הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להוציא את הציונות לגמלאות

גם חפירה וגם הארץ, מישהו מתנדב לסכם? :smiley1:

הציונות לא רלוונטית כי היא כבר הגשימה את מטרותיה . עכשיו כבר לא ברור מי ו/או מה ציוני ולכן המושג נשחק והושחט וכל שימוש נוסף שנעשה בו הוא לשווא (ולרעה) .
"(...) תנועת שחרור לאומית צריכה לדעת מתי עבר זמנה, בטל קורבנה והיא צריכה לרדת אחר כבוד מבימת ההיסטוריה. הדברים תקפים שבעתיים, אם זו גם מילאה את שליחותה, השיגה את יעדיה ועכשיו היא כגווייה מתגוללת בראש חוצות, הכל חובטים בה וחובטים, עושים בה שימוש זר ולא לה, מתהדרים בנוצותיה המרוטות מזמן ונושאים את שמה לשווא."
"
איש אפילו לא יודע אל-נכון מה נותר ממנה, מהו תפקידה של הציונות ומהי הגדרתה,(..) מיהו ציוני? כל התשובות לא נכונות, גם אם הן רבות (ומופרכות)".

לא הבנתי למה התנועה לא יכולה להשתנות ולהתפתח עם הזמן, ואיך הרעיונות המרכזיים שלה (לא המטרות) נהיים אי רלוונטיים (ושוב, למה גם זה לא יכול להתעדכן ולהתפתח).

לא הבנתי למה התנועה לא יכולה להשתנות ולהתפתח עם הזמן, ואיך הרעיונות המרכזיים שלה (לא המטרות) נהיים אי רלוונטיים (ושוב, למה גם זה לא יכול להתעדכן ולהתפתח).
תקרא את "לנצח את היטלר"...

אולי אחרי שאסיים את שאר הספרים ב-queue האינסופי שלי.

עדיף תפרט במקום לתת ספר שלם של אדם אנטי-ציוני.
הספר הוא על מה שדובר בכתבה, הוא מסביר למה הרעיון הציוני לא קיים יותר ואיך הציונות מהקמת המדינה התעוותה לציונית העכשווית (אני חושב שהוא גם נוגע בפירוש פוליטי של הציונות הרווזיוניסטית). אפשר לקרוא ביקורות בגוגל, וגם אם אתה לא רוצה לקרוא ספר של "אנטי ציוני" כדאי לקרוא כדי לשמוע כמה שיותר דעות.

הספר הוא על מה שדובר בכתבה, הוא מסביר למה הרעיון הציוני לא קיים יותר ואיך הציונות מהקמת המדינה התעוותה לציונית העכשווית (אני חושב שהוא גם נוגע בפירוש פוליטי של הציונות הרווזיוניסטית). אפשר לקרוא ביקורות בגוגל, וגם אם אתה לא רוצה לקרוא ספר של "אנטי ציוני" כדאי לקרוא כדי לשמוע כמה שיותר דעות.

יש לי תור גדול בספרים שאני צריך לסיים לקרוא לפני שאקרא ספר של אדם שהשתבשה עליו דעתו ועבר לצד של אל-קעידה,חמאס, חיזבאללה ושאר המטורללים.

עושה רושם שאברום באמת התערער נפשית והוא מדבר על דברים הזויים ממש. לפחות זה מה שאני רואה מהכתבה הזאת.
יכול להיות שהוא פשוט הפך (איכשהו) לאוטו-אנטישמי?

http://www.themarker.com/misc/1.446433

אפשר וצריך.

מדינה היא בעיני כלי. מכשיר. אמצעי חילוני שאדיש לחלוטין למטען רוחני או מיסטי או דתי. להגדיר את ישראל כמדינה יהודית ולהוסיף לה את המלים ראשית-צמיחת-גאולתנו, זה פציץ. ולהוסיף לכך את הניסיון להכיל דמוקרטיה, זה בלתי אפשרי

בקריאה מהירה לא מצאתי שם משהו שלא יכולתי להסכים איתו.

בקריאה מהירה לא מצאתי שם משהו שלא יכולתי להסכים איתו.

זאת אמנם דעתו, אבל כשנוחתים במציאות מגלים שחלק גדול ממדינות העולם הן מדינות לאום. הרצון של קבוצת אנשים למדינה משל עצמם עדיין קיים בימינו וזה מודל שעובד בצורה הכי פחות גרועה בדרך כלל.

facepalm

ראה ערך צפון קוריאה כדוגמא נפלאה להצלחת הלאומנות. לא אמרת כלום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית