הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קורס פסיכומטרי

לשם שינוי, אהפוך את עורי ובמקום לקרוא גם אכתוב כאן מעט.

הבחינה הפסיכומטרית, בסופו של יום, היא בחינה פשוטה. היא אמנם לא קלה, אבל השאלות עצמן לא מסובכות במיוחד.
משמעות הדברים היא שהדבר החשוב ביותר הוא תרגול והתמדה. ככל שתתרגל ותתנסה ביותר שאלות ובחינות - תצליח יותר (לרצינות בה תפנה לדברים, מן הסתם, יש משקל גבוה מאוד).

לכן, לדעתי הדבר היחיד שאתה יכול לשאוב מהקורס הזה הוא רווח. גם אם לא תלמד ברצינות מוחלטת, ולא תקבל ציון מספיק, אתה כן תשיג איזשהו Feel על המבחן ועל האופן בו יהיה ראוי ללמוד אליו בפעם הבאה שתגש (גם אם זה יהיה בהפרש של כמה שנים) - אז אני ממליץ שתחשוב ברצינות על למידה לבד. ל'יואל גבע' יש ספרים פנטסטיים, עם הסברים ופתרונות מפורטים לעילא ולעילא. תוכל לרכוש דרכם את סט הספרים כולו בסכום של כ-800 ש"ח וזה באמת כל שתצטרך (במידה ותתייחס לעניינים ברצינות).

זה, בכל אופן, היה המסלול שאני עשיתי. בסופו של דבר יצאתי מרוצה.

בחצי קשר לנושא הדיון, וסליחה על גניבת הפוקוס, אבל מישהו התנסה במקרה בהדרכת פסיכומטרי?
אני שוקל כרגע את העניין (סטודנט שנה א', נכון לעכשיו) ואשמח להמלצות על מכונים וכו'.

תודה.

מה גובה הפסיכומטרי שלך? תוכל לפנות ללחמן ואולי לקידום, יואל גבע לוקחים רק בעלי ניסיון במכונים אחרים. השכר מעולה והעבודה קלה. אתה יכול גם לעשות שיעורים פרטיים בפסיכומטרי, הבנתי שיש פראיירים גם בזה.

המלצה חמה שלי- לך על קורס פסיכומטרי באינטרנט... זה רק דורש משמעת... הכל חינם כל החומרים תשובות והסברים מעולים
לי זה עזר הרבה

מה גובה הפסיכומטרי שלך? תוכל לפנות ללחמן ואולי לקידום, יואל גבע לוקחים רק בעלי ניסיון במכונים אחרים. השכר מעולה והעבודה קלה. אתה יכול גם לעשות שיעורים פרטיים בפסיכומטרי, הבנתי שיש פראיירים גם בזה.

מאוד תלוי מה אתה לומד וכמה זמן אתה מתכוון לעסוק בזה.
בלחמן (ששייכת לקידום היום) דורשים ממך לעשות קורס הכשרה של חודשיים, שמשלמים לך בהם על הנוכחות 21 ש"ח לשעה + דורש ממך הרבה עבודה בבית.
אחרי שעברת את ההכשרה נותנים לך להשתפשף על קורס תיכון, בשכר של 45~ ש"ח לשעה, שכמובן לא כולל זמן הכנה בבית, אלא משלמים לך על זמן שיעור פרונטלי בלבד.
בנוסף לכל זה הם בינתיים יכולים לסנג'ר אותך לתעסוקות (כמו לבוא לפרסם בתיכונים וכו') בשכר של 21.
אחרי הקורס השני שלך כבר יהיה לך מו"מ ראשון על העלאת שכר, שבד"כ עולה ל55 בפעם הראשונה אם אתה טוב, וכו'. מפה השמיים הם הגבול ואפשר תוך שנתיים שלוש להגיע לשכר שעתי מכובד ביותר.

מתי כל זה משתלם?
אם אתה מתכוון להדריך כמה שנים טובות. אחרת עשית השקעה אדירה וסה"כ השכר פר שעה נטו הוא לא כזה גבוהה. תלוי גם מה אתה לומד ומה האלטרנטיבות האחרות שלך.
הסיבה שהרבה מהמדריכים הם סטודנטים לרפואה זה לא רק בגלל הפסיכו הגבוהה שלהם, אלא היא גם בגלל שהם לומדים כמה שנים טובות שהם יכולים לעבוד בהם, ואין להם הרבה אלטרנטיבות \ לא צריכים עבודת סטודנט בשביל לצבור ניסיון.

לגבי פותח הפוסט - אני אישית ממליץ על קידום אישי. אתה גם תהיה באווירה של אנשים רגילים שבאו לעשות פסיכומטרי ולא תיכוניסטים שבאו לעשות צחוקים.

חברים שלי דווקא עשו בזמנו את הקורס בתיכון - לא היה לחץ ולא בטיח. למעשה כולם למדו היטב והציון הכי נמוך בקבוצה 685.

מאוד תלוי מה אתה לומד וכמה זמן אתה מתכוון לעסוק בזה.
בלחמן (ששייכת לקידום היום) דורשים ממך לעשות קורס הכשרה של חודשיים, שמשלמים לך בהם על הנוכחות 21 ש"ח לשעה + דורש ממך הרבה עבודה בבית.
אחרי שעברת את ההכשרה נותנים לך להשתפשף על קורס תיכון, בשכר של 45~ ש"ח לשעה, שכמובן לא כולל זמן הכנה בבית, אלא משלמים לך על זמן שיעור פרונטלי בלבד.
בנוסף לכל זה הם בינתיים יכולים לסנג'ר אותך לתעסוקות (כמו לבוא לפרסם בתיכונים וכו') בשכר של 21.
אחרי הקורס השני שלך כבר יהיה לך מו"מ ראשון על העלאת שכר, שבד"כ עולה ל55 בפעם הראשונה אם אתה טוב, וכו'. מפה השמיים הם הגבול ואפשר תוך שנתיים שלוש להגיע לשכר שעתי מכובד ביותר.

מתי כל זה משתלם?
אם אתה מתכוון להדריך כמה שנים טובות. אחרת עשית השקעה אדירה וסה"כ השכר פר שעה נטו הוא לא כזה גבוהה. תלוי גם מה אתה לומד ומה האלטרנטיבות האחרות שלך.
הסיבה שהרבה מהמדריכים הם סטודנטים לרפואה זה לא רק בגלל הפסיכו הגבוהה שלהם, אלא היא גם בגלל שהם לומדים כמה שנים טובות שהם יכולים לעבוד בהם, ואין להם הרבה אלטרנטיבות \ לא צריכים עבודת סטודנט בשביל לצבור ניסיון.

לגבי פותח הפוסט - אני אישית ממליץ על קידום אישי. אתה גם תהיה באווירה של אנשים רגילים שבאו לעשות פסיכומטרי ולא תיכוניסטים שבאו לעשות צחוקים.

אתה נהיה מורה רק לנושא אחד או לכל הנושאים?

כדאי לך לעשות בזמן התיכון - המח שלך "חם", לך תזכור מה זה זוויות מתחלפות אחרי 3 שנים בצבא.
חוץ מזה, ציון טוב יחסוך לך כאב ראש מיותר בעתיד (מנסיון).

עצוב כמה זמן עבר מאז שהדרכתי פסיכומטרי (15 שנה).
קורס בזמן התיכון הוא מצוין למי שרציני ובעל יכולת גבוהה מהממוצע. אתה אומנם משקיע יחסית הרבה זמן בקיץ, אבל המוח הרבה יותר טרי בתיכון לעומת אחרי הצבא. אם אתה מתכוון לעשות צחוקים עם החברה ולראות איך ילך לך בבחינה, תוותר מראש ולך לים.

לגבי הדרכת פסיכומטרי, כמובן שלא בקיא כבר בפרטים אבל מה ש-Nethaniel תיאר מאוד מדויק. קח בחשבון שההדרכה היא מאוד לא גמישה בשעות, ואתה מתחייב להגיע פעמיים בשבוע בשעות קבועות למשך 4 חודשים כל פעם. זה עלול ליצור בעיות בתקופת בחינות או סתם בעקבות החלפה של מערכת השעות בין הסמסטרים.
לכן אם אתה סטודנט למקצוע קשה כמו הנדסה, מדעי המחשב זה לא כ"כ מתאים. ולכן יותר נפוץ למצוא מדריכים מהפקולטה לרפואה / משפטים. בנוסף אם אתה סטודנט לתואר ריאלי כבר בשנה שניה/שלישית תוכל לעבוד במקצוע בשכר טוב.

בהצלחה לשני השואלים

כמה דברים:
1 - קודם כדאי לחשוב לאן אתה רוצה להתקבל וכמה אתה צריך בשביל זה, אין שום סיבה להתאמץ ולהוציא 750 כשאתה צריך 600
2 - אל תמהר כי "זה זול עכשיו". יש גם וואוצ'רים שמחלקים לך כשאתה משתחרר מהצבא, וזה יעלה לך אותו דבר באותם מקומות. זה הכל שקר כדי להלחיץ אותך.
3- עזוב שטויות "זה יושב לי עכשיו בראש" - ממש אין קשר. בעברית אין קשר, האנגלית שלך יכולה להשתפר עד אז. הרמה של המתמטיקה שם די בסיסיתואתה תזכר מהר מאוד - מה שקשה זה שצריך לפתור מהר ולזה אתה גם ככה לא מורגל מהבצפר.

אל תתן לאף אחד להלחיץ אותך. קח את הזמן. רוב הסיכויים שאתה ממש לא צריך את זה עכשיו.

אם רוצים לגשת לבד לפסיכו לאיפה הולכים וכמה זה אמור לעלות?
כל הפרטים באתר של המרכז הארצי:
nite%org%il
(להחליף אחוזים בנקודות)
פשוט נרשמים ומשלמים את (כמה מאות). אין הבדל בין לעשות את זה לבד או כשאתה ניגש לקורס, כולם צריכים להרשם שם ולשלם להם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית