הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הצעה להגבלת גיל הכניסה לאוניברסיטאות.

את זה אתה קבעת או ביבי? כשהמדינה לוקחת ממך מסים היא לא אומרת לך "או.קיי, 10% הולך לסבסוד לימודים, 35% הולך לחרדים וכו' וכו'", מה שאומר שאתה לא יודע כמה אתה משלם בדיוק על סבסוד הלימודים, מה שאומר שעד כמה שאתה יודע, ה-3 שנים האלה הם חלק מהתשלום.

לדעתי אני גם צריך לתרום כליה כדי ללמוד באוניברסיטה. אה, ואם אני מחליט שלא ללמוד באוניברסיטה, אני יכול לא להתגייס, נכון? הרי זה חלק מהתשלום!

את זה אתה קבעת או ביבי? כשהמדינה לוקחת ממך מסים היא לא אומרת לך "או.קיי, 10% הולך לסבסוד לימודים, 35% הולך לחרדים וכו' וכו'", מה שאומר שאתה לא יודע כמה אתה משלם בדיוק על סבסוד הלימודים, מה שאומר שעד כמה שאתה יודע, ה-3 שנים האלה הם חלק מהתשלום.

לא ברור לי אם אתה סרקסטי בעניין המידה כנגד מידה, אתה יכול להבהיר?
יש היגיון במה שהוא אומר, דבילי שיקחו ממך מיסים גם בין הגילאים 18-21 אבל לא יתנו לך את הסבסוד הנ"ל בין הגילאים האלה.
גם הוא בכלל בתפיסה אחרת. השינויים שהוא מציע לפי מה שהבנתי הם הרבה, הרבה יותר יסודיים ממה שהחוק הנ"ל מנסה לתקן. עד עכשיו, עם כל הטענות שהוא הציג והבנתי לגמרי, אני מסכים במאה אחוז.
ואין ספק שאף חוק כזה או אחר לא יתקן מצב פגום מהשורש

על החוק שאומר שנהג חדש לא יכול להסיע יותר מ2 אנשים איתו ברכב למשך שנתיים שמעת? הספורט הלאומי של המדינה הזאת הוא לחוקק חוקים מפגרים. ויש על זה ענישה חמורה (2-5 חודשים שלילה) ואין הסכמה שבשתיקה או משהו כזה.

המניע מאחורי החוק הזה הוא שהבינו שמספר התאונות של הנהגים החדשים גדול באופן יחיסי משאר האוכלוסיה....
אמרו שאם כבר הם עושים הרבה תאונות אז שיהרגו רק 2 נוסעים ולא 4 או יותר

יהיה מאוד קשה לממן את כל המצטדקים בגילאים 18-21 שיושבים במשרד עם מדים אם לא יהיו אנשים פרודקטיביים בגיל 18-21 שבינתיים ירכשו כישורים והון שישלמו בעתיד את המשכורות שלהם.

• פותח/ת השרשור
למי שבכל זאת מתקשה להבין, הסבר קצר: זה שהמדינה "מזיינת בתחת" חלק מהציבור, אומר לכל היותר שהיא צריכה להציע לאותו חלק איזשהו פיצוי אח"כ, כמו שבארה"ב חיילים משוחררים מקבלים מלגות וכל מיני הטבות. זה לא אומר שהיא צריכה לירות לעצמה ברגל ולמנוע לימודים אקדמיים משאר הציבור. כי אותם אנשים שלא לומדים ויכולים ללמוד הם בעלי פוטנציאל להכניס למדינה הרבה יותר כסף בעתיד דרך המסים, ובאופן כללי, השכלה זה אינטרס של כל הצדדים - גם של האזרח, גם של האקדמיה, וגם של המדינה.
ובכלל - למה צריך להיות קשר בין האקדמיה לבין המדינה? מי שלא מבין מהי מהות האקדמיה, אני ממליץ לו לקרוא את "זן ואמנות אחזקת האופנוע", ואת הגדרת האקדמיה כ"כנסיית השכל". באופן פשטני - תפקיד האקדמיה הוא לייצר ידע ומחקרים. מה שאומר שאם יש ילד גאון בן 17, שלא מתאים למערכת הצבאית, אבל יש לו פוטנציאל להשלים דוקטורט בהצטיינות יתרה בפיסיקה של אנרגיות גבוהות (לדוגמה), העובדה שהוא לא עושה צבא צריכה לעניין את האקדמיה כקליפת השום.

לדעתי אני גם צריך לתרום כליה כדי ללמוד באוניברסיטה. אה, ואם אני מחליט שלא ללמוד באוניברסיטה, אני יכול לא להתגייס, נכון? הרי זה חלק מהתשלום!

טוב, אז יש לך כליה אחת. מה הנקודה שלך?

וכן, אתה יכול לא להתגייס, וגם לא לשלם מסים כמו כולם (הרי זה חלק מהתשלום!), הרי אם אתה גם ככה לא מעוניין במה שהמדינה מציעה לך, אז אין סיבה שתשלם לה סתם, אתה אמור לשלם רק על מה שאתה רוצה לקבל. אבל אנחנו לא חיים במדינה כזו לצערנו, אז אין טעם לגרור את הדיון לכיוון הזה, בוא ננסה להשאר בתחומי המציאות הקיימת.

וכן, אתה יכול לא להתגייס, וגם לא לשלם מסים כמו כולם (הרי זה חלק מהתשלום!), הרי אם אתה גם ככה לא מעוניין במה שהמדינה מציעה לך, אז אין סיבה שתשלם לה סתם, אתה אמור לשלם רק על מה שאתה רוצה לקבל. אבל אנחנו לא חיים במדינה כזו לצערנו, אז אין טעם לגרור את הדיון לכיוון הזה, בוא ננסה להשאר בתחומי המציאות הקיימת.
התפיסה שלו שונה מהיסוד ולדעתו כל מערכת המיסים קלוקלת (גם לדעתי אגב).
אתה לא תוכל להצדיק את עצמך מולו לפני שתצדיק את הגישה הפועלת כיום.

למי שבכל זאת מתקשה להבין, הסבר קצר: זה שהמדינה "מזיינת בתחת" חלק מהציבור, אומר לכל היותר שהיא צריכה להציע לאותו חלק איזשהו פיצוי אח"כ, כמו שבארה"ב חיילים משוחררים מקבלים מלגות וכל מיני הטבות. זה לא אומר שהיא צריכה לירות לעצמה ברגל ולמנוע לימודים אקדמיים משאר הציבור. כי אותם אנשים שלא לומדים ויכולים ללמוד הם בעלי פוטנציאל להכניס למדינה הרבה יותר כסף בעתיד דרך המסים, ובאופן כללי, השכלה זה אינטרס של כל הצדדים - גם של האזרח, גם של האקדמיה, וגם של המדינה.
ובכלל - למה צריך להיות קשר בין האקדמיה לבין המדינה? מי שלא מבין מהי מהות האקדמיה, אני ממליץ לו לקרוא את "זן ואמנות אחזקת האופנוע", ואת הגדרת האקדמיה כ"כנסיית השכל". באופן פשטני - תפקיד האקדמיה הוא לייצר ידע ומחקרים. מה שאומר שאם יש ילד גאון בן 17, שלא מתאים למערכת הצבאית, אבל יש לו פוטנציאל להשלים דוקטורט בהצטיינות יתרה בפיסיקה של אנרגיות גבוהות (לדוגמה), העובדה שהוא לא עושה צבא צריכה לעניין את האקדמיה כקליפת השום.
יש צורך בלחלק מוניטין למשתמשים אחרים לפני שניתן לחלק שוב מוניטין ל StarDust.
:(

אז בעצם הנקודה שלך היא שזו המציאות ולכן אין טעם לדבר על זה? כמה מבריק.

המניע מאחורי החוק הזה הוא שהבינו שמספר התאונות של הנהגים החדשים גדול באופן יחיסי משאר האוכלוסיה....

אבל זאת החלטת הנוסעים אם לעלות או לא.

לא הספקתי לקרוא את הקובץ שצירפת, הייתי מחוץ לבית ואני אעשה זאת כנראה רק מחר. אבל בנתיים אני אשמח אם תכתוב כיצד לדעתך אפשר לתקן את המעוות ולחלק את הנטל על כלל הציבור בצורה שווה.

בחייאת תקרא שוב את מה שרשמת, אתה מצדיק את המניע הזה?
איפה ההתמודדות עם הבעיה? גם עכשיו המצלמות החדשות תענוג, צריך לסוע בפחד על הכביש.

אם אתה נוסע כמו שכתוב בחוק אין לך מה לפחד .... כמו שאם אתה לא רוצח אנשים אין לך מה לפחד שיעצרו אותך באשמת רצח...

אז לא הבנתי, הגוף של החברים שרוצים לעלות איתי לאוטו שייך להם או למדינה? מי מחליט מה הם יעשו איתו?

אתה יכול לשאול את אותה שאלה גם בהקשר של אלכוהול , סמים, סיגריות, וכמעט בכל תחום אפשרי בחיים.
ולשאלתך, הגוף של בן אדם שיפגע בתאונה והמדינה תצתרך לשלם על השיקום שלו די שייך אליה..
אתה לא יכול לעשות מה שבא לך בגלל ש"הגוף" שלך שייך לך

אה כן, אני לא יכול לעשות מה שבא לי עם הרכוש שלי. שכחתי שאנחנו במדינה פשיסטית ואין לך רכוש בכלל.

אז בעצם הנקודה שלך היא שזו המציאות ולכן אין טעם לדבר על זה? כמה מבריק.

לא, אין טעם לגרור את הדיון לכיוון הזה בגלל שזו המציאות. הייתי בטוח שזה מובן לחלוטין שחוסר הטעם הוא במעבר מדיון על חוק שתלוי במציאות הקיימת (זו, שמה נעשה, קיים בה סבסוד של לימודים) לדיון על דברים תיאורטיים כמו זה שכולם פאשיסטים והמדינה לא צריכה להתערב בכלום, ולא בנושאים עצמם.
מעניין שלא הזכרת גם בשיחתך עם 5HT שגם לסבסוד הלימודים אתה מתנגד.

בקיצור, כל פעם שמעמידים מישהו אידיוט על טעותו כאן, הטיעון שלו הוא "זה יגרום לסתירה במסגרת הסוציאליסטית\פאשיסטית של המדינה (שמעוותת בעצמה), ולכן העיוות הזה בסדר" רק במילים אחרות.
ואף אחד לא מבין מה מקור הבעיה.
מקסים.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לשאול את אותה שאלה גם בהקשר של אלכוהול , סמים, סיגריות, וכמעט בכל תחום אפשרי בחיים.
ולשאלתך, הגוף של בן אדם שיפגע בתאונה והמדינה תצתרך לשלם על השיקום שלו די שייך אליה..
אתה לא יכול לעשות מה שבא לך בגלל ש"הגוף" שלך שייך לך

לגלות לך סוד? המדינה לא משלמת על השיקום שלך. חברת הביטוח שבה ביטחת את הרכב משלמת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית