הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ההרצה ״הטובה ביותר״ שתראו אי פעם

• פותח/ת השרשור avatar
  • פורסם בתאריך
האם את מחשיבה את המוח כאיבר "טבעי" בגוף? האם שימוש במוח לשיפור הצייד הוא לא טבעי? כמו כן, האם הרג בעלי חיים ע"י בעליי חיים אחרים בטבע הוא אכזרי?
הפוסט שלך "מטומטם" כי את אפילו לא מסוגלת להצמד לנושא, אתה מכוונת להרבה מאוד מקומות ללא קשר (קפאין, אבקות חלבון, סטרואידים, מחקר סין) שאם היית טורחת קצת לקרוא (גם פה בפורטל) היית מגלה שמה שכתבת לא יותר משטויות ומיתוסים.

דרך אגב, השטות הזאת עם שרשרת המזון חייבת להפסק. שרשרת המזון מתארת מצב דו תלותי של מין מסויים, כלומר אני תלוי בקיום של מין אחר, ומין אחר תלוי בקיום שלי (בגלל זה נאכלים בסיסיים כמו דשא נמצאים הכי למטה, והאדם הכי למעלה). מין שלא תלוי באף מין אחר(מלבד הנאכלים הבסיסיים)\תלוי בכל המינים\כולם תלויים בו לא שייך לשרשרת המזון.

מישהו מכל המתנגדים כאן ראה את ההרצאה מההתחלה ועד הסוף? או שרפרפתם והחלטם שהוא שקרן כי מה שהוא אומר לא נוח לכם לשמוע?

"לך תגיד לאריה שהזברה היא לא הרכוש שלו. הוו הטבע האכזר!"

הטבע לא אכזר. והזברה היא לא רכוש, היא חופשייה בטבע. רק בתעשייה האדם בעלי החיים הם רכוש וסחורה.
והאריה לא אוכל את הזברה בעודה בחיים, כל טורף פונה לעורק הראשי בצוואר, רק לאחר שבעל החיים מת, הם אוכלים.
האריה לא מזיז את התחת אגב, הלביאות צדות. כשהלביאות יוצאות לצוד, הן בוחרות טרף אחד חלש
שזה או אנטילופה זקנה, או אנטילופה צעירה - בד"כ. יש מקרים שהאנטילופה מצליחה להימלט, כלומר יש לה סיכוי, זה 1 (בתעשייה אף אחד לא יוצא חי).
הלביאות צדות טרף אחד ולא את כל העדר, זה 2 (מפעלים מלאים עד אפס מקום).
הלביאות לא כולאות את האנטילופות בצינוק ומשעדבות אותן עד יום מותן, זה 3 (כלובים ותנאי מחייה נוראיים).
הלביאות לא מונעות מהצעירים לינוק מהאימא שלהן, זה 4 ויש עוד מיליון הבדלים.
והחשוב ביותר, הלביאה, או כל טורף, מסוגל לתפוס את הטרף בעצמו. איזה כישורי ציד יש לך בדיוק? להרים אקדח לא הופך אותך לצייד..
הטבע, לא אכזר, האדם הוא האכזר.

אני רואה שהרבה מגיבים "זה שיש התעללות זה עצוב אבל הממשלה תטפל בזה" והערות דומות, זה פשוט רחוק מהמציאות.
הבעיה היא לא התעללות, כלומר איזה פסיכופת שבועט לפרה בראש כי זה עושה לו את זה, זה מקרה חריג אפשר לומר.
ההתעללות האמיתית היא תנאי המחייה. שתרנגולת סגורה בכלוב שלא מאפשר לה לפרוש כנף (דמיינו שכל חייכם לא יכלתם למתוח ידיים לצדדים),
שלא מסוגלת להסתובב, לעשות צעד אחד. זה התעללות וזה קורה תמיד בכל מקום, כל אחת מהתרנגולות ללא יוצא מן הכלל סובלת את ההתעללות הזאת.
עגל, שנמנע ממנו החלב ויותר חשוב - המגע של אימו, זה התעללות. שסוגרים אותו במקום שלא מאפשר לו לזוז כדי שהשרירים שלו
לא יהיו קשים מדי, אחרת רעבתני לא יוכל ללעוס את הבשר שלו, זה התעללות. שהממשלה תעשה משהו נגד זה? זו בדיחה?
ראיתם פעם עגלים בזמן האכלה? שמים להם תחליף חלב דל ברזל (שוב, למנוע מהשרירים להתפתח) וברגע שפותחים להם את התא כדי שיוציאו ראש ויאכלו מהדלי,
הדבר הראשון שהם עושים זה לא לאכול, אלא ללקק את העגל שבתא צמוד אליהם. תארו לעצמכם כמה הם צמאים למגע, לליקוק של אימא, להרגשת הביטחון...
והחלב שמגיע להם, שהם אמורים לקבל, הולך לבני אדם. כמה חולני ומעוות זה, ואתה/ם מעזים להשוות את עצמכם לטורפים שבטבע? או להצדיק את המעשים האלה כמשהו "טבעי"?

לגבי כל הדברים שנאמרים בהרצאה, הכול אמת לאמיתה. אתם פשוט פוחדים להתמודד עם זה. רפרפתי בפורום שלכם ואני רואה שיש פורום במיוחד לסטרואידים.
אם אתם רוצים שרירים, בריאות, למה לעזאזל לדחוף מוצרים כמו סטרואידים ושייק חלבונים לגוף? אתם חושבים שבלי זה אי אפשר להיות שריריים?
אתם חושבים שגורילה דופקת סטרואידים בסתר? או אוכלת בשר וחלב בלי שאף אחד יראה?
גורילה אוכלת פירות, צמחים והיא גדולה וחזקה פי 3 מהאדם!
בעלי החיים החזקים ביותר ביבשה הם צמחוניים. פיל, גורילה, קרנף, היפופוטם. תשים אריה או בנאדם מול פיל או היפופוטם, מי ינצח?
הקטעים הקשים בהרצאה לקוחים מהסרט "EARTHLINGS" אני ממליצה לכולכם לצפות בו ביוטיוב, יתן לכם קצת מושג על מוסריות.
בסרט רואים פיל שעבר התעללות קשה בקרקס, והחליט שהוא לא מוכן לסבול יותר, באמצע המופע הוא התפרע ומעך למוות את ה"מאלף".
הייתם צריכים לראות איך הוא תקף את המאלף שהיה מוטל על הרצפה, שוב ושוב ושוב ושוב...
כמה זעם כמה כאב כמה כעס, החיה הזו הרגישה שגרמה לה להתנהג ככה....
וכמובן הגיעו שוטרים עם רובים ואקדחים, הם ירו בפיל עשרות כדורים, בערך חצי שעה ירו וירו וירו ורק אחרי זמן רב הוא נכנע ונפל.
אז גם עם הרובים , הדבר היחיד שהופך את בני האדם ל"טורפים" לפי כמה טענות, זה לא מעלה אותנו לראש שרשרת המזון,
הפיל הזה היה יכול לרמוס מאות אנשים אבל הוא תקף רק את הפסיכופת שהתעלל בו. על אף עשרות השוטרים שירו בו. ועל אף שהוא בעל חיים צמחוני!
וגם לביאות או להקת צבועים יצודו אנשים בקלות, גם אם לאנשים יש כמה רובים... כי מה לעשות, בני אדם הם לא להקת טורפים. הם טרף עם מוח ובלי כוח.
ובים, כריש יפרק בנאדם תוך שנייה... אנחנו ממש לא בראש שרשרת המזון.
ועוד היום, שרוב האוכלוסיה היא בטטת כורסה שחיה על מזון מעובד ומשקאות מוגזים ושאר רעלים.. קפה..

אין לנו מבנה של טורף, אין לנו מערכת עיכול של טורף, אין לנו יכולת של טורף או אינסטינקטים של טורף, אנחנו יונק וכל יונק בעולם הזה נגמל בגיל מסוים,
רק אנחנו ממשיכים לינוק ועוד מחיה אחרת, וזה עולה לנו ביוקר. אנשים מתלהבים ואומרים "היום מתים בגיל מבוגר יותר",
אבל שוכחים דבר חשוב, סובלים גם מיותר מחלות ומתים יותר ממחלות.
בשנים האחרונות גורמי התמותה העיקריים בישראל ובעולם היו מחלות לב (מכל השומן והכולסטרול שסותם עורקים) וסרטן,
שגם נמצא קשר ישיר בין 14 סוגי סרטן לתזונה מהחי. (מחקר סין - שמעתם?)
מוצרי חלב ובשר וכל הרעלים שדוחפים להם (אנטיביוטיקה, מעודדי גדילה) גם כן מזיקים.
ומבחן המציאות, לחיות בטבע אין מחלות לב, ואין סוכרת, ואין דלדול עצם... רק לבני אדם יש את זה. למה? רק בני אדם חיים על תזונה שלא מתאימה להם.
המזון זה הדלק של הגוף כמו שאתם וודאי יודעים. דלק לא מתאים במכונית, יהרוס את המכונית. אולי היא תיסע קצת אבל בסופו של דבר תתקלקל.

האמת מחקרים לא מעניינים אותי כי תמיד יש בעל אינטרס מאחוריהם, ואם רוצים לבחון השפעה של מזון מסוים על הגוף זה כמעט בלתי אפשרי
כי הרי האדם לא חי על מזון אחד בלבד, ושאר התזונה תשפיע באופן חד משמעי על התוצאות. אז, מה שקובע זה מבחן המציאות.
אני לא בודי בילדרית ואין לי שום כוונה להיות כזאת (עם כל הכבוד לנשים שזה כן מעניין אותן) אבל אפשר להיות שריריים עם סיבולת וכושר,
ולא "הי-מן" מנופחים (כל אחד והטעם שלו, אין לי כוונה לפגוע) בלי לסבול מדלדול עצם או סרטן או בעיות אחרות שקשורות בתזונה.
והכי חשוב - בלי לממן התעללות בלתי נתפסת בבעלי חיים.
תחפשו ביוטיוב:
Raw Food Vegan Bodybuilder cab driver eats no meat
Matthew Armstrong - Raw Vegan Power
יש עוד הרבה דוגמאות...

בקיצור, אתם רוצים לאכול, בסדר, אבל אל תתנו תירוצים "ראש שרשרת המזון" "זה טבעי" ושאר שטויות. פשוט תגידו שלא אכפת לכם מהסבל של בעלי החיים
ולא אכפת לכם מהבריאות שלכם, זה הכול. בלי תירוצים - תאמינו לי שתרגישו יותר טוב (או שלא, כל אחד והמצפון שלו).

גילוי נאות, ראיתי גם נושאים על שומן, בתזונה שלכם יש לכם אחוזי שומן גבוהים בגוף? הכוונה לפני שאתם לוקחים חומרים ש"יטפלו בזה"..
אז אני בעבר אכלתי בשר וחלב כמו כולם, מוצרי חלב אהבתי יותר מבשר, והיה לי כולסטרול ואחוזי שומן מעל הנורמה
כשעברתי לצמחונות ולאחר מכן לטבעונות, עשיתי התעמלות ואכלתי בדיוק אותו הדבר כמו קודם, והפלא ופלא הכולסטרול ירד וגם השומן וגם כמה ק"ג.
ביצים, מוצרי חלב ובשר זה פשוט לא המקור הנכון להשיג פחמימות חלבונים שומנים מינרלים וויטמינים.
הרי הפרה והתרנגולת מקבלים חלבונים וסידן מצמחים, למה אתם חושבים שהאדם לא יכול לקבל את אותם ערכים חשובים מהצמחייה גם כן?
למה אתם חושבים שעדיף לו לקבל אותם מהחי?
למה אתם חושבים שבצמחים "אין מספיק" הרי פרה וגורילה ופיל אוכלים רק את הצמחים וראיתם לאיזה ממדים הם גדלים.
אריה לא סובל מסתימות עורקים כי יש לו מערכת עיכול שמתאימה לאכילת בשר, וגם הוא אוכל את הבשר חי כמו שהוא.
כשאריה או כל טורף מריח דם, מריח בשר, הוא נהיה רעב. הרחתם פעם בשר נא? אל תגידו לי שריח של גופה מרקיבה מעורר לכם את התאבון...
או ריח של דם. כשתראו פרה מדממת או תרנגולת מסתובבת בחצר, בא לכם לאכול אותה? לא.
לעומת זאת פרי, אם תריחו אותו כמו שהוא על העץ, יתעורר התאבון נכון?
כל האינסטינקטים שלכם מורים לכם מה צריך לאוכל ומה לא מתאים לגוף שלכם. הגוף שלכם מזהיר אתכם ואתם מרמים אותו, מתבלים מטגנים ובולסים
ואומרים שזה טבעי... והכי גרוע, לא רק שאתם לא טורפים, אתם אוכלי נבלות.. מה לעשות עוף בסופר הקרוב זה בשר בתהליכי ריקבון.

ולמי שכתב שחקלאות צמחית גורמת לעכברים וחרקים ושאר חיות קטנות לאבד את מקום מחייתן,
אתה יודע שרוב גידולי החקלאות הולכים לתזונה של פרות וחיות אחרות בתעשיית הבשר, נכון? או ששכחת את הפרט הזה?
אם נגדל צמחים רק בשבילנו, יהיה פחות הרס של שטחי מחייה.
וחוץ מזה, רוב שטחי המחייה הטבעיים נהרסים בלי קשר למזון, אלא לתיירות, מגורים, תחבורה וכד'...

ולא דיברתי אפילו על כל הפסולת הרעילה מהתעשייה הזאת, כל השפכים של בעלי החיים והחומרים הרעילים שמזהמים את האדמה והנחלים והים..
אם תראו EARTHLINGS בערך באמצע הסרט מדברים על הזיהום העצום של הים והיבשה ועל היווצרותם של חיידקים מסוכנים בגלל הזוהמה הזאת..

יש לי עוד הרבה מה לכתוב... אולי בפעם הבאה.
בקיצור, טבעונות זה התזונה הכי מתאימה לאדם, והכי שפוייה. אין סיבה אמיתית או צורך הכרחי לאכול מוצרים מהחי, יש רק תירוצים בלי סוף.
כל מדינות המערב סובלות ממחלות שקשורות לתזונה, דלדול עצם, סוכרת, סרטן ובעיקר מחלות לב.
באוכלוסיות צמחוניות המצב הוא הפוך לחלוטין. יש הוכחה טובה מזה?

התגובה הזאת מתאימה לתלמידי פילוסופיה בתור תרגיל לאיתור כשלים לוגיים. זו אולי התגובה הכי מטומטמת שהייתה אי פעם בפורום. אפילו יותר מה"פאשיסטים" שניהלתי איתם דיון בעבר.

"מי קובע שהגנה עצמית זה מקובל והרג חיות בשביל בשר זה לא?"

אתה צוחק? אם לא תגן על עצמך, אתה תמות. אם לא תהרוג בעל חיים, אתה לא תמות מזה. זה כזה פשוט.
ויותר מזה, אם תאכל בשר וחלב סביר שבגיל קצת מבוגר יותר תסבול מכל המחלות והבעיות שקשורות בתזונה הזו, ובאופן מוחלט נגרם נזק לסביבה.
זה לא הנחה, זה עובדה.

אני באופן אישי לא ארסס שום גינה (גידול אורגני לא מזיק לאף אחד), כתבתי את זה כדי לתת דוגמה.
כשאתה פועל מתוך צורך הישרדותי, זה טבעי ומקובל. כמו שטורף אוכל טרף. כמו שפרה אוכלת דשא.
אין כאן עניין של טוב או רע, כי תמיד יש צד שזה טוב לו ויש צד שזה רע לו. העניין הוא האם יש צורך לעשות את זה, ויש, כי אתה צריך לשרוד.
לאכול בשר זה מיותר ואין שום צורך לכך, והחמש דקות שנהנית מהטעם לא מצדיקים את הנזק והסבל הכרוך.
אם מישהו/בעל חיים תוקף אותך, יש צורך להרוג אותו - אחרת תמות.
אם מישהו מאיים על מקור התזונה שלך, בטח שצריך להרחיק או להרוג אותו, אחרת לא תשרוד.
מקווה שעכשיו ברור לך ההבדל בין השניים.

"זה שאת מסוגלת להזדהות עם פרה יותר מאשר עם בקטריה לא נותן לך לגיטימציה להרוג אף אחד מהם, וכשאת הורגת אחד מן השניים, כל הטיעון שלך קורס."

כמו שכתבתי, הטיעון שלי הוא לא "הפרה חמודה", אלא הפרה מרגישה כאב. בקטריה לא מרגישה כאב - זה מבחינת המוסריות.
מה לעשות, צמחים לא מרגישים כאב, הם צמח ולא חי. כל יצור חי מרגיש כאב. מחרק ועד פיל.
מבחינת לגיטמציה - צורך הישרדותי זה הכלל בטבע וזה הכלל שאמור לחול עלינו.
אם אין לנו צורך הישרדותי, אין שום הצדקה להרוג בעל חיים או לפגוע או לגרום סבל או להתאכזר אליהם.
אם יש צורך הישרדותי - יש הצדקה, לגיטמציה.

אתה רוצה להצדיק את הסבל הזה בטענה שאם בקטריות מתות מותר להרוג ולפגוע בפרות ותרנגולות? ולכלוא אותם בצינוקים? זה אומר הרבה עליך.

בקשר לקטע הבריאותי, מלבד מאמרים שקראת יש לך הוכחה כלשהי ממשית? מתי לאחרונה עשית בדיקות דם? ומה היו התוצאות?
כי לי יש הוכחה ממשית וזה הניסיון שלי ושל קרוביי, ויש הבדל משמעותי בין התוצאות לפני ואחרי המעבר לטבעונות.
הגבתי כבר מה דעתי על מחקרים ומאמרים, ואני מציעה לכולם לעשות כמוני. אל תשכחו שמאחורי כל מחקר יש ספונסר שרוצה למכור מוצר.
עדיף לדבר עם אנשים שחיים ככה הרבה שנים, כלומר רצוי מבוגרים.
במיוחד אתם שאתם לוקחים סטרואידים וחלבונים ודברים כאלה, כדאי שתדברו עם מבוגרים שהתחילו כמוכם ותראו מה מצבם כיום..
תזכרו שהנזקים של תזונה לקויה ותוספים שונים הם מצטברים ומופיעים מאוחר יותר...
חשוב מאוד.

"מי קובע שהגנה עצמית זה מקובל והרג חיות בשביל בשר זה לא?"

אתה צוחק? אם לא תגן על עצמך, אתה תמות. אם לא תהרוג בעל חיים, אתה לא תמות מזה. זה כזה פשוט.
ויותר מזה, אם תאכל בשר וחלב סביר שבגיל קצת מבוגר יותר תסבול מכל המחלות והבעיות שקשורות בתזונה הזו, ובאופן מוחלט נגרם נזק לסביבה.
זה לא הנחה, זה עובדה.

אני באופן אישי לא ארסס שום גינה (גידול אורגני לא מזיק לאף אחד), כתבתי את זה כדי לתת דוגמה.
כשאתה פועל מתוך צורך הישרדותי, זה טבעי ומקובל. כמו שטורף אוכל טרף. כמו שפרה אוכלת דשא.
אין כאן עניין של טוב או רע, כי תמיד יש צד שזה טוב לו ויש צד שזה רע לו. העניין הוא האם יש צורך לעשות את זה, ויש, כי אתה צריך לשרוד.
לאכול בשר זה מיותר ואין שום צורך לכך, והחמש דקות שנהנית מהטעם לא מצדיקים את הנזק והסבל הכרוך.
אם מישהו/בעל חיים תוקף אותך, יש צורך להרוג אותו - אחרת תמות.
אם מישהו מאיים על מקור התזונה שלך, בטח שצריך להרחיק או להרוג אותו, אחרת לא תשרוד.
מקווה שעכשיו ברור לך ההבדל בין השניים.

"זה שאת מסוגלת להזדהות עם פרה יותר מאשר עם בקטריה לא נותן לך לגיטימציה להרוג אף אחד מהם, וכשאת הורגת אחד מן השניים, כל הטיעון שלך קורס."

כמו שכתבתי, הטיעון שלי הוא לא "הפרה חמודה", אלא הפרה מרגישה כאב. בקטריה לא מרגישה כאב - זה מבחינת המוסריות.
מה לעשות, צמחים לא מרגישים כאב, הם צמח ולא חי. כל יצור חי מרגיש כאב. מחרק ועד פיל.
מבחינת לגיטמציה - צורך הישרדותי זה הכלל בטבע וזה הכלל שאמור לחול עלינו.
אם אין לנו צורך הישרדותי, אין שום הצדקה להרוג בעל חיים או לפגוע או לגרום סבל או להתאכזר אליהם.
אם יש צורך הישרדותי - יש הצדקה, לגיטמציה.

אתה רוצה להצדיק את הסבל הזה בטענה שאם בקטריות מתות מותר להרוג ולפגוע בפרות ותרנגולות? ולכלוא אותם בצינוקים? זה אומר הרבה עליך.

בקשר לקטע הבריאותי, מלבד מאמרים שקראת יש לך הוכחה כלשהי ממשית? מתי לאחרונה עשית בדיקות דם? ומה היו התוצאות?
כי לי יש הוכחה ממשית וזה הניסיון שלי ושל קרוביי, ויש הבדל משמעותי בין התוצאות לפני ואחרי המעבר לטבעונות.
הגבתי כבר מה דעתי על מחקרים ומאמרים, ואני מציעה לכולם לעשות כמוני. אל תשכחו שמאחורי כל מחקר יש ספונסר שרוצה למכור מוצר.
עדיף לדבר עם אנשים שחיים ככה הרבה שנים, כלומר רצוי מבוגרים.
במיוחד אתם שאתם לוקחים סטרואידים וחלבונים ודברים כאלה, כדאי שתדברו עם מבוגרים שהתחילו כמוכם ותראו מה מצבם כיום..
תזכרו שהנזקים של תזונה לקויה ותוספים שונים הם מצטברים ומופיעים מאוחר יותר...
חשוב מאוד.
א. "אם מישהו מאיים על מקור התזונה שלך, בטח שצריך להרחיק או להרוג אותו, אחרת לא תשרוד."
את לא רואה את הכשל הלוגי?
ב. "
הפרה מרגישה כאב. בקטריה לא מרגישה כאב - זה מבחינת המוסריות."
זהו, זה הטיעון הכי חזק שלך? זאת אומרת, שאם אני אגדל פרה בצורה הכי הומנית שיש, וביום האחרון פשוט אסמם אותה ואהרוג אותה בדרך הכי הומנית שלא תרגיש כל כאב - האם אז ההרג שלי יהיה שווה לזו של בקטריה ואוכל לאכול אותו כמו צמחוני גאה?
ג. המצב הבריאותי שלי לא היה מעולם טוב יותר, תודה על ההתעניינות. פרופיל השומנים שלי במיטבו ואני מרגיש מעולה. בניגוד לטענות שאת מביאה, המאמרים בפורטל מסתמכים על רפרנסים של מחקרים עדכניים בתחום ולא הגיבובי שטויות של מוגלה בחלב, כאילו שלא מפסטרים אותו. דמגוגיה זולה.
אני לא "מדבר עם מבוגרים", תני לי מחקרים בתחום ואשמח לקרוא. עד אז אני לא מסתמך על שום דעה או גורו טבעוני.

איך בכלל אפשר להשוות מבנה גנטי של גורילה או ג'ירפה למבנה של אדם, מה הקשר בכלל?
אבל אחי העיקר שהם צמחוניים:)

בוקר טוב, 99% מהדי-אן-איי שלנו זהה לזה של הפרימיטיים.
והקשר הוא שאם גורילה אוכלת צמחים ומגיעה לגודל כזה, כנראה שאפשר לחיות על תזונה כזו ולהיות חזקים, עם מספיק חלבונים וסידן.
ואתה יודעים מה, אם כבר שותים חלב, למה לא לשתות חלב של בעל חיים שהרבה יותר דומה לנו?
ובכל מקרה, למה לשתות חלב פרה ולא חלב כלב? חלב עז ולא חלב פיל? הרי פיל יותר גדול בטח יש יותר "ערכים תזונתיים" בחלב שלו...
למה דווקא של פרות?

למה בסין אוכלים כלבים, ואצלנו זה לא בתפריט?
הייתם יכולים לאכול כלב? ואם זה מעדן? ואם זה ממש ממש בריא ויש מחקרים שמוכיחים את זה?
ואם הייתם נולדים בסין, אתם חושבים שלא הייתם אוכלים כלבים?

אתם אוכלים בשר וחלב כי זה מה שמקובל בתרבות שלנו, וכי מי שמוכר לכם את הבשר יודע לפמפם כמו שצריך בפרסומות ושטיפות מוח שזה בריא לכם.
אתם מסרבים לראות את הקשר בין צריכת מזון מהחי לבין מחלות ובעיות בריאותיות
ואתם מתעלמים באופן מוחלט מהצד המוסרי - ממש אנושי מצדכם.

להגיד שאני כותבת שטויות זה קל, לצעוק "דמגוגיה" זה קל, אבל אתם לא נותנים טיעון. סתם אומרים "לא נכון".
הראש שלכם כאילו אטום לגמרי. אני לא מנסה לשכנע אותך או אף אחד אחר לעבור לטבעונות, אני רק אומרת שאתם צריכים להכיר בעובדות
ובהשלכות של הבחירות שלכם - אבל זה קשה מדי כנראה.
אני מבינה, זה לא קל לחיות עם הסבל הזה על המצפון, אז עדיף להתעלם ממנו באופן מוחלט כאילו לא קיים.

סטרואידים ושייק חלבונים זה בריא? אתה יודע שרוב הבעיות שנוצרות הקשורות בחלבון, זה עודף חלבון?
תברר בעצמך...

תיכנסו לאתר של ארגון הבריאות העולמי, תראה מה כתוב בתזונה:
תרשום בגוגל "ארגון הבריאות העולמי" - תלחץ על הקישור הראשון - תלחץ משמאל למעלה על HEALTH TOPICS, ואז למטה תלחץ על DIET
ותראו:
An unhealthy diet is one of the major risk factors for a range of chronic diseases, including cardiovascular diseases, cancer, diabetes and other conditions linked to obesity. Specific recommendations for a healthy diet include: eating more fruit, vegetables, legumes, nuts and grains; cutting down on salt, sugar and fats. It is also advisable to choose unsaturated fats, instead of saturated fats and towards the elimination of trans-fatty acids.

תרגום: תזונה לקויה היא הגורם העיקרי למחלות לב, סוכרת, מחלות כרוניות, השמנה ועוד. מומלץ לאכול: פירות, ירקות, דגנים, אגוזים וזרעים, וקטניות.
לא ראיתי מילה אחת על בשר, חלב ביצים או דגים.
וכתוב גם להימנע משומן רווי ושומן טראנס, שנמצאים בכמויות במזון מהחי.

תבדוק בעמותות ואגודות של מחלות לב, תראה ממה הם מזהירים - אכילת בשר ומוצרים מהחי
זה הגורם העיקרי למחלות לב, איך אתה אומר קישקוש? אתה מכיר בנאדם עם מחלת לב? כי אני מכירה לא מעט
וההוראה המפורשת שניתנת להם זה להפסיק עם מזון מהחי.. גם בשלבים הקשים חל שיפור בגלל שינוי תזונתי
וככל שמתחילים עם התזונה הזו מוקדם יותר, ככה טוב יותר.

כתבתי את האמת, דברים מזוויעים על התעשייה, ואתם מתעלמים באופן מוחלט וצועקים "דמגוגיה"
כתבתי לכם עובדות על התזונה, וקישור לאתר ארגון הבריאות העולמי - עדיין לא מאמינים?
אתם אלה שמתנהגים כמו חברי כת...

רגע מאמי, לי תעני?????

איך מישהו שיאכל כמו גורילה יראה כמו גורילה אבל מישהו שאוכל כמו ג'ירפה לא יגיע לגובה שלה??

ומה לגבי זה שבאגוזים ובסויה יש יותר חלבון מאשר בחלב וחלק מסוגי הבשר? חלבון זה בריא או לא???

מחכה לתשובה!

Reflect
א. אין כשל לוגי. כל יצור צריך לשרוד. אתה יודע שבזמן מצוקה ורעב, בני אדם היו אוכלים גופות, אפילו רוצחים בני אדם אחרים ואוכלים אותם?
אילולא היה בנו היצר לשרוד, לא היינו קיימים. זו הסיבה גם שבני אדם אכלו בשר בעבר, פשוט לשרוד.. היום יודעים שזה מזיק לנו ויש לנו היכולת לגדל את המזון בעצמנו (צמחים כמובן)
כמו שאמרתי, אפשר לגדל גם בלי לרסס ובלי לפגוע. אם היה לך ניסיון בגידול צמחים, היית ודאי נתקל בחרקים ו"מזיקים" אבל אם תחכה עם הריסוס והכימיקלים
תגלה מהר מאוד שמגיעים בעלי חיים שניזונים מה"מזיקים" וככה שרשרת המזון ממשיכה, אין פגיעה שלא לצורך, אין הרעלה של שטחים ובעלי חיים..

ב.
"אם אני אגדל פרה בצורה הכי הומנית שיש, וביום האחרון פשוט אסמם אותה ואהרוג אותה בדרך הכי הומנית שלא תרגיש כל כאב"
אין דבר כזה להרוג בדרך הומאנית. הרג עצמו הוא לא מעשה הומאני. אתה יכול להגיד שתהרוג בהרדמה או בדרך שלא תגרום כאב, אבל זה לא יהיה הומאני.
אם תאכל פרה - אתה לא צמחוני, זה דבר שני.
שלוש, כמו שאמרתי, זה לא עניין מוסרי בלבד, זה עניין בריאותי והישרדותי, זה רק מזיק לך, אז למה לעשות אתזה?
אבל אם אתה רוצה תשובה אז כן, הלוואי שכל הפרות היו גדלות בחופשי והיו מתות ללא כאב. בכל זאת זה יזיק למי שיאכל את הפגר, אבל לפחות היא לא תסבול.
ג. חחחח אתה יודע מה זה פיסטור? פיסטור זה חיטוי... אתה שותה מוגלה סטרילית ... מה דמגוגיה? 😃
הפיסטור לא מוציא את המוגלה מהחלב, הוא פשוט מחטא אותו.. כמו שאני אקח קקי ואחטא אותו ואשים בקציצה... זה לא יזיק אבל זה מגעיל, לא?
חחח.... הרגת אותי..

אני שמחה שאתה בריא, מקווה שימשיך ככה. תמשיך לעשות בדיקות ולעקוב, אני גם כן כמו שאמרתי עושה בדיקות 3 בשנה.
אני לא מסתמכת על מחקרים ולא מאמרים, ולא על אף "גורו"😃
מבחן המציאות זה מה שקובע. אצלי היה שינוי דרמטי והבריאות שלי מעולם לא הייתה טובה יותר.
בניגוד אליי אנשים מבוגרים יותר שאוכלים מדי יום חלב ובשר סובלים מדלדול עצם (כמו רוב המבוגרים, ואת זה אפשר לבדוק ולאמת)
וממחלות לב שונות. אנשים שנמנעים מחלב או בשר באותו גיל הם במצב טוב יותר, אני לא מאמינה שזה צירוף מקרים.

בוקר טוב, 99% מהדי-אן-איי שלנו זהה לזה של הפרימיטיים.
והקשר הוא שאם גורילה אוכלת צמחים ומגיעה לגודל כזה, כנראה שאפשר לחיות על תזונה כזו ולהיות חזקים, עם מספיק חלבונים וסידן.
ואתה יודעים מה, אם כבר שותים חלב, למה לא לשתות חלב של בעל חיים שהרבה יותר דומה לנו?
ובכל מקרה, למה לשתות חלב פרה ולא חלב כלב? חלב עז ולא חלב פיל? הרי פיל יותר גדול בטח יש יותר "ערכים תזונתיים" בחלב שלו...
למה דווקא של פרות?

למה בסין אוכלים כלבים, ואצלנו זה לא בתפריט?
הייתם יכולים לאכול כלב? ואם זה מעדן? ואם זה ממש ממש בריא ויש מחקרים שמוכיחים את זה?
ואם הייתם נולדים בסין, אתם חושבים שלא הייתם אוכלים כלבים?

אתם אוכלים בשר וחלב כי זה מה שמקובל בתרבות שלנו, וכי מי שמוכר לכם את הבשר יודע לפמפם כמו שצריך בפרסומות ושטיפות מוח שזה בריא לכם.
אתם מסרבים לראות את הקשר בין צריכת מזון מהחי לבין מחלות ובעיות בריאותיות
ואתם מתעלמים באופן מוחלט מהצד המוסרי - ממש אנושי מצדכם.

להגיד שאני כותבת שטויות זה קל, לצעוק "דמגוגיה" זה קל, אבל אתם לא נותנים טיעון. סתם אומרים "לא נכון".
הראש שלכם כאילו אטום לגמרי. אני לא מנסה לשכנע אותך או אף אחד אחר לעבור לטבעונות, אני רק אומרת שאתם צריכים להכיר בעובדות
ובהשלכות של הבחירות שלכם - אבל זה קשה מדי כנראה.
אני מבינה, זה לא קל לחיות עם הסבל הזה על המצפון, אז עדיף להתעלם ממנו באופן מוחלט כאילו לא קיים.

סטרואידים ושייק חלבונים זה בריא? אתה יודע שרוב הבעיות שנוצרות הקשורות בחלבון, זה עודף חלבון?
תברר בעצמך...

תיכנסו לאתר של ארגון הבריאות העולמי, תראה מה כתוב בתזונה:
תרשום בגוגל "ארגון הבריאות העולמי" - תלחץ על הקישור הראשון - תלחץ משמאל למעלה על HEALTH TOPICS, ואז למטה תלחץ על DIET
ותראו:
An unhealthy diet is one of the major risk factors for a range of chronic diseases, including cardiovascular diseases, cancer, diabetes and other conditions linked to obesity. Specific recommendations for a healthy diet include: eating more fruit, vegetables, legumes, nuts and grains; cutting down on salt, sugar and fats. It is also advisable to choose unsaturated fats, instead of saturated fats and towards the elimination of trans-fatty acids.

תרגום: תזונה לקויה היא הגורם העיקרי למחלות לב, סוכרת, מחלות כרוניות, השמנה ועוד. מומלץ לאכול: פירות, ירקות, דגנים, אגוזים וזרעים, וקטניות.
לא ראיתי מילה אחת על בשר, חלב ביצים או דגים.
וכתוב גם להימנע משומן רווי ושומן טראנס, שנמצאים בכמויות במזון מהחי.

תבדוק בעמותות ואגודות של מחלות לב, תראה ממה הם מזהירים - אכילת בשר ומוצרים מהחי
זה הגורם העיקרי למחלות לב, איך אתה אומר קישקוש? אתה מכיר בנאדם עם מחלת לב? כי אני מכירה לא מעט
וההוראה המפורשת שניתנת להם זה להפסיק עם מזון מהחי.. גם בשלבים הקשים חל שיפור בגלל שינוי תזונתי
וככל שמתחילים עם התזונה הזו מוקדם יותר, ככה טוב יותר.

כתבתי את האמת, דברים מזוויעים על התעשייה, ואתם מתעלמים באופן מוחלט וצועקים "דמגוגיה"
כתבתי לכם עובדות על התזונה, וקישור לאתר ארגון הבריאות העולמי - עדיין לא מאמינים?
אתם אלה שמתנהגים כמו חברי כת...
תתייחסו לתגובה הראשונה שלי. ושומן רווי זה בריא. ושומן טרנס לא מופיע בבשר. אה, וההמלצה של הארגון המדהים הזה הוא גם להפחית בשומנים ובסוכרים (פחמימות) באופן כללי, זאת אומרת, שלפי המודל הבריאותי שלהם אנשים צריכים לעשות סטייל UD2 כל חייהם בלי העמסות. נשמע מבטיח.

רגע מאמי, לי תעני?????

איך מישהו שיאכל כמו גורילה יראה כמו גורילה אבל מישהו שאוכל כמו ג'ירפה לא יגיע לגובה שלה??

ומה לגבי זה שבאגוזים ובסויה יש יותר חלבון מאשר בחלב וחלק מסוגי הבשר? חלבון זה בריא או לא???

מחכה לתשובה!

מאמי, לא אמרתי שאם תאכל בננה תהפוך לגורילה
אמרתי שאם גורילה מגיעה למימדים שלה, ויש לה כוח כמו שיש לה, אך ורק מאכילת צמחים - זה הוכחה לכך שבצמחים יש את כל אבות המזון הדרושים לנו.

ואם מדברים על גובה, שמתם לב כמה אנשים נהיו נמוכים? כשהייתי ביסודי ובחטיבה, היה אפשר להבדיל בקלות בין נער בן 17-18 לבין צעיר בן 12
היום? גם י"בניקים נראים כמו בכיתה ו'...
אתה חושב שזה לא קשור למנה חמה וכל המזון המעובד שאימא קונה בסופר? במקום להאכיל את הילד באוכל בריא ומזין?
או כל הג'אנק פוד - מקדונלדס וכל אלה... ? ופיצות וגלידות....

באגוזים אין כל כך הרבה, אבל בסויה באמת יש קצת יותר חלבון מאשר בבשר, אבל בבישול בשניהם יש ירידה בערכים
חלבון בריא, אבל לא בכמויות שאוכלים היום. אני לא זוכרת את המספרים המדויקים אבל אם תרצה אחפש לך את המידע-
משרד הבריאות/ארגון הבריאות העולמי ממליץ על בערך 30 ג' חלבון בממוצע לגבר ואישה,
וכיום כשיש לך חלב וביצים לארוחת בוקר, מנת בשר בהמשך היום וקטניות או דגנים שגם בהם יש חלבונים, עברת כבר את ההמלצה היומית ונוצר עודף
תברר בבקשה ותגלה בעצמך שכיום מטפלים יותר בבעיות של עודף חלבון, מאשר חוסר בחלבון.

ותתייחס בבקשה להפנייה שלי, בארגון הבריאות העולמי (מקווה שהם מספיק מהימנים בשבילכם מאשר "גורו" טבעוני) ממליצים אך ורק על צמחים.
למה לא כתבו שם לאכול בשר, חלב וביצים? ולדפוק שייק חלבונים כתוספת?

זה כל מה שיש לי להגיד לטרולים:

bigpot6.jpg

Reflect, אם אתה רוצה להיות מנופח ושרירן אתה לא חייב סטרואידים ובשר וחלב, תחפש ביוטיוב את הסרטון שהפניתי אליו, של נהג המונית הטבעוני
הוא נראה סוס (לפחות בעיניי, אולי אצלכם זה לא נחשב גדול מספיק..) והוא אוכל רק מזון טבעי וצמחי...

ואתה שם לב שמדובר בארגון עולמי, בעל שם ואמצעים לחקור כמו שצריך, ואין לו שום אינטרס למכור מוצר כלשהו, וגם בו אתה מזלזל
אז תסלח לי, זו אטימות, אתה פשוט מגיב כמו מישהו בכת... סגור ונעול על מה שאתה חושב שהוא נכון ומתנגד לכל דעה אחרת
גם אם היא לא מגיעה מגורו או בחורה טבעונית...

COLDFIRE, טרול הוא אדם שמגיב בזלזול הערות פוגעניות ללא טענה או ביסוס לדעותיו.
אין לך מה לומר שיסתור או יפריך את האמת, אבל בכל זאת אתה לא מסוגל להכיר בה, אז אתה יורד לרמה הנחותה ביותר - ומעליב.
טוב שלא אמרת "הכול עובר אלייך וקקה בידייך" כי זה בדיוק מה שהבנתי מהתגובה שלך. תת רמה.

לגבי החיות, אתה מוזמן גם לאכול עשרה ביום, לא יודעת כמה קואלה טוקאן ושימפנזה נפוצים בתפריט היומי, אבל שיהיה לך לבריאות:)

נערך לאחרונה:
Reflect, אם אתה רוצה להיות מנופח ושרירן אתה לא חייב סטרואידים ובשר וחלב, תחפש ביוטיוב את הסרטון שהפניתי אליו, של נהג המונית הטבעוני
הוא נראה סוס (לפחות בעיניי, אולי אצלכם זה לא נחשב גדול מספיק..) והוא אוכל רק מזון טבעי וצמחי...

ואתה שם לב שמדובר בארגון עולמי, בעל שם ואמצעים לחקור כמו שצריך, ואין לו שום אינטרס למכור מוצר כלשהו, וגם בו אתה מזלזל
אז תסלח לי, זו אטימות, אתה פשוט מגיב כמו מישהו בכת... סגור ונעול על מה שאתה חושב שהוא נכון ומתנגד לכל דעה אחרת
גם אם היא לא מגיעה מגורו או בחורה טבעונית...

אתם הכת כאן, אנחנו לא מטיפים לאף אחד שום דבר. כתבת כבר 8 הודעות, ואין אפילו הודעה אחת עם תוכן מבוסס. אני יודע שכואב לך שגרי משקר במשך כל ההרצאה שלו, אבל תצטרכי להתמודד עם העובדות. או שתתעלמי מהן כמו שאוהבים בכת שלכם.

COLDFIRE
אני לא מטיפה לשום דבר... על איזה כת אתה מדבר?
כתבתי 8 הודעות עם מספיק תוכן ועובדות, אתה לא קראת פשוט. אתה יודע מה הנושא ואתה אוטומטית נועל את המוח ומגיב ב"שטויות".
ואתה קורא לי טרולית? אתה כנראה ילד, אין מצב שמבוגר/בנאדם בוגר יגיב ככה...

אני "מחזיקה" יותר מאנשים שמקבלים את העובדות ומכירים בסבל שכרוך בתעשייה, שזה המעט שאפשר לעשות, למרות שקשה להם להפסיק את ההרגל...
אבל אנשים כמוך שאוטמים אוזניים ועושים "בלהבלהלבלהלהבלה"... וצועקים "שקר" "כת" וזהו, בזה מסתכמת התגובה שלהם...
אין מה להוסיף... פשוט מצער

COLDFIRE
אני לא מטיפה לשום דבר... על איזה כת אתה מדבר?
כתבתי 8 הודעות עם מספיק תוכן ועובדות, אתה לא קראת פשוט. אתה יודע מה הנושא ואתה אוטומטית נועל את המוח ומגיב ב"שטויות".
ואתה קורא לי טרולית? אתה כנראה ילד, אין מצב שמבוגר/בנאדם בוגר יגיב ככה...

אני "מחזיקה" יותר מאנשים שמקבלים את העובדות ומכירים בסבל שכרוך בתעשייה, שזה המעט שאפשר לעשות, למרות שקשה להם להפסיק את ההרגל...
אבל אנשים כמוך שאוטמים אוזניים ועושים "בלהבלהלבלהלהבלה"... וצועקים "שקר" "כת" וזהו, בזה מסתכמת התגובה שלהם...
אין מה להוסיף... פשוט מצער

קראתי הכל. לא כתבת שום תוכן מבוסס, כתבת תוכן שאת חושבת שהוא נכון, אך אין לך אין לגבות אותו. לא ממש אכפת לי מכל "הסבל" שכרוך בתעשייה, אין לי שום בעיה עם זה וזה לא מונע ממני לאכול בשר. תחליטי אם את מנסה להצדיק את עצמך מבחינה בריאותית או מבחינה מוסרית, כי בינתיים את נכשלת בשתי החזיתות.

גורילה אוכלת פירות, צמחים והיא גדולה וחזקה פי 3 מהאדם!
בעלי החיים החזקים ביותר ביבשה הם צמחוניים. פיל, גורילה, קרנף, היפופוטם. תשים אריה או בנאדם מול פיל או היפופוטם, מי ינצח?

http://news.nationalgeographic.com/...proof-gorillas-eat-monkeys-mammals-feces-dna/

וגם לביאות או להקת צבועים יצודו אנשים בקלות, גם אם לאנשים יש כמה רובים... כי מה לעשות, בני אדם הם לא להקת טורפים. הם טרף עם מוח ובלי כוח.
ובים, כריש יפרק בנאדם תוך שנייה... אנחנו ממש לא בראש שרשרת המזון.
ועוד היום, שרוב האוכלוסיה היא בטטת כורסה שחיה על מזון מעובד ומשקאות מוגזים ושאר רעלים.. קפה..

אין לנו מבנה של טורף, אין לנו מערכת עיכול של טורף, אין לנו יכולת של טורף או אינסטינקטים של טורף, אנחנו יונק וכל יונק בעולם הזה נגמל בגיל מסוים,
רק אנחנו ממשיכים לינוק ועוד מחיה אחרת, וזה עולה לנו ביוקר. אנשים מתלהבים ואומרים "היום מתים בגיל מבוגר יותר",
אבל שוכחים דבר חשוב, סובלים גם מיותר מחלות ומתים יותר ממחלות.

http://en.wikipedia.org/wiki/Vermiform_appendix

A possible scenario for the progression from a fully functional cecum to the current human appendix was put forth by Charles Darwin.[SUP][7][/SUP] He suggested that the appendix was used for digesting leaves as primates. It may be a vestigial organ, evolutionary baggage, of ancient humans that has degraded down to nearly nothing over the course of evolution

גם אין לנו ממש מערכת עיכול של אוכלי עשב ומפרקי תאית...

בשנים האחרונות גורמי התמותה העיקריים בישראל ובעולם היו מחלות לב (מכל השומן והכולסטרול שסותם עורקים) וסרטן,
שגם נמצא קשר ישיר בין 14 סוגי סרטן לתזונה מהחי. (מחקר סין - שמעתם?)
לא אמרת בפסקה למטה שאת לא מאמינה במחקרים? חוצמזה שגם למחקר סין יש הרבה מתנגדים ואני מציע לקרוא מה גם להם יש להגיד.
מוצרי חלב ובשר וכל הרעלים שדוחפים להם (אנטיביוטיקה, מעודדי גדילה) גם כן מזיקים. את יודעת כמה רעלנים, מעודדי גדילה ובקטריות יש בגידול פירות וירקות?
ומבחן המציאות, לחיות בטבע אין מחלות לב, ואין סוכרת, ואין דלדול עצם... רק לבני אדם יש את זה. למה? רק בני אדם חיים על תזונה שלא מתאימה להם.
שאלה מצוינת, יכול להיות שיש קשר לבשר ויכול להיות שלא, בכל אופן הטענה שלו ושל סרטונים אחרים לגבי חלב ובריחת סידן מופרכת ולא נכונה ביוכימית; ואגב בסרטון האנטי חלב הישראלי הדוקטור שכח לציין שבארצות סקנדינביה גם יש חושך מרבית השנה מה שגורם לירידה בויטמין די וכתוצאה מכך הממשלות שם יצאו בקמפיינים אדירים לעודד צריכת חלב לפני מספר שנים. חבל שהוא לא הזכיר או בדק את זה...
לחיות שהן אוכלות צמחים כן יש אטרוסקלורזיס. השמנה וצריכה גבוהה של פחמימות תוביל לסכרת ולא צריכת בשר. מסכרת לבעית כלי דם ולב הדרך די קצרה...

המזון זה הדלק של הגוף כמו שאתם וודאי יודעים. דלק לא מתאים במכונית, יהרוס את המכונית. אולי היא תיסע קצת אבל בסופו של דבר תתקלקל.
יש הרבה דברים גרועים בתזונה שלנו אבל צריך לדעת איך להסתכל על הדברים ולהפריד כל נתון לסיבה האמיתית שלו.

האמת מחקרים לא מעניינים אותי כי תמיד יש בעל אינטרס מאחוריהם, ואם רוצים לבחון השפעה של מזון מסוים על הגוף זה כמעט בלתי אפשרי
כי הרי האדם לא חי על מזון אחד בלבד, ושאר התזונה תשפיע באופן חד משמעי על התוצאות. אז, מה שקובע זה מבחן המציאות.
כאן סתרת את כל הטענות שלך כמעט... 😵

אני לא בודי בילדרית ואין לי שום כוונה להיות כזאת (עם כל הכבוד לנשים שזה כן מעניין אותן) אבל אפשר להיות שריריים עם סיבולת וכושר,
ולא "הי-מן" מנופחים (כל אחד והטעם שלו, אין לי כוונה לפגוע) בלי לסבול מדלדול עצם או סרטן או בעיות אחרות שקשורות בתזונה.
והכי חשוב - בלי לממן התעללות בלתי נתפסת בבעלי חיים.

תחפשו ביוטיוב:
Raw Food Vegan Bodybuilder cab driver eats no meat
Matthew Armstrong - Raw Vegan Power
יש עוד הרבה דוגמאות...

בקיצור, אתם רוצים לאכול, בסדר, אבל אל תתנו תירוצים "ראש שרשרת המזון" "זה טבעי" ושאר שטויות. פשוט תגידו שלא אכפת לכם מהסבל של בעלי החיים
ולא אכפת לכם מהבריאות שלכם, זה הכול. בלי תירוצים - תאמינו לי שתרגישו יותר טוב (או שלא, כל אחד והמצפון שלו).

לסיכום,
אם את רוצה לגרום לאנשים להיות צמחונים או טבעונים מטעמי מצפון זה על הכפאק, אבל לפני שאת מביאה טענות מחקריות ומדעיות תכיני את השיעורי בית שלך לפני...ומביוחד אל תסתרי אותן אח"כ בטענה שאת לא מאמינה במחקרים...

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
סימסתי לקרדיולוג של סבא שלי ולרופא שלי שהוא רופא כליות (והבעיה היחידה שאנשים מציגים בפניי זה שחלבון פוגע בכליות)(קוראים לו ד"ר בלאו אגב אולי את מכירה) והם אמרו לי שהם מעולם לא נתקלו בבעיה כלשהי שהגורם שלה הוא עודף חלבון בתזונה.

אם את מגבה לי את זה שצריך 30 גרם חלבון ביום אני הופך להיות טבעוני. מסכימה לאתגר?

Glubi
אני מסכימה שהמוח הוא איבר..בטח טבעי, למה יש איבר לא טבעי?😃
התפתחות המוח או שימוש במוח לעשות דברים לא בהכרח אומר שהם טובים לנו או טובים בכללי.
הרי בהתפתחות שלנו גם המצאנו זיקוק והזרקת סמים, אלכוהול, סיגריות, כלי נשק, רעלים שונים, וכולם יודעים שזה מזיק לנו
בעצם רגע, בהיגיון שלך, יש לנו גם יכולת לצוד פילים ולאכול אותם, ולצוד כלב (שיהיה הרבה יותר קל כי הוא מבויית) אז למה אנחנו לא אוכלים את כולם?
למה צדים רק פרה ועז?
כי נולדת לתרבות שאוכלת אותם, אין הצדק סיבה או צורך לאכול בעל חיים כלשהו... אנשים עושים את זה כי הם נולדו לזה, כי הם רגילים, בגלל הטעם
וכי אמרו להם שזה בריא זה הכול... לא בגלל המוח המפותח שלנו... או יכולת הציד שלנו..

תמקם אותנו איפה שתרצה, ראש, תחתית או מחוץ לשרשרת המזון - זה ממש וויכוחים חסרי טעם
העניין הוא שמזון מהחי מזיק, גורם סבל ונזק לסביבה
זה הנושא ועל זה הגבתי כל הזמן. אתם אלה שמתעלמים ממה שכתבתי.

לי יש מחקרים שמפריכים את שלך ולך יש שמפריכים את שלי, למה? כי יש ספונסר, והוא דואג לתנאים מסוימים במחקר שיוכיחו את הטענה שהוא רוצה.
מחקר סין השווה בין אוכלוסייות קיימות, אין שם שום התערבות של ספונסר. אין אף אחד עם אינטרס.

בכל מקרה, ארגון הבריאות העולמי, אין לו שום אינטרס, מחובתו לומר לציבור מה בריא ומה לא
והוא קבע חד משמעית, תזונה צמחית היא הבריאה והמומלצת ביותר
. וכבר שמתי ציטוט אתה מוזמן לקרוא באתר שלהם.

עדייין חושב שזה שטויות? אז צר לי אתה פשוט מקובע ונוח לך לאכול בשר וחלב, וזה מה שיהיה, לא באתי לשנות את זה.
אבל אל תגיד לי שאני כותבת שטויות, כי זה תגובה של בנאדם שאין לו באמת הסבר, ומגיב רק כי הוא מתנגד בלי שום סיבה אמיתית...

Glubi
אני מסכימה שהמוח הוא איבר..בטח טבעי, למה יש איבר לא טבעי?😃
התפתחות המוח או שימוש במוח לעשות דברים לא בהכרח אומר שהם טובים לנו או טובים בכללי.
הרי בהתפתחות שלנו גם המצאנו זיקוק והזרקת סמים, אלכוהול, סיגריות, כלי נשק, רעלים שונים, וכולם יודעים שזה מזיק לנו
בעצם רגע, בהיגיון שלך, יש לנו גם יכולת לצוד פילים ולאכול אותם, ולצוד כלב (שיהיה הרבה יותר קל כי הוא מבויית) אז למה אנחנו לא אוכלים את כולם?
למה צדים רק פרה ועז?
כי נולדת לתרבות שאוכלת אותם, אין הצדק סיבה או צורך לאכול בעל חיים כלשהו... אנשים עושים את זה כי הם נולדו לזה, כי הם רגילים, בגלל הטעם
וכי אמרו להם שזה בריא זה הכול... לא בגלל המוח המפותח שלנו... או יכולת הציד שלנו..

תמקם אותנו איפה שתרצה, ראש, תחתית או מחוץ לשרשרת המזון - זה ממש וויכוחים חסרי טעם
העניין הוא שמזון מהחי מזיק, גורם סבל ונזק לסביבה
זה הנושא ועל זה הגבתי כל הזמן. אתם אלה שמתעלמים ממה שכתבתי.

לי יש מחקרים שמפריכים את שלך ולך יש שמפריכים את שלי, למה? כי יש ספונסר, והוא דואג לתנאים מסוימים במחקר שיוכיחו את הטענה שהוא רוצה.
מחקר סין השווה בין אוכלוסייות קיימות, אין שם שום התערבות של ספונסר. אין אף אחד עם אינטרס.

בכל מקרה, ארגון הבריאות העולמי, אין לו שום אינטרס, מחובתו לומר לציבור מה בריא ומה לא
והוא קבע חד משמעית, תזונה צמחית היא הבריאה והמומלצת ביותר
. וכבר שמתי ציטוט אתה מוזמן לקרוא באתר שלהם.

עדייין חושב שזה שטויות? אז צר לי אתה פשוט מקובע ונוח לך לאכול בשר וחלב, וזה מה שיהיה, לא באתי לשנות את זה.
אבל אל תגיד לי שאני כותבת שטויות, כי זה תגובה של בנאדם שאין לו באמת הסבר, ומגיב רק כי הוא מתנגד בלי שום סיבה אמיתית...

LOL
לארגון הבריאות העולמי אין אינטרסים ולמחקר סין אין אינטרסים אבל לשאר המחקרים יש? אני רוצה את מה שאת מעשנת.

http://www.proteinpower.com/drmike/cancer/the-china-study-vs-the-china-study/
http://rawfoodsos.com/2010/07/07/the-china-study-fact-or-fallac/

ובכלל, חשבתי שמחקרים לא מעניינים אותך. את מוכנה להחליט כבר על אסטרטגיה שבה את לא סותרת את עצמך כל שני משפטים?

אה, ועוד שאלה חשובה. על מה לדעתך ארגון הבריאות העולמי מבסס את ההמלצות שלו? הממ...

• פותח/ת השרשור
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית