הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הצעה להגבלת גיל הכניסה לאוניברסיטאות.

• פותח/ת השרשור
למה שיהיה אכפת לי מה בן אדם שלא עשה צבא עושה בחיים? אני אחראי על הבחירות שלי והוא על שלו. אני לא צריך "אמא ואבא" שיתערבו לי בהחלטות. אם אתה כבר רוצה לתקן את המעוות, תוריד את חובת השירות הצבאי, אל תוסיף חוקים פשיסטיים בתחפושת של שוויון.

ואגב, עשיתי את התואר שלי כשלמדתי בתיכון, כך שהיה לי פור אפילו על אנשים שלא עשו צבא. אולי צריך לאסור גם את זה?

אם אני מבין נכון - עשית עתודה, רק שעשית תואר שני, כי את הראשון עשית כבר בתיכון?

אח.. קשה לי עם אנשים כמוך בארץ... השמאל הכבד..
אני רק מקווה שאם לא אכפת לך.. שהבת שלך תתחתן עם ערבי (עם תואר) ושיביאו ביחד הרבה ילדים חצויים ואהובים וכולנו נחייה ביחד בשלום ואהבה ונחלוק את השטחים שלנו...
מזה מדינה יהודית בכלל?
ותקרא לי גזען אבל אכפת לי להכנס לרמי לוי ולראות רק עובדים ערבים שבכיסים שלהם פלאפון עם שירים בערבית על פול ווליום..
ואכפת לי להכנס לביקור רופא ולראות רופא ערבי מטפל בחייל שמבקש גימלים (מצחיק האמת)...
ויש לי רצון לראות שוויון ולא השטות הזאת שנקראת "העדפה מתקנת" שעברה כל גבול ובמקום להגיע למטרה שלה עשתה הפוך על הפוך והיום איך שאני רואה את זה השוויון קצת התעוות לטובת ערבים.

רופא ערבי? באמת חוצפה! מי שמע על דברים כאלו במדינת היהודים??

צריך לגרש את כל הס1דנים כדי שיהודים יוכלו לנקות מסעדות במקום הפנסי שמנסי "הייטק" ו"טכנולוגיה" שהם עוסקים בה היום.

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין מה יש לכם נגד שירות צבאי או כל דבר שקשור למדינת ישראל, תמיד יש פה תחושה של אנטי.

גם אתה מנסה להעמיד איש קש? אין לנו בעיה עם שרות צבאי, יש לנו בעיה עם שרות צבאי בכפייה. ויש לנו בעיה גם עם אנשים שמנסים לפתור בעיה ע"י ירייה לעצמם ברגל.

זה לא רק הכפייה, זה להעמיד את הכל על ״החובות שלך כאזרח״, כאילו שאנשים שכחו שמדינה אמורה לשרת אותם ולא ההיפך. ומה שהכי מצחיק זה לראות את הילדים זבי החוטם האלה עם השכלה של עציץ שעשו את ה3 שנות חובה האלה מדברים ביהירות כאילו עכשיו מגיע להם משהו כי גבר, הם פאקינג מלאו את חובתם האזרחית.

• פותח/ת השרשור
כולנו מחכים למוצא פיך כיצד אפשר לפעול כדי לשנות את המצב. איך אני אוהב את הטיעון לא טיעון הזה.

גם אתה מנסה להעמיד איש קש? אין לנו בעיה עם שרות צבאי, יש לנו בעיה עם שרות צבאי בכפייה. ויש לנו בעיה גם עם אנשים שמנסים לפתור בעיה ע"י ירייה לעצמם ברגל.

הנה דוגמה, אתה מסתכל על זה כשירות צבאי בכפייה, ואני מסתכל על זה אחרת. אין מה לעשות, איך נראה לך היה נראה הצבא אם הוא היה צבא שכיר ולא צבא עם?
נכון, הצבא שלנו רחוק, מאוד רחוק מלהיות מושלם ויש המון תפקידים מיותרים והוצאות מיותרות, אבל זה כן ניתן לטיפול. לפי דעתי, גיוס חובה עדיין אמור להישאר.

• פותח/ת השרשור
דיברנו על זה מספיק, כולל בשרשור הזה - תריץ חיפוש. וזה עדיין לא משנה את העובדה שצבא חובה = כפייה.

אין נפתור את בעיית התפקידים המיותרים ונשאיר את גיוס החובה?

אין נפתור את בעיית התפקידים המיותרים ונשאיר את גיוס החובה?

זאת בעיה. אפשר לייעל. לוותר על תפקידים מיותרים, לשלב את המלש"בים במקומות נחוצים יותר, לוותר על קידומים מיותרים + פיצויים מיותרים.
ולא להחזיק חיילים בכוח, לדוגמה חייל בעייתי שיש לו נתונים נמוכים לא חייבים לגייס לצה"ל, אפשר שיעשה שירות לאומי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית