מק"מ VS פק"מ, עדיפות?

Grrr All Mighty

משתמש משקיע
2,380
127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
7,833
2,380
127
הרקולס
בוקר טוב כולם

אני כרגע קורא על מק"מ וממה שמובן לי, מק"מ עולה על פק"מ בכל תחום אפשרי (למרות שכל המידע שקראתי הוא נכון ל2010-2011)
הבנתי שהבנקאים לא ממש שמחים ליידע אותנו על חסכונות מק"מ, בגלל שהם לא רווחים לבנק.
אשמח אם מישהו יכול לשפוך קצת אור על הנושא, תודה

נראה לי שהמק"מים כרגע בארץ שווים פח זבל, 2.5% תשואה בשנה.

מק"מ הוא בסך הכל מאוד דומה לפק"מ אלא שהריבית טיפה גבוהה יותר (אני מראש מניח שהכוונה למק"מ של ישראל). ואל תדאג לבנקים, יש עמלת קנייה ומכירה ודמי משמרת...
השאלה לכמה זמן אתה רוצה לשים בצד, מאחר ומק"מ הוא לשנה. אתה יכול לבדוק אג"ח גם כן אבל מאחר והריבית נמוכה אז אל תצפה לריבית מטורפת.
אגב לפני שאתה קונה/סוגר את הכסף תבקש מהבנקאי לבדוק מה הצפי למדד (אינפלציה), כי אם אתה מקבל 3% ריבית והאינפלציה היא 3.5% אתה בתכלס הפסדת כסף.

לדעתי תבדוק את הזהב זה עדיף כרגע בתור השקעה יחסית סולדית , ואם כבר עדיף פקמ כי זה לפרק זמן קצר יותר אלא עם אתה צריך לשנה+
*זוהי אינה המלצת קנייה/מכירה בלה בלה בלה*

הצורה היחידה שבה הייתי איכשהו שוקל להתקרב לזבל ממשלתי כחול-לבן (שנקרא היום מק"מ) זה לכל היותר בשורט, למרות שנראה לי שאם כבר שורט אז על השקל. כך או כך שווה לציין שהריביות הארוכות עולות כרגע בארה"ב אז למי שלא סקפטי כמוני לגבי המצב שם אולי שווה לו לבדוק את העניין. זהב זו אפשרות בדיוק לאדם שלא מאמין שבטווח הארוך הדולר יחזיק את ההדפסות. אני בעצמי עוד מתלבט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית