עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
הבאתי לך גישה לפורום טיוטות, תסתכל מה פירסמתי שם.משה נתתי לך פה חומר טוב למאמר 😛
גם יש הרבה מפתחי גוף נאצים, אז מה?
1+2) מצד אחד את אומרת שזה טוב שמוסיפים ויטמין B12 לכל מיניי חומרי מזון, ואז את אומרת שזה לא טוב שמוסיפים את זה לחלב?! את צריכה להחליט מה הדעה שלך ולהיות עקבית לגביי. ממה שקראתי בוויקיפדיה יש ערכים של מוגלה שהם בסדר לגוף, והם תקינים. כמו שאת שותה קולה, או כל מיץ אחר, או אוכלת צ'יפס שזה לא בריא, גם מוגלה זה לכאורה לא בריא. אם יש את זה במינון הנכון זה לא אמור לפגוע.1. בחלב פרה יש מוגלה - זה שהחלב עובר פסטור לא אומר שהוציאו את המוגלה, אלא פשוט חיטאו אותה. פיסטור זה חימום בטמפרטורות גבוהות.
כלומר, בכל מוצר חלב שאתם צורכים, יש מוגלה של פרה (http://he.wikipedia.org/wiki/ספירת_תאים_סומטיים)
קשה לי להאמין שלמישהו מכם לא מפריע לשתות מוגלה.
2. תהליך הפסטור שורף את כל המרכיבים החיוניים בחלב - כלומר מוריד מערכי החלבון הוויטמינים והסידן (שהם גם ככה מועטים)
לאחר הפסטור מוסיפים אותם באופן מלאכותי כדי להעלות את הערך התזונתי.
3. ייצור החלב כרוך בסבל רב - כן, פרה היא "רק בעל חיים". אבל היא מרגישה כאב. אתם יכולים לאטום אוזניים אבל כל פרה עוברת אונס,
הרי אין חלב בלי עגל, ואין עגל בלי זרע. אתם חושבים שהם ייתנו לטבע לעשות את שלו? לא. אין זמן. אונסים, חוטפים עגל וחולבים.
4. הערך התזונתי - בחלב פרה (בעל 3% שומן 100 מ"ל) יש: 58 קלוריות, 9 מ"ג כולסטרול, 4.6 ג' פחמימות, 3.2 ג' חלבון ו-3 ג' שומן.
בחלב סויה (100 מ"ל) יש: 54 קלוריות, 6.2 ג' פחמימות, 3.27 ג' חלבונים, 1.7 ג' שומן. כולסטרול הגוף שלכם מייצר בעצמו כמו שאתם וודאי יודעים.
יש גם וויטמינים מקבוצת B, E, סידן ברזל ועוד הרבה.. וסיבים תזונתיים.
מה המשפט הזה אמור להביע? הבאתי דוגמה למפתח גוף טבעוני, מעל גיל 50, שמרים 80-90 ק"ג והוא אלוף ישראל בתחומו.
אם נכנת לקישור ראית את התמונה שלו. והתגובה שלך, היא שיש נאצים שריריים? בוגר. בכלל לא מתעלם מהמציאות.
למי שכתב על B12, אם היית מברר קצת היית יודע שהויטמין לא במקור מגיע מבע"ח. הוויטמין מקורו מחיידק. את החיידק היינו מקבלים מהאדמה,
כשאכלנו ירקות וקטניות מהגינה. היום הכול מסחרי ובגלל ריסוסים ודשנים כימיים אנחנו כמעט שלא יכולים להשיג את הוויטמין בדרך טבעית
בעלי החיים עדיין אוכלים מזון "מלוכלך" והם כן מקבלים. זה לא תירוץ לאכול בשר, הרי אפשר להשיג את הוויטמין בצורה מלאכותית,
ואפשר לקנות ירקות ומוצרים אורגניים ועדיין לקבל את הוויטמין. כן, עדיף לקנות אורגני, אבל עדיין לפירות וירקות לא מזריקים אנטיביוטיקות ומעודדי גדילה
הגודל של המלפפון לא השתנה במאה שנים האחרונות. הגודל של התרנגולת? עלה פי 2 כמעט בגלל התערבות האדם.
ואגב כשאתה מבשל בשר או אחרי פיסטור החלב, לא נשאר גם ככה הרבה מהוויטמין הזה, הסיבה שלאנשים שאוכלים בשר אין כיום מחסור (בדומה לטבעונים)
היא כי שמים את הוויטמין כמעט בכל מוצר אפשרי, בשוקולד, בלחם, בקרונפלקס... בכל מזון מעובד מוסיפים וויטמינים באופן מלאכותי.
בואו נעשה השוואה קטנה:
אתם אומרים שחלב פרה זה "מאסט" בגלל חלבונים וסידן, נכון? זה הרי התירוץ לשתות חלב פרה ומוצרי חלב?
1. בחלב פרה יש מוגלה - זה שהחלב עובר פסטור לא אומר שהוציאו את המוגלה, אלא פשוט חיטאו אותה. פיסטור זה חימום בטמפרטורות גבוהות.
כלומר, בכל מוצר חלב שאתם צורכים, יש מוגלה של פרה (http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%AA_%D7%AA%D7%90%D7%99%D7%9D_%D7%A1%D7%95%D7%9E%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9D)
2. תהליך הפסטור שורף את כל המרכיבים החיוניים בחלב - כלומר מוריד מערכי החלבון הוויטמינים והסידן (שהם גם ככה מועטים)
3. ייצור החלב כרוך בסבל רב - כן, פרה היא "רק בעל חיים". אבל היא מרגישה כאב. אתם יכולים לאטום אוזניים אבל כל פרה עוברת אונס,
הרי אין חלב בלי עגל, ואין עגל בלי זרע. אתם חושבים שהם ייתנו לטבע לעשות את שלו? לא. אין זמן. אונסים, חוטפים עגל וחולבים.
4. הערך התזונתי - בחלב פרה (בעל 3% שומן 100 מ"ל) יש: 58 קלוריות, 9 מ"ג כולסטרול, 4.6 ג' פחמימות, 3.2 ג' חלבון ו-3 ג' שומן.
בחלב סויה (100 מ"ל) יש: 54 קלוריות, 6.2 ג' פחמימות, 3.27 ג' חלבונים, 1.7 ג' שומן. כולסטרול הגוף שלכם מייצר בעצמו כמו שאתם וודאי יודעים.
כלומר, יש לכם מצד אחד, חלב עם מוגלה שהרתיחו אותו והכניסו בו באופן מלאכותי חומרים כדי שיהיה מזין שוב, הרי בפסטור הרוב הלך..
ומצד שני יש לכם חלב שיש בו כמעט את אותו הדבר בדיוק, אפילו פחות קלוריות וקצת יותר חלבונים, ולא כרוך בסבל של אף בעל חיים או זיהום סביבתי.
אגב המקור הכי טוב לסידן זה שומשום מלא - טחינה, ואני בטוחה שרובכם אם לא כולכם אוכלים טחינה ביומיום.
אז למה לבחור דווקא בחלב פרה? למה לשתות דווקא מוגלה "סטרילית" (מגעיל באותה מידה כמו חרא סטרילי),
ולא לבחור בחלב סויה, חלב שיבולת שועל, חלב אורז או כל דבר אחר...?
אני באמת אשמח לדעת.
אתם רוצים שומנים? יש הרבה באגוזים, אבוקדו, שומן צמחי בריא. רוצים שומן רווי? יש שמן קוקוס, תערבבו אותו עם שום ופטרוזיליה יש לכם חמאת שום
טעימה ותקבלו את כל השומן שאתם רוצים.
רוצים חלבונים? יש יותר בסויה, בקטניות, בדגנים, בקינואה גם כן יש חלבון מלא. אם משלבים קטניות ודגנים מקבלים חלבון מלא
(אורז עם אפונה לדוגמה)
רוצים וויטמינים? יש את כל הוויטמינים בפירות וירקות, כמו גם כל המינרלים החיוניים לנו.
לבחור ששאל על כמות קלוריות וחלבונים, נתתי לך קישור לגבר טבעוני ובודי בילדר.
אבי לייני - חפש בפייסבוק ותשאל אותו כמה קלוריות הוא אוכל, כמה חלבונים, תשאל אותו מה התזונה שלו באופן כללי.
בטוחה במאה אחוז שהוא יענה לך. ואולי התשובות יפתיעו אותך.
העניין הוא, אם גבר בן חמישים, במשך 27 שנים טבעוני והוא מגיע לגוף כזה וכוח כזה
כנראה שאפשר לחיות גם בלי הבשר והחלב, לא? או שאתם חושבים שהוא בנאדם מיוחד?
ואיך בדיוק התזונה "מסכנה"? הוא לא נראה לי מסכן כל כך או חלש. מעל גיל 50 ואני בטוחה שהוא יותר חזק מכל אחד כאן..
איציק שכתבת "מפתחי גוף טבעונים הם ככל הנראה מאוד חלשים", תיכנס לקישור ששמתי ותראה בסרטון כמה אבי לייני "חלש".
יש עוד הרבה כמוהו. רק צריך לחפש ביוטיוב VEGAN BODYBUILDER ותראו כמה יש.
במקום להגיד שאני אומרת שטויות, למה שלא תכנסו לקישורים ותראו בעצמכם, ואז תחליטו אם הוא חלש או לא? אם זו שטות או לא?
ותענו לי לגבי החלב, למה לשתות חלב או לאכול מוצרי חלב עם מוגלה במקום כל חלב אחר..
אני לא אתפלא אם התשובה עכשיו תהיה "ככה" או "שטויות"...
טבעוניים ודתיים זו אותה סחורה - טוענים רק טענות שיתאמו את התפיסה שלהם, גם אם הטענות סותרות את עצמן.
אני בטוח שבכל דיון אתה משתדל להציג כמות שווה של טענות שתואמות את הדעה שלך ושל טענות הנוגדות אותה. כי הדרך הכי טובה לשכנע אנשים להיות צמחונים היא לספר להם על היתרונות באכילת בשר.
לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד...תראה איך "טבעונות" טוענת טענות סותרות לאורך כל הדיון הזה: "מחקרים זה חרטא, אבל תראו את כל המחקרים בעד טבעונות" "תוספים זה לא טבעי וזה פסול כשמוסיפים לחלב, אבל תוספי B12 זה בסדר"
זה בערך כמו הטענה של דתיים: "לכל דבר יש יוצר, אבל אלוהים לא צריך יוצר".
זה לא תירוץ לאכול בשר, הרי אפשר להשיג את הוויטמין בצורה מלאכותית,
ואפשר לקנות ירקות ומוצרים אורגניים ועדיין לקבל את הוויטמין. כן, עדיף לקנות אורגני, אבל עדיין לפירות וירקות לא מזריקים אנטיביוטיקות ומעודדי גדילה
הגודל של המלפפון לא השתנה במאה שנים האחרונות. הגודל של התרנגולת? עלה פי 2 כמעט בגלל התערבות האדם.
ואגב כשאתה מבשל בשר או אחרי פיסטור החלב, לא נשאר גם ככה הרבה מהוויטמין הזה, הסיבה שלאנשים שאוכלים בשר אין כיום מחסור (בדומה לטבעונים)
היא כי שמים את הוויטמין כמעט בכל מוצר אפשרי, בשוקולד, בלחם, בקרונפלקס... בכל מזון מעובד מוסיפים וויטמינים באופן מלאכותי.
מה המשפט הזה אמור להביע? הבאתי דוגמה למפתח גוף טבעוני, מעל גיל 50, שמרים 80-90 ק"ג והוא אלוף ישראל בתחומו.
אם נכנת לקישור ראית את התמונה שלו. והתגובה שלך, היא שיש נאצים שריריים? בוגר. בכלל לא מתעלם מהמציאות.
למי שכתב על B12, אם היית מברר קצת היית יודע שהויטמין לא במקור מגיע מבע"ח. הוויטמין מקורו מחיידק. את החיידק היינו מקבלים מהאדמה,
כשאכלנו ירקות וקטניות מהגינה. היום הכול מסחרי ובגלל ריסוסים ודשנים כימיים אנחנו כמעט שלא יכולים להשיג את הוויטמין בדרך טבעית
בעלי החיים עדיין אוכלים מזון "מלוכלך" והם כן מקבלים. זה לא תירוץ לאכול בשר, הרי אפשר להשיג את הוויטמין בצורה מלאכותית,
בואו נעשה השוואה קטנה:
אתם אומרים שחלב פרה זה "מאסט" בגלל חלבונים וסידן, נכון? זה הרי התירוץ לשתות חלב פרה ומוצרי חלב?
1. בחלב פרה יש מוגלה - זה שהחלב עובר פסטור לא אומר שהוציאו את המוגלה, אלא פשוט חיטאו אותה. פיסטור זה חימום בטמפרטורות גבוהות.
כלומר, בכל מוצר חלב שאתם צורכים, יש מוגלה של פרה (http://he.wikipedia.org/wiki/ספירת_תאים_סומטיים)
כלומר, יש לכם מצד אחד, חלב עם מוגלה שהרתיחו אותו והכניסו בו באופן מלאכותי חומרים כדי שיהיה מזין שוב, הרי בפסטור הרוב הלך..
ומצד שני יש לכם חלב שיש בו כמעט את אותו הדבר בדיוק, אפילו פחות קלוריות וקצת יותר חלבונים, ולא כרוך בסבל של אף בעל חיים או זיהום סביבתי.
אגב המקור הכי טוב לסידן זה שומשום מלא - טחינה, ואני בטוחה שרובכם אם לא כולכם אוכלים טחינה ביומיום.
אז למה לבחור דווקא בחלב פרה? למה לשתות דווקא מוגלה "סטרילית" (מגעיל באותה מידה כמו חרא סטרילי),
ולא לבחור בחלב סויה, חלב שיבולת שועל, חלב אורז או כל דבר אחר...?
אני באמת אשמח לדעת.
אתם רוצים שומנים? יש הרבה באגוזים, אבוקדו, שומן צמחי בריא. רוצים שומן רווי? יש שמן קוקוס, תערבבו אותו עם שום ופטרוזיליה יש לכם חמאת שום
טעימה ותקבלו את כל השומן שאתם רוצים.
רוצים חלבונים? יש יותר בסויה, בקטניות, בדגנים, בקינואה גם כן יש חלבון מלא. אם משלבים קטניות ודגנים מקבלים חלבון מלא
(אורז עם אפונה לדוגמה)
רוצים וויטמינים? יש את כל הוויטמינים בפירות וירקות, כמו גם כל המינרלים החיוניים לנו.
לבחור ששאל על כמות קלוריות וחלבונים, נתתי לך קישור לגבר טבעוני ובודי בילדר.
אבי לייני - חפש בפייסבוק ותשאל אותו כמה קלוריות הוא אוכל, כמה חלבונים, תשאל אותו מה התזונה שלו באופן כללי.
בטוחה במאה אחוז שהוא יענה לך. ואולי התשובות יפתיעו אותך.
העניין הוא, אם גבר בן חמישים, במשך 27 שנים טבעוני והוא מגיע לגוף כזה וכוח כזה
כנראה שאפשר לחיות גם בלי הבשר והחלב, לא? או שאתם חושבים שהוא בנאדם מיוחד?
ואיך בדיוק התזונה "מסכנה"? הוא לא נראה לי מסכן כל כך או חלש. מעל גיל 50 ואני בטוחה שהוא יותר חזק מכל אחד כאן..
איציק שכתבת "מפתחי גוף טבעונים הם ככל הנראה מאוד חלשים", תיכנס לקישור ששמתי ותראה בסרטון כמה אבי לייני "חלש".
יש עוד הרבה כמוהו. רק צריך לחפש ביוטיוב VEGAN BODYBUILDER ותראו כמה יש.
במקום להגיד שאני אומרת שטויות, למה שלא תכנסו לקישורים ותראו בעצמכם, ואז תחליטו אם הוא חלש או לא? אם זו שטות או לא?
ותענו לי לגבי החלב, למה לשתות חלב או לאכול מוצרי חלב עם מוגלה במקום כל חלב אחר..
אני לא אתפלא אם התשובה עכשיו תהיה "ככה" או "שטויות"...
אני באופן אישי לא ארסס שום גינה (גידול אורגני לא מזיק לאף אחד), כתבתי את זה כדי לתת דוגמה.
כשאתה פועל מתוך צורך הישרדותי, זה טבעי ומקובל. כמו שטורף אוכל טרף. כמו שפרה אוכלת דשא.
אין כאן עניין של טוב או רע, כי תמיד יש צד שזה טוב לו ויש צד שזה רע לו. העניין הוא האם יש צורך לעשות את זה, ויש, כי אתה צריך לשרוד.
לאכול בשר זה מיותר ואין שום צורך לכך, והחמש דקות שנהנית מהטעם לא מצדיקים את הנזק והסבל הכרוך.
אם מישהו/בעל חיים תוקף אותך, יש צורך להרוג אותו - אחרת תמות.
אם מישהו מאיים על מקור התזונה שלך, בטח שצריך להרחיק או להרוג אותו, אחרת לא תשרוד.
מקווה שעכשיו ברור לך ההבדל בין השניים.
ואם מדברים על גובה, שמתם לב כמה אנשים נהיו נמוכים? כשהייתי ביסודי ובחטיבה, היה אפשר להבדיל בקלות בין נער בן 17-18 לבין צעיר בן 12
היום? גם י"בניקים נראים כמו בכיתה ו'...
אתה חושב שזה לא קשור למנה חמה וכל המזון המעובד שאימא קונה בסופר? במקום להאכיל את הילד באוכל בריא ומזין?
או כל הג'אנק פוד - מקדונלדס וכל אלה... ? ופיצות וגלידות....
COLDFIRE
אני לא מטיפה לשום דבר... על איזה כת אתה מדבר?
כתבתי 8 הודעות עם מספיק תוכן ועובדות, אתה לא קראת פשוט. אתה יודע מה הנושא ואתה אוטומטית נועל את המוח ומגיב ב"שטויות".
ואתה קורא לי טרולית? אתה כנראה ילד, אין מצב שמבוגר/בנאדם בוגר יגיב ככה...
5HT
לסיכום,
אני לא מנסה לשכנע אף אחד.
אני, מה לעשות, לא מאמינה לכל פרסומת או כתבה או מאמר רק כי איזה ד"ר כתב אותו. אני בודקת בעצמי.
מהניסיון האישי שלי אני יכולה להעיד על השיפור הבריאותי עקב השינוי התזונתי.
אם אתם חושבים שרופאים או מחקרים לא מטעים אתם חיים באשליות, היום כסף משפיע על הכול
ראיתם שהארגון העולמי ממליץ על תזונה טבעונית, אבל למה אתם לא רואים פרסומות על זה ולמה לא דואגים לחשוף את הציבור?
כי תעשיית המזון מהחי מגלגלת מילארדים מדי שנה, תעשיית התרופות והרפואה גם מרוויחים עליכם, הרי שתסבלו מבעיות רפואיות (חס וחלילה)
למי תפנו? לתרופות, לניתוחים, לטיפולים..... כולם מרוויחים. אז מעדיפים להמשיך להוליך את הציבור שולל עם מעשיות כמו "חלב טוב לעצמות".
אני לא מנסה לשכנע אף אחד, כמו שאמרתי, תעשו מה שבראש שלכם, אני רק ממליצה שתחשבו בהיגיון על הדברים
תבדקו בעצמכם, וכן תדברו עם מבוגרים גם טבעונים וגם לא-טבעונים - ותעשו את הבחירה בעצמכם אחרי שראיתם במו עיניכם את התוצאות, ולא באיזה מחקר באינטרנט.