הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה | אקטומורף?

• פותח/ת השרשור Echo25
  • פורסם בתאריך

Echo25

משתמש משקיע
2,823
896
נק' מוניטין:
3,796
2,823
896
קראתי פה ושם על סוגי הגוף השונים,
עכשיו השאלה שלי אם יש אפשרות לאבחן איזה סוג אני כרגע יותר נראה שאני נוטה לכיון אקטומורף....
תודה

למעט חלק קטן מהאוכלוסיה, רוב האנשים הם שילובים של יותר מ"סוג גוף" אחד. לפי התמונות שלך במאסה ובחיטוב אתה נראה לי בכיוון אנדו-אקטומורף.

• פותח/ת השרשור
לפי התיאור אני לא מרגיש שיש לי כתפיים צרות או חזה שטוח אבל לך תדע מה היה קורה אם הייתי מתחיל מ0..
אני כן עם גוף ארוך, למרות שאני לא ממש גבוה.
אין לי עצמות חלשות, בחיים לא שברתי יד או רגל או משו.. אז לא נראה לי.
וכן יש לי אצבעות ארוכות בידיים וכפות ידיים ארוכות

לאקטומורפים קלאסיים לא ממש קל לעלות במשקל, הם לא צוברים נוזלים והם יותר צרים ממה שאתה. התיאורים האלה מאוד סכמטיים, לא כל אנדרומורף גמד ולא כל מזומורף מעלה במסת שריר מלאכול 20 קוראסונים ביום.

• פותח/ת השרשור
לאקטומורפים קלאסיים לא ממש קל לעלות במשקל, הם לא צוברים נוזלים והם יותר צרים ממה שאתה. התיאורים האלה מאוד סכמטיים, לא כל אנדרומורף גמד ולא כל מזומורף מעלה במסת שריר מלאכול 20 קוראסונים ביום.
ברור ,אבל זה די הסביר לי הרבה למשל כאלה שלמדו איתי ולא נגעו במשקולת בחיים שלהם והם בכלל עצלנים שלא עושים ספורט ובכל זאת בנאדם שוקל 92 קילו על 1.80 עם אחוז שומן לא גבוה ויש לו היקף יד 43 בלי להתאמן בכלל.. זה קצת מתסכל שאני קורע ת'תחת ולא מגיע לחצי מזה.

כשאומרים "גנטיקה זה סתם תירוץ" מתכוונים לזה שתנסה להשיג את כל מה שאתה יכול במסגרת מה שאתה יכול. אתה לא יכול להילחם בגנטיקה (עם חומרים אפשר "לשפר") בדיוק כמו שאין טעם לבכות על זה שאתה לא יכול להצמיח כנפיים.

• פותח/ת השרשור
כשאומרים "גנטיקה זה סתם תירוץ" מתכוונים לזה שתנסה להשיג את כל מה שאתה יכול במסגרת מה שאתה יכול. אתה לא יכול להילחם בגנטיקה (עם חומרים אפשר "לשפר") בדיוק כמו שאין טעם לבכות על זה שאתה לא יכול להצמיח כנפיים.

שמע אתה לא יכול לעמוד במצב כזה שאתה ממש קורע את התחת ולא זז לעומת אנשים שלא עושים הרבה... זה מצב נורא מתסכל, זה מוריד לך ת'מוטיבציה אתה אומר לעצמך 'בשביל מה לי להמשיך להשקיע אם אני בקושי מתקדם למטרה שאני מציב לעצמי?' אבל כן בסוף אני מתאפס וחוזר להיות מפוקס על המטרה אבל אני כן מחפש דרכים להתמודד עם זה ביותר קלות

חחח אני מכיר את המצב הזה מצוין. בסופו של דבר אבל או שהמטרה שאתה מציב לעצמך לא ריאלית בשבילך (וזה בדרך כלל מה שקורה אצל רוב האנשים), או שאתה לא עושה מה שצריך כדי להגיע אליה. עדיף להסתכל כמה שפחות לצדדים, וגם אז להישאר מפוקס מטרה (זה תקף לכל דבר בחיים).

אתה נראה לי יותר לכיוון האנדומרף, אם זכור לי נכון יש לך נטייה להשמנה נכון?
אתה לא נראלי אקטומטרף כי אתה לא צר ולא קשה לך להעלות במשקל כלכך....

• פותח/ת השרשור
אתה נראה לי יותר לכיוון האנדומרף, אם זכור לי נכון יש לך נטייה להשמנה נכון?
אתה לא נראלי אקטומטרף כי אתה לא צר ולא קשה לך להעלות במשקל כלכך....

לא קשה לי לעלות במשקל אבל קשה לי לעלות במאסה אני חושב שעליתי אולי 3 קילו של שריר ב7 חודשים שזה מעט מאוד וכן הקפדתי על תזונה נכונה וקרעתי את עצמי כמו שצריך באימונים ודווקא כן עליתי במשקלי עבודה.. זה לא שלא זזתי..
ואני באמת לא צר .. לא יודע זה מבלבל

לא קשה לי לעלות במשקל אבל קשה לי לעלות במאסה אני חושב שעליתי אולי 3 קילו של שריר ב7 חודשים שזה מעט מאוד וכן הקפדתי על תזונה נכונה וקרעתי את עצמי כמו שצריך באימונים ודווקא כן עליתי במשקלי עבודה.. זה לא שלא זזתי..
ואני באמת לא צר .. לא יודע זה מבלבל

זה בדיוק למה אתה אנדומרף, אנדומרפים מעלים שומן ונוזלים ביותר קלות מאשר מאסת שריר ודרך אגב 3 קילו שריר ל 7 חודשים זה לא כל כך קצת תחשוב שרק בשנה הראשונה אפשר להעלות במקרה הכי טוב 11 קילו שריר וכל שנה שעוברת אתה יכול פחות, אם אני לא טועה למתאמן מעל שנה אפשרי להעלות סביבות ה 7 קילו במקסימום בשנה ככה שאם עלית 3 קילו שריר ל 7 חודשים זה אומר שבשנה הזאת תעלה סביבות ה 5-6 קילו שזה הגיוני מאד.
אבל אל תשכח ש 5 קילו שריר הבדל זה שונה לגמרי מ 5 קילו שומן הבדל, 5 קילו שריר זה מאד בולט
ככה שאתה בסדר למרות שהגנטיקה שלך לרעתך

אם אתה מרגיש שההתקדמות שלך איטית אז תבדוק את תוכנית האימונים ואת התזונה שלך, ברוב המקרים הבעיה נמצאת שם.

מה זה משנה איזה סוג גוף יש לך
אם אתה לא מתקדם משהו באימונים או בתזונה שלך לא טובים
אם אתה אומר שאכלת כמו שצריך, כנארה האימונים שלך דורשים שיפור

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית