עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
שונא את המערכת הצבאית לפני שיצא לי לחוות אותה על בשרי facepalmלא מפתיע אותי שזה קרה בגלל טיפשות של המפקדים שלך, אם המצב הבריאותי שלך יחמיר/סכנה בלהישאר קבוע קח עורך דין ותתבע את הצבא.
בעברי קיבלתי 8 גימלים והמלצה(!) להיות מסופח לרמ2 אבל לא סיפחו אותי לשם בטענה שהם לא מספחים בעיות גב אלא אם כן זה חמור....מה אתה אומר שהייתי חייב לשבת על זה?האמת כן, זה ממש חשוב - תבקש מרופא היחידה לקבל שיחת תביעת משרד הביטחון. אתה חייב את זה. למה?
1. בשביל שאם תרצה לתבוע מתישהו, אתה תדע איך לעשות את זה. ויש מצב שתרצה, המקרה שלך קרה בוודאות בגלל הצבא.
2. אם מתישהו, מסיבה כלשהי, תצטרך לקבל פרופיל 21 (על רפואי, לא נפשי) או 24 (גם, רק רפואי), אתה תוכל לקבל את זה. רופא היחידה שלך יכול להפנות אותך לוועדה רפואית עם המלצה ל21\24 בלי לספר לך שמשרד הביטחון אוסר על צה"ל לשחרר חיילים על רקע רפואי (לא נפשי) בלי השיחה הזו. מה שיתן לרופא שלך "צ'אנס נוסף" (כלומר, ועדה רפואית נוספת), במידה והחליטו לשחרר אותך.
לי הייתה ועדה רפואית לפני חצי שנה, עם המלצה ל24 זמני ל3 חודשים, והרופא שלי (במקרה שלי קרפ"ח - קצין רפואה חטיבתי, הגעתי אליו אחרי שהגשתי ערעור על רופא היחידה שאמר שהכל בסדר איתי ושאני חוזר לשירות רגיל ופעיל) לא סיפר לי על זה. בוועדה החליטו לתת לי 45 כך שלא ידעתי על זה. עכשיו, ביום שני, שלחו אותי שוב לוועדה רפואית, והפעם הרופא שם קבע לי 24 ל3 חודשים. אמאמה? לא עשיתי שיחת תביעת משרד הביטחון. הוא קבע לי שוב 45, שלח אותי לשיחה והפנה אותי לעוד ועדה רפואית שתהיה ביום רביעי.
אם ביום רביעי יחליטו לא לתת לי 24, רופא היחידה שלי ניצח.
בקיצור תבקש מהרופא את השיחה הזו (זה אצל קצינת \ מש"קית נפגעים) ואם הוא עושה בעיות תדבר עם הקצינת נפגעים, הן בד"כ מאוד נחמדות ומסדרות את זה ברגע.
אה ועוד משהו חשוב, אם קיבלת 7 גימלים או יותר ואתה רוצה להסתפח לר"מ 2 - אתה יכול. לא משנה מה רופא היחידה שלך יגיד לך. אתה פשוט הולך על דעת עצמך לר"מ 2 בבי"ח שקרוב אליך, עם הגימלים, ומבקש להסתפח. אם הרופאה שם מסכימה - אתה מסופח. לרופאים ביחידות לוחמות יש נטייה לחרטט אותך שאתה לא יכול להסתפח ובאופן כללי, להתעלל בחיילים חולים \ פצועים. בשביל להסתפח לר"מ 2 אתה לא צריך לבקש ממנו או לקבל את האישור שלו - פשוט בהפנייה שנתנו לך 7 גימלים או יותר לך לר"מ 2 ותסתפח (אם אתה רוצה).
כל מה שאני אומר לך זה למעשה נטו הפקת לקחים מכל הטעויות האפשריות שאני עשיתי (פשוט כי אף אחד לא דואג להגיד לך את הדברים האלה. הצבא מחמיר ומטפל בבעיות בצורה טובה ורצינית, אבל הרופא הקטן ביחידות כאלה בד"כ דואג שהמידע הרלוונטי לא יגיע אליך ובכלליות, להתעלל בך כמה שאפשר).
CT...ברנטגן לא ראו כלוםאיך גילו את זה? רנטגן?
לגביי ר"מ 2 אם הם בעצמם לא אישרו אז לא היה לך הרבה מה לעשות, אבל אם פשוט רופא היחידה אמר שלא צריך \ לא כדאי \ אי אפשר \ קשקוש אחר, זה אומר שהייתה לך הזדמנות שלא ניצלתבעברי קיבלתי 8 גימלים והמלצה(!) להיות מסופח לרמ2 אבל לא סיפחו אותי לשם בטענה שהם לא מספחים בעיות גב אלא אם כן זה חמור....מה אתה אומר שהייתי חייב לשבת על זה?
ועוד משהו,ביום שני יש לי ועדה רפואית...מה אתה אומר שאני אנסה ליצור קשר עם משרד הביטחון על מנת לספר להם על מה שקרה כדי שיעדכנו את הועדה הרפואית עצמה ?
ספר הפרופילים לא ניתן להשגה אם אני לא טועה נכון?לגביי ר"מ 2 אם הם בעצמם לא אישרו אז לא היה לך הרבה מה לעשות, אבל אם פשוט רופא היחידה אמר שלא צריך \ לא כדאי \ אי אפשר \ קשקוש אחר, זה אומר שהייתה לך הזדמנות שלא ניצלת
לגביי וועדה רפואית אין לך מה ליצור קשר עם משרד הביטחון אלא עם מש"קית \ קצינת נפגעים, אפילו באופן ישיר. תספר לה את הסיפור שלך ותגיד שאתה רוצה את השיחה, היא תעשה אותה ותבקש יפה שהיא תגיד לרופא לעדכן במחשב שעברת את השיחה והיא אמורה להסכים. במקרה הגרוע תגיד לו ותגיד לו שאם יש בעייה שידבר איתה ושלא יתחכם וירשום במחשב שעברת את השיחה הזו
וזהו אחרי שעברת את השיחה הזו למעשה הצבא יכול לתת לך גם פרופיל פוסל שירות.
תריץ בדיקה דרך רופאים מה ספר הפרופילים אומר על הבעייה שלך ותשיג מידע על מה הפרופיל שצפוי לך, אם הוא 21\24 תבוא מראש אחרי שיחת תביעת משרד הביטחון. אם הוא משהו בסגנון 64 או 45 זה כנראה מיותר. בוועדה הרפואית הם הולכים נטו לפי ספר הפרופילים, לפעמים מחמירים למעלה אם המומחה אמר שזה פחות רציני.
בהצלחה
21 על פריצה?יש לי חבר שקרה לו דבר דומה בצבא חשבו בהתחלה שזה פריצת דיסק ולאחר מכן גילו שזה בלט דיסק ולא פריצה והוא קיבל פרופיל 21 ישר אחרי הועדה אם תרצה לשמוע עוד פרטים אני יכול לברר לך.
קודם כל בכיף, שמח לעזורספר הפרופילים לא ניתן להשגה אם אני לא טועה נכון?
בכל אופן,איך אני יכול להשיג את המספר של קצינת נפגעים?
ביסט יצרתי איתה קשר תודה רבה לך אין רמת מוניטין גדולה שאוכל לתת לך שתראה את התודה שלי
ההמלצה בהפנייה של הוועדה הרפואית היא של רופא היחידה ואם בחוות דעת מומחה הוא לא רשם המלצה לפרופיל הם לא שמים על רופא היחידה כי הוא רופא משפחה ולא מומחה21 על פריצה?
וואלה.... תנסה לברר לי איך זה הלך שם.האם הייתה לו המלצה לפרופיל 21 או שהם קבעו לו שם פשוט
אין צורך בכל הסיבוכים כל מה שאתה צריך להשיג עכשיו כשאתה בצבא זה דוח פציעה, זה חשוב מאוד אל תנוח עד שתשיג את החתימה
בקשר לפרופיל לא יתנו לך פחות מ45 הפציעה שלי הייתה הרבה יותר חמורה וקיבלתי 45...והרופא היה רופא יחידה ולא גדוד או משו שיש לו אלף חיילים
תשיג את הדוח פציעה ובעתיד כמה חודשים לפני שחרור תוכל לטבוע את הצבא כמו שאני עושה היום...
בקצרה...הייתי בגיבוש ימ"ס היינו במסע אלונקות אחרון שהיה אמור לסגור את הגיבוש מסע קצר עם משקל כבד של 200 קילו בערך ועם ציוד די כבד עלינו"תוכל לתבוע את הצבא כמו שאני עושה היום" משום מה צחקתי די חזק חחח
אפשר לדעת מה קרה לך, ואיך?
דיברתי איתה היא אמרה לי שהיא דיברה עם הרופא יחידה והוא אומר שיתנו לי פרופיל 45\64 ולכן אין טעם בלמלא טופס תביעה של משרד הבטחון...קודם כל בכיף, שמח לעזור
לגביי ספר הפרופילים - לא, אתה לא יכול להשיג אותו. פעם היה באינטרנט אולי אם תחטט מספיק תמצא אבל סביר להניח שזה עבר שינויים מאז, זה חסוי. אבל לרוב הרופאים יצא להתקל בספר הזה בתחום שלהם ככה שהם ידעו פחות או יותר (רופא עיניים למשל לא ידע על גב, אבל אורטופד כנראה עבד מתישהו עם הספר בנושא גב) ככה שאתה יכול לנסות להשיג "מידע פנימי". תכלס גם זו זכותך לשאול את רופא היחידה שלך והוא אמור להגיד לך פחות או יותר מה המצב שלך דורש. תתקיל אותו בשאלות. אם הוא אמר לך שאצלך זה 64 תשאל אותו אז אצל מי זה 45 אצל מי זה 21? (ככה תדע מה ה"קריטריון")
חח שכחתי שהרגע התגייסת ואתה לא יודע איך הדברים עובדים, קצינת נפגעים זו לא מישהי כלל צה"לית אלא בכל יחידה יש קצינת נפגעים כמו שיש קצינת ת"ש וכל קצין אחר. לך למפקדה תבקש את המספר של קצינת הנפגעים שלכם, או שתבקש מהמפקד\ת שלך.
דרך אגב בנוגע לוועדה רפואית, ממש היום קיבלתי 24 ל3 חודשים, אחרי שהייתי שם 3 פעמים. מה שההוא למעלה אמר דיי נכון אבל לא מדוייק, אתה מגיש את הטפסים בקבלה שהם: הפנייה לוועדה רפואית + חוות דעת ממומחה (אתה יכול להביא מרופא אזרחי פרטי אם בא לך לשלוט קצת על מה שכתוב) + נגררת כושר מהשלישות (שזה בעצם היסטוריית הפרופילים שלך). אם שכחת נגררת כושר תכלס יכולים להדפיס לך שם אבל סתם חבל להאריך את היום, בשלישות מוציאים לך את זה ברגע.
ואז אתה מחכה הרבה זמן עד שיקראו לך ולמעשה אתה נכנס "לקבל תשובה". הוא הולך לשאול אותך כמה שאלות אבל תכלס הוא כבר קרא את הטפסים שלך ודיי החליט. בכל דבר יש חשיבות לכמה אתה רוצה או לא רוצה להקצין את זה ככה שכשאתה נכנס אליו תשחק את המשחק לאיזה כיוון שאתה רוצה.
אבל תכלס במקרה שלך אני לא בטוח שאתה יכול לשחק על זה הרבה, כי יש צילום, אתה לא יכול "לעבוד עליו" לשום צד... לא נראה לי לפחות
ההמלצה בהפנייה של הוועדה הרפואית היא של רופא היחידה ואם בחוות דעת מומחה הוא לא רשם המלצה לפרופיל הם לא שמים על רופא היחידה כי הוא רופא משפחה ולא מומחה
אם מומחה ממליץ על פרופיל ספציפי (במיוחד מומחה צבאי, לא אזרחי), זה דיי בטוח שזה יהיה הפרופיל.
בכל מקרה הם מסתכלים על הבעייה ולוקחים את ההמלצה כהמלצה, בסופו של דבר הם עובדים נטו לפי ספר הפרופילים ולא לוקחים שום סיכון, אלא אם יש מומחה שהמליץ למעלה ו"לקח את הסיכון על עצמו" ואז הפרופיל שלך יוכל להיות יותר גבוה ממה שספר הפרופילים אומר
במקרה יש לי חבר עם מחלת שוארמן אם שמעת, זה דומה למה שיש לך, אצלו יש איזה 7000 בלטים, לא זוכר בדיוק אבל מספר לא נורמלידיברתי איתה היא אמרה לי שהיא דיברה עם הרופא יחידה והוא אומר שיתנו לי פרופיל 45\64 ולכן אין טעם בלמלא טופס תביעה של משרד הבטחון...
בעיקרון.האורטופד שראה את הסיטי אמר שיש שם 2 בלטים והוא ממליץ על פרופיל 45
אבל התשובות של הCT שהגיעו מצריפין אומרות שיש 2 בלטים ופריצת דיסק ולכן ההמלצה שלו אינה שלמה
כבר שלחתי מכתב למ"פ לגבי דוח פציעה ואני כרגע עושה את כל התהליכים כדי להשיג אותו!
תודה רבה אחי אבל ..מה אוכל לומר למשקית ת"ש או לקצינת נפגעים שיעזור?במקרה יש לי חבר עם מחלת שוארמן אם שמעת, זה דומה למה שיש לך, אצלו יש איזה 7000 בלטים, לא זוכר בדיוק אבל מספר לא נורמלי
והוא אמר שלפי מה שאמר לו האורטופד הראשי של צה"ל אין דבר כזה פרופיל 45 ו45 "עורפי", אלא ש45 זה עורפי. אין שני סוגים של 45. ושהקלות כמו יומיות קל"ב מקבלים דרך השלישות ולא בוועדה רפואית, אתה בא אליהם עם ההמלצה של הרופא והם מעבירים את זה לאיזשהו רופא בכיר והוא מחליט אם לאשר או לא. ככה בערך זה גם היה אצלי דרך אגב.
אבל בחטיבות האלה פשוט ינפיצו לך תפקיד שיהיה "עורפי". אם תצליח להשיג תנאים טובים (משער שיומיות כי אתה רוצה להתאמן בטח) אז הרווחת כי גם תקבל משכורת עם רמת סיכון א+ וגם אתה תעשה יומיות, אם לא אז נסה להלחם בהם. תלוי איפה אתה גר ביחס לבסיסים של החטיבה, יומיות בחטיבות לוחמות עושים בד"כ במפח"ט \ בסיסי הדרכה.
פרופיל 45 אמור לעזור לך ובגדול. דרך אגב אם יש לך בעיות דבר עם המש"קית \ קצינת נפגעים שלך, הן יכולות להשפיע. הסמכות הרשמית שלהן בתחום הזה היא לא ממש גדולה אבל יש להן השפעה והן בד"כ מאוד עוזרות ונחמדות. זה כיוון נוסף שכדאי לך לשקול.
טוב זהו נראה לי שאמרתי את כל מה שאני יודע. שיהיה המון בהצלחה והחלמה מהירה
מש"קית ת"ש לא נראה לי קשורה בצורה כלשהיתודה רבה אחי אבל ..מה אוכל לומר למשקית ת"ש או לקצינת נפגעים שיעזור?
יש לך כמה אפשרויות:יש למישהו מושג איך לעזזל אני יכול לשכנע את הרופא הצבאי לשלוח אותי לMRI?
עברתי תאונה לפני הצבא,עשו לי צילומים ומיפוי עצמות,לא ראו כלום,גם עשיתי חצי שנה של פיזוטרפתיה ועדיין יש לי כאבי גב חזקים,עם הקרנות לרגלים,ואלחשוש תמידי באצבעות רגל שמאל.
אני מאמין שיש לי גם משהו בצוואר,יש לי שם כאבים חזקים וזה מקרין על הכתפיים,לפעמים אני קם בבוקר ויוצא לי קנאק חזק מהצוואר ואני מרגיש זרמים כאלו עד האצבעות ידיים.
הרופא הצבאי אמר שאני בסדר גמור ושלח אותי לעשות פיזוטרפיה,מה אני יכול במצב כזה? הם ממש מתייחסים לחיילים כמו לסמרטוטים,רציתי באותו רגע להעיף לו כאפה.
הרבה אמרו לי ללכת לאורטופד פרטי והוא יתן לי המלצה,מישהו היה באותו סרט? למישהו יש המלצה על אורטופד אמיתי,שלא כמו הזבל המצוי?
אני מנדנד כל הזמן לרופאים האלו,חבר שלי חטף קילה,רק אחרי חצי שנה שהוא נדנד להם יום יום שלחו אותו לניתוח,אפילו קצבים כבר אי אפשר לקרוא להם.
בקצרה...הייתי בגיבוש ימ"ס היינו במסע אלונקות אחרון שהיה אמור לסגור את הגיבוש מסע קצר עם משקל כבד של 200 קילו בערך ועם ציוד די כבד עלינו
באמצע המסע איבדתי שיווי משקל ונפלתי עם האלונקה על סלע ובגלל כל המשקל של האלונקה והציוד הייתה פגיעה חזקה בגב
כתוצאה מזה פריצת דיסק קשה בגב התחתון וכמה בלטים ...ירדתי לשרת במג"ב אחרי שנתיים ו8 ירדתי מתקן לוחם וקיבלתי פרופיל 45.
את הדוח פציעה לא היה קשה להשיג רק כי זו יחידה מצומצמת וזוכרים אותך גם אחרי שנים והיום אני נימצא לקראת סיום עם הטביעה שלי...
אבל כמו שאמרתי שהכי חשוב להוציא את הדוח פציעה כי לרוב עושים עם זה בעיות.
ארור ועוד איך ארור חחחח...יער גימזו הארור, עברנו את זה 😃