תנאי קבלה לרפואה

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך

DorT

משתמש משקיע
2,363
624
נק' מוניטין:
1,823
2,363
624
אם למישהו יש 5 יחידות בפיזיקה, ביולוגיה ואנגלית ,4 במתמטיקה ופסיכומטרי טוב,
הוא יוכל להתקבל ללימודי רפואה בארץ?

ובואו נגיד ממוצע ציונים 105+ ומתמטיקה קצת פחות.

אני יודע שיש על זה לא מעט חומר באינטרנט אבל יש הרבה זבל.

לא קרוב.

אתה צריך פסיכומטרי של 740 לפחות(זה הרבה יותר טוב מסתם "טוב") וממוצע של 115 אולי.

בארץ מאוד קשה להתקבל..אבל יש עוד אפשרויות שהרבה לומדים בחול בבודופשט או איטליה

לא קרוב.

אתה צריך פסיכומטרי של 740 לפחות(זה הרבה יותר טוב מסתם "טוב") וממוצע של 115 אולי.

מהעדכני שאני מכיר מחברים שמנסים להתקבל, אם יש לך 115 אז גם פסיכומטרי כלשהו מעל 700 יעביר אותך שלב ראשון, אבל בשלב השני (מבחני מרק"ם \ לא זוכר איך קורים לשל תל אביב טכניון) אתה תצטרך להוציא מעל הממוצע, ואילו בבן גוריון ממוצע כזה בבגרות ואפילו פחות עם פסיכו מעל 700 יעביר אותך לראיונות כשמהשלב של הראיון הראשון (מתוך שניים) כבר לא מסתכלים על הציונים שלך.

• פותח/ת השרשור
לא קרוב.

בפסיכומטרי התכוונתי למה שכתבת, אולי הניסוח לא היה טוב.

אני מתכוון מבחינת הבגרויות

אני לומד רפואה בחול. אם זה מעניין אותך אוכל לפרט לך מנסיוני מה האופציות האחרות חוץ מישראל...

אם למישהו יש 5 יחידות בפיזיקה, ביולוגיה ואנגלית ,4 במתמטיקה ופסיכומטרי טוב,
הוא יוכל להתקבל ללימודי רפואה בארץ?

ובואו נגיד ממוצע ציונים 105+ ומתמטיקה קצת פחות.

אני יודע שיש על זה לא מעט חומר באינטרנט אבל יש הרבה זבל.

איזה זבל? כנס לאתר של כל אוניברסיטה והם יציינו לך במפורש מה אתה צריך וכמה.

בת דודה שלי לומדת רפואה בבן גוריון, אבל היא הגיעה במסלול מיוחד מארה"ב לכאלה בעלי תואר 1 כבר.

לא מזמן שאלתי בחור מה הציון שצריך לקבל על מנת להתקבל לרפואה(הוא התקבל לא מזמן). הוא אמר 720 ומעלה.

לא מזמן שאלתי בחור מה הציון שצריך לקבל על מנת להתקבל לרפואה(הוא התקבל לא מזמן). הוא אמר 720 ומעלה.

זה לא הולך ככה. לכל מוסד יש שיטה שונה. לטכניון למשל יש את הסכם שמורכב מממוצע הבגרויות וציון הפסיכו, ככה שאפשר להשיג סכם גבוה ע"י קומבינציות שונות.

http://ug.technion.ac.il/admissions/calc/calc_set.html
תבדוק לבד
אבל כמו שכבר אמרו לך, לא מספיק פסיכומטרי טוב, צריך פסיכומטרי מצויין, 720+.
מה גם, קשה מאוד להתקבל לפקולטה מדעית כלשהיא עם 4 יח מתמטיקה

ולבחור שהגיב מעליי, בטכניון, גם עם ממוצע בגרויות 117 צריך להוציא בפסיכומטרי בסביבות ה690 בשביל להתקבל לרפואה

בהצלחה

נערך לאחרונה:
אז בכללי יותר קל להתקבל וללמוד בחו"ל אתם אומרים?

תלוי במוסד אליו אתה רוצה להתקבל. בחול יש מסלולים מיוחדים ללימודי רפואה עבור סטודנטים זרים בשפה האנגלית. בהרבה אוניברסיטאות זה ממש עסק כלכלי לכל דבר ושכר הלימוד מאוד יקר. הקבלה לתוכנית כזאת בדרך כלל לא קשה כל כך אבל אח"כ יש סינון מאוד גדול והרבה נשירה במהלך הלימודים ובמיוחד בשנים הפרה-קליניות...
ז"א שמהרגע שאתה בפנים חובת ההוכחה היא עליך...

יש לי חבר שהוציא 746 בפסיכומטרי ויש לו ממוצע בגרויות 116 והוא לא התקבל לרפואה בת"א. הוא נפל בשלב השני.
הבחור באמת גאון בכל דבר שהוא נוגע בו, אני לא חושב שזה מפליא למה יש מחסור ברופאים בישראל. אני לא חושב שללמוד רפואה או לעבוד בה משתלם בכלל בארץ ומי שעושה את זה או שהוא ממש אוהב רפואה, או שהוא ממש אוהב את ישראל.

אתם חושבים שיש קשר בין גאונות לבין קבלה לרפואה...
רואים שלא ראיתם איזה חומר אנושי הם מחפשים... facepalm

אתם חושבים שיש קשר בין גאונות לבין קבלה לרפואה...
רואים שלא ראיתם איזה חומר אנושי הם מחפשים... facepalm

מאוד נכון. השלב השני שהוא מו"ר\מרק"ם זה לבדוק דברים שונים חלוטין מציונים, כמו כמה הם מוכנים להתאבד בשביל להיות רופאים ( 😃 ) , איך הם מגיבים לחולים שונים, וסתם גחמות של בתי הספר השונים (לבדוק כמה אתה שמאלני \ יפה נפש וחארטות אחרות שכולם משקרים בהן)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית