הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מיונים לטייס.

• פותח/ת השרשור Billie
  • פורסם בתאריך

Billie

משתמש קבוע
1,542
89
נק' מוניטין:
2,492
1,542
89
מטולה
קיבלתי לא מזמן שיחת טלפון שבא הודיעו לי שהתקבלתי למיוני טייס.
עכשיו מלא אנשים אמרו לי שזה קשה ולא שווה.
מצד שני אמרו לי שזה שווה אבל זה קשה 😣.
לאלה עם הניסיון או כאלה שהיו להם חברים בטייס, מה אתם מציעים?
להתחיל מסלול?
תודה רבה

אם יש לך מספיק מוטיבציה להגיע לרמה הגבוה הזאת ולעבור קורס טייס אתה תצליח יותר מאחד שאין לו מוטיבציה אבל יש לו את היכולת..
תמיד כדאי לנסות, לך לשם ותן את כל מה שאתה יכול ומעבר! תאמין לי שאין לדעת יכול להיות שתתקבל! בהצלחה!

הקטע הפיזי לא קשה בטייס, מזה אין לך מה לדאוג
בכל מקרה המלצה שלי תתחיל מיונים אם תיפול תוכל לבחור בין גיבושים ליחידות המובחרות אם תרצה.

• פותח/ת השרשור
אני לא מפחד מהקושי. אני שואל אם זה שווה את הסבל.
הרי זה 7 שנים של עבודה קשה.
בסיום התהליך איך זה יעזור לי? למשל אני יכול להיות טייס באל על (המחשבה הראשונה שעלתה לי לראש).

בסיום התהליך איך זה יעזור לי? למשל אני יכול להיות טייס באל על (המחשבה הראשונה שעלתה לי לראש).

אם אתה משתחרר מטייס את מסודר בדר"כ, לא בהכרח כטייס

לא שווה. מילא בשביל מישו שיגיד לי שהוא חלם על זה כל החיים ושהוא יהנה כל ה12 שנה רק בגלל התרומה למדינה. אם אתה קורא לזה סבל\עבודה קשה אז בפירוש לא.

גם אני קיבלתי זימון ל16.4 ולמה לא ללכת?גם מפסידים בצפר וגם תחלס מה יש להפסיד,תילך תנסה עכשיו ומקסימום בסוף תוותר

תכלס זה שווה את זה אם אתה מסתכל על האור בקצה המנהרה.. אבל המנהרה ארוכה מאוד ורק ירפא א' ועכשיו במתכונת החדשה שזה שני חלקים מטרטרים לך את החיים בנסיעות ומבחנים שאורכים יותר מ6 שעות כל פעם המח שלך לאט לאט ניהיה קטן יותר .. תעשה את השיקולים שלך .. להפסיד אין לך מה כי זה רק טוב יכול להביא לך (אל תבריז מהזימונים תבוא ותעשה גם אם תזלזל תבוא למיונים).

איך קפצת ל7 שנים? יש הרבה לעבור עד שאתה ניכנס ל"מסלול" של ה7 שנים
תעבור את המיונים ותחשב אם אתה רוצה להכנס או לא תמיד אפשר לחתום ויתור.

בוא אסביר לך את זה בצורה קלילה.

מיונים לטייס כוללים 3 שלבים- מיון צוות אוויר, ירפ"א א' וירפ"א ב'.
כשאתה עובר את כולם בהצלחה כמובן, אתה מגיע לגיבוש ולאחר מכן אתה נכנס לקורס.

מה יש בעצם בכל שלבי המיון?

צוות אוויר - מבחנים עלובים שרק דבילים או כאלה שזורקים זין לא עוברים שכוללים מבחני היגיון, קואורדינציה, זכרון וחוש טכני.

ירפ"א א' - מבחנים שכוללים סימולטור חמוד מאוד ובחינות, הבחינות בסגנון מבחני אייקיו למיניהם, לבסוף יש שאלון אישיות דיי מייגע (שאלון 300).

ירפ"א ב' - הוא כולל שני שלבים רפואיים, פסיכולוגי ופיזיולוגי. בשלב הפסיכולוגי אתה תתראיין אל מול פסיכולוג כ-10 דקות. בקטע הזה אני ממליץ לך להיות אתה.
השלב הפיזיולוגי כולל בדיקות רפואיות - עיוורון צבעים, ראייה, אק"ג, לחץ דם, שמיעה, אא"ג וכו'.

כאשר עברת את שלל מסכת העינויים הנ"ל אתה מקבל זימון לגיבוש, הגיבוש מתקיים באפריל ואוקטובר כל שנה, כמה ימים לפני הגיבוש תהייה למיועדים סדנת הכנה שתכין אתכם לגיבוש מבחינת נהלים וכדו'.

גיבוש - הגיבוש כולל חלקים פיזיים, סדנאות למידה ומבחנים עליהם ומבחנים סוציאליים למיניהם.

זה קצת רקע, עכשיו נעבור לשאלה שלך - לך על זה בלי לחשוב פעמיים - מקסימום תיפול, לא יקרה כלום - יש עוד מאות תפקידים מצויינים בצבא.

נ.ב - שהייתי מלש"ב הייתי מגיע לכל זימון ששלחו לי, והרווחתי מזה תפקיד מצויין.

קודם כל זה שווה לך ללכת מיונים כי הכל נרשם לך ואם לא תעבור יסתכלו על זה בגיבושים וקורסים אחרים שתרצה לעבור וגם בהמשך השירות שלך.
שלבי המיון לא קלים אבל גם לא קשים
צוות אוויר זה משחק ילדים בעיקר חוש טכני
ירפא א מה שמעליי אמר זה בעקרון לקבל קצת רקע עליך ועל היכולות היותר מתקדמות שלך מבחינת אייקיו וכו'.. יש קצת מתמטיקה ופיסיקה אבל זה לא צריך להדאיג אותך כי אני לא למדתי פיסיקה ועשיתי 3 יח' מתמטיקה ועברתי. זה מתחלק ל2 ימים ד"א (ביום השני זה סימולטור)
ירפא ב אתה מתראיין אצל פסיכולוג ואחרי זה סימולטור קליל ואז בדיקות רפואיות.

קח את זה בכיף
אחרי שתעבור את זה תגיע לגיבוש ומפה אני כבר לא יכול לעזור לך.. אבל אחרי הגיבוש גם אם תעבור או לא תקבל המון טלפונים ומכתבים מכל מיני מקומות שיציעו לך לבוא אליהם 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית