הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ההרצה ״הטובה ביותר״ שתראו אי פעם

• פותח/ת השרשור avatar
  • פורסם בתאריך
וואו, זה היה מצחיק.

מה שלמדתי זה שלהתווכח עם אנשים בעלי אידיולוגיה 'מוסרית' שמנסים להלביש עליה גם יתרונות בריאותיים (שלא קיימים כרגע) זה פשוט בזבוז זמן מוחלט.

גם יש הרבה מפתחי גוף נאצים, אז מה?

מה המשפט הזה אמור להביע? הבאתי דוגמה למפתח גוף טבעוני, מעל גיל 50, שמרים 80-90 ק"ג והוא אלוף ישראל בתחומו.
אם נכנת לקישור ראית את התמונה שלו. והתגובה שלך, היא שיש נאצים שריריים? בוגר. בכלל לא מתעלם מהמציאות.

למי שכתב על B12, אם היית מברר קצת היית יודע שהויטמין לא במקור מגיע מבע"ח. הוויטמין מקורו מחיידק. את החיידק היינו מקבלים מהאדמה,
כשאכלנו ירקות וקטניות מהגינה. היום הכול מסחרי ובגלל ריסוסים ודשנים כימיים אנחנו כמעט שלא יכולים להשיג את הוויטמין בדרך טבעית
בעלי החיים עדיין אוכלים מזון "מלוכלך" והם כן מקבלים. זה לא תירוץ לאכול בשר, הרי אפשר להשיג את הוויטמין בצורה מלאכותית,
ואפשר לקנות ירקות ומוצרים אורגניים ועדיין לקבל את הוויטמין.
כן, עדיף לקנות אורגני, אבל עדיין לפירות וירקות לא מזריקים אנטיביוטיקות ומעודדי גדילה
הגודל של המלפפון לא השתנה במאה שנים האחרונות. הגודל של התרנגולת? עלה פי 2 כמעט בגלל התערבות האדם.
ואגב כשאתה מבשל בשר או אחרי פיסטור החלב, לא נשאר גם ככה הרבה מהוויטמין הזה, הסיבה שלאנשים שאוכלים בשר אין כיום מחסור (בדומה לטבעונים)
היא כי שמים את הוויטמין כמעט בכל מוצר אפשרי, בשוקולד, בלחם, בקרונפלקס... בכל מזון מעובד מוסיפים וויטמינים באופן מלאכותי.

בואו נעשה השוואה קטנה:
אתם אומרים שחלב פרה זה "מאסט" בגלל חלבונים וסידן, נכון? זה הרי התירוץ לשתות חלב פרה ומוצרי חלב?

1. בחלב פרה יש מוגלה - זה שהחלב עובר פסטור לא אומר שהוציאו את המוגלה, אלא פשוט חיטאו אותה. פיסטור זה חימום בטמפרטורות גבוהות.
כלומר, בכל מוצר חלב שאתם צורכים, יש מוגלה של פרה (http://he.wikipedia.org/wiki/ספירת_תאים_סומטיים)
קשה לי להאמין שלמישהו מכם לא מפריע לשתות מוגלה.

2. תהליך הפסטור שורף את כל המרכיבים החיוניים בחלב - כלומר מוריד מערכי החלבון הוויטמינים והסידן (שהם גם ככה מועטים)
לאחר הפסטור מוסיפים אותם באופן מלאכותי כדי להעלות את הערך התזונתי.

3. ייצור החלב כרוך בסבל רב - כן, פרה היא "רק בעל חיים". אבל היא מרגישה כאב. אתם יכולים לאטום אוזניים אבל כל פרה עוברת אונס,
הרי אין חלב בלי עגל, ואין עגל בלי זרע. אתם חושבים שהם ייתנו לטבע לעשות את שלו? לא. אין זמן. אונסים, חוטפים עגל וחולבים.

4. הערך התזונתי - בחלב פרה (בעל 3% שומן 100 מ"ל) יש: 58 קלוריות, 9 מ"ג כולסטרול, 4.6 ג' פחמימות, 3.2 ג' חלבון ו-3 ג' שומן.
בחלב סויה (100 מ"ל) יש: 54 קלוריות, 6.2 ג' פחמימות, 3.27 ג' חלבונים, 1.7 ג' שומן. כולסטרול הגוף שלכם מייצר בעצמו כמו שאתם וודאי יודעים.
יש גם וויטמינים מקבוצת B, E, סידן ברזל ועוד הרבה.. וסיבים תזונתיים.

כלומר, יש לכם מצד אחד, חלב עם מוגלה שהרתיחו אותו והכניסו בו באופן מלאכותי חומרים כדי שיהיה מזין שוב, הרי בפסטור הרוב הלך..
ומצד שני יש לכם חלב שיש בו כמעט את אותו הדבר בדיוק, אפילו פחות קלוריות וקצת יותר חלבונים, ולא כרוך בסבל של אף בעל חיים או זיהום סביבתי.
אגב המקור הכי טוב לסידן זה שומשום מלא - טחינה, ואני בטוחה שרובכם אם לא כולכם אוכלים טחינה ביומיום.

אז למה לבחור דווקא בחלב פרה? למה לשתות דווקא מוגלה "סטרילית" (מגעיל באותה מידה כמו חרא סטרילי),
ולא לבחור בחלב סויה, חלב שיבולת שועל, חלב אורז או כל דבר אחר...?

אני באמת אשמח לדעת.

אתם רוצים שומנים? יש הרבה באגוזים, אבוקדו, שומן צמחי בריא. רוצים שומן רווי? יש שמן קוקוס, תערבבו אותו עם שום ופטרוזיליה יש לכם חמאת שום
טעימה ותקבלו את כל השומן שאתם רוצים.

רוצים חלבונים? יש יותר בסויה, בקטניות, בדגנים, בקינואה גם כן יש חלבון מלא. אם משלבים קטניות ודגנים מקבלים חלבון מלא
(אורז עם אפונה לדוגמה)

רוצים וויטמינים? יש את כל הוויטמינים בפירות וירקות, כמו גם כל המינרלים החיוניים לנו.

לבחור ששאל על כמות קלוריות וחלבונים, נתתי לך קישור לגבר טבעוני ובודי בילדר.
אבי לייני - חפש בפייסבוק ותשאל אותו כמה קלוריות הוא אוכל, כמה חלבונים, תשאל אותו מה התזונה שלו באופן כללי.

בטוחה במאה אחוז שהוא יענה לך. ואולי התשובות יפתיעו אותך.

העניין הוא, אם גבר בן חמישים, במשך 27 שנים טבעוני והוא מגיע לגוף כזה וכוח כזה
כנראה שאפשר לחיות גם בלי הבשר והחלב, לא? או שאתם חושבים שהוא בנאדם מיוחד?
ואיך בדיוק התזונה "מסכנה"? הוא לא נראה לי מסכן כל כך או חלש. מעל גיל 50 ואני בטוחה שהוא יותר חזק מכל אחד כאן..
איציק שכתבת "מפתחי גוף טבעונים הם ככל הנראה מאוד חלשים", תיכנס לקישור ששמתי ותראה בסרטון כמה אבי לייני "חלש".

יש עוד הרבה כמוהו. רק צריך לחפש ביוטיוב VEGAN BODYBUILDER ותראו כמה יש.

במקום להגיד שאני אומרת שטויות, למה שלא תכנסו לקישורים ותראו בעצמכם, ואז תחליטו אם הוא חלש או לא? אם זו שטות או לא?

ותענו לי לגבי החלב, למה לשתות חלב או לאכול מוצרי חלב עם מוגלה במקום כל חלב אחר..
אני לא אתפלא אם התשובה עכשיו תהיה "ככה" או "שטויות"...

1. בחלב פרה יש מוגלה - זה שהחלב עובר פסטור לא אומר שהוציאו את המוגלה, אלא פשוט חיטאו אותה. פיסטור זה חימום בטמפרטורות גבוהות.
כלומר, בכל מוצר חלב שאתם צורכים, יש מוגלה של פרה (http://he.wikipedia.org/wiki/ספירת_תאים_סומטיים)

2. תהליך הפסטור שורף את כל המרכיבים החיוניים בחלב - כלומר מוריד מערכי החלבון הוויטמינים והסידן (שהם גם ככה מועטים)

3. ייצור החלב כרוך בסבל רב - כן, פרה היא "רק בעל חיים". אבל היא מרגישה כאב. אתם יכולים לאטום אוזניים אבל כל פרה עוברת אונס,
הרי אין חלב בלי עגל, ואין עגל בלי זרע. אתם חושבים שהם ייתנו לטבע לעשות את שלו? לא. אין זמן. אונסים, חוטפים עגל וחולבים.

4. הערך התזונתי - בחלב פרה (בעל 3% שומן 100 מ"ל) יש: 58 קלוריות, 9 מ"ג כולסטרול, 4.6 ג' פחמימות, 3.2 ג' חלבון ו-3 ג' שומן.
בחלב סויה (100 מ"ל) יש: 54 קלוריות, 6.2 ג' פחמימות, 3.27 ג' חלבונים, 1.7 ג' שומן. כולסטרול הגוף שלכם מייצר בעצמו כמו שאתם וודאי יודעים.
1+2) מצד אחד את אומרת שזה טוב שמוסיפים ויטמין B12 לכל מיניי חומרי מזון, ואז את אומרת שזה לא טוב שמוסיפים את זה לחלב?! את צריכה להחליט מה הדעה שלך ולהיות עקבית לגביי. ממה שקראתי בוויקיפדיה יש ערכים של מוגלה שהם בסדר לגוף, והם תקינים. כמו שאת שותה קולה, או כל מיץ אחר, או אוכלת צ'יפס שזה לא בריא, גם מוגלה זה לכאורה לא בריא. אם יש את זה במינון הנכון זה לא אמור לפגוע.

3. אני לא יודע איך הגעת למסקנה שחלב כרוך בסבל רב. יש לי מורה שהיה פעם רפתן, והוא אמר שפרות צריכות שיחלבו אותן. אם לא הן מתפוצצות מחלב בפנים וזה ממש לא בריא להן, וגם כואב להן.

4. פעם הייתי אלרגי למוצרי פרה ושתיתי רק חלב סויה. זה התחיל כשהייתי קטן והמשכתי לשתות את זה גם אחרי שהפסקתי להיות אלרגי. שתיתי בכמויות יחסית גדולות על בסיס יומיומי, אני מדבר על משהו כמו חצי ליטר ביום וגם יותר. לאט לאט עברתי לחלב פרה והרגשתי הקלה רבה כשאני שותה אותו. הוא פחות כבד וסמיך, יותר קר, ופשוט מרגיש יותר נכון לשתות אותו. חלב הסויה כבד, ואני הרגשתי שדווקא המעבר מחל סויה לחלב פרה נתן לי שיפור גופני ולא להפך.

טבעוניים ודתיים זו אותה סחורה - טוענים רק טענות שיתאמו את התפיסה שלהם, גם אם הטענות סותרות את עצמן.

מה המשפט הזה אמור להביע? הבאתי דוגמה למפתח גוף טבעוני, מעל גיל 50, שמרים 80-90 ק"ג והוא אלוף ישראל בתחומו.
אם נכנת לקישור ראית את התמונה שלו. והתגובה שלך, היא שיש נאצים שריריים? בוגר. בכלל לא מתעלם מהמציאות.

למי שכתב על B12, אם היית מברר קצת היית יודע שהויטמין לא במקור מגיע מבע"ח. הוויטמין מקורו מחיידק. את החיידק היינו מקבלים מהאדמה,
כשאכלנו ירקות וקטניות מהגינה. היום הכול מסחרי ובגלל ריסוסים ודשנים כימיים אנחנו כמעט שלא יכולים להשיג את הוויטמין בדרך טבעית
בעלי החיים עדיין אוכלים מזון "מלוכלך" והם כן מקבלים. זה לא תירוץ לאכול בשר, הרי אפשר להשיג את הוויטמין בצורה מלאכותית,
כן, עדיף לקנות אורגני, אבל עדיין לפירות וירקות לא מזריקים אנטיביוטיקות ומעודדי גדילה
הגודל של המלפפון לא השתנה במאה שנים האחרונות. הגודל של התרנגולת? עלה פי 2 כמעט בגלל התערבות האדם.
ואגב כשאתה מבשל בשר או אחרי פיסטור החלב, לא נשאר גם ככה הרבה מהוויטמין הזה, הסיבה שלאנשים שאוכלים בשר אין כיום מחסור (בדומה לטבעונים)
היא כי שמים את הוויטמין כמעט בכל מוצר אפשרי, בשוקולד, בלחם, בקרונפלקס... בכל מזון מעובד מוסיפים וויטמינים באופן מלאכותי.

בואו נעשה השוואה קטנה:
אתם אומרים שחלב פרה זה "מאסט" בגלל חלבונים וסידן, נכון? זה הרי התירוץ לשתות חלב פרה ומוצרי חלב?

כלומר, בכל מוצר חלב שאתם צורכים, יש מוגלה של פרה (http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%AA_%D7%AA%D7%90%D7%99%D7%9D_%D7%A1%D7%95%D7%9E%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9D)

כלומר, יש לכם מצד אחד, חלב עם מוגלה שהרתיחו אותו והכניסו בו באופן מלאכותי חומרים כדי שיהיה מזין שוב, הרי בפסטור הרוב הלך..
ומצד שני יש לכם חלב שיש בו כמעט את אותו הדבר בדיוק, אפילו פחות קלוריות וקצת יותר חלבונים, ולא כרוך בסבל של אף בעל חיים או זיהום סביבתי.
אגב המקור הכי טוב לסידן זה שומשום מלא - טחינה, ואני בטוחה שרובכם אם לא כולכם אוכלים טחינה ביומיום.

אז למה לבחור דווקא בחלב פרה? למה לשתות דווקא מוגלה "סטרילית" (מגעיל באותה מידה כמו חרא סטרילי),

אני באמת אשמח לדעת.

אתם רוצים שומנים? יש הרבה באגוזים, אבוקדו, שומן צמחי בריא. רוצים שומן רווי? יש שמן קוקוס, תערבבו אותו עם שום ופטרוזיליה יש לכם חמאת שום

רוצים חלבונים? יש יותר בסויה, בקטניות, בדגנים, בקינואה גם כן יש חלבון מלא. אם משלבים קטניות ודגנים מקבלים חלבון מלא
(אורז עם אפונה לדוגמה)

רוצים וויטמינים? יש את כל הוויטמינים בפירות וירקות, כמו גם כל המינרלים החיוניים לנו.

אבי לייני - חפש בפייסבוק ותשאל אותו כמה קלוריות הוא אוכל, כמה חלבונים, תשאל אותו מה התזונה שלו באופן כללי.

ואיך בדיוק התזונה "מסכנה"? הוא לא נראה לי מסכן כל כך או חלש. מעל גיל 50 ואני בטוחה שהוא יותר חזק מכל אחד כאן..
איציק שכתבת "מפתחי גוף טבעונים הם ככל הנראה מאוד חלשים", תיכנס לקישור ששמתי ותראה בסרטון כמה אבי לייני "חלש".

במקום להגיד שאני אומרת שטויות, למה שלא תכנסו לקישורים ותראו בעצמכם, ואז תחליטו אם הוא חלש או לא? אם זו שטות או לא?

ותענו לי לגבי החלב, למה לשתות חלב או לאכול מוצרי חלב עם מוגלה במקום כל חלב אחר..

ולא עלה בדעתך שחלב סויה הוא מגעיל?? ולא דומה בכלל לטעם של חלב פרה?

טבעוניים ודתיים זו אותה סחורה - טוענים רק טענות שיתאמו את התפיסה שלהם, גם אם הטענות סותרות את עצמן.

אני בטוח שבכל דיון אתה משתדל להציג כמות שווה של טענות שתואמות את הדעה שלך ושל טענות הנוגדות אותה. כי הדרך הכי טובה לשכנע אנשים להיות צמחונים היא לספר להם על היתרונות באכילת בשר.

אני בטוח שבכל דיון אתה משתדל להציג כמות שווה של טענות שתואמות את הדעה שלך ושל טענות הנוגדות אותה. כי הדרך הכי טובה לשכנע אנשים להיות צמחונים היא לספר להם על היתרונות באכילת בשר.

לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד...תראה איך "טבעונות" טוענת טענות סותרות לאורך כל הדיון הזה: "מחקרים זה חרטא, אבל תראו את כל המחקרים בעד טבעונות" "תוספים זה לא טבעי וזה פסול כשמוסיפים לחלב, אבל תוספי B12 זה בסדר"
זה בערך כמו הטענה של דתיים: "לכל דבר יש יוצר, אבל אלוהים לא צריך יוצר".

אהבתי במיוחד את הטענה של "חלב פרה זה חרא כי הפסטור גורם לירידה בערכים תזונתיים כגון חלבונים" ו"חלב סויה עדיף, יש בו יותר חלבונים", כשלפני 2 עמודים רשמת שאנחנו לא צריכים יותר מ30 גרם חלבון 🤡

לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד...תראה איך "טבעונות" טוענת טענות סותרות לאורך כל הדיון הזה: "מחקרים זה חרטא, אבל תראו את כל המחקרים בעד טבעונות" "תוספים זה לא טבעי וזה פסול כשמוסיפים לחלב, אבל תוספי B12 זה בסדר"
זה בערך כמו הטענה של דתיים: "לכל דבר יש יוצר, אבל אלוהים לא צריך יוצר".

יאללה אחי אני מאוהב בך!!!

זה לא תירוץ לאכול בשר, הרי אפשר להשיג את הוויטמין בצורה מלאכותית,

את כנראה לא מבינה, אנחנו לא מחפשים תירוץ לאכול בשר, אנחנו אוהבים בשר. אם את מנסה לשכנע אותנו לא לאכול בשר תצטרכי לתמוך בזה בצורה מדעית - דבר שאת לא מסוגלת לעשות.

בואו נעשה השוואה קטנה:

אני באמת אשמח לדעת.

(אורז עם אפונה לדוגמה)

חוץ מזה שיש פה בכל הדיון המון קישקושים שלך, תלכי לבדוק את העובדות לפני שאת מפיצה שקרים באינטרנט. למה לשתות חלב פרה ולא חלב סויה? סיבות רבות, העיקריות בהן שחלב סויה בעל ספיגת סידן פחותה משמעותית מחלב פרה. לא מאמינה? Pubmed עומד לרשותך, אבל את לא מאמינה במחקרים, אז מה הטעם?
זה קורה בעיקר ע"י phytates בסויה. לגבי ויטמין B12, הוא נוצר לא רק בבקטריה (חיידק) שד"א יש מילארדי חיידקים טובים, שנמצאים אצלך כרגע במעי ועוזרים לעכל מזון, אלא אפשר למצוא B12 בשמרים, עובש (כן, זה מיקרו-אורגניזם חי) ובאצות.
חוץ מזה שויטמין B12 לא יכול להגיע לגוף ותלוי בחלבון שנמצאי במערכת העיכול (
intrinsic factor). לכן, אוכלי בשר מקבלים ויטמין B12 כי זה קיים באחד מהיצורים החיים שהזכרתי לפני כן (חייקים, בשמרים, עובש, ובאצות). בצמחים B12 לא מתקיים, כך גם לא בחיות באופן טבעי, ככה שגם אם את רוצה לקבל את הויטמין הזה, תצטרכי לקבל אותו מארבעת המוסקטרים הנ"ל - תרצי או לא. נכון, את יכולה לאכול תוספים, אז מאיפה כל ה"זה מה שהגוף שלכם אמור לאכול?", "ככה נולדם", "אתם לא מתוכנתים לאכול בשר?"
תראי לי צמח אחד שמסוגל לייצר ויטמין B12 ואת מקבלת פרס נובל מחר וחשיפה אדירה מכל כלי תקשרות אפשרי. אורגני שמורגני, מצידי תביאי צמחים מהחלל החיצון - זה לא קיים, לעולם לא יהיה קיים. ככה שיש פה עוד חוסר הבנה שלך בכלל מהו הויטמין, העיקר להרצות עליו ברבים ולחזור על דבריו של גארי האליל הגדול של הטבעוניים והצמחונים, רק שביולוגיה ופיזיולוגיה שכחתם ללמוד לפני שאתם באים לפורום שמתמקד רק בזה ומכיל מספר רב של אנשים אקדמאים בנושא.
לגבי הבחור הטבעוני שאת מפנה אותנו אליו שהוא מתאמן 27 שנה ואלוף בלה בלה מה שזה לא יהיה, האם הוא מוכן לפרט גם את רשימת הסייקלים שעשה? אם כן, אני מוכן לשאול אותו כמה קלוריות הוא אוכל ביום. אם לא, שימשיך להוביל אתכם שולל.

אני יתייחס רק לאובדה אחת שגורמת לי בכלל להתעכב על הנושא הזה. כי כל שאר הטענות שאת מביאה פה זה פשוט בדיחה אחת גדולה ופאדיחה שלך ושל כל הטבעונים. לשמחתנו הרבה מדע זה משהו שהוא מדויק זה לא פסוקים מי התנ"ך שאפשר לפרש אותם ככה או אחרת. והמדע עומד בצד של אוכלי בשר וכל הניסיונות שלכם לקשר מזון מן החי לכל אסונות העולם ולנסות להוכיח שאכילת מזון זה אינה בריאה פשוט מצחיק. אבל את זה אני כבר ישאיר לחברה יותר חכמים ממני בתחום ותאמיני יש פה כאלה.

אני רק רוצה להגיד לך משהו לגבי כל העניין של סבל והורג. נכון חיות מרגישות כעס וכעב וכל שאר הרגשות, נכון שתעשייה של בשר חלב היא אכזרית ולא מתחשבת בחיות בכלל. אבל יש פה אבל מאוד גדול, זה חיות. מאוד מעצבן אותי שכל הטבעונים מנסים להשוואות את השואה למה שקורה במחלבות. כשאתם עושים את זה אתם בעצם מאשווים פרה או תרנגול לאדם. נכון שמה שקרה שזמן השואה זה פשוט מגעיל ואי אפשר להצדיק את זה בשום אופן ומי שמנסה להצדיק את זה הוא בן אדם חולה. ועכשיו אני ינסה להסביר לך למה אני כן מצדיק את כל הסבל שחיות עוברות כדי להגיע לשולחנות שלנו וגם לספק מוצרי חלב למיניהם לאדם:

חיות לא מסוגלות להביא שום תואלת לחיים/עולם כולו חוץ מי להיות מוצר/מזון. אדם מסוגל לעשות אמון דברים ולשפר את איכות החיים שלנו בעצם תסתכלי מסביב ותראי כמה אדם כבר עשה. כל תעמולה של הטבעונים נעשה בגלל מוח של אדם. אם לא מוח של אדם לא היית יכולה לנסות לשכנע אנשים בפורום לא לאכול בשר עכשיו ולהתחבר לטבע ולאכול חסה. את יודעת למה? למה טכנולוגייה יגיה לרמות כאלו גבוהות? למה כל כך נוח לנו לחיות עכשיו? כי מוח של אדם תמיד חשב איך למקסס את הפעולה של משהו איך לעשות את זה יותר נוח איך אפשר לשפר משהו. אנחנו יצורים ששואפים להשתפר (כל אחד והתחום שלו) זה למה כל כך הרבה חברה גולשים בפורום הזה כי תחום פיתוח גוף זה אחד התחומים הטובים להשתפר בו. חיות לא יכולות להשתפר. פונקציה שלהם בחיים מאוד מצומצמת ופשוטה הם גם לא מסוגלות לשפר שום דבר מסביבם הם רק השלמה לחיים שלנו של האדם. בלידיהם היה לנו הרבה פחות נוח לחיות הם חלק מי הטבע אבל אני באמת חושב שהטבע וגם החיות נוצרו בשבילינו לא משנה על ידי מי זה נוצר אלוהים בורא עולם ,גלקסיקה ופיצוץ הגדול או על ידי הקופים. זה לא משנה העיקר שזה קיים בצורה כמו שזה קיים. אז אחרי כל מה שבני אדם בעבר עשו בשביל שאנחנו נוכל לחיות בצורה שאנחנו חיים את כועסת עליהם שהם מצאו שיטות יעילות כדי למקסס את היעילות של תהליך סיפוק המוצר שזה חיות. תסכימי אתי זה היה מטומתם ולא הגיוני אם בן אדם היה ממציא אייפון אבל לא היה ממציא שיטה יותר טובה לספק בשר חוץ מי לצוד אחרי החיות עם מקל. ואני עוד פעם יחזור על זה, חיות זה מוצר ואי אפשר להתייחס עליהם אחרת.
כשכולנו נהפוך לטבעונים ונשחרר את החיות מה יהיה? ניתן להם אזרחות? הם יוכלו להתקיים בעצמם? שאני יצא לעבודה כל בוקר אני ימצא את הרגל שלי בתוך חרא של פרה שחירבנה ליד הבית שלי? אני יצטרך לדאוד לא לדרוס איזה תרנגולת שעוברת תבכביש באדום? או שאת חושבת שתרנגולות יוכלו ללמוד לא לעבור באדום ויוכלו לעזור איך שהו לעולם חוץ מי להביא ביצים לשולחן?

כמה שנורא זה לא ישמע אבל אדם מחליט איך להתייחס לחיות ולא ההפך, זה למה אנחנו לא אוכלים כלבים, הם יוכולים להשתפר ולהביא תועלת, אם הם אוכלים כלבים בסין אז ההפסד כולו שלהם. ואני כבר הסברתי למלה למה אני חושב שהצורה שמתייחסים לחיות מסוימיות בצורה כזאת היא הוגנת. נכון שחיות מרגישות כעב אבל זה כל משהן יכולות לעשות - להרגיש ולספק מוצר. אולי זה יהיה נכון לא להתעולל בהן בצורה כזאת ולהכיר בעובדה שהן מרגישות (כלומר לאכול אורגני) אולי, אבל אז מחיר של הבשר והחלב יהיה יקר עד מאוד ולא יהיה מספיק לכולם כלומר אנחנו נפגע בבני אדם אם נתחשב בחיות. זאת גם אובדה. ככל שנתחשב בחיות יותר, כך נפגע בבני אדם יותר. זה הכל.
כמובן את יכולה להגיד שאז אם נכה או פג מסוים לא יביא תועלת גם אותו צריך להרוג לא ככה? אז לא, אני יחזור על טענה הכי חשובה שלי ובגלל הטענה הזאת אני אוכל בשר ושותה חלב ומצפון שלי נקי...חיות זה חיות ואדם זה אדם ולא ניתן להשוואת ביניהם. חיות אפשר להרוג ואת בני אדם לא. כי זה לא אותו דבר. גם בן אדם נכה זה עדיין בן אדם אפילו אם הוא במצב שהוא לא יכול לזוז הוא נולד אדם ויש לכבד אותו על כך. מצד שני תרנגולת הכי בריאה בעולם נולדה תרנגולת ולכן יש לנצלה. ועוד פען אי אפשר להשוואות את זה להתנהגות של נאצים כלפי יהודים. כי בפועל בן אדם יהודי לא היה יותר גרוע בשום צורה מי בן אדם ארי כל זה היה תוצאה של זה שהיטלר היה בן אדם חולה. לעומת זאת אי אפשר להגיד שפרה ואדם זה אותו דבר רק כי לשניהם יש מוח. זה כל משיש לי להגיד.

נערך לאחרונה:
תאמת אני עבדתי ברפת
ואני חייב לפסול כמה טענות שלך עגלים לא מקבלים תחליף חלב
לאחר שפרה ממליטה הפרה מסומנת(לכל פרה יש צמיד אלקטרוני על הרגל שהמחשב במכון חליבה קורא) כך שיודעים מי היא ונותנים תחלב שלה להעגלים ולא לבני אדם
בקשר לצפיפות הפרות נמצאות בחצרות די גדולות שתאמת יש להם די הרבה מקום ללכת ולהיסתובב שום צפיפות נוראית כמו שתיראת

אם אותך מגעיל מוגלה של פרה,אותי מגעיל שירקות היו בתוך החול והאדמה עם חרקים ועד שהם יגיע לצלחת שלי הם יעברו מאה ואחת ידיים מלוכלכות.

בתור אחד שעובד ברפת וגר בקיבוץ, אני יכול להגיד כמה דברים:
א'-התנאים ברפת מצוינים ומתייחסים לפרות בחום ואהבה.
ב'-במקרה ולא חולבים את הפרות, זה מהווה סיכון לפרות.
ג'-העגלים אצלנו מקבלים קולוסטרום א' וב' וגם תחליף חלב.
התנאים ברפת יותר טובים מבחוץ, שיורד גשם, יש להן גג. שהן צמאות ורעבות יש מים בשוקת וחציר.

אני באופן אישי לא ארסס שום גינה (גידול אורגני לא מזיק לאף אחד), כתבתי את זה כדי לתת דוגמה.
כשאתה פועל מתוך צורך הישרדותי, זה טבעי ומקובל. כמו שטורף אוכל טרף. כמו שפרה אוכלת דשא.
אין כאן עניין של טוב או רע, כי תמיד יש צד שזה טוב לו ויש צד שזה רע לו. העניין הוא האם יש צורך לעשות את זה, ויש, כי אתה צריך לשרוד.
לאכול בשר זה מיותר ואין שום צורך לכך, והחמש דקות שנהנית מהטעם לא מצדיקים את הנזק והסבל הכרוך.

אם מישהו/בעל חיים תוקף אותך, יש צורך להרוג אותו - אחרת תמות.
אם מישהו מאיים על מקור התזונה שלך, בטח שצריך להרחיק או להרוג אותו, אחרת לא תשרוד.
מקווה שעכשיו ברור לך ההבדל בין השניים.

גם אין לך צורך אמיתי בבית שתפס שטחי מחייה של בעלי חיים או לשבת מול שולחן עשוי עץ אשר גרם לקריטת עצים ועוד פעם מוות של חיות בגלל הרס המחייה שלהם. בנוסף לדברים אלה 90% מהדברים בחיים שלך אין לך צורך בהם אבל את רוצה אותם בגלל שזה כיף או עושה את החיים קלים יותר. סליחה על הביטוי אבל כל מה שבן אדם באמת צריך כדי לשרוד זה לאכול ולחרבן ובשביל זה לא צריך שום דבר חוץ מאוכל.

ואם מדברים על גובה, שמתם לב כמה אנשים נהיו נמוכים? כשהייתי ביסודי ובחטיבה, היה אפשר להבדיל בקלות בין נער בן 17-18 לבין צעיר בן 12
היום? גם י"בניקים נראים כמו בכיתה ו'...
אתה חושב שזה לא קשור למנה חמה וכל המזון המעובד שאימא קונה בסופר? במקום להאכיל את הילד באוכל בריא ומזין?
או כל הג'אנק פוד - מקדונלדס וכל אלה... ? ופיצות וגלידות....

אבל אנשים גם פעם אכלו בשר. באמריקה רוב המזון התבסס על בשר אדום וחלב ועכשיו כשהם עברו ללאכול ג'אנק פוד אשר מכיל בעיקר פחמימות פתאום הגיעה השמנת היתר. לא אומר לך משהו?

לגבי הגובה של אנשים, תמיד יש יוצאי דופן אבל מנסיוני האישי והאנשים שאני מכיר בהרבה יותר נדיר למצוא ילד שבסוף תהליך גדילתו לא עובר בגובה את ההורים שלו מלהיפך (כלומר הדור שלנו יותר גבו מהדורות הקודמים)

COLDFIRE
אני לא מטיפה לשום דבר... על איזה כת אתה מדבר?
כתבתי 8 הודעות
עם מספיק תוכן ועובדות, אתה לא קראת פשוט. אתה יודע מה הנושא ואתה אוטומטית נועל את המוח ומגיב ב"שטויות".
ואתה קורא לי טרולית? אתה כנראה ילד, אין מצב שמבוגר/בנאדם בוגר יגיב ככה...

5HT
לסיכום,
אני לא מנסה לשכנע אף אחד.
אני, מה לעשות, לא מאמינה לכל פרסומת או כתבה או מאמר רק כי איזה ד"ר כתב אותו. אני בודקת בעצמי.
מהניסיון האישי שלי אני יכולה להעיד על השיפור הבריאותי עקב השינוי התזונתי.
אם אתם חושבים שרופאים או מחקרים לא מטעים אתם חיים באשליות, היום כסף משפיע על הכול
ראיתם שהארגון העולמי ממליץ על תזונה טבעונית, אבל למה אתם לא רואים פרסומות על זה ולמה לא דואגים לחשוף את הציבור?
כי תעשיית המזון מהחי מגלגלת מילארדים מדי שנה, תעשיית התרופות והרפואה גם מרוויחים עליכם, הרי שתסבלו מבעיות רפואיות (חס וחלילה)
למי תפנו? לתרופות, לניתוחים, לטיפולים..... כולם מרוויחים. אז מעדיפים להמשיך להוליך את הציבור שולל עם מעשיות כמו "חלב טוב לעצמות".

אני לא מנסה לשכנע אף אחד, כמו שאמרתי, תעשו מה שבראש שלכם, אני רק ממליצה שתחשבו בהיגיון על הדברים
תבדקו בעצמכם, וכן תדברו עם מבוגרים גם טבעונים וגם לא-טבעונים - ותעשו את הבחירה בעצמכם אחרי שראיתם במו עיניכם את התוצאות, ולא באיזה מחקר באינטרנט.

אם לא לנסות לשכנע אז תוכלי אולי להסביר לי את הסיבה שבאת לפורום הזה, נרשמת אליו ורוב אם לא כל התגובות שלך בפורום הן רק באשכול הזה? ואם לא אכפת לך מה נעשה אז למה להתאמץ לכתוב את כל התגובת האלה? זה מאוד מזכיר לי את החרדים שנדבקים אליך כדי שתשים תפילין או המטיפים שנכנסים לך לבית ורוצים שתקבל את ישו בתור המשיח...

הדבר האחרון שארצה להתייחס אליו זה גדול הפירות והירקות שאמרת שהוא לא השתנה, הטעות שלך מאוד גדולה. קודם כל ראית פעם מלפפונים באנגליה? הם פי 4 בגדול של כל מלפפון בארץ, לא נראה לי שזה ככה בגלל עודף שמש ומים. בנוסף לזה גם המלפפונים שמוכרים בארץ יותר גדולים מגידולים טבעיים. סבתא שלי ברוסיה מגדלת בקיץ קצת פירות וירקות בצורה הכי טבעית שיש וגודלם פי 2 יותר קטן ממה שיש אצלנו.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית