ייעוץ מתח ומקבילים בתוספת משקל

• פותח/ת השרשור itay301
  • פורסם בתאריך

itay301

משתמש פעיל
948
4
נק' מוניטין:
244
948
4
G-max
עד עכשיו עבדתי לפי חזרות והתחלתי עכשיו להוסיף משקל ויש לי כמה שאלות קטנות :
- לגבי המתח בתוספת משקל מה עדיף יותר - מתח רגיל או באחיזה הפוכה? או שזה לא כלכך משנה?
- לגבי חזרות - אני בחיטוב אם זה משנה והתחלתי לעשות לפי 8 חזרות מתח ו10 חזרות מקבילים באחיזה רחבה לחזה צריך לשנות משו ?
-לגבי החגורה לקחתי סתם חגורה של אבא ישנה כזאת ורחבה והיא נראית חזקה מספיק אבל כרגע אני רק על 7 וחצי קילו תוספת במתח ו5 במקבילים ונראה לי שהיא לא תסחב משקלים יותר מ15 קילו מישו יכול להמליץ לי על חגורה טובה במחיר נורמאלי או שעדיף להשתמש בחבל חזק ?
-זה נורמאלי שבחיטוב אני דווקא מתקדם במתח ובמקבילים ? התחלתי מאז שבוע אחרון של מאסה הייתי על 8 חזרות מתח ומקבילים לא הייתי עושה ואחרי 3 שבועות בחיטוב אני עושה גם מתח 3-4 פעמים בשבוע(1-2 פעמים בבית) ואני מצליח פתאום לעשות באחיזה הכי רחבה 10 חזרות שלפני זה בקושי הייתי עושה 3 ככה ומתח באחיזה הפוכה אני עושה עכשיו או אחד של עשרים חזרות או 3 סטים של 12 או 3 סטים של 8 בתוספת 7 וחצי קילו ?

נערך לאחרונה:
-מעדיף רגיל(אישית)
-תעשה מה שאתה רוצה
-אתה יכול לקנות חגורה כלשהי של RDX...או אם אתה רוצה חגוררה לכל החיים ולמקרה שתתחיל לעשות סקוואטים כבדים\דדליפט יום אחד קנה אחת של INZAR..השקעה לכל החיים.
-זה בסדר תהיה בריא

• פותח/ת השרשור
10 קילו באימון היום היה קצת קשה אבל הצלחתי 😛
תגיד רק משו קטן - יש אפשרות לשנות פעם מתח באחיזה רגילה ופעם מתח באחיזה הפוכה כל אימון או שניים או שצריך להשאר עקבי עם מה שאני בוחר לעשות ?

• פותח/ת השרשור
מה נקרא אצלך אחיזה רגילה\הפוכה? בכל מקרה תעבוד על מתח כאשר כף היד פונה כלפיך, ותעבוד רק ככה אין צורך לשנות
כן לזה התכוונתי אחיזה הפוכה- שכף היד פונה כלפי - ככה אני עובד - תודה אז אני ישאיר את זה ככה ולא ישנה .

רק עוד משו קטן יש צורך לרדת עד הסוף הכוונה לנעול מרפקים או שאפשר לעשות תנועה כמעט מלאה עד הסוף רק בלי לנעול

נערך לאחרונה:
כן לזה התכוונתי אחיזה הפוכה- שכף היד פונה כלפי - ככה אני עובד - תודה אז אני ישאיר את זה ככה ולא ישנה .

רק עוד משו קטן יש צורך לרדת עד הסוף הכוונה לנעול מרפקים או שאפשר לעשות תנועה כמעט מלאה עד הסוף רק בלי לנעול

אל תנעל מרפקים, תעשה תנועה כמעט מלאה..

דבר ראשון כי ככה אתה יכול לפתח יותר כח ביד קדמית, זווית היישום של בייספס יותר "טובה"-כלומר על הדרך אתה מרוויח קצת יותר עבודה על היד קדמית, ויכול למשוך עוד כמה חזרות שלא היית יכול במצב השני.

דבר שני הלטיסימוס במצב יותר מוארך כלומר יכול לפתח יותר כח, אבל זה פחות משמעותי..

אין סיבה לעשות מתח כמו שעושים בבית ספר\צבא. זה מטופש.

דבר ראשון כי ככה אתה יכול לפתח יותר כח ביד קדמית, זווית היישום של בייספס יותר "טובה"-כלומר על הדרך אתה מרוויח קצת יותר עבודה על היד קדמית, ויכול למשוך עוד כמה חזרות שלא היית יכול במצב השני.

דבר שני הלטיסימוס במצב יותר מוארך כלומר יכול לפתח יותר כח, אבל זה פחות משמעותי..

אבל רחב גבי מקבל אותו עומס ככה?

אחי אם התכוונת לחגורה שאפשר לקשור בעזרתה משקולות אז מנסיון אישי חגורה לנשק יושבת מצוין היא חזקה מאוד ויש קליפסים נוחים לפתוח ולסגור...תתלבש על איזה חבר חייל שישיג

• פותח/ת השרשור

תודה עזרת לי הרבה אבל יש לי שאלה קטנה - אני עושה מקבילים באחיזה רחבה לחזה עם תוספת משקל ולא קשה לי יותר מדיי אבל שאני מסיים את הסט אני מרגיש כאב חד בטרפז השמאלי . זה הטכניקה או שזה בגלל שהוא חלש יחסית(כי הם באמת חלשים יחסית...)?

הוא יעשה יותר חזרות אבל בכל חזרה הגבי מתאמץ קצת פחות כי הדו-ראשי לוקח חלק מהעבודה. יוצא שזה ההיפך מהוספת משקל.

• פותח/ת השרשור
הוא יעשה יותר חזרות אבל בכל חזרה הגבי מתאמץ קצת פחות כי הדו-ראשי לוקח חלק מהעבודה. יוצא שזה ההיפך מהוספת משקל.

נראה לי הכוונה שבגלל שהעומס מחולק אז אפשר לעשות יותר ובמקום לעשות יותר חזרות פשוט מוסיפים משקל כמו בהבדל בין תרגיל מבודד לתרגיל מורכב שעדיף לעשות עם יותר משקל תרגיל מורכב שעובד על כמה שרירים מאשר תרגיל מבודד שהעומס רק על שריר אחד בנפרד ולכן יהיה פחות משקל...

זה לא נכון להגיד. בתרגיל הזה מה שיגביל אותך הוא שהידיים יתעייפו לפני הגב. הלטיסימוס הרבה יותר גדול מהיד הקדמית-הוא יתעייף אחריה.

אתה יכול לנסות לעשות מתח בפרונציה(גב היד אליך) למקסימום, להפוך אחיזה ולראות שיש לך עוד כמה חזרות.

חוצמזה שמדובר במפרקים שונים לגמרי שאין קשר ביניהם, ככה שלהגיד שהגב מתאמץ פחות זה לא נכון

זה לא נכון להגיד. בתרגיל הזה מה שיגביל אותך הוא שהידיים יתעייפו לפני הגב. הלטיסימוס הרבה יותר גדול מהיד הקדמית-הוא יתעייף אחריה.

אתה יכול לנסות לעשות מתח בפרונציה(גב היד אליך) למקסימום, להפוך אחיזה ולראות שיש לך עוד כמה חזרות.

חוצמזה שמדובר במפרקים שונים לגמרי שאין קשר ביניהם, ככה שלהגיד שהגב מתאמץ פחות זה לא נכון
זה לא נכון להגיד שבגלל שהלטיסימוס גדול יותר מהיד הקדמית הוא יתעייף אחריה. למרות שהוא באמת יותר חזק מהבייספס.
בכל מקרה אני יכול להגיד לך שבמתח אני יותר טוב עם גב היד כלפיי, אבל זה כנראה בגלל שהתאמנתי רק ככה דיי הרבה זמן.

מה שאני לא מסכים איתך זה שלעשות מתח עם גב היד אליך זה מטופש - גם אני לא בטוח ביתרונות שאתה מציג וגם כי אם אתה רוצה להתקדם בהמשך ל"עליות כוח" (לעלות עד שהמוט באיזור המותן) אז אתה חייב להיות טוב במתח "רגיל" ולהתאמן בו. בנוסף, לא שאני קשור בצורה כלשהי לקרוספיט, אני אפילו דיי שונא קרוספיט, אבל זו האחיזה הטבעית שאתה הולך לאחוז בדברים בחיי היום יום. אני לא בטוח כמה אנחנו נתקלים בחיי היום יום במוטות שאנחנו צריכים להחזיק בצורה כזאת או אחרת אבל בכל מקרה אני יכול להגיד לך איך זה משנה לי - בשחייה אתה גורף בחתירה כשהיד כביכול באחיזה של מתח "רגיל", אותו דבר גם בפרפר. בגב וחזה זה לא כאן ולא כאן.

Based on electromyographic (EMG) studies, an anterior (in front of the face) wide grip with a pronated forearm has been recommended as the optimal lat pull-down (LPD) variation for strengthening the latissimus dorsi (LD) (Signorile, JF, Zink, A, and Szwed, S. J Strength Cond Res 16: 539-546, 2002; Wills, R, Signorile, J, Perry, A, Tremblay, L, and Kwiatkowski, K. Med Sci Sports Exerc 26: S20, 1994). However, it is not clear whether this finding was because of grip width or forearm orientation. This study aimed to resolve this issue by comparing wide-pronated, wide-supinated, narrow-pronated, and narrow-supinated grips of an anterior LPD. Twelve healthy men performed the 4 grip variations using an experimentally determined load of 70% of 1 repetition maximum. Two trials of 5 repetitions were analyzed for each grip type. Participants maintained a cadence of 2-second concentric and 2-second eccentric phases. The grip widths were normalized for each individual by using a wide grip that corresponded to their carrying width and a narrow grip that matched their biacromial diameter. Surface EMG of the LD, middle trapezius (MT), and biceps brachii (BB) was recorded, and the root mean square of the EMG was normalized, using a maximum isometric voluntary contraction. Repeated-measures analysis of variance for each muscle revealed that a pronated grip elicited greater LD activity than a supinated grip (p < 0.05), but had no influence of grip type on the MT and BB muscles. Based on these findings, an anterior LPD with pronated grip is recommended for maximally activating the LD, irrespective of the grip width (carrying width or biacromial diameter).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית