הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שלט בשער גן החיות: ''כניסה לחרדים בלבד''

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
שלט בשער גן החיות: "כניסה לחרדים בלבד"
משפחות וילדים שהגיעו לגן החיות הזואולוגי בבאר שבע הופתעו לגלות כי המתחם נסגר ומיועד לקהל חרדי בלבד. לאחר שמחו, הותר להם להיכנס - "בלבוש הולם". העירייה מכחישה וטוענת כי הכניסה לא הוגבלה, אולם צילום השלט מוכיח אחרת

היום הרביעי של חול המועד פסח, שהתאפיין בכמות גדולה של מטיילים בכל רחבי הארץ ואפילו בטפטוף מקומי שרק הוסיף לתחושת החג, לא האיר פנים לחלק מבאי גן החיות הזואולוגי בבאר שבע. לטענתם, המתחם נסגר לקהל חרדי בלבד ללא הודעה מראש. שלט קטן שנתלה בכניסה מאשש את הדברים, אולם הנהלת הגן ועיריית באר שבע מתעקשות כי "הכנסיה לא הוגבלה".

"היינו בגן בשעה 9:50, כששעת הפתיחה הייתה 10:00", סיפרה ל-ynet אביגיל קנטרוביץ', שהגיעה למקום עם משפחתה, חבריהם וילדיהם. "רצינו לקנות כרטיסים, והקופאית אמרה לי שלא ייתנו לנו להיכנס. 'זה רק לקהל החרדי היום'".

לדבריה, "לא הייתה שום הודעה על כך בשום מקום ובפירוש לא נכתב שהגן יהיה סגור למבקרים על סעיף דתי. עשו שם סלקציה בכניסה, ואפילו לא רצו לתת לדתיות-לאומיות להיכנס. רק חרדים".

קנטרוביץ'סיפרה כי רק לאחר מאבק מצידם, כניסתם אושרה. "כולם מאוד כעסו על מה שקרה ולא הסכימו. הושיבו אותנו להתייבש בשמש 20 דקות אחרי שעת הפתיחה ואף אחראי לא בא לקראתנו. אחר כך הם תלו שלט שזה יום הפנינג לקהל החרדי בלבד. בסוף נתנו לנו להיכנס, אבל רק אחרי הרבה כעס ומרמור".

העירייה: חיים בהרמוניה
יעל, מבקרת נוספת, סיפרה כי "היה שלט מודפס: 'יום סגור לקהל הדתי'. קהל הממתינים בחוץ היה מעורב. הכול היה מופרד, מתקנים מתנפחים לבנים ולבנות. בסוף נתנו לנו להיכנס. אבל היה נורא מוזר שאילצו אותנו להישאר בחוץ כדי לברר מה קורה. בדקתי באינטרנט יום לפני, ולא היה כתוב שום דבר על סגירת הפארק לקהל מסוים".

על פי מנהל הגן, המתחם היה סגור לרגל אירוע מיוחד לקהל החרדי,

אך כל מי שרצה להיכנס יכול היה לעשות כן - בלבוש הולם.

מעיריית באר שבע נמסר כי "במסגרת שלל האירועים שהתקיימו בחול המועד פסח הוחלט לערוך עבור הציבור הדתי הפנינג במתחם הזואולוגי. בניגוד לטענות, הכניסה לאירוע, שנחל הצלחה רבה, לא הוגבלה למגזר הדתי בלבד וכל מי שביקש ליטול חלק בו - כניסתו התאפשרה ללא דיחוי. בעיר באר שבע חיים בהרמוניה, זה לצד זה, דתיים וחילוניים, וכך יישאר בעתיד".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4215209,00.html

לא הכי קשור לכתבה הזאת אבל ראיתי לפני כמה ימים בחדשות דוח כזה שאמור לחזות את המצב הכלכלי במשק בישראל,
בקצרה זה מסביר שבגלל היקף הציבור החרדי שגדל בענק לעומת הציבור החילוני\מסורתי\כו' (ילדים במשפחה ממוצעת כמה זה? 3-4? אצל חרדים זה בכיוון 10)
אז עוד שלושים שנה בערך בשוק העבודה יעבדו משהו כמו 40 אחוז (אני לא ממש זוכר את האחוז המדוייק) ובקיצור הם יהיו מרבית האוכלוסיה בארץ והם לא עובדים.
אז מה הולך לקרות?
יעלו עוד מיסים ? מספיק גם לוקחים מיסים 50% והמחירים פה פי 2 יותר אז מה הולך לקרות?
בכללי עכשיו לפחות,יותר מתמיד, יש מתיחות בין החרדים לחילוניים,מסורתיים בארץ...

הולכים לעשות משהו עם החרא הזה?

• פותח/ת השרשור
לא הכי קשור לכתבה הזאת אבל ראיתי לפני כמה ימים בחדשות דוח כזה שאמור לחזות את המצב הכלכלי במשק בישראל,
בקצרה זה מסביר שבגלל היקף הציבור החרדי שגדל בענק לעומת הציבור החילוני\מסורתי\כו' (ילדים במשפחה ממוצעת כמה זה? 3-4? אצל חרדים זה בכיוון 10)
אז עוד שלושים שנה בערך בשוק העבודה יעבדו משהו כמו 40 אחוז (אני לא ממש זוכר את האחוז המדוייק) ובקיצור הם יהיו מרבית האוכלוסיה בארץ והם לא עובדים.
אז מה הולך לקרות?
יעלו עוד מיסים ? מספיק גם לוקחים מיסים 50% והמחירים פה פי 2 יותר אז מה הולך לקרות?

המחירים הם לא פי 2 יותר יקרים, המחירים הם פי 4 יותר יקרים ובחלק מהמוצרים אפילו יותר. בישראל מרוויחים פי 2 פחות כסף מרוב המדינות המפותחות בעולם והמוצרים עולים פי 2 לפחות. בסכמה הכללית, כוח ההקנייה שלכם קטן פי 4 מאמריקאי ממוצע.
לשם השוואה, שכר מינימום ממוצע בארה"ב הוא $7.25 ולפי שער יציג כיום בשקלים מדובר על 27.2 שקלים. מעט האנשים שמרוויחים כאן שכר מינימום וזה לא כמו בישראל ש-70% מהאוכלוסיה עובדת על שכר מינימום. לרוב אנשים מקבלים בין $10-12 לשעה, שזה פי 2 מבארץ. כשאני אומר 10-12 דולר לשעה אני מדבר על מלצר לפני טיפים, שוטף כלים וכדומה - דברים שבארץ לא זזים משכר מינימום כבר עשורים.
בקיצור שוב, כל עוד יש כל כך הרבה תקציב מהתמ"ג שהולך לביטחון (כ-10% בשנה) וכ-18% מהתקציב המדינה, המדינה נמצאת בקנטים. לשם השוואה ארה"ב באזור ה 4% בשנה מהתמ"ג לצבא, וישראל היא מבין ה 5-6 מדינות שמבזבזות הכי הרבה מהתקציב המדיני שלה בעולם על צבא.
לשם השוואה 10% מהתמ"ג של ישראל זה 25 מילארד דולר בשנה, תחשוב מה אפשר לעשות עם 25 מילארד דולר בשנה בתחומים כמו חינוך ורפואה.

אתה מדבר על התקציב של הבטחון. כמה הוא בשקלים? כמה התקציב שהולך לחרדים?

• פותח/ת השרשור
תקציב הביטחון הוא באזור ה 60 מילארד שקל. תקציב החרידים באזור ה 300 מיליון ש"ח לשנה, ככה שזה לא בדיוק בר השוואה.

יש לך מקור לזה?
כי אני שמעתי מספרים אחרים.

• פותח/ת השרשור
הופיע לא מזמן באחד מאתרי החדשות וגם בטלויזיה, אם אני לא טועה ערוץ 10. בכל מקרה זה פחות ממילארד שקל בטוח, ככה שזה עדיין לא בר השוואה.

מספרים, השוואת וכו' זה יפה.. אבל אתה לא חושב שיש הצדקה לכך שהתקציב לצבא כל כך גדול ?
אתה לא חושב שזה קצת חשוב יותר מהחינוך ואפילו מהרפואה בסיטואציה הנוכחית שאנחנו נמצאים בה ? (שדרך אגב אפשר להגיד שאנחנו שנים כבר כלואים במצב הזה..)

• פותח/ת השרשור
מספרים, השוואת וכו' זה יפה.. אבל אתה לא חושב שיש הצדקה לכך שהתקציב לצבא כל כך גדול ?
אתה לא חושב שזה קצת חשוב יותר מהחינוך ואפילו מהרפואה בסיטואציה הנוכחית שאנחנו נמצאים בה ? (שדרך אגב אפשר להגיד שאנחנו שנים כבר כלואים במצב הזה..)

לא, אין שום הצדקה לבזבז כ-20% מהתקציב של המדינה על ביטחון. קודם כל, אפשר לייעל את הצבא במאות אחוזים ממה שהוא כרגע. יש כל כך הרבה ביזבוז בדרגים הצבאיים וכל כך הרבה חוסר יעילות ושפיכת כספים לפח הזבל בצורה גורפת, יום ביומו. אחרי שסיימנו עם התעיילות, צריך לחשוב על הפסקה של גיוס חובה וטיפול באבטלה הסמוייה של צה"ל. אם יבדקו פה, ימצאו שלפחות 20-30% מהמתגייסים לא עושים שום דבר יעיל בגיוס שלהם. מדינת ישראל היא גם המדינה היחידה בעולם שמחייבת גיוס נשים. לאחר מכן, נדרש לטפל בצורה ממוקדת ועניינית בגורמים כמו עזה שמבזבזים כסף רב מאוד למערכת הביטחון. כרגע במקום לטפל בסרטן, מנסים לדכא אותו עם הקרנות (זרימה מוגברת של כספים, קנייה של עוד כיפות ברזל). רק לשם השוואה כמה שהצבא שלך לא יעיל, על כל גראד או קאסם שמשוגר לעבר שטח ישראל אשר עולה לערך כ-$1000-2000 לטיל, ישראל שולחת 2 טילים בשווי 100 אלף דולר סה"כ. כמה טילים יירטה כיפת ברזל בהסלמה האחרונה? משהו כמו 60-70 רקטות, תעשה את החשבון כמה כסף ישראל זרקה רק על טילים בסבב ההסלמה האחרון וזה רק סבב הסלמה אחד. דבר שני, יש פעילויות של חיל האוויר בעזה על בסיס שבועי, כמה פעמים בשבוע אפילו ועל מה הם יורים? על שטחים חקלאים, שטחים פתוחים ומנהרות. כל טיל של מטוסי F16 עולה המון כסף, שלא נדבר על תיחזוק של מטוסים כאלו ביומיום.
בקיצור, אפשר לייעל את תקציב הביטחון בלפחות 20-40% וזה מבלי לעשות צעדים דרסטים כמו לבטל חוק גיוס חובה לכולם ועוד דברים קיצוניים שאפשר לעשות ולנטרל חצי מהתקציב הביטחוני. הבעיה שיש הרבה אוכלי חינם בדרג של צה"ל, המון אנשים שכבר שנים בצבא ויושבים בכיסא שלהם ולא יעזבו אותו לעולם כי זה נוח מאוד.

לא רואה בעיה שסגרו ליום אחד את הגן חיות לכניסה לחרדים. סך הכל כנראה ביקשו שיום אחד מהחופשה יהיה בלבוש צנוע יותר כך שגם הם יוכלו להכנס. למה זה מפריע למישהו אני לא מבין.
http://kivunim7.co.il/?CategoryID=141&ArticleID=1168&Page

הדו"ח הזה לא לוקח בחשבון שבעשור (לפחות) הקודם, אחוז השתתפות החרדים בכוח עבודה עלה באחוזים רבים מאוד. לפי מה שאני זוכר נשים חרדיות עובדות בשיעור של 55% בערך וגברים חרדים בערך בכ40%. כשהאחוזים עולים כל שנה. הדוח קבע שהם לא ימשיכו לצאת לעבוד אלא לשבת בבית, שזה פשוט לא מסתדר מבחינה סטטיסטית. מה גם ששיעור הילודה בכל המגזרים מרובי הילדים בישראל קטן. כך שהמחקר הזה דבילי לגמרי.

יש לך מקור לזה?

איזה מספרים אתה מכיר, שתף.

רק לשם השוואה כמה שהצבא שלך לא יעיל, על כל גראד או קאסם שמשוגר לעבר שטח ישראל אשר עולה לערך כ-$1000-2000 לטיל, ישראל שולחת 2 טילים בשווי 100 אלף דולר סה"כ. כמה טילים יירטה כיפת ברזל בהסלמה האחרונה? משהו כמו 60-70 רקטות, תעשה את החשבון כמה כסף ישראל זרקה רק על טילים בסבב ההסלמה האחרון וזה רק סבב הסלמה אחד. דבר שני, יש פעילויות של חיל האוויר בעזה על בסיס שבועי, כמה פעמים בשבוע אפילו ועל מה הם יורים? על שטחים חקלאים, שטחים פתוחים ומנהרות. כל טיל של מטוסי F16 עולה המון כסף, שלא נדבר על תיחזוק של מטוסים כאלו ביומיום.

אתה צודק בעניין ההשוואה בין טילי כיפת ברזל לגראדים שיורים עלינו. אבל בהנחה ולא היו מיירטים טילים. כמה היה עולה נחיתה של טיל כזה על בית של משפחה עם פצועים וחו"ח הרוגים?
לגבי ירי לשטחים פתוחים אני מסכים איתך לגמרי, זה בזבוז כסף גדול. אם כבר מפציצים צריך לפרק את המחבלים בלי הפסקה. רק זה יביא לשקט (יחסי) לאורך זמן.

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרתי, מנסים לדחות את הקץ וזה כניסה ופעילות שטח עמוקה בעזה כולל חיסול שילטון החמאס ואם צריך גם להישאר בעזה זמן רב בכדי לסדר שם את העניינים ולצאת שוב. למה יש שקט יחסי ביהודה ושומרון כאשר הרשות הפלשתנאית שולטת שם כבר שנים ארוכות? כי הם לא אירגון טרור. אם ישראל תיכנס לעזה בצורה רצינית עם כל הכלים שעומדים לרשותה ותעשה שם סדר פסח, הדברים יראו אחרת לגמרי, למשך זמן רב.
אבל בכניסה לעזה יש בעיות אחרות כרגע, בין היתר היציבות באזור. כניסה לעזה יכולה לגרום להרבה בעיות, בעיקר עם המיצרים. מלחמה עם מצרים זה הדבר האחרון שישראל צריכה. הצבא שלהם מאוד חזק וזה יכול להיגמר רע.

לא, אין שום הצדקה לבזבז כ-20% מהתקציב של המדינה על ביטחון. קודם כל, אפשר לייעל את הצבא במאות אחוזים ממה שהוא כרגע. יש כל כך הרבה ביזבוז בדרגים הצבאיים וכל כך הרבה חוסר יעילות ושפיכת כספים לפח הזבל בצורה גורפת, יום ביומו. אחרי שסיימנו עם התעיילות, צריך לחשוב על הפסקה של גיוס חובה וטיפול באבטלה הסמוייה של צה"ל. אם יבדקו פה, ימצאו שלפחות 20-30% מהמתגייסים לא עושים שום דבר יעיל בגיוס שלהם. מדינת ישראל היא גם המדינה היחידה בעולם שמחייבת גיוס נשים. לאחר מכן, נדרש לטפל בצורה ממוקדת ועניינית בגורמים כמו עזה שמבזבזים כסף רב מאוד למערכת הביטחון. כרגע במקום לטפל בסרטן, מנסים לדכא אותו עם הקרנות (זרימה מוגברת של כספים, קנייה של עוד כיפות ברזל). רק לשם השוואה כמה שהצבא שלך לא יעיל, על כל גראד או קאסם שמשוגר לעבר שטח ישראל אשר עולה לערך כ-$1000-2000 לטיל, ישראל שולחת 2 טילים בשווי 100 אלף דולר סה"כ. כמה טילים יירטה כיפת ברזל בהסלמה האחרונה? משהו כמו 60-70 רקטות, תעשה את החשבון כמה כסף ישראל זרקה רק על טילים בסבב ההסלמה האחרון וזה רק סבב הסלמה אחד. דבר שני, יש פעילויות של חיל האוויר בעזה על בסיס שבועי, כמה פעמים בשבוע אפילו ועל מה הם יורים? על שטחים חקלאים, שטחים פתוחים ומנהרות. כל טיל של מטוסי F16 עולה המון כסף, שלא נדבר על תיחזוק של מטוסים כאלו ביומיום.
בקיצור, אפשר לייעל את תקציב הביטחון בלפחות 20-40% וזה מבלי לעשות צעדים דרסטים כמו לבטל חוק גיוס חובה לכולם ועוד דברים קיצוניים שאפשר לעשות ולנטרל חצי מהתקציב הביטחוני. הבעיה שיש הרבה אוכלי חינם בדרג של צה"ל, המון אנשים שכבר שנים בצבא ויושבים בכיסא שלהם ולא יעזבו אותו לעולם כי זה נוח מאוד.

🙌
שכחת לציין את הפרט הקטן והלא חשוב שהדוד סם שילם את כיפת ברזל, ולא תקציב הביטחון. כך שהתירוץ של העלאת מיסים בשביל כיפת ברזל זה לא יותר מאשר עבודה בעיניים.

קסאם שמשגרים מעזה עולה סביבות ה200-300$ גג אבל זה לא העניין נכון כיפת ברזל זה בזבוז כסף מטורף וזה לא מפתיע שהגרביל שהציב אותם זה עמיר פרץ
אבל ככה או ככה טיל שנוחת במקרה הרע על בית המשפחה מקבל פיצוי גבוה ובמקרה הגרוע נוחת על בן אדם שלא נדבר על החרדה שזה גורם
לי אישית על הזין לחיות גם בלי כיפת ברזל ואני גם לא רץ למקלט אבל יש אנשים ומשפחות שזה לא על הזין שלהם ורוצים לחיות בשקט.

בקשר להפצצות של חיל האוויר, אם חיל האוויר מפציץ הוא מפציץ חוליות מחבלים ולרוב הוא גם מחסל הוא לא מפציץ שטחים פתוחים ולא שטחי חקלאות
אחרי שיגור של קסאם/גראד יש זיהוי של החוליה ומפציצים אותה ישר ולרוב גם מחסלים

ולעניין של האוכלי חינם שיושבים בצה"ל זה עובר שינוי של 180 מעלות, זה לא יכול לקרות בין רגע אבל זה כן יקרה עוד כמה שנים
כמו גם הקביעות של עובדי מדינה בחברות כמו חברת חשמל וכו.

• פותח/ת השרשור
קסאם שמשגרים מעזה עולה סביבות ה200-300$ גג אבל זה לא העניין נכון כיפת ברזל זה בזבוז כסף מטורף וזה לא מפתיע שהגרביל שהציב אותם זה עמיר פרץ
אבל ככה או ככה טיל שנוחת במקרה הרע על בית המשפחה מקבל פיצוי גבוה ובמקרה הגרוע נוחת על בן אדם שלא נדבר על החרדה שזה גורם
לי אישית על הזין לחיות גם בלי כיפת ברזל ואני גם לא רץ למקלט אבל יש אנשים ומשפחות שזה לא על הזין שלהם ורוצים לחיות בשקט.

בקשר להפצצות של חיל האוויר, אם חיל האוויר מפציץ הוא מפציץ חוליות מחבלים ולרוב הוא גם מחסל הוא לא מפציץ שטחים פתוחים ולא שטחי חקלאות
אחרי שיגור של קסאם/גראד יש זיהוי של החוליה ומפציצים אותה ישר ולרוב גם מחסלים

ולעניין של האוכלי חינם שיושבים בצה"ל זה עובר שינוי של 180 מעלות, זה לא יכול לקרות בין רגע אבל זה כן יקרה עוד כמה שנים
כמו גם הקביעות של עובדי מדינה בחברות כמו חברת חשמל וכו.
לא טענתי שכיפת ברזל זה רעיון רע, זה רעיון אדיר וטכנולוגיה שלא נראתה כמוה בעולם ויש אותה רק לישראל (כמובן בחסות הדוד סם, כמו שציינו כאן).
העיקרון הוא, שבמקום לטפל בגורם לבעיה, מנסים לשפוך כספים רבים על טכנולוגיות מאוד יקרות, במיוחד כרגע הטילים של כיפת ברזל שהם לא יעילים. יכלו באותה המידה לעשות את זה בטכנולוגיית לייזר שכל יירוט היה עולה כמה אלפי דולרים ועשו כבר המון השוואות על לייזר כנגד טילים. החיסרון הכי גדול של לייזר שהוא לא פועל במזג אוויר סוער, בשביל זה יש את הטילים לגיבוי, אבל לההשתמש בטילים שכל טיל עולה 50 אלף דולר ועוד שולחים 2 טילים ליירוט בטוח כי המערכת עצמה עדיין לא השולמה זה פשוט לשרוף כסף בדרך שלא דרך. כניסה חד פעמית לעזה תעלה הרבה פחות מסבב הסלמה של טילים, במיוחד כמו הסבב האחרון שהיה קצר יחסית, כי ישראל הייתה ממש קרובה כבר להיכנס לבפנים, אבל ברגע האחרון התקפלה. שלא נדבר על זה שתושבי הדרום נהיו תושבי סוג ז' בזמן שתושבי ת"א יוצאים למסיבות במסגר או בטיילת. כמו שאומרים, יש מדינת ת"א ויש את כל השאר. לישראל את הביצים שהיה לארה"ב עם קובה, שקובה רצתה לתת לרוסים את האופציה להעמיד משגרי טילים בשיטחה, ארה"ב אמרה אין בעיה, אבל לא תהיה יותר קובה - התקפלו מהר מאוד.

קצת לא מוכרת לי התכנית הזאת שאתה מציג..
מה זאת אומרת לבטל גיוס חובה ?
אני מנסה להבין מה אתה מציע.. לא לגייס נשים ? לא לגייס אנשים שמתברר שהם לא עושים כלום בשירות שלהם ? זאת אומרת גיוס חובה בלבד לקרביים ? אם כן איפה השוויון ?
בזבוז בדרגים הצבאיים (הגבוהים אני מניח) אין ספק שאתה צודק שנשפך המון כסף אבל האנשים האלו בדרגים הגבוהים תרמו את חייהם לצבא ואתה צריך להסתכל על זה כאל עבודה.. במקום להנפות עיינים למשכורת של קצין בדרגה גבוהה שנתן את חייו למדינה הייתי מפנה את העיינים למקומות אחרים. (לא ממש קשור אבל לדוגמא זמר שקיבל במתנה קול יפה ומכניס כסף בלי שום הצדקה) אין ספק שאתה צודק חלקית ולפעמים אין הצדקה, אבל תנסה לא להכליל כי בכל זאת אנשים עבדו בשביל הכסף הזה המון שנים וחלקם איבדו המון בדרך.
בנוסף לזה, האבטלה הסמויה שאתה מדבר אלייה.. מה אתה מציע לעשות ? אני מסכים איתך בעניין אבל הפתרון לא נראה באופק שלי לפחות..
סה"כ אני חושב שההתנהלות לא נכונה אין ספק אך יש הצדקה לתקציב.. אין בררה ככה אני רואה את זה.. אנשים יגידו שהצבא עובד עלינו ואין צורך בכל כך כסף אבל לדעתי צריך כל שקל.
לגבי הסרטן אין ספק שאתה צודק ואני הייתי נותן את קולי בבחירות לאדם שיבטיח שיטפל בסרטן, אבל אני מניח מהמקום הפשוט שאני נמצא בו שזה לא כל כך פשוט לעשות "סדר פסח" בעזה.. אני לא חושב שהעולם יראה את זה בעין יפה ואני לא חושב שגם ארה"ב תראה את זה בעין יפה... וארה"ב בשבילנו זה כמו אוויר לנשימה עד כמה שזה עצוב, אז כן זה קצת משפיל שאנחנו לא יכולים להכנס לעזה ובאמת להוציא את הסרטן הזה שרק גורם לנו לסבל מכל בחינה אפשרית אבל אני חושב שהנסיבות לא מאפשרות לעשות את זה...
לגבי כיפת ברזל היקרה.. הדבר הטוב ביותר שקרה לנו לדעתי.. נכון, כל טיל שנשלח ליירט שווה 20 אלף דולר אני חושב אבל אתה שוכח שאלמלא היירוט הקסאם או הגראד היו נופלים בשטח מגורים, תשתיות.. כמה לדעתך יתבע אדם (או כמה אנשים שביתם נהרס) ממשרד הביטחון על הרס ביתו ? ואולי על מוות של אחד מבני משפחתו ? זה עוד לפני חישוב של תשתיות שיכולות לההרס כליל וצריך לסדר אותם בסכומים ש-20 אלף דולר קטן לידם..
נקודה למחשבה.
שלא תבין לא נכון אני מסכים איתך בהמון דברים אבל לדברים האלו צריך פתרונות ברי-ביצוע...

משה אתה צודק ב100% תמיד אמרתי שכל עוד חלק מאוד גדול מהתקציב ילך לבטחון המצב ימשיך להיות פחות או יותר אותו הדבר. עם זאת אין כל כך מה לעשות בנידון כי זה שאתה יכול להפחית חצי מהתקציב,נכון שאפשר להתייעל, אבל ברגע שעולה שאלת התייעלות ראשי הביטחון מתחילים במסע הפחדות ושום דבר לא יזוז. במקומות עם כסף תמיד תיהיה גם שחיתות.
אני אישית לא רוצה לגדל את הילדים שלי במקום כמו ישראל, היוקר זה דבר אחד, אבל זה שאני חושב שלוש פעמים אם לעשות שיפוץ השנה או לא כי יש מצב למלחמה ואולי יפול לי טיל על הראש הורס כל אופציה לחיים נורמאליים.

• פותח/ת השרשור
קצת לא מוכרת לי התכנית הזאת שאתה מציג..
מה זאת אומרת לבטל גיוס חובה ?
אני מנסה להבין מה אתה מציע.. לא לגייס נשים ? לא לגייס אנשים שמתברר שהם לא עושים כלום בשירות שלהם ? זאת אומרת גיוס חובה בלבד לקרביים ? אם כן איפה השוויון ?

לא לעשות גיוס חובה לנשים. מי שרוצה להתגייס, ברוך הבא - אבל היא לא תגיש קפה. יהיו לה 2 אופציות:
1. לוחמת (בצורה כזו או אחרת, כולל תומכי לחימה אבל בשדה)
2. לעשות משהו מועיל במודיעין או חלקים אחרים דומים לכך בצבא (פיתוח תוכנה/בדיקות/וכו').

מפקדים וקצינים יעשו קפה לעצמם, הגיע הזמן באמת.
לגבי החלק הקיצוני יותר, זה לבטל גיוס חובה גם לגברים ולעשות צבא של שכירי חרב, בדיוק כמו בארצות הברית. לשלם לחיילים קרביים נגיד 20 אלף ש"ח נטו בחודש, לחיילים שהם תומכי לחימה או ג'ובניקים אבל בעלי תפקיד תורם בין 7-12 אלף ש"ח נטו. כל שאר הדברים הלא יעילים שחיילים עושים עכשיו, כמו לפתוח ממטרות ולנקות אשפה, לקחת חברות פרטיות שיעשו את זה.

בזבוז בדרגים הצבאיים (הגבוהים אני מניח) אין ספק שאתה צודק שנשפך המון כסף אבל האנשים האלו בדרגים הגבוהים תרמו את חייהם לצבא ואתה צריך להסתכל על זה כאל עבודה.. במקום להנפות עיינים למשכורת של קצין בדרגה גבוהה שנתן את חייו למדינה הייתי מפנה את העיינים למקומות אחרים. (לא ממש קשור אבל לדוגמא זמר שקיבל במתנה קול יפה ומכניס כסף בלי שום הצדקה) אין ספק שאתה צודק חלקית ולפעמים אין הצדקה, אבל תנסה לא להכליל כי בכל זאת אנשים עבדו בשביל הכסף הזה המון שנים וחלקם איבדו המון בדרך.

אני לא מדבר על המשכורות שלהם ועל הפנסיות שלהם, שלחלקם הגדול אין הצדקה לקבל את הסכומים שהם מקבלים אבל זה נעזוב בצד וכל מקרה צריך להישפט לגופו. אני מדבר על זה שלכל בכיר יש משרד מטורף עם 5 מזכירות שאחת עושה לו קפה נס בבוקר, השנייה מומחית לקפה שחור בצהריים והשלישית שם כי היא יפה לו בעין, שיהיה לו על מה להסתכל. דברים מהסוג הבזבזני הזה, שלא נדבר על הרכבים היוקרתיים שהם נוסעים בהם וכו' וכו'.

בנוסף לזה, האבטלה הסמויה שאתה מדבר אלייה.. מה אתה מציע לעשות ? אני מסכים איתך בעניין אבל הפתרון לא נראה באופק שלי לפחות..
סה"כ אני חושב שההתנהלות לא נכונה אין ספק אך יש הצדקה לתקציב.. אין בררה ככה אני רואה את זה.. אנשים יגידו שהצבא עובד עלינו ואין צורך בכל כך כסף אבל לדעתי צריך כל שקל.

צריך כל שקל? למה משרד הביטחון לא מסכים לחשוף את חלוקת התקציב שלו למשרד האוצר? אני לא מדבר בכלל על אנשים בעם, למשרד הפאקינג אוצר - משרד הביטחון לא מסכים לחשוף את התקציב שלו. אתה יודע למה? כי כל תקציב הביטחון זה קומבינה אחת גדולה שרק עולה משנה לשנה ב 1-5%, זה לא ריאלי. לא קרה פה שום דבר כזה דרסטי שתקציב הביטחון זינק ב-5 שנים האחרונות בכל כך הרבה. מה שכן, היה שם חבר מביא חבר ופתאום הרחיבו מלא דברים במשרד הביטחון ולכל מחלקה פתאום נוסף עוד מפקד פה ועוד קצין שם וזה כסף כי הם כבר לא בסדיר ומקבלים תשלומים נכבדים.

לגבי הסרטן אין ספק שאתה צודק ואני הייתי נותן את קולי בבחירות לאדם שיבטיח שיטפל בסרטן, אבל אני מניח מהמקום הפשוט שאני נמצא בו שזה לא כל כך פשוט לעשות "סדר פסח" בעזה.. אני לא חושב שהעולם יראה את זה בעין יפה ואני לא חושב שגם ארה"ב תראה את זה בעין יפה... וארה"ב בשבילנו זה כמו אוויר לנשימה עד כמה שזה עצוב, אז כן זה קצת משפיל שאנחנו לא יכולים להכנס לעזה ובאמת להוציא את הסרטן הזה שרק גורם לנו לסבל מכל בחינה אפשרית אבל אני חושב שהנסיבות לא מאפשרות לעשות את זה...

להיכנס סתם ככה לעזה אתה לא יכול. סבב ההסלמה האחרון, היה אפשר לקחת כתירוץ ולהיכנס פשוט ולעשות סדר. הבעיה הגדולה שיש כרגע בעזה שיש מטענים לכל אורך הגבול/מעבר ויקח לצבא שבועות לנטרל את כל הזבל שהם שמו שם (אלא אם הם יפציצו את זה פשוט עם מטוסים, לא יודע מה השיטות שלהם לנטרל כל כך הרבה מוקשים ומטענים).

לגבי כיפת ברזל היקרה.. הדבר הטוב ביותר שקרה לנו לדעתי.. נכון, כל טיל שנשלח ליירט שווה 20 אלף דולר אני חושב אבל אתה שוכח שאלמלא היירוט הקסאם או הגראד היו נופלים בשטח מגורים, תשתיות.. כמה לדעתך יתבע אדם (או כמה אנשים שביתם נהרס) ממשרד הביטחון על הרס ביתו ? ואולי על מוות של אחד מבני משפחתו ? זה עוד לפני חישוב של תשתיות שיכולות לההרס כליל וצריך לסדר אותם בסכומים ש-20 אלף דולר קטן לידם..
נקודה למחשבה.

כל טיל עולה 50 אלף דולר, יש יירוט של 2 טילים במקביל על כל גראד/קאסם שנורה. והכספי מיסים של הישראלים לא אמור לעבור לרכישת טילים כי ישראל לא יכולה לטפל באירגון טרור שיושב בשטחה. תאר לך שהיום מקסיקו תירה טילים לעבר קליפורניה בארצות הברית או שאנגליה תחליט שבא לה להתעלל בבלגיה החסרת יכולת ולעשות עליה ניסויים עם כל מיני דברים, בערים נידחות יחסית כמו דרום ישראל (כמו שאמרתי, ת"א זה משהו אחר).
החלק העצוב ביותר שאפילו המדינה שלך אמרה בפה מלא, אם ישוגר טיל לת"א אנחנו נכנסים לעזה. עד לת"א זה בסדר, לת"א זה כבר הקו האדום, זה מה שעצוב כאן.

שלא תבין לא נכון אני מסכים איתך בהמון דברים אבל לדברים האלו צריך פתרונות ברי-ביצוע...

נכון, יש המון בעיות שקשה לבצע, כי זה תלוי בהמון גורמים אחרים. אבל לשבת ולחכות שתקציב המדינה יעבור את ה 100% תמ"ג כמו ברוב מדינות אירופה כרגע וארה"ב, זה פשוט לחכות לגסיסתה האיטית של ישראל ללא אפשרות יציאה, בניגוד לארה"ב לדוגמה שהכלכלה שלה הרבה יותר גדולה וניתנת לתימרון.
תשאל כל אדם שני ברחוב אם הייתה לו את האופציה לצאת מהמדינה אם הוא היה עושה את זה, ללא מבט שני הוא יגיד לך שכן כי המצב בישראל כרגע נהייה פשוט בלתי נסבל מבחינת איכות ורמת החיים שירד בעשור האחרון, בעיקר כוח הקנייה.

אז מה הולך לקרות?

אתה מדבר על הלינק הזה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4214076,00.html

תקציב הביטחון הוא באזור ה 60 מילארד שקל. תקציב החרידים באזור ה 300 מיליון ש"ח לשנה, ככה שזה לא בדיוק בר השוואה.

יש לך מקור לזה?
טעות, 2.2 מליארד שקלים (לפי נתוני האוצר): http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4183683,00.html

משה, אתה לא חושב שיש בעיה בלהפוך את הצבא לצבא של שכירי חרב?
הרי כל הרעיון של הצבא הוא שאנחנו משרתים כי חשובה לנו המדינה, ולא המשכורת. אם זה ככה, אז יבוא ארה"ב לדוגמא, ויציע לחייל שייטת 13 25 אלף שקל במקום 20 אלף, ואז הם יעברו לארה"ב ולצבא שלהם. כל הרעיון הוא שאת הצבא עושים כי זה חשוב למדינה, ולא כי ככה אני מרוויח פה יותר כסף. אנחנו רוצים חיילים נאמנים, ולא כאלה שתוך שנייה יכולים לעבור לצבא אחר.

חוץ מזה, תקציב הביטחון באמת גדולן מדיי אבל הבעיה היא לא באם אפשר לייעל אותו או לא, אלא בזה שזה הכל שם קומבינות. התקציב גדל פשוט כי בדרגים העליונים כולם חברים של כולם, ולצבא או לאלי ישי יש יותר כוח בעניין הזה מאשר לחינוך או לרפואה.
זה הכל עניין של קומבינות ולא של התייעלות. תהיה בטוח שאם צהל יתייעל ב20% אז התקציב אליו יקטן ב10% לכל היותר. פשוט הדרגים הגבוהים ירוויחו מזה יותר.

משה, אתה לא חושב שיש בעיה בלהפוך את הצבא לצבא של שכירי חרב?
הרי כל הרעיון של הצבא הוא שאנחנו משרתים כי חשובה לנו המדינה, ולא המשכורת. אם זה ככה, אז יבוא ארה"ב לדוגמא, ויציע לחייל שייטת 13 25 אלף שקל במקום 20 אלף, ואז הם יעברו לארה"ב ולצבא שלהם. כל הרעיון הוא שאת הצבא עושים כי זה חשוב למדינה, ולא כי ככה אני מרוויח פה יותר כסף. אנחנו רוצים חיילים נאמנים, ולא כאלה שתוך שנייה יכולים לעבור לצבא אחר.

חוץ מזה, תקציב הביטחון באמת גדולן מדיי אבל הבעיה היא לא באם אפשר לייעל אותו או לא, אלא בזה שזה הכל שם קומבינות. התקציב גדל פשוט כי בדרגים העליונים כולם חברים של כולם, ולצבא או לאלי ישי יש יותר כוח בעניין הזה מאשר לחינוך או לרפואה.
זה הכל עניין של קומבינות ולא של התייעלות. תהיה בטוח שאם צהל יתייעל ב20% אז התקציב אליו יקטן ב10% לכל היותר. פשוט הדרגים הגבוהים ירוויחו מזה יותר.
אז אתה מעדיף עבדים על שכירי חרב?

וגם היום חייל בשייטת 13 יקבל פי כמה באמריקה ועדיין לא רואים הגירה של חיילים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית