אחר קפסולות כרכום DIY

• פותח/ת השרשור ziv_r
  • פורסם בתאריך

ziv_r

משתמש משקיע
2,178
1,812
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
4,501
2,178
1,812
קראתי לאחרונה על היתרונות האנטי-דלקטיים של כרכום. המחירים של כדורים כאלו אומנם זולים יחסית לשאר תוספות המזון בתחום, אך מכיוון שקל לייצר קפסולות כאלו ב- DIY, אמרתי שאלך לכיוון הזה. אני לא חולה חלילה, אבל טוב שיהיה בצריכה יומיומית למניעה.
החומר הפעיל בכורכום נקרא כורכומין והואנוגד חמצון חזק מאוד, נוגד דלקות, נוגד חיידקים, נוגד נגיפים ונוגד סרטן. כמובן שיש עוד המון מידע בנושא בפורום הנוכחי.

ובכן, רכשתי 500 קפסולות ריקות בגודל 000 (הגדול ביותר), קצת כורכום בתפזורת והתחלתי לעבוד. ניתן לעשות שימוש במכשיר לחיצה ידני עבור המילוי של הקפסולות, איך בנתיים הלכתי על עבודה ידנית.
משקל כל קפסולה לאחר דחיסה של הכרכום עומד על 1.5g
את הקפסולות בנתיים איכסנתי בקופסה ריקה של מולטיויטמין.

נגמר הכורכום, אז בהמשך השבוע ארכוש עוד ואמשיך למלא - וכן, זה הרבה עבודה 😃

קבצים מצורפים

• 1.jpg
    1.jpg
    KB 37.6 · צפיות: 295
כן רק שזה לא יעיל כמו מה שמוכרים בחנויות השונות.
מה שמוכרים זה החומר הפעיל שנמצא בכורכום בצורה מורכזת. בוא נגיד שאם אתה רוצה לקבל אותה כמות מתבלין, אתה תצטרך לאכול כמה כפיות שלו.

• פותח/ת השרשור
ברור לי שהטבליות המוכנות מכילות רק את החומר הפעיל, כתבתי כך. יש לך מושג מה הריכוז של החומר הפעיל כורכומין בתבלין?

אם זה די זול כמו שציינת, למה לך "להתלכלך" ולעשות בעצמך? ולו רק בשל היות החומר הפעיל לבדו בקפסולות שאתה קונה זה לבד מצדיק את הקנייה.
אבל מה? סחטיין.

אין הוכחה מדעית שאני מכיר לגבי כורכום והתכונות האנטי דלקתיות שלו בבני אדם. אם יש מחקר מבוקר, אשמח לקרוא.

• פותח/ת השרשור
EMZ,
זאת לא תגובה שהייתי מצפה ממנהל ובעל תפקיד באתר. כל אחד בוחר לעשות בזמן שלו מה שהוא רואה לנכון.

• פותח/ת השרשור
EMZ,
הייתי מצפה ממנהל להסביר את דבריו ולהיות עם הרבה יותר סבלנות.

אוקיי אז אם אתה חושב שזה לא קשקוש, חובת ההוכחה עליך. ולא, להגיד שלקחת, ואין לך דלקות לא עוזר. ולא, להגיד שמייק הסוס לקח וממליץ את זה גם לא תופס- הידע שלו בתזונה מקביל לידע שלי במריחת לק.

• פותח/ת השרשור
EMZ,
אני לא יודע מי זה "מייק הסוס" ולא ברור מהיכן קיבלת את הרושם שאני יודע מי זה. אם יש לך עניינים אישיים עם חברי אתר אחרים כאן, שמור אותם לעצמך. בוא ננסה להיות עניינים.
הזכרתי בראש השרשור כי ממה שאני קראתי, השתכנעתי. אפילו סיפקתי קישור ל- PubMed שמדבר על זה. יכול להיות שזה פלצבו (אשר הוכח שעובד) ויכול להיות שבאמת יש משהו בגו (ויש מספיק מאמרים על כך ב- PubMEd כאמור).

עקב מה שאני קראתי, הגעתי למסקנה אישית שאני כן רוצה לנסות כרכום. אני לא מנסה לצאת כאן במסע צלב ולשכנע את כולם, זה לא מעניין אותי, בטח בנושא בו יש כל כך הרבה חומר כתוב.

לא הבנת את העניין. זה לא משנה אם אתה מכיר את מייק או לא. אתה פועל לפי "שמעתי, אמרו לי, קראתי..."
מה קראת? מה שכנע אותך? לשים לינק למנוע חיפוש של פאבמד זה הכי קל. תן מאמרים רלוונטיים.

הו כן! תודה!
יש גם כל כך הרבה מידע על כוסטרול, שומן רווי והתקפי לב. כמה מתוכו שווה משהו?
הטיעון של- יש על זה חומר בגוגל לא תופס. פה עובדים עם רפרנסים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית