הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הצעה להגבלת גיל הכניסה לאוניברסיטאות.

לא, אין טעם לגרור את הדיון לכיוון הזה בגלל שזו המציאות. הייתי בטוח שזה מובן לחלוטין שחוסר הטעם הוא במעבר מדיון על חוק שתלוי במציאות הקיימת (זו, שמה נעשה, קיים בה סבסוד של לימודים) לדיון על דברים תיאורטיים כמו זה שכולם פאשיסטים והמדינה לא צריכה להתערב בכלום, ולא בנושאים עצמם.
מעניין שלא הזכרת גם בשיחתך עם 5HT שגם לסבסוד הלימודים אתה מתנגד.

אז גם לקרוא אתה לא יודע. דיברתי על החוק במציאות הקיימת. גם במציאות הקיימת החוק הזה דבילי ולא רלוונטי בשום צורה לסבסוד הלימודים. אם אתה לא מעוניין לסבסד לימודים לאנשים שלא עשו צבא (או לספק להם את שאר השירותים שהמדינה מספקת) מן הראוי גם שלא תקח מהם מסים.

אז גם לקרוא אתה לא יודע. דיברתי על החוק במציאות הקיימת. גם במציאות הקיימת החוק הזה דבילי ולא רלוונטי בשום צורה לסבסוד הלימודים. אם אתה לא מעוניין לסבסד לימודים לאנשים שלא עשו צבא (או לספק להם את שאר השירותים שהמדינה מספקת) מן הראוי גם שלא תקח מהם מסים.

נגיד..
בכל מקרה, כן מסופקים להם שאר השירותים של המדינה, פשוט השירות הזה ספציפית (סבסוד הלימודים) לא יסופק להם כי בשבילו צריך לעשות צבא.

נגיד..
בכל מקרה, כן מסופקים להם שאר השירותים של המדינה, פשוט השירות הזה ספציפית (סבסוד הלימודים) לא יסופק להם כי בשבילו צריך לעשות צבא.

מגניב, לא ידעתי שרק בשביל זה צריך לעשות צבא. הייתי בוחר לבזבז עוד 30 אלף ש"ח מאשר חמש שנים מהחיים שלי.

מגניב, לא ידעתי שרק בשביל זה צריך לעשות צבא. הייתי בוחר לבזבז עוד 30 אלף ש"ח מאשר חמש שנים מהחיים שלי.

לא רק בשביל זה, אבל זה אחד מהשירותים ששירות צבאי הוא חלק מהתשלום עליהם, אם החוק יעבור זאת אומרת.

אה ו.. חמש שנים?

• פותח/ת השרשור
אתה מבין שכשאתה אומר ששרות זה חלק מהתשלום, אתה טוען טענה שרירותית ללא שום גיבוי, כי הרי אם מישהו רוצה לפתוח שווארמה ולא ללכת ללמוד, ברור לך שלא יקצרו לו את השרות, נכון?

אתה מבין שכשאתה אומר ששרות זה חלק מהתשלום, אתה טוען טענה שרירותית ללא שום גיבוי, כי הרי אם מישהו רוצה לפתוח שווארמה ולא ללכת ללמוד, ברור לך שלא יקצרו לו את השרות, נכון?

גם לטעון שאם לא מסבסדים לך את הלימודים אז צריך לגבות ממך פחות מסים זו טענה ללא שום גיבוי, זה הרי מה שאמרתי בהתחלה, אתה מציג בפני טענה שטענתי בעצמי?

בקשר למי שמלכתחילה לא רוצה ללמוד - duh, גם מסים לא היו מקצצים לו, בדיוק כמו שלא מקצצים לו מסים אם הוא לא רוצה לשלם על המחיה של הדתיים, או על שירותי הבריאות וכו'.

גם לטעון שאם לא מסבסדים לך את הלימודים אז צריך לגבות ממך פחות מסים זו טענה ללא שום גיבוי, זה הרי מה שאמרתי בהתחלה, אתה מציג בפני טענה שטענתי בעצמי?

בקשר למי שמלכתחילה לא רוצה ללמוד - duh, גם מסים לא היו מקצצים לו, בדיוק כמו שלא מקצצים לו מסים אם הוא לא רוצה לשלם על המחיה של הדתיים, או על שירותי הבריאות וכו'.

אז אם אני בוחר לא לקיים חלק מהעסקה אני נענש, אבל אם המדינה לא מקיימת חלק מהעסקה זה סבבה, כן?

קראתי את המאמר ברפרוף ובעיקר את הסיכום. יש שם הרבה דברים שאני מסכים איתם אבל עדיין עוד לא גיבשתי את דעתי הסופית בעניין.
בכל אופן, אני חושב שגם הסדרת השירות הצבאי והלאומי כך שימנעו בעיות של אי התאמה, נשירה וכו'... יכולה להיות פתרון לבעיה.

אגב, זה לא קשור לדיון אבל מעניין אותי באופן כללי... coldfire - עשית שירות צבאי מלא?

הייתי קצת יותר מחמש שנים בצבא. זה מספק אותך?

ואחרי חמש שנים בצה"ל החוק באמת נראה לך כל כך מטומטם ?
אני אניח שלא עשית תואר על חשבון הצבא ואשאל אותך אם נראלך נחמד שערבי (לצורך הדוגמא ולא מגזענות..) בזמן שעשית את שלוש השנים שעליך לעשות כחובה למדינה הספיק לעשות תואר? נראלך הגיוני מצב כזה באמת ? שאדם אחר מהאוכלוסייה שלא התגייס, מסיבות לא בריאותיות כמובן, יקבל את ה"פור" הזה על אדם שנתן 3 שנים לצבא במדינה שהוא אזרח בה ?
לגבי נושא הנהיגה שהיה פה... הבחור שקפץ עם המשפט "מה צריך לנסוע על הכביש בפחד?" אז קודם כל אם הבנת את זה רק היום אתה כנראה עוד לא הוצאת רישיון..
כביש הוא מקום מסוכן, העניין הוא לא רק איך אתה נוהג אלא גם אלו שאיתך על הכביש וההגיון מאחורי נסיעה רק עם שניים הוא הגיון איתן.
ואז אמר עוד בחור מתחכם "מה אני לא יכול לעשות מה שאני רוצה עם הגוף שלי? זו החלטה שלי.."
1. אם היינו פועלים כמו שאתה אומר אז למה שלא כל בן אדם שרוצה להתאבד ילך ויכבוש מהגשר הגבוה ביותר מישראל ושלום ? ועכשיו אתה תענה לי כן מה שיעיד על זה שאתה רק מנסה להתחכם כי אם אחד מהאנשים האלו היו בני המשפחה שלך המצב היה אחרת לגמרי.
2. בלי קשר שאמר נכון כאן הבחור שהסטטיסטיקה מעידה שנהגים חדשים גורמים להרבה יותר תאונות קריטיות ולכן החוק נוצר לצמצם את כמות הנפגעים בתאונה...
אבל שוב בלי קשר, פעם נסעת נסיעה ארוכה 4 ברכב עם נהג חדש למרות שאסור ? אני יכול להעיד שאני כן ובאמת אני שמח שאני חי אחרי הנסיעה הזאת..
מהר מאוד משתלטת על היושבים ברכב רוח שטות ולאט לאט זה מגיע גם לנהג וזה פשוט ככה.

• פותח/ת השרשור
שאני אבין, אתה טוען שרמת הטמטום של החוק עומדת ביחס הפוך למספר השנים שבנאדם X משרת בצבא?
ואם כשאתה מסיע אנשים נכנסת בך רוח שטות, זה מעיד אך ורק עליך.

אני אניח שלא עשית תואר על חשבון הצבא ואשאל אותך אם נראלך נחמד שערבי (לצורך הדוגמא ולא מגזענות..) בזמן שעשית את שלוש השנים שעליך לעשות כחובה למדינה הספיק לעשות תואר? נראלך הגיוני מצב כזה באמת ? שאדם אחר מהאוכלוסייה שלא התגייס, מסיבות לא בריאותיות כמובן, יקבל את ה"פור" הזה על אדם שנתן 3 שנים לצבא במדינה שהוא אזרח בה ?

למה שיהיה אכפת לי מה בן אדם שלא עשה צבא עושה בחיים? אני אחראי על הבחירות שלי והוא על שלו. אני לא צריך "אמא ואבא" שיתערבו לי בהחלטות. אם אתה כבר רוצה לתקן את המעוות, תוריד את חובת השירות הצבאי, אל תוסיף חוקים פשיסטיים בתחפושת של שוויון.

ואגב, עשיתי את התואר שלי כשלמדתי בתיכון, כך שהיה לי פור אפילו על אנשים שלא עשו צבא. אולי צריך לאסור גם את זה?

לגבי נושא הנהיגה שהיה פה... הבחור שקפץ עם המשפט "מה צריך לנסוע על הכביש בפחד?" אז קודם כל אם הבנת את זה רק היום אתה כנראה עוד לא הוצאת רישיון..
כביש הוא מקום מסוכן, העניין הוא לא רק איך אתה נוהג אלא גם אלו שאיתך על הכביש וההגיון מאחורי נסיעה רק עם שניים הוא הגיון איתן.
ואז אמר עוד בחור מתחכם "מה אני לא יכול לעשות מה שאני רוצה עם הגוף שלי? זו החלטה שלי.."
1. אם היינו פועלים כמו שאתה אומר אז למה שלא כל בן אדם שרוצה להתאבד ילך ויכבוש מהגשר הגבוה ביותר מישראל ושלום ? ועכשיו אתה תענה לי כן מה שיעיד על זה שאתה רק מנסה להתחכם כי אם אחד מהאנשים האלו היו בני המשפחה שלך המצב היה אחרת לגמרי.
2. בלי קשר שאמר נכון כאן הבחור שהסטטיסטיקה מעידה שנהגים חדשים גורמים להרבה יותר תאונות קריטיות ולכן החוק נוצר לצמצם את כמות הנפגעים בתאונה...
אבל שוב בלי קשר, פעם נסעת נסיעה ארוכה 4 ברכב עם נהג חדש למרות שאסור ? אני יכול להעיד שאני כן ובאמת אני שמח שאני חי אחרי הנסיעה הזאת..
מהר מאוד משתלטת על היושבים ברכב רוח שטות ולאט לאט זה מגיע גם לנהג וזה פשוט ככה.

כל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה, כולל להתאבד, וגם אם זה אבא שלי אסור לי למנוע ממנו בצורה לא חוקית. מה לא ברור?

אם "נכנסה בך רוח שטות" אתה ילד קטן וטיפש, וזה בעצם מה שמעצבן אותי, שאנשים כמוך חושבים שכל העולם דפוק כמוהם וינהג כמוהם, ואז מגבילים אותי בגלל הטיפשות שלך. אולי אתה גם נכנס לאיילון מהכיוון הלא נכון ונוסע על 100 דרומה באיילון צפון אחרי 20 שנה עם רישיון. אז יאריכו את המלווה ל20 שנה? שחס וחלילה לא יהיו מקרים.

אתה כנראה לא מבין ש"מי שנכנסת בו רוח שטות" צריך לשבת בכלא, ומי שלא לא. נקודה.

• פותח/ת השרשור
אתה כנראה לא מבין ש"מי שנכנסת בו רוח שטות" צריך לשבת בכלא, ומי שלא לא. נקודה.

הלו, גם כשאני נוסע בעליות מצומת הלידו למעלה אדומים, נכנסת בי רוח שטות ואני משלש את המהירות המותרת. למה אתה מאחל לי להיכלא? 😛

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית