הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דל פחחמה , מה בעצם ההבדל בין 0 פחממות ל50 ביום?

Hikakku

משתמש מתחיל
209
5
נק' מוניטין:
282
209
5
אני רואה הרבה אנשים עושים דל וכותבים שהם אוכלים רק 5/20/30/50 ~ פחממות ליום. אז מה בעצם ההבדל?
אם דל פחממה נחשב דל כשאתה על 50 גרם פחממה ליום, למה אנשים יורדים לפחות? זה באמת עושה את ההבדל אם תאכל 20 פחממות ולא 50 בדיאטה דלת פחממות? זה ישנה את ערכי העמסה? זמני העמסה? זה ישנה משהו בכלל?
ובתכלס זה משנה ביכלל אילו פחחמות אתה אוכל אם אתה אוכל כלכך קצת? גם אם נגיד ומשלבים סוכר בתוך ה20-50 גרם האלה ביום?

לגבי האחרון - לא, אבל זה יהיה מטומטם לכחת 1-2 כפיות סוכר במקום כמות מכובד של ירקות שאתה יכול לאכול במקום.

כמות מכובדת זה לא יהיה.....
כפית סוכר = 5 גרם פחמימה
פלחפל אדום = 6 גרם פחמימה

כמובן שהסוכר זה פחמימה נטו ובתכלס 100% פחמימה, אבל עדיין ירק אחד זו לא כמות...

קראתי פה בפורום פעם [אל תפוס אותי במילה אני מקווה שמי שיקרא את זה יאשר את הדברים שלי] ש30 גרם פחמימה זה מספר "הגבול" כדי להכניס את הגוף שלך לקטוזיס מוחלט.

מתחת ל30 זה יוצא יקר להגיע לשם .. גביע קוטג' \גבינה אתה מגיע כבר ל15~ פחממה מכל אחד ועוד הירקות אתה מגיע ל30+

מתחת ל30 זה יוצא יקר להגיע לשם .. גביע קוטג' \גבינה אתה מגיע כבר ל15~ פחממה מכל אחד ועוד הירקות אתה מגיע ל30+

אני לא רואה בעיה ....

גבינה צהובה [0.2פחמימות ל100 גרם] שמן זית , חזה עוף ואבקות חלבון ....זה זול....אלא אם אתה רוצה להתחיל לקנות סלמונים ובשר אדום ואז זה משו אחר

קראתי פה בפורום פעם [אל תפוס אותי במילה אני מקווה שמי שיקרא את זה יאשר את הדברים שלי] ש30 גרם פחמימה זה מספר "הגבול" כדי להכניס את הגוף שלך לקטוזיס מוחלט.

לא נכון.. אין עדיין מחקר שקובע חד משעמית כמה פחמימות צריך לאכול כדי להכניס את הגוף למצב של קטוזיס .
אבל לייל חוזר ואומר שכדי להיחשב לדיאטה דל פמימה , סך כל הפחמימות יהיה מתחת ל-20 % מהסך היומי

אם תבנה את התפריט שלך על קוטגים ביצים חזה עוף גבינות + תוספת סיבים אפשר לסגור תיום ב15 גרם...אבל אני לא מקנה באנשים שעושים את זה לעצמם.

אם תבנה את התפריט שלך על קוטגים ביצים חזה עוף גבינות + תוספת סיבים אפשר לסגור תיום ב15 גרם...אבל אני לא מקנה באנשים שעושים את זה לעצמם.

ברגע שאתה מתרגל ואתה נמצא במצב כזה , זה אפילו דיי נוח !
אני יודע שקשה להבין אבל זה לא כזה נורא

לדעתי הבעיה המרכזית בדל פחמימה היא הירקות, שאי אפשר להכניס יותר מידי, אני בAD הייתי אוכל רק כמה מלפפונים ביום וזהו.

בכללי כל אחד עושה איזה תפריט שבא לו
אני הולך לפי AD ..ובגלל שזה עד 30 גרם פחמימה אני לא עובר את זה

• פותח/ת השרשור
גם לדעתי זה לא בעיה.. ביכלל אני חושב שלהיות על דל פחממה זה אחלה וההרגשה הכללית טובה, הבעיה העיקרית היא דל פחממה בחיטוב, פה לדעתי אנשים מתחילים לחשוב שדל פחממה זה קשה ומרעיב, אבל מה שמרעיב זה הגרעון הקלורי חח, כמו כן לחיות על דל פחממה במסה חתיכת הוצאה כספית.

אבל תכלס? תנו לי מאכלי ים בשפע, בשר אדום, נקניקיות מכל הסוגים גבינות שמנות מכל הסוגים דגים וחתיפי חלבון ללא הגבלה (כאלה עם כמה שפחות פחממות רגילות ויותר פחממות ללא הערך הקלורי) קצת שוקולד מריר 70% , וקצת קצפת ואבקת חלבון. אני יחיה ככה בכיף חח ! מי צריך העמסות אפילו!

בכללי כל אחד עושה איזה תפריט שבא לו
אני הולך לפי AD ..ובגלל שזה עד 30 גרם פחמימה אני לא עובר את זה

קראתי את הספר לפני 3 שנים, ואני לא ממש זוכר, זה עד 30 פחממה לא משנה מה הסך הקלורי שאתה מכניס ביום? כלומר נגיד בחור גדול או מתבגר שחיף שמכניסים נגיד 4000 קלוריות ביום יכולים להכניס 5% מזה מפחממות (כלומר 50 פחממה) או שזה ממש לא משנה והם צריכים להצמד ל30 גרם?

AD זה בגדול עד 30 גרם, אבל הוא כותב שם שזה לא חקוק באבן ושכל אחד ימצא לעצמו מה שמתאים לו. הוא בכלל ממליץ להתחיל את הדיאטה עם מאזן נייטרלי של משקל הגוף שלך בפאונדים כפול 18 (תבדקו ותראו, רובנו לא מכניסים את זה גם במאסה) ומזכיר בעצמו 50 גרם פחמימה ליום אם זה קופץ לך בגלל ירקות וכו'. אנשים צריכים להבין שמדובר בתבניות, לא בתורה מסיני.

מישהו יכול להסביר לי מה זה קטוזיס ואיך אפשר להמנע מזה?
קטוזיס זהו מצב שיש עלייה בשרפת חומצות השומן בגופנו (בד"כ יקרה גם כאשר לא נאכל פחמימות). כתוצאה מכך הגוף מתחיל ליצור גופי קטון בכבד. כמו שהזכרנו בעבר, רקמות רבות יכולות לייצר מגופי קטון אנרגיה, בעיקרון הם אלטרנטיבה למקור אנרגיה כאשר גלוקוז אינו זמין. כאשר נוצרת רמה גבוהה של קטונים בדם נהיה במצב שנקרא קטוזיס. בהקשר של סכרת, קטואצידוסיס (גופי קטון וחמצת בדם) זהו מצב שקורה אצל חולי סכרת מסוג 1. בניגוד לחולי סכרת, קטוזיס ממצב תזונתי לקוי או מכוון אינו מסוכן וזהו רק תהליך שמראה על הסתגלות הגוף למצב של הרעבה או צום ממושך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית