הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עליה במסת שריר באימון ביתי... אפשרי?

Matan Tamir

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
שלום,

רציתי לדעת האם זה אפשרי לעלות במסת השריר רק על ידי תרגילים בסיסיים כמו מתח ושכיבות שמיכה בבית, או שחייבים להיעזר במכשירים נוספים כמו משקולות לדוגמה.

אפשרי עד גבול מסוים

זה גם די תלוי בגנטיקה יש טורניקמנים שנראים ככה שהרבה מתאמני משקולות יקנאו בהם. אני לא מדבר על הכושים שסמים סרטונים ביוטוב. אני מדבר על כאלה שאני מכיר באופן אישי.

אז במידה וזה כן אפשרי... איזה סטים אני צריך לעשות וכמה?

אימון שלך אמור להראות בהרך כך:

מתח באחיזה רחבה 5 סטים 8-12 חזרות (במידע ואתה יכול עוד תקנה חגורה מיוחדת ותוסיף אליה משקל)
מקבילים 5 8-12 (פה חובה לבצע עם עוד משקל במידע ואתה רוצה להתקדם לאנשהו)
שכיבות שמיכה הייתי ממליץ לך 2 סטים רחב 20-30 חזרות ושתי שטים יהלום 20 חזרות. בהמשך כדי להקשות על עצמך תנסה לעשות עם קפיצות עם עלייה עיטית בהמשך תוכל לנסות על יד אחד...
תנסה להוסיף גם תרגילים לרגליים כמו קפיצות או אפילו סקוואטים (במידע ויש לך שותף/ת לאימונים) ובטן יש גם אין ספור וריאציות לעשות ברחוב תנסה איזה 3 סטים של הרמת רגליים ישרות כשאתה תלוי על המתח.
ליד קדמית אתה יכול לעשות 2 סטים של מתח באחיזה רבחה-תחתית (במקום 2 סטים של אחיזה רחבה) אבל הייתי ממליץ לך להתחיל עם אחיזה רחבה בלבד.

כמובן שאם תקנה משקולות (שאפשר להרכיב) זה יתן לך עוד אמון אפשרויות לאימונים ביתיים. אבל שורה תחתונה - תרשם למכון יש לך שם את הכל וגם אוירה של מכון מוסיפה חשק להתאמן (לי לפחות).

אפשרי בהחלט, גם עם אימון משקל גוף בלבד.
במקום לעלות משקל עבודה אתה מוסיף חזרות.
אני מכיר מישהו שעובד בסטים של 180 שכיבות סמיכה, 40 מתח וכו'...

אפשרי בהחלט, גם עם אימון משקל גוף בלבד.
במקום לעלות משקל עבודה אתה מוסיף חזרות.
אני מכיר מישהו שעובד בסטים של 180 שכיבות סמיכה, 40 מתח וכו'...

הוספת חזרות לא תורמת להיפרטרופיה אלא לסיבולת של השריר

רוב השריר בגב שלי זה ממתח בבית ובבצפר וגם באימוני גב בחדר כושר כיום זה התרגיל המרכזי שלי לגב

ליד אחורית יש לך את התרגיל שאתה יושב באוויר ממש קרוב לקצה של הספסל ומחזיק את הספסל עם הידיים ויורד לאט לאט עד שכמעט מגיע לרצפה ואז עולה
ליד קדמית מתח באחיזה הפוכה יעשה את העבודה וכתפיים זה נראה כמי שכיבות סמיכה שים את הרגליים על הקיר עם הראש למטה בשיפוע קל ותרד לאט לאט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית