הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

איך כדי לקחת כסף לחו"ל?

Reflect

משתמש משקיע
2,114
1
נק' מוניטין:
966
2,114
1
אהלן חברים,
אני טס בשבוע הבא לטיול למשפחה בארה"ב, ואני מתלבט מאוד בנוגע לאיך להסחב עם הכסף.
אני מתכוון להביא סכום לא קטן, ואני לא רוצה להחזיק את כולו עלי במזומן. מה האופציות הכי טובות כדי להסחב איתו בלי להסתכן?
חיפשתי קצת על כרטיסי אשראי בינלאומיים אבל הבנתי שהם רוצחים בעמלות, וכרטיסי אשראי נטענים הם ללא שם ולאבד אותם זה כמו לאבד מזומן כך שזה לא עוזר.
המחאות לנוסעים הבנתי שזה ממש פרימיטיבי..

מישהו יודע לגבי תשלום עם הפלאפון? הבנתי שהגלקסי 2 כבר תומך בזה, תקנו אותו עם אני טועה.

תודה וחג שמח

עזוב תשלום עם נייד, הוא יצריך אינטרנט ומאחר שזו שחיטה אם אין לך WIFI זו בעיה (וגם זה לא תמיד עובד).
בעיקרון אין לך הרבה ברירות - או מזומן, או למשוך באשראי שם, או לשלם באשראי, או traveler's cheque שתצטרך לפרוט.

חח אני טס לאוקראינה בעוד שבועיים ולוקח איתי סכום לא קטן גם כן.
אני הולך לחיות לבד בדירה ששכרתי, אבל יש לי שם קרובים.

הנה מה שהציעו לי:
-להשאיר חצי מהסכום לפחות(!!!) אצל קרובים שאני באמת סומך עליהם כי אין לדעת מהו הפרצוף האמיתי של מי שהדירה שייכת לו.
-כשאני יוצא לקחת איתי כמה שפחות מזומן, אם ראיתי משהו שבא לי ושאין לי מספיק כסף כדי לקנות את זה באותו הרגע, לחזור יום למחרת במיוחד בישביל זה.
זה הרבה יותר עדיף מלהיות מכוייס בכמה מאות דולרים עליך.
-הציעו לי אפילו להשאיר סכום סמלי "גלוי" בדירה, שזה אומר במזוודה לדוגמא, ואת השאר להחביא טוב באותה הדירה כדי לא לעורר חשד שאין עלי בכלל כסף ושלא יהפכו את האמא של הדירה כשינסו לחפש מזומנים.
-פשוט לא לספר לאף אחד מיותר שאתה בא מישראל, כי כולם חושבים שאם באתי משם אז אני אוליגרך ומדפיס שטרות.

זה בקשר אלי, כי אני גר לבד בדירה שאת בעליה אני לא מכיר.

בקשר אליך, פשוט אל תסתובב עם הכסף עליך לא משנה מה!
שים אותו בבית שאתה הולך לחיות בו, אם זה אצל המשפחה אז הרווחת, וקח כל פעם סכום כלשהו לבזבוזים.
אהבת משהו ואין עליך מספיק כסף?
תחזור יום אחרי ותקנה.

מקווה שעזרתי.😃

לארה"ב הכי טוב לשלם בכרטיס אשראי. תשיג כרטיס של תשלובת ישראכרט. זה כולה חצי אחוז מהעסקה. זה הכי שווה.
למשוך כסף זה עמלה קשה. ואל תעשה המחאות נוסעים, אף אחד לא מכיר את זה באמריקה. זה כאב ראש.

כמה דברים:
1. אם אתה מכניס מעל 10,000 דולר לארה"ב, אתה חייב להצהיר על כך בשדה התעופה אחרת תסתבך (הם לא לוקחים ממך שום דבר, רק צריך להצהיר, בשביל שלא יהיו הונאות מס/הלבנת הון).

2. אפשר להשכיר כספות בבנקים בעלות יחסית סימלית, גם מבלי לפתוח חשבון או להיות בעל חשבון באותו הבנק - אתה רק צריך תעודה מזהה (במקרה שלך דרכון). בדרך כלל, הבנק לא אחראי על מה שיש שם, ככה שאם משהו נגנב זה בעיה שלך (אלא אם עשית סידור עם הבנק, אבל סביר להניח שלא יסדרו איתך שום דבר כי אתה לא תושב).

3. כמו שנאמר לך למעלה, להוציא כרטיס אשראי עם עמלה יחסית נמוכה וצא לשלום. מניסיון אישי, כרטיס אשראי אכן הכי משתלם במצב הזה, מצד שני אם הוא נאבד לך אתה נתקע בלי כסף במדינה זרה, ככה שהייתי משאיר קצת מזומן בצד לשעת חירום.

• פותח/ת השרשור
תודה כולם.
כרטיס אשראי קצת מאוחר להוציא, הטיסה שלי ביום שלישי לפנות בוקר. כנראה שאסחב עם מזומן עד לבית של הדודים ושמה אשאיר את רוב הסכום.
ואני לא מתכוון להכניס 10K, זה טיפ'לה מעבר לתקציב.

תודה כולם.
כרטיס אשראי קצת מאוחר להוציא, הטיסה שלי ביום שלישי לפנות בוקר. כנראה שאסחב עם מזומן עד לבית של הדודים ושמה אשאיר את רוב הסכום.
ואני לא מתכוון להכניס 10K, זה טיפ'לה מעבר לתקציב.
אם זה לא מעל $10K אז אני לא מבין מה השאלה כאן, תשים בארנק או שתתפור כיס בתחתונים ותשים את הכסף שם. יש גם כיסים מיוחדים לטיסות ששמים את הכסף מעל התחתון וזה כמו פאוץ.

• פותח/ת השרשור
אם זה לא מעל $10K אז אני לא מבין מה השאלה כאן, תשים בארנק או שתתפור כיס בתחתונים ותשים את הכסף שם. יש גם כיסים מיוחדים לטיסות ששמים את הכסף מעל התחתון וזה כמו פאוץ.
גם עם 2000 דולר זה לא יהיה נעים להסתובב במזומן. זה לשם השקט הנפשי יותר מאשר הסיכון באמת.

תבקש ממנה היא מעבירה סכומים מעל 10,000

עכשיו ברצינות כרטיס אשראי בינ"ל ומעט מזומן, מה מסובך, אז תשלם מעט עמלה, עדיף מכל מני שיטות מפגרות

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
מה אתה עושה סיפור? חגורת כסף ושלום על ישראל.

Image.ashx
610915-13.jpg

השני לא הכי פרקטי אם יש לך יותר מ-50 דולר עליך...
בכל אופן, לי יש דבר כזה לגרביים, שונא ללכת עם הרבה כסף בכיס.

החגורה הראשונה שלטיסימוס הביא לא נוחה במיוחד - אבל לפי דעתי עושה את העבודה הכי טוב.
אני כל נסיעה לוקח אחת כזאת: בכל פרק הזמן שקשור לטיסה אני שם בה פשוט כל נייר חשוב - דרכונים, מזומן, ואוצ'רים של טיסות \ מלונות.
אם אני ישן במקום שאפשר להשאיר בו חפצים (מלון עם כספת, מישהו שבאמת אפשר לסמוך עליו), משאיר כמעט את כל הניירות במהלך היום, אחרת מעדיף לסחוב עלי.
לא שווה לחרבן טיול (וכן, זה פשוט הורס טיול) על איבוד מסמכים.

במיוחד שאם אבדת דרכון עם ויזה לארה"ב, לא תוכל לקבל יותר ויזה.
אני שומר עליה יותר מאשר אני שומר על האשכים שלי.

במיוחד שאם אבדת דרכון עם ויזה לארה"ב, לא תוכל לקבל יותר ויזה.
אני שומר עליה יותר מאשר אני שומר על האשכים שלי.
בטח שאתה יכול שוב ויזה, אתה פשוט צריך ללכת שוב לשגרירות ולעבור שוב ראיון. הויזה הישנה שלך מתבטלת באותו הרגע שאתה מודיע שהיא נגנבה/נאבדה.

בשביל לקצר תהליכים במידה וזה באמת קרה, ממליץ לעשות סריקה של הויזה והדרכון בכללי ולהפריד את זה מהמסכים ואיפה שאתה שומר את כל שאר הדברים שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית