחזק) אני מעריך שנרצה יכולת לממש לפחות 85-90 אחוז מהמשקלים שהכוח שלנו מאפשר. פחות מזה נראה לי כמתחיל להתקרב לבזבוז זמן.

ההגדרה שלי מקובלת עליך?

הטענה שלי היא שבקלין, מכל הסיבות שנמנו עד עכשיו ואולי עוד כמה, יקח יותר זמן ויותר תרגול ובאופן כללי יותר מאמץ להגיע ליכולת כזאת מאשר למשל בבנץ' או בסקוואט. זה לא אומר שבתרגילים האלה הטכניקה לא חשובה או שהם לא טכניים, פשוט הקלין (והסנאץ' ב2 דרגות עוד יותר) יותר טכני וקשה יותר ללמידה.

סבבה, אני אקבל את זה כי הוויכוח הזה לא תורם לכלום. הנקודה שלי הייתה שמי שיכול ללמוד לעשות סקוואט לבד, יכול גם ללמוד לעשות קלין לבד באותה המידה. מאמן עדיף בכל מקרה, אבל זו לא סיבה לא ללמוד משהו לבד.

לא עקבתי אחר כל הדיון, בכל מקרה:

אני ממכבי רומנו הרצליה מתאמן 8 חודשים בערך אבל בוחש בשוקו ולא מתאמן רציף בינתיים הכי הרבה זה 65/85

יש בפורום עוד אחד מהקבוצה הניק שלו זה -YAYA-. תגיד שלום בתחרות הקרובה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית