הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מיונים לחייל אוויר

shanidaniel

משתמש פעיל
999
4
נק' מוניטין:
437
999
4
מישהו פה יודע מהם המיונים שעוברים לפני הקבלה לטייס?
הבנתי שהמיון הראשון זה לפרק איזה מכונה ולבנות אותה מחדש, מישהו מכיר אולי איזה שיטה להתכונן?
ומה הם המיונים אחרי זה?

עברתי את המיונים לטייס לפני כחודש או יותר.
מבחנים בדיחה, אך תתכונן לכאב ראש (מבחינת הזמן).
בדרך כלל מתחלקים לשני קבוצות אנשים, אלה שהגיעו מוקדם ואלו שאחריהם.
בהתחלה יקחו אותך לחדר ויביאו לך שלושה מבחנים פסיכוטכניים.
1- צורות. שלושה תורים המורכבים משלושה צורות ואתה צריך להשלים מתוך ה9 אפשרויות איזו צורה מתאימה.
2- משבצות. מלבן ריק עם צורה מסביב, קווים, אלכסונים וכו'. מתוך האפשרויות שיש לך אתה צריך לבחור מה מתאים. קו שמן מודגש,זווית שונה וכו'.
3- הגיון פשוט. 4 אפשרויות איך הכי נכון, לסחוב,להרכב דברים. לדוגמא: אם נשיג בקבוק על השולחן, לאן התגלגל? (קצת קשה לתאר)
או איך ניתן לסחוב פטיש ארוך. בקצה הידית עם החלק הכבד רחוק מהכתף. ישנם 4 ווריאציות.
לאחר מכן-
ישימו אותך בחדר ותצטרך לעבור מסלול די קל עם עפרון. לשם כך יש לך מכונה עם שני ידיות. אחת למעלה למטה, השניה שמאלה ימינה. לא קשה במיוחד.
תצטרך לצייר עיגול למשל, ללא יציאה מהקווים. זה קצת טריקי. על מנת לצייר עיגול העפרון צריך לזוז למעלה ושמאלה, אחר כך שמאלה ולמטה, אחר כך ימינה ולמעלה. נראה לי שהבנת אותי. אך תצטרך לתאם בין הידיים כי הזווית משתנה והמהירות סיבוב של הידיות בהתאם.
המכונה

המכונה זה בדיחה. יש לך מכונה ונותנים לך להתסכל עליה ולחקור. אני לא בטוח אם בכל לשקה זאת אותה המכונה אבל אל דאגה. גם אם לא הצלחת לבנות אותה בשלמותה יש סיכוי טוב שתעבור. העיקר שהבנת את המטרה של המכונה. לדוגמא אצלי צריך היה לסובב ידית, שתזיז גלגלים המחוברים עם גומיה, שיזיזו מוט, שיזיז את המוט השני למעלה ולמטה. בנוסף יש גם פינים, קפיצים שימשו אותך כדי להחזיר את המוט למקום וכו'.
זה כל המבחנים.

• פותח/ת השרשור
עברתי את המיונים לטייס לפני כחודש או יותר.
מבחנים בדיחה, אך תתכונן לכאב ראש (מבחינת הזמן).
בדרך כלל מתחלקים לשני קבוצות אנשים, אלה שהגיעו מוקדם ואלו שאחריהם.
בהתחלה יקחו אותך לחדר ויביאו לך שלושה מבחנים פסיכוטכניים.
1- צורות. שלושה תורים המורכבים משלושה צורות ואתה צריך להשלים מתוך ה9 אפשרויות איזו צורה מתאימה.
2- משבצות. מלבן ריק עם צורה מסביב, קווים, אלכסונים וכו'. מתוך האפשרויות שיש לך אתה צריך לבחור מה מתאים. קו שמן מודגש,זווית שונה וכו'.
3- הגיון פשוט. 4 אפשרויות איך הכי נכון, לסחוב,להרכב דברים. לדוגמא: אם נשיג בקבוק על השולחן, לאן התגלגל? (קצת קשה לתאר)
או איך ניתן לסחוב פטיש ארוך. בקצה הידית עם החלק הכבד רחוק מהכתף. ישנם 4 ווריאציות.
לאחר מכן-
ישימו אותך בחדר ותצטרך לעבור מסלול די קל עם עפרון. לשם כך יש לך מכונה עם שני ידיות. אחת למעלה למטה, השניה שמאלה ימינה. לא קשה במיוחד.
תצטרך לצייר עיגול למשל, ללא יציאה מהקווים. זה קצת טריקי. על מנת לצייר עיגול העפרון צריך לזוז למעלה ושמאלה, אחר כך שמאלה ולמטה, אחר כך ימינה ולמעלה. נראה לי שהבנת אותי. אך תצטרך לתאם בין הידיים כי הזווית משתנה והמהירות סיבוב של הידיות בהתאם.
המכונה

המכונה זה בדיחה. יש לך מכונה ונותנים לך להתסכל עליה ולחקור. אני לא בטוח אם בכל לשקה זאת אותה המכונה אבל אל דאגה. גם אם לא הצלחת לבנות אותה בשלמותה יש סיכוי טוב שתעבור. העיקר שהבנת את המטרה של המכונה. לדוגמא אצלי צריך היה לסובב ידית, שתזיז גלגלים המחוברים עם גומיה, שיזיזו מוט, שיזיז את המוט השני למעלה ולמטה. בנוסף יש גם פינים, קפיצים שימשו אותך כדי להחזיר את המוט למקום וכו'.
זה כל המבחנים.

תודה רבה על המידע דרך אגב מה הקב"א והדפר שלך?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית