הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תנאי העסקה במלצרות

shanidaniel

משתמש פעיל
999
4
נק' מוניטין:
437
999
4
נתקלתי בכל מיני מקרים של תנאי העסקה שנראים לי לא בסדר רציתי לשאול פה עם אתם יודעים משהו לגבי זה עם זה באמת לא בסדר
הראשון במסעדה שמשלמים 25 שקל לשעה אבל כל הטיפים הולכים לבוס המלצרים לא מקבלים טיפים בכלל
והמקרה השני הוא 10 שעות עבודה שמקבלים עליהם 150 שקל ושאר הכסף מטיפים (קייטרינג)

הראשון זה מקרה בהרבה מאוד מקומות.
לפעמים הטיפים נלקחים ישר לכיס של המלצר/ית, לפעמים אוספים אותם ומחלקים אותם שווה בשווה, לפעמים גם העובדים במטבח מקבלים חלק, ולפעמים זה נלקח ישר למנהל.
לפני צבא, 25 שקל לשעה זה בסדר גמור, גם בלי טיפים (אם היה טיפים, אז זה היה הרבה יותר קרוב לשכר מינימום)
(זה 7 שקל יותר ממה שאני מרוויח לשעה...)
היתרון הוא שבמקרה כזה אתה לא צריך להתאמץ להיות נחמד ללקוחות! LOL

המקרה השני די בעייתי:
http://minimum.org.il/articles/show/165
כמו שאתה מבין, טיפים זה נושא די מעורפל.
אם הם לא נחשבים לשכר, אז מן הסתם שהשני הרבה מתחת לשכר המינימום.
אם הם כן נחשבים לשכר, אז צריך לבדוק האם 150+טיפים שווה/גדול משכר המינימום ל10 שעות.

טיפים נחשבים לשכר רק כשהם מגולמים במשכורת. מאחר שהרוב המכריע של מקומות העבודה לא מדווח על טיפים, הם לא מגולמים במשכורת. יוצא שבעבודה השנייה אתה מקבל הרבה מתחת לשכר מינימום. אני לא זוכר את החוק לגבי תשלום לפני גיל 18 אבל נדמה לי ש-15 שקל לשעה זה פחות ממה שמותר לשלם בחוק. צריך להשיג את החוק.

מאיפה הסכום של השני? אני מכיר קייטרניג שמשלם לך 200 שקל על 6 שעות עבודה, לא כולל טיפים.

• פותח/ת השרשור
חחח היום עבדתי במקום של ה150 שקל ליום עבודה מסתבר שזה ככה בגלל שקיבלתי טיפים 400 שקל חחח בכיף שלי פאנן קייטרינג לטחונים 😃

וה400 שקלים עברו דרך המנהל (קיבלת אותם עם המשכורת) או שישר שמת בכיס?

רק שתדע איפה חבר שלי עובד,במסעדה והוא לא מקבל שקל לשעה הוא חיי עם טיפים ולא רק בסוף היום הם עושים פוליש ומצחצחים את הסכום והכל בשביל טיפים.
אתה יכל לבוא לעבוד 8 שעות ולצאת עם 50 שקל,מילא עם זאת היית מסעדה מצליחה אבל אין שם הרבה טיפים

נערך לאחרונה:
רק שתדע איפה חבר שלי עובד,במסעדה והוא לא מקבל שקל לשעה הוא חיי עם טיפים ולא רק בסוף היום הם עושים פוליש ומצחצחים את הסכום והכל בשביל טיפים.
אתה יכל לבוא לעבוד 8 שעות ולצאת עם 50 שקל,מילא עם זאת היית מסעדה מצליחה אבל אין שם הרבה טיפים

זה לא חוקי...

אני במקומו לוקח תרגליים משמה ומתחפף.
+ פונה לאיפה שצריך במקרה כזה (לאיפה צריך לפנות באמת?)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית