הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שלט בשער גן החיות: ''כניסה לחרדים בלבד''

• פותח/ת השרשור
אתה מדבר על הלינק הזה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4214076,00.html

טעות, 2.2 מליארד שקלים (לפי נתוני האוצר): http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4183683,00.html

דיברתי על התקציב לאוכלוסיה החרדית. מין הסתם שתקציב הדת יהיה מעל מילארד שקלים, אבל תקרא בכתבה מה הוא מכיל.

משה, אתה לא חושב שיש בעיה בלהפוך את הצבא לצבא של שכירי חרב?
הרי כל הרעיון של הצבא הוא שאנחנו משרתים כי חשובה לנו המדינה, ולא המשכורת. אם זה ככה, אז יבוא ארה"ב לדוגמא, ויציע לחייל שייטת 13 25 אלף שקל במקום 20 אלף, ואז הם יעברו לארה"ב ולצבא שלהם. כל הרעיון הוא שאת הצבא עושים כי זה חשוב למדינה, ולא כי ככה אני מרוויח פה יותר כסף. אנחנו רוצים חיילים נאמנים, ולא כאלה שתוך שנייה יכולים לעבור לצבא אחר.

חוץ מזה, תקציב הביטחון באמת גדולן מדיי אבל הבעיה היא לא באם אפשר לייעל אותו או לא, אלא בזה שזה הכל שם קומבינות. התקציב גדל פשוט כי בדרגים העליונים כולם חברים של כולם, ולצבא או לאלי ישי יש יותר כוח בעניין הזה מאשר לחינוך או לרפואה.
זה הכל עניין של קומבינות ולא של התייעלות. תהיה בטוח שאם צהל יתייעל ב20% אז התקציב אליו יקטן ב10% לכל היותר. פשוט הדרגים הגבוהים ירוויחו מזה יותר.
קודם כל, בארה"ב יש חוק שאתה חייב לפחות גרין קארד (תושבות) בכדי לשרת בצבא. דבר שני, לצבא ארה"ב יש כל כך הרבה חיילים מובטלים שהם לא בדיוק צריכים את ישראל והחיילים שלה (או כל חייל אחר בעולם). רזברת החיילים של ארה"ב עצומה ביחס לישראל, בגלל האוכלוסיה והנישה שקל יותר ללכת לשרת בצבא ולקבל כסף נטול מס מאשר ללכת לקולג' ולאוניברסיטה ולקבל תואר ולנהל חיים "רגילים". מי שהולך לצבא ארה"ב נחשב כאן:
1. "דפוק בראש"
2. "אחד שלא יכול להסתדר בחיים וצריך מסגרת קבועה ומשמעת"
3. "אחד שמתקשה לכלכל את משפחתו או מתקשה להרוויח כסף וצריך את הצבא כדי לקנות לחם"

אלו הסיבות שאמריקאים הולכים לשרת בצבא. מספר אחד כולל בתוכו "פטריוטים", ככה הם פשוט מתייחסים אל החיליים שלהם, ממש בזילזול. אתה יודע מה קורה כאן ביום הזיכרון? יש פה שופינג מטורף והפיניניגים בקנה מידה של יום העצמאות בארץ בכל חור שלא תלך אליו, אנשים בקנינונים, עושים מסיבות, קונים מילארד דברים וכל החנויות פה במבצעים חסרי תקדים. האוכלוסיה שונה, התרבות אחרת לגמרי, וגם הגישה. ארה"ב לעולם לא תגיע למצב שהיא קונה ומשחדת חיילים מצבאות אחרים לעבור אליה, זה עלבון בראש ובראשונה לצבא הכי חזק בעולם, דבר שני יש פה בעיות, בעיקר אדמינסטרטיביות וחשד לריגול (מצד החיילים הישראלים לדוגמה, שירגלו בצבא ארה"ב. סביר להניח שמי שנולד בארה"ב לא ירגל למען מדינה אחרת ובצבא ארה"ב בדרגים הגבוהים, במיוחד כמו שייטת 13 למינן יש סודות רבים). אז פסלנו את האופציה הזו.
צבא אם לא שמת לב, חיילים כבר מזמן לא עושים כי חשובה להם המדינה, במיוחד לא הג'ובניקים. בנוסף, אתה לא יכול לצפות מחיילים לחיות מ-350 שקלים בחודש ולחיות על חשבון ההורים עד גיל 21-22, שהם משתחררים. הם אפילו לא יכולים לקנות מוצרי הגיינה ב 350 שקל בחודש, שלא נדבר על בגדים ו/או אוכל. מה עם יציאות בימי שישי? ללוחם שמסכן את חייו מכפילים את הסכום, ממש תודה. אני מבין שלצבא אין יותר כסף להביא לחיילים ובגלל זה צריך להתייעל ולעשות צבא של שכירי חרב, אבל עזוב זה דיון מיותר זה בחיים לא יקרה בישראל מהפחד ש"לא יתגייסו לצבא ויהיה לנו מחסור בכוח אדם". שזה יכול לקרות, הסיכוי קלוש אם תביא משכורות גבוהות יחסית שנכנסות לתקציב ו20 אלף ללוחם ו 7-12 אלף ש"ח לתומך לחימה או משהו בסיגנון, זה משהו שבטוח נכנס בתקציב הביטחון.
בקשר לדרגים הגבוהים, כמו שאמרתי, צריך לבחון כל מקרה לגופו - אבל הבעיה הגדולה כרגע שזה רק מתפשט ואני בטוח שיש שם שחיטויות והמון בלאגן שלאף אחד אין אומץ וכוח להיכנס ולעשות סדר.

משה אין לי מילים להוסיף לשלך.
161bd.gif

אולי זה יעזור:

וגם: [צבא שכירים]
צפה בקובץ המצורף PParmy.pdf

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
דיברתי על התקציב לאוכלוסיה החרדית. מין הסתם שתקציב הדת יהיה מעל מילארד שקלים, אבל תקרא בכתבה מה הוא מכיל.
יכול להיות שאתה מדבר על הלינק שפרסמתי פעם?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
מעולה,אבל אחרי שהם נכנסים שיסגרו את הדלת.
המקום הכי מתאים להם גן חיות.
למרות שלא יתלהבו מהם מכיוון שהם לא זן נכחד(בנתיים).

תיכף יבואו ה-:jester:ים ויגידו שהתשקורת (הטעות במקור) סמולנית, שהנתונים לא אמיתיים, ושהחרדים בעצם מסכנים ושהכסף שלנו לא מספיק להם, ושהם נאלצים לעבוד בשחור.

משה אין לך מושג כמה אתה צודק. אני רואה את זה מתוך המערכת ואני כל כך מזדהה עם התסכול שאתה מביע בעיקר בגלל שאני חווה אותו על בשרי יום יום.
אני לא עושה כלום בשירות שלי, שום דבר. ואם הייתי צריך לבחור - הייתי אומר שמשהו כמו 1/2 מהמערך בבסיס שלי יכול היה לקבל מחר תעודת שחרור ואף אחד לא היה מרגיש בחוסר. יש לנו פה אנשים שמשוטטים במשרדים של הרס"ר ומחכים שאנשים ישתחררו רק כדי שיוכלו לקחת את התפקיד שלהם, כשהתפקיד לכשלעצמו בכלל לא מועיל! יש לנו פקידה של סא"ל שכל מה שהיא עושה בשירות שלה זה לקבוע לו 2 פגישות ביום ומדי פעם להקליד לו דברים שהוא רושם על דף. שלא לדבר על מה שאני עושה - בא לבסיס כדי ללכת..
אתה מתגייס ופתאום מגלה שהצבא באמת לא צריך אותך. הייתי כל כך חדור מוטיבציה לחתום קבע ולצאת לקק"צ, אבל הצבא פשוט משתין עליך בקשת עד שאין לך כבר כוח. אני רואה את חברים שלי שהשקיעו שנתיים בלימודים קדם-צבאיים (יג'-יד') רק כדי שיהיו בקורס עם יב' רגילים, ויוצבו במקומות הזויים שלא מצריכים בכלל את ההכשרה שעברו. יש כל כך הרבה בלאגן בצה"ל וזה בזבוז אדיר בכ"א, שלא לדבר על פגישה במשק ועל המשכורות שהיינו יכולים להכניס לולא המסגרת המיותרת הזאת.

לא טענתי שכיפת ברזל זה רעיון רע, זה רעיון אדיר וטכנולוגיה שלא נראתה כמוה בעולם ויש אותה רק לישראל (כמובן בחסות הדוד סם, כמו שציינו כאן).
העיקרון הוא, שבמקום לטפל בגורם לבעיה, מנסים לשפוך כספים רבים על טכנולוגיות מאוד יקרות, במיוחד כרגע הטילים של כיפת ברזל שהם לא יעילים. יכלו באותה המידה לעשות את זה בטכנולוגיית לייזר שכל יירוט היה עולה כמה אלפי דולרים ועשו כבר המון השוואות על לייזר כנגד טילים. החיסרון הכי גדול של לייזר שהוא לא פועל במזג אוויר סוער, בשביל זה יש את הטילים לגיבוי, אבל לההשתמש בטילים שכל טיל עולה 50 אלף דולר ועוד שולחים 2 טילים ליירוט בטוח כי המערכת עצמה עדיין לא השולמה זה פשוט לשרוף כסף בדרך שלא דרך. כניסה חד פעמית לעזה תעלה הרבה פחות מסבב הסלמה של טילים, במיוחד כמו הסבב האחרון שהיה קצר יחסית, כי ישראל הייתה ממש קרובה כבר להיכנס לבפנים, אבל ברגע האחרון התקפלה. שלא נדבר על זה שתושבי הדרום נהיו תושבי סוג ז' בזמן שתושבי ת"א יוצאים למסיבות במסגר או בטיילת. כמו שאומרים, יש מדינת ת"א ויש את כל השאר. לישראל את הביצים שהיה לארה"ב עם קובה, שקובה רצתה לתת לרוסים את האופציה להעמיד משגרי טילים בשיטחה, ארה"ב אמרה אין בעיה, אבל לא תהיה יותר קובה - התקפלו מהר מאוד.

מערכת ליירוט טילים בעזרת לייזר היא עדיין לא מבצעית. נכון להיום יש לה הרבה יותר חסרונות מיתרונות, כמו למשל טווח יירוט קצר, גם כאשר יש פגיעה של הקרן היא לא יודעת להשמיד את הטיל כמו שטיל של כיפת ברזל יודע ולכן יש חשש שחלקים ממנה ימשיכו ויפגעו באיזורים מאוכלסים וכמו שאמרת חוסר יכולת לפעול בתנאי מזג אוויר מסוימים, ולכן אין מה לדבר עליה בכלל.

המחירים הם לא פי 2 יותר יקרים, המחירים הם פי 4 יותר יקרים ובחלק מהמוצרים אפילו יותר. בישראל מרוויחים פי 2 פחות כסף מרוב המדינות המפותחות בעולם והמוצרים עולים פי 2 לפחות. בסכמה הכללית, כוח ההקנייה שלכם קטן פי 4 מאמריקאי ממוצע.
לשם השוואה, שכר מינימום ממוצע בארה"ב הוא $7.25 ולפי שער יציג כיום בשקלים מדובר על 27.2 שקלים. מעט האנשים שמרוויחים כאן שכר מינימום וזה לא כמו בישראל ש-70% מהאוכלוסיה עובדת על שכר מינימום. לרוב אנשים מקבלים בין $10-12 לשעה, שזה פי 2 מבארץ. כשאני אומר 10-12 דולר לשעה אני מדבר על מלצר לפני טיפים, שוטף כלים וכדומה - דברים שבארץ לא זזים משכר מינימום כבר עשורים.
בקיצור שוב, כל עוד יש כל כך הרבה תקציב מהתמ"ג שהולך לביטחון (כ-10% בשנה) וכ-18% מהתקציב המדינה, המדינה נמצאת בקנטים. לשם השוואה ארה"ב באזור ה 4% בשנה מהתמ"ג לצבא, וישראל היא מבין ה 5-6 מדינות שמבזבזות הכי הרבה מהתקציב המדיני שלה בעולם על צבא.
לשם השוואה 10% מהתמ"ג של ישראל זה 25 מילארד דולר בשנה, תחשוב מה אפשר לעשות עם 25 מילארד דולר בשנה בתחומים כמו חינוך ורפואה.
קצת קשה להאשים רק את תקציב הביטחון כגורם הבעיה.
הכוונה שלי היא שברור שבגדול זה "הבעיה" אבל זה לא משהו שניתן לצמצם\לבטל.
ידוע שמדינת ישראל היא מדינה שהמלחמה לא פוסקת ואין מה לעשות אנחנו חייבים תקציב גדול כדי לשמור על הביטחון.
דבר שני, צודק בכל מה שאמרת רק עניין הירקות בארה"ב הוא הזוי.
המחירים כ"כ גבוהים שאפשר להבין למה כולם ניראים שם כמו שהם ניראים

נכון, יש המון בעיות שקשה לבצע, כי זה תלוי בהמון גורמים אחרים. אבל לשבת ולחכות שתקציב המדינה יעבור את ה 100% תמ"ג כמו ברוב מדינות אירופה כרגע וארה"ב, זה פשוט לחכות לגסיסתה האיטית של ישראל ללא אפשרות יציאה, בניגוד לארה"ב לדוגמה שהכלכלה שלה הרבה יותר גדולה וניתנת לתימרון.
תשאל כל אדם שני ברחוב אם הייתה לו את האופציה לצאת מהמדינה אם הוא היה עושה את זה, ללא מבט שני הוא יגיד לך שכן כי המצב בישראל כרגע נהייה פשוט בלתי נסבל מבחינת איכות ורמת החיים שירד בעשור האחרון, בעיקר כוח הקנייה.
ובארה"ב מצויין?
אני רואה שכמעט כל מי שמנסה לעבור לשם חוזר עם הזנב בין הרגליים,
בנוסף לעניין שהמון אנשים שכן נשארים שם הם מחכים שהילדים שלהם יסיימו לימודים וחוזרים לישראל.

אנחנו רוצים חיילים נאמנים, ולא כאלה שתוך שנייה יכולים לעבור לצבא אחר.
להכריח אנשים להתגייס, לא עושה אותם נאמנים.
ובלי קשר, אם אתה בטעות חושב שחיילי צה"ל נאמנים - וואו, יש לך כמה פערים. כשתהיה בתוך המערכת הזאת אתה תבין, ואתה תבין שמי שבאמת נאמן לה (והם מעטים עד לא קיימים) זה אנשים שחונכו לכך באופן מאסיבי והיו כאלה מלכתחילה.
הרוב המוחץ של החיילים בצה"ל, שונא את הצבא, מחכה ליום השחרור ועד אז מתעסק באיך להוציא גימלים, לעקוץ בית, לישון עוד שעה או לחפף במסדר.
משל (אמיתי לחלוטין) שמציג את המצב - הנהג של אחד הקצינים הבכירים התבקש לשטוף לו את האוטו, את ההודעה העבירה לו קצינה כלשהי. הוא הלך, שטף וניקה ובמקרה היא ראתה אותו חוזר ואמרה לו שמע תכלס זה לא עניין שלי אבל מלוכלך פה ומלוכלך פה ותנקה שם ותעשה פאנלים. אני יודעת שזה מעצבן ושאתה לא עובד אצלו אבל ככה זה בצבא.
הוא אמר לה:"חבל שאני לא עובד אצלו! הייתי מתפטר מיד".

מבין את העניין? לא יכולים "לפטר אותך" או "לזרוק אותך". אז למה שתרצה להשקיע? מה תקבל מזה, מעבר לאחריות נוספת, שגוררת עבודה נוספת, שגוררת זמן נוסף בבסיס במקום בבית. ה"משכורת" שלך תשאר אותו סכום מגוחך בכל מקרה.

Let's face it.

מעניין יהיה לראות את כל הילדים שמגיבים בשרשורים האלה עוד כמה שנים כשהם יהיו במערכת/ישתחררו ממנה, ויצאו מהסרטים של רמבו/ג'ק באואר שהם חיים בהם.

להכריח אנשים להתגייס, לא עושה אותם נאמנים.
ובלי קשר, אם אתה בטעות חושב שחיילי צה"ל נאמנים - וואו, יש לך כמה פערים. כשתהיה בתוך המערכת הזאת אתה תבין, ואתה תבין שמי שבאמת נאמן לה (והם מעטים עד לא קיימים) זה אנשים שחונכו לכך באופן מאסיבי והיו כאלה מלכתחילה.
הרוב המוחץ של החיילים בצה"ל, שונא את הצבא, מחכה ליום השחרור ועד אז מתעסק באיך להוציא גימלים, לעקוץ בית, לישון עוד שעה או לחפף במסדר.
משל (אמיתי לחלוטין) שמציג את המצב - הנהג של אחד הקצינים הבכירים התבקש לשטוף לו את האוטו, את ההודעה העבירה לו קצינה כלשהי. הוא הלך, שטף וניקה ובמקרה היא ראתה אותו חוזר ואמרה לו שמע תכלס זה לא עניין שלי אבל מלוכלך פה ומלוכלך פה ותנקה שם ותעשה פאנלים. אני יודעת שזה מעצבן ושאתה לא עובד אצלו אבל ככה זה בצבא.
הוא אמר לה:"חבל שאני לא עובד אצלו! הייתי מתפטר מיד".

מבין את העניין? לא יכולים "לפטר אותך" או "לזרוק אותך". אז למה שתרצה להשקיע? מה תקבל מזה, מעבר לאחריות נוספת, שגוררת עבודה נוספת, שגוררת זמן נוסף בבסיס במקום בבית. ה"משכורת" שלך תשאר אותו סכום מגוחך בכל מקרה.

Let's face it.
אתה חושב שנוכל באמת להגיע לכוח האדם הנחוץ לצבא כמו של ישראל ביחס למסר האנשים עם צבא של שכירי חרב? אני שואל ברצינות. יכול להיות שזה באמת פתרון יותר טוב.

אתה חושב שנוכל באמת להגיע לכוח האדם הנחוץ לצבא כמו של ישראל ביחס למסר האנשים עם צבא של שכירי חרב? אני שואל ברצינות. יכול להיות שזה באמת פתרון יותר טוב.
לא יודע. אבל זה בטוח יהיה יותר יעיל. כרגע יש המון חיילים שלא עושים כלום או עושים מעט מאוד. אני יכול להגיד לך שהשיקול הבלעדי של כמעט כל הקצינים והאנשים שחותמים קבע הוא כסף. אז אני משער שכן, אם הצבא יהיה צבא של שכירי חרב, אנשים ירצו להתגייס, כי זה כסף יחסית טוב. אבל אני לא חושב שיש מישהו שיכול לחזות מה זה יעשה בצורה מדוייקת.

לא, אין שום הצדקה לבזבז כ-20% מהתקציב של המדינה על ביטחון. קודם כל, אפשר לייעל את הצבא במאות אחוזים ממה שהוא כרגע. יש כל כך הרבה ביזבוז בדרגים הצבאיים וכל כך הרבה חוסר יעילות ושפיכת כספים לפח הזבל בצורה גורפת, יום ביומו. אחרי שסיימנו עם התעיילות, צריך לחשוב על הפסקה של גיוס חובה וטיפול באבטלה הסמוייה של צה"ל. אם יבדקו פה, ימצאו שלפחות 20-30% מהמתגייסים לא עושים שום דבר יעיל בגיוס שלהם. מדינת ישראל היא גם המדינה היחידה בעולם שמחייבת גיוס נשים. לאחר מכן, נדרש לטפל בצורה ממוקדת ועניינית בגורמים כמו עזה שמבזבזים כסף רב מאוד למערכת הביטחון. כרגע במקום לטפל בסרטן, מנסים לדכא אותו עם הקרנות (זרימה מוגברת של כספים, קנייה של עוד כיפות ברזל). רק לשם השוואה כמה שהצבא שלך לא יעיל, על כל גראד או קאסם שמשוגר לעבר שטח ישראל אשר עולה לערך כ-$1000-2000 לטיל, ישראל שולחת 2 טילים בשווי 100 אלף דולר סה"כ. כמה טילים יירטה כיפת ברזל בהסלמה האחרונה? משהו כמו 60-70 רקטות, תעשה את החשבון כמה כסף ישראל זרקה רק על טילים בסבב ההסלמה האחרון וזה רק סבב הסלמה אחד. דבר שני, יש פעילויות של חיל האוויר בעזה על בסיס שבועי, כמה פעמים בשבוע אפילו ועל מה הם יורים? על שטחים חקלאים, שטחים פתוחים ומנהרות. כל טיל של מטוסי F16 עולה המון כסף, שלא נדבר על תיחזוק של מטוסים כאלו ביומיום.
בקיצור, אפשר לייעל את תקציב הביטחון בלפחות 20-40% וזה מבלי לעשות צעדים דרסטים כמו לבטל חוק גיוס חובה לכולם ועוד דברים קיצוניים שאפשר לעשות ולנטרל חצי מהתקציב הביטחוני. הבעיה שיש הרבה אוכלי חינם בדרג של צה"ל, המון אנשים שכבר שנים בצבא ויושבים בכיסא שלהם ולא יעזבו אותו לעולם כי זה נוח מאוד.
הטילים של כפ"ב עולים 40K$ ולא 100 והמערכת מיירטת רק רקטות שהיו פוגעות באיזורים מיושבים ולכן החיסכון בכסף הוא ודאי.
החלופות שהיו לכפ"ב לא פרקטיות/לא יעילות (לייזרים/PHALANX למיניהם).
זה שזה ביזיון שכמה ארגוני פשע ערבים עושים מה שבא להם מול הצבא הכי חזק במזרח התיכון זה כבר משהו אחר.

לגבי האבטלה הסמויה והבזבוז כסף בצה"ל, מי ששירת 3 שנים ומעלה (במיוחד בבסיסים עורפיים) יכול להצביע על כל כך הרבה כסף שנשפך שם לפח שכואב הלב.

אתה מבין שזאת שאלה מפגרת כן? כל עוד הצבא לא ידרוש יותר מ100% מהמשכורת של כל אזרח בשביל לשלם לחיילים זה אפשרי ועבוד (ויהיה עדיף). עכשיו תגיד "אה אבל בטח יעשקו אותי במיסים כי החיילים דורשים הון" אז אם המצב לא מתאים לך כי החיילים מקבלים מלא על חשבונך, זכותך ללכת להיות חייל ולהיות עשיר (כן בטח).

אתה מבין שזאת שאלה מפגרת כן? כל עוד הצבא לא ידרוש יותר מ100% מהמשכורת של כל אזרח בשביל לשלם לחיילים זה אפשרי ועבוד (ויהיה עדיף). עכשיו תגיד "אה אבל בטח יעשקו אותי במיסים כי החיילים דורשים הון" אז אם המצב לא מתאים לך כי החיילים מקבלים מלא על חשבונך, זכותך ללכת להיות חייל ולהיות עשיר (כן בטח).

השאלה היא האם התנהלות כזאת של הצבא עם משכורות שמשה מציע (פי 10, 20, 30, ממה שעכשיו) יביא להוזלה בהוצאות הצבא? לך תדע בסוף זה יביא להתייקרות הצבא או שתישאר במקום.

זה יביא להתייקרות ולהתייעלות. זאת אומרת שנחסכו לך 3 שנים של שירות בצבא, אבל אתה צריך לשלם כסף שהיית משיג בפחות זמן באזרחות (אולי אפילו בחודש חודשיים) כי מחקנו את כל האבטלה העצומה וההתנהלות הלא יעילה, ואת המנגנונים שלא יהיה בהם צורך כמו קבנ"ים, פסיכיאטרים, לוכדי עריקים, משקים של תנאי שירות (חחחחחחחחחחחחח) וכל שאר הזבל.
הבעיה שרוב הבוחרים הם אנשים שעשו כבר את השירות שלהם וכרגע יש להם רק מה להפסיד(את הטיפה יותר מיסים האלה), לא אכפת להם שהדורות שאחריהם יאכלו חרא (והם בדרך כלל טיפשים מסוג ה"אחי לא יהיה מספיק לוחמים!). מעטים אלה שגם יש להם שכל וחושבים על הילדים והנכדים שלהם ורוצים להביא אותם למקום יותר טוב. צריך שיותר אנשים יגיעו להבנה שהילדים שלהם לא צריכים להיות חייבים להיות חיילים שמנקים למפקד את האוטו והשירותים באופן יומי(וזה במקרה הטוב, האחרים מקריבים את החיים).

לא כולם רוצים להיות חיילים, גם אם המשכורת היא 20 אלף שקל בחודש. השאלה היא אם לישראל, שהיא מדינה עם 7 מליון תושבים, יהיו מספיק אנשים שרוצים לשרת. לארה"ב זה עובד כי כניראה שלמדינה עם 300 מליון תושבים או כמה שזה לא יהיה, יש אחוז מספיק שרוצה לשרת בשביל שהצבא שלהם יהיה חזק. השאלה היא אם אותו היחס שיש שם הוא מספיק בשביל ישראל.

לא כולם רוצים להיות חיילים, גם אם המשכורת היא 20 אלף שקל בחודש. השאלה היא אם לישראל, שהיא מדינה עם 7 מליון תושבים, יהיו מספיק אנשים שרוצים לשרת. לארה"ב זה עובד כי כניראה שלמדינה עם 300 מליון תושבים או כמה שזה לא יהיה, יש אחוז מספיק שרוצה לשרת בשביל שהצבא שלהם יהיה חזק. השאלה היא אם אותו היחס שיש שם הוא מספיק בשביל ישראל.
היו מציעים לך 100 אלף לחודש, לא היית מתגייס? מוצאים את האיזון, זאת לא שאלה בכלל.
וגם ככה 99% מהאנשים שלא רוצים להיות לוחמים (בשביל 750 בחודש!) מגיעים לג'וב\החוצה מהצבא. וצה"ל עוד לא במצוקת לוחמים חמורה.

• פותח/ת השרשור
מה עדיף, בגיל 18 ללכת למלצר או לקבל 20 אלף שקל נטו (!!!). 3 שנים בתור לוחם בצבא חסכת נגיד עם ביזבוזים פה ושם מסביב באזור החצי מיליון שקל.
כרגע רק 8% מכל המתגייסים הם בכלל לוחמים, נגיד 10% שזה בערך 130-150 אלף אנשים. לא תמצא 150 אלף איש שילכו לשרת ב 20 אלף שקל נטו? אפילו ברוטו ילכו כמו גדולים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית