הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

חסם את הדרך לדורס רוכב אופניים שניסה להמלט.

• פותח/ת השרשור Vibryll
  • פורסם בתאריך
וירכבו איפה? בנחלים?

אני רוצה לעשות מרוץ מכוניות על הכביש המהיר אז מה אתה רוצה שאני אעשה את זה בנחלים ?
אני רוצה לרוץ על הכביש המהיר או לזחול שם
או לסוע עם סקייטבודר

זה פאקינג כביש מהיר, אם אתה לא יכול לנסוע לפחות 80 קמ"ש על תחשוב לעלות עליו בכלל
ואם עלית דמך בראשך

למה אני צריך לסכן את החירות שלי בגלל שאיזה דביל החליט לקנות טייץ ואופניים ב30K כדי שיעמוד לו בלילה

זה בארצות הברית, רואים לפי האוטובוס, המשטרה וכדי לאשש את זה יש בתיאור של הסירטון
Bethlehem, PA

אני רוצה לעשות מרוץ מכוניות על הכביש המהיר אז מה אתה רוצה שאני אעשה את זה בנחלים ?
או לסוע עם סקייטבודר

זה פאקינג כביש מהיר, אם אתה לא יכול לנסוע לפחות 80 קמ"ש על תחשוב לעלות עליו בכלל
ואם עלית דמך בראשך

למה אני צריך לסכן את החירות שלי בגלל שאיזה דביל החליט לקנות טייץ ואופניים ב30K כדי שיעמוד לו בלילה
לא בכל כביש מהיר מותר. בכבישים כחולים אסור ויש על כך שלט בכל כניסה לכביש.
מה אתה בא בטענות לרוכבים? תבוא בטענות למדינה המטומטמת שלך.

לא בכל כביש מהיר מותר. בכבישים כחולים אסור ויש על כך שלט בכל כניסה לכביש.
מה אתה בא בטענות לרוכבים? תבוא בטענות למדינה המטומטמת שלך.

אני בא בטענות לרוכבים כיוון שהם בסופו של דבר עולים על הכביש, מהמדינה אני לא מצפה לכלום
גם בכביש של 60 קמ"ש מסוכן לרוכב אופניים לעלות עליו ו/או לסוע בשול, שלא נדבר על כבישים של 80-90

רוכב אידיוט וחסר אחריות,
שינהג לפחות בשולי הכביש ולא יחסום נתיב שלם..

זה לא כביש מהיר, רואים לפי הרמזורים. ובכבישים כאלה (כנראה עירוני) מותר לכל כלי רכב דו-גלגלי לתפוס נתיב.

אני בא בטענות לרוכבים כיוון שהם בסופו של דבר עולים על הכביש, מהמדינה אני לא מצפה לכלום
גם בכביש של 60 קמ"ש מסוכן לרוכב אופניים לעלות עליו ו/או לסוע בשול, שלא נדבר על כבישים של 80-90
ולשחק פוטבול זה בטוח.

כשהוא משחק פוטבול הוא לא מצפה מהיריב להיזהר עליו בתיקולים.

לעומת זאת הרוכבי אופניים האידיוטים האלה תופסים נתיב ומצפים שכולם יעקפו אותם ויתנו להם להשתפשף בטייטס דפוק אותי האלסטי שלהם בנוחות.

פרשתי. אני מקווה שהIQ הנמוך לא מדבק.

ולשחק פוטבול זה בטוח.

שאני משחק אני לא מסכן איזה נהג שבמקרה יפגע בי יכנס לכלא
כשהוא רוכב על הכביש הוא מסכן את כל הנהגים שבמקרה עלולים לפגוע בו ולהשפט על זה

אני יכול להגיד לכם שפה בבוסטון הרוכבי אופניים פשוט זוועה.
הם נוסעים בנתיב שלם באמצע הכביש אבל מה, הם לא מצייתים לחוקי התנועה (עוברים באור אדום וגם כשיש הולכי רגל הם ממשיכים בשלהם במיקום לעצור וקרה לי כבר כמה פעמים כהולך רגל שכמעט ונכנסו בי).

אז שלא יבכו שהם נדרסים.
די אחי, הוא לא יכול לסבול את הIQ הנמוך שאנחנו מבטאים פה בכך שאנחנו חושבים שאנשים צריכים להתמודד עם ההשלכות של הבחירות שלהם. אני מבקש לכבד.

נערך לאחרונה:
כתוב איפה זה קרה - בבית לחם... שבפנסילבניה (PA)

או לסוע עם סקייטבודר

ואם עלית דמך בראשך

אופנים הם כלי תחבורה כמו כל כלי תחבורה אחר. אתה לא מתלונן כשטרקטור או משאית כבדה מפריעים לך, נכון? אותו דבר. יש כבישים מהירים שבהם אסור לרכב איטי להכנס, וזה כולל אופנים - לכל כביש מהיר כזה יש חלופה בה מותר גם לאופנים *לנסוע*, כמו כל כלי רכב אחר.
כשמדובר ברכיבה *ספורטיבית* - מוצדק לדרוש שהרוכבים יימנעו מכבישים מסוכנים, עדיין גם בכבישים פחות ראשיים יש תנועת כלי רכב ויש צידוק סביר לדרוש מהנהג להזהר ממש כשם שהוא צריך להזהר כשהולך רגל צועד בצד הדרך (אה, אופס, שכחתי - בישראל אין הולכי רגל ואם יש - אין להם זכות קיום ממילא).

"לסכן" ו"חירות" זה בלבול מושגים קטן - לא חירות אתה מסכן כי אם חיים, ולא שלך. בחרת לנהוג בכלי רכב משוריין וכבד - באחריותך להמנע מלסכן את אלו שלא, כי הכח הוא בידיך. בדיוק כשם שנהג משאית נושא באחריות כלפיך (וגם כלפי).

שאני משחק אני לא מסכן איזה נהג שבמקרה יפגע בי יכנס לכלא
כשהוא רוכב על הכביש הוא מסכן את כל הנהגים שבמקרה עלולים לפגוע בו ולהשפט על זה

שום "מקרה" אין כאן: אין תקדים לפגיעה ברוכב כביש (אני מדבר דווקא על רכיבה ספורטיבית) שלא היתה מעורבת בו רשלנות, ולצערי אני מכיר את רוב המקרים אישית. או רשלנות של הרוכב, או רשלנות של הנהג - שזה המקרה הנפוץ. נהג שסוטה לשוליים - הוא נהג רשלן בדיוק כמו נהג שסוטה לנתיב הנגדי, אפילו אם אין שם רוכב, ודאי שאם ישנו. באופן לא מפתיע, אין תקדים לדריסת רוכב בכבישים צרים ונטלוי שוליים - כי בכבישים אלו הנהגים מקפידים לא לסטות לשוליים שאינם ולכן נוהגים בזהירות ובערנות.

נערך לאחרונה:
כנהג רכב אתה יוצא מנקודת הנחה שאם אתה סוטה מהכביש זה יהיה לשוליים ולא לנתיב הנגדי
השוליים 99% פנויים (וגם אם לא הסכנה בתאונה חזיתית היא גדולה מאשר להתקע ברכב שעומד בצד או בקיר בטון)
אני לא אומר שלא צריך להזהר, וגם אני לא מצדיק את מי שסוטה מהנתיב

לדעתי אופניים הוא לא כלי תחבורה כמו רכב/משאית/אופנוע... אין לו מקום בכביש שמותר לסוע בו מעל 50-60 קמ"ש
טרקטור לא רלוונטי כי הוא לא נוסע בכביש מעל 60 לשם הנסיעה, הוא בין עבודות ומצמצם את שהותו בכבישים כאלה וגם שהוא נוסע שם הוא לרוב על השול אם יש רק נתיב אחד, לעומת רוכב האופנים שחושב שמותר לו לסוע על כבישים ובשוליים שלהם. שלא יצפה שלא יפגע. ואם הוא עולה על כביש/שוליים של כביש בין עירוני הוא פושע ויש לו זילות בחיי אדם של עצמו

שכל אחד יעשה מה שבא לו שלא יבכה אחר כך

אני יכול להגיד לכם שפה בבוסטון הרוכבי אופניים פשוט זוועה.
הם נוסעים בנתיב שלם באמצע הכביש אבל מה, הם לא מצייתים לחוקי התנועה (עוברים באור אדום וגם כשיש הולכי רגל הם ממשיכים בשלהם במיקום לעצור וקרה לי כבר כמה פעמים כהולך רגל שכמעט ונכנסו בי).

כל המזרח לא יודע לנהוג. אנשים עוברים חופשי באדום בניו יורק כהולכי רגל ולא אכפת להם ממכוניות. במנהטן יש 5 נתיבים ויש 7 מכוניות לרוחב, פותחים עוד 2 נתיבים משלהם (בעיקר מוניות). שלא נדבר על הדאבל פארקינג והחוסר מתן זכות קדימה. להשתלב בנתיב? יותר גרוע מבת"א. כשחזרתי לקליפורניה, רק אז הערכתי את תרבות הנהיגה שאני חיי בה יומיום.

כנהג רכב אתה יוצא מנקודת הנחה שאם אתה סוטה מהכביש זה יהיה לשוליים ולא לנתיב הנגדי
השוליים 99% פנויים (וגם אם לא הסכנה בתאונה חזיתית היא גדולה מאשר להתקע ברכב שעומד בצד או בקיר בטון)
אני לא אומר שלא צריך להזהר, וגם אני לא מצדיק את מי שסוטה מהנתיב

לדעתי אופניים הוא לא כלי תחבורה כמו רכב/משאית/אופנוע... אין לו מקום בכביש שמותר לסוע בו מעל 50-60 קמ"ש
טרקטור לא רלוונטי כי הוא לא נוסע בכביש מעל 60 לשם הנסיעה, הוא בין עבודות ומצמצם את שהותו בכבישים כאלה וגם שהוא נוסע שם הוא לרוב על השול אם יש רק נתיב אחד, לעומת רוכב האופנים שחושב שמותר לו לסוע על כבישים ובשוליים שלהם. שלא יצפה שלא יפגע. ואם הוא עולה על כביש/שוליים של כביש בין עירוני הוא פושע ויש לו זילות בחיי אדם של עצמו

שכל אחד יעשה מה שבא לו שלא יבכה אחר כך

סדום.

האם אפשר בה במידה לומר שאם תפגע בך משאית או אטובוס לא תוכל לבוא בטענות כי בחרת לנסוע בכלי רכב קטן ולא ממוגן דיו? למה מבקרה הזה ברור לך שהאחריות היא על נהג הרכב הכבד? למה בכל העולם, גם כשאין שולים ואין נתיב אופנים, מקובל ומובן מאליו שיש לכל משתמשי הדרך הזכות לנסוע בדרך? ולמה פה לא? לא מוזר בעיניך?

ד"א תזכרו שאם אתה סוטה לשולים ופוגע ברכב שעומד שם כפי שתארת ש "לא נורא כל כך" - סביר שיש שם אדם שעומד בצד הרכב ופגיע אפילו יותר מרוכב אופנים. אפשרי אפילו שהולכי רגל ימצאו באותו צד של הדרך.

במהירות סבירה של כביש בין עירוני שאינו מהיר, אין שום הצדקה לסטות לשול, בפועל הנהג הישראלי או רשלן או חסר יכולת - כך או כך, נהגים בוחרים לראות בשול לק מנתיב נסיעתם באופן שמנוגד לחוק, מסוכן, וחסר אחריות - ואתה מבקש שאני אשא באחריות לחוסר האחריות שלך? לא מדובר בשום מצב חרום, זה בנוהל - נהגים משתמשים בשול באופן שוטף בניגוד לחוק ובואפן מוסכן וחסר אחריות - את זה צריך לפתור, לא להוריד את הרוכבים משם.

בכבישים בהם אין שוליים - אין תאונות אופנים, כי הנהגים זהירים ואחראים בידיעה שאין להם מרווח הבטחון הזה. הם גם עצבניים יותר על כך שאני "מעכב" אותם, זה כן... אילו היו אחראים ושומרי חוק כשיש שוליים, היו פותרים את הבעיה.

אתה מודע לזה שהנהג הישראלי הוא חסר אחריות וטיפש
ובכל זאת אתה בוחר לרכב על אופניים בכבישים בין עירוניים מה זה אומר עליך ?

אתה מודע לזה שהנהג הישראלי הוא חסר אחריות וטיפש
ובכל זאת אתה בוחר לרכב על אופניים בכבישים בין עירוניים מה זה אומר עליך ?

שוב אני שואל - *אתה* הנהג הזה, או שמא? אם *אתה* נוהג בזהירות ובאחריות, למה אני צריך לדאוג? ואם *אתה* בוחר להתרשל ביודעין, למה אני צריך להסכים לזה? ולמה נראה לך שאתה יכול לדרוש ממני דבר כזה? שים לב, לא "מר ישראלי" אלא *אתה* אישית.

אני רוכב כבר 30 שנה בכבישי ישראל. בסה"כ המצב כלל לא מסוכן כפי שנדמה, הסטטיסטיקה ממש לא יוצאת דופן ביחס לכלל התאונות. עדיין הנהיגה הפרועה מסכנת אותי במידה לא רצויה ושאיני מוכן לקבל, ואתה אומר לי - לא מקבל, אל תרכב - התשובה המתבקשת - רד אתה מהכביש.

מזכיר מעט את המדרש על קין והבל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית