הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע טראומיל וחברים

bentzurm

משתמש משקיע
2,972
7
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
28,609
2,972
7
מישל דיווח בלוג שלו שטראומיל עזר לו. במקרה אתמול התגלגלה לידי החוברת של טראומיל והסתכלתי על המרכיבים. כמו בכל תרופה הומואופטית מדובר על דילול אדיר של החומרים "הפעילים". בפועל מדובר על מיקרו אם לא ננו גרמים של חומר "פעיל" בכל אפליקציה.
אני שמח שהמשחה עוזרת למישל, אבל חבל על הכסף. עדיף לקנות פלסבו זול במקום פלסבו יקר.

למי שלא מכיר, העיקרון על פיו עובדות תרופות הומאופטיות הוא שלוקחים חומר שבצורה המרוכזת שלו גורם לאותם סיפמטומים שבהם המטופל לוקה. את החומר הזה מדללים בצורה שיטתית (1:100) כולל ניעורים. הדילול נע בדרך כלל בין 4-400 פעמים. הדילול הזה גורם לכך שפרקטית אין ממש חומר במוצר המוגמר אלא רק מים (או משחה).
הפעילות היחידה שיש לתרופות האלו היא תגובת פלסבו. אין לי בעיה עם תגובת פלסבו אבל חבל על הכסף. בקבוק קרם גוף עולה 10 שקלים ומריח יותר טוב.

• פותח/ת השרשור
ממש לא.
בן גיי מכיל 25% חומרים פעילים. מי ששם בן גיי יכול להרגיש מיד שלא מדובר בפלסבו. האזור מתחממם ומסריח ממנטה.
וולטרן מכיל בערך 1% דיקלופנק שהוא חומר משכך כאבים.

אני לא טוען שבן גיי וולטרן יעילים, אלא רק שהם לא חומרים הומואפטים (פלסבו).

ראיתי פעם בנטיונלגיאוגרפיק על הדילול הזה... איזה מגניב זה
לוקחים 99 טיפות מים וטיפה אחת של החומר שרוצים ומערבבים, ואז מהתערובת שקיבלו עושים את זה שוב (99 מים ו1 מהתערובת) וככה מלא מלא פעמים, ואז בעצם יוצא שיש משהו כמו חלקיק אחד של חומר בסביבות ה10 פעמים כל המים שיש בעולם (או משו כזה)
סתם רציתי לשתף אותם באינפורמציה המדהימה

• פותח/ת השרשור
כן זה די מגניב המספרים שהם מתעסקים איתם.
לפי ויקיפדיה בדילול של 60D שזה שישים פעם דילול 1:100 (דילול נפוץ בתרופות הומאופטיות) צריך לתת שני מיליארד מנות כל שניה לשישה מיליארד מטופלים למשך 4 מיליארד שנים כדי להבטיח שתינתן מולקולה אחת של החומר.

Dilution advocated by Hahnemann for most purposes: this would require giving two billion doses per second to six billion people for 4 billion years to deliver a single molecule of the original material to any patient.

והמדהים הוא שזה נמכר כמו לחמניות. התרופה Oscillococcinum נמכרת במיליארדים ברחבי העולם. הדילול שם הוא D400 שזה מעבר למגוחך. המרכיבים בתרופה הזאת (חוץ מהכלום שנשאר מהדילול) הוא 850 מ"ג סוכרוז ו- 150 מ"ג לקטוז. מוכרים לאנשים גרם סוכר ובגלל שזה על המדף בסופר פארם אנשים קונים את זה בעשרות שקלים. אם לא היה לי מצפון הייתי פותח מפעל.

טראומיל זו תרופה ותיקה מאד, שנבדקה בdouble blind והוכחה כפעילה ומקצרת זמן ריפוי . בקשר לדילולים, אז אני לא הומיאופת, אבל רוב הדילולים שם הם של 2-5D, מה שאומר דילול חלש למדי. לא ברור לי על סמך מה הם טוענים שזה הומיאופתי.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/...nel.Pubmed_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum

• פותח/ת השרשור
המאמר ששמת לינק אליו הוא די מגוחך. מספיק לקרוא את זה:
The Traumeel group consisted of patients treated with Traumeel as a monotherapy or in combination with other homoeopathic products. The control group consisted of patients treated with conventional medicines. Additional measures (e.g. functional treatment, compression, etc.) and the use of comedication were permitted and recorded in the case forms. Both conventional and homoeopathic treatments and prescriptions were usually paid for by the patients’ health insurance.

זה הדבר הכי רחוק מ- double blind שראיתי. יש שני מאמרים אחרים שלפחות כתוב שהם double blind ואני עובר עליהם עכשיו. נראה.

• פותח/ת השרשור
כל המאמרים שבהם לכאורה יש double blind פורסמו בג'ורנל שנקרא Biological Therapy. אני לא מוצא זכר לדבר הזה באינטרנט או בפבמד. כנראה ג'ורנל מהשורה הראשונה 🙄

נו, אם עברת לפסול ג'ורנל כדי להצדיק את עמדתך, אני פורש מויכוח כזה, מה גם שאין לי אינטרס כלשהו, ואת שלי עשיתי - זה הועיל למישהו (חוץ ממני...)

• פותח/ת השרשור
גם לי אין אינטרס. הג'ורנל בעייתי כי אין גישה אליו או למאמרים שפורסמו בו. אפילו האבסטרקט לא מופיע בפבמד. מניסיוני זה אומר הרבה על איכות הפרסום.

לגבי הדילולים בטראומיל: רב החומרים נמצאים במינון של 0.15 גרם D4 למאה גרם משחה. כלומר 150 מ"ג למאה גרם או 75 מ"ג לטובה של חמישים גרם. נגיד בכל אפליקציה של התכשיר אנחנו משתמשים בשש וחצי גרם (שיהיה נח לחשב) אז זה יוצא 10 מ"ג של החומר. עכשיו נכניס את הדילול - פי 10000. כלומר בכל אפליקציה יש 1 מיקרוגרם חומר פעיל.
סתם להשוואה בכדור אקמול יש 500 מיליגרם חומר פעיל (פי 500000).
הרמה המותרת של ארסן במי שתיה הוא 0.01 מיליגרם לליטר.

למה יש 14 חומרים בתכשיר הזה? לא הצליחו להחליט איזה מהם עובד?

• פותח/ת השרשור
תודה. יש כמה חולשות במאמר שהבאת אבל הוא לגיטימי. המספר הנמוך של הנבדקים והפיזור הלא אחיד של האיבחונים שלהם הוא בעיתי. כפי שהכותבים מציינים צריך להרחיב את הניסוי כדי לבדוק את התוצאות המוקדמות האלו. במקרה של תרופה אמיתית, כזאת שיש לנו מושג כיצד היא פועלת ביולוגית, זה תוצאה ראשונית. במקרה של תרופה הומואפטית, אני סקפטי יותר ולכן זה לא ממש משכנע.
תרופות אימתיות שעוברות FDA נבדקות על מאות עד אלפי נבדקים כדי לקבוע שהם יעילות יותר מפלסבו.
הרוב המוחץ של התוצאות בחיפוש גוגל הם פרסומות לטראומיל שבהם מוזכר שיש double blind studies ולא קישורים למחקרים.

• פותח/ת השרשור

Traumeel versus placebo (Comparison 1, Outcome 1.1)

One trial compared traumeel with a placebo (Oberbaum 2001). Data were provided at the dichotomy of mucositis 0 versus 1+. No statistically significant difference was found and therefore there is insufficient evidence to support or refute that traumeel is more or less effective than placebo.

זה מה שכתוב על הניסוי שהוזכר במאמר review שסקר את כל ההתערבויות שפורסמו לגבי הסימפטום הספציפי הזה.
העובדה שמאז 2001 אין עוד עבודות בנושא גם לא ממש מעוררת ביטחון.

דיון נחמד, אני אעמיק מחר בנושא (המוח שרוף היום) .

כבר חודשיים שאני סובל בכאבים בכתף, אחרי שניסיתי את : MENTOCAP OINTMENT, בן גיי ,VOLTAREN EMULGEL, DICLOFENAC SODIUM 1%, ועוד כל מני תכשירים של מכשפים כאלו ואחרים החלטי להקשיב להמלצת הגולשים באתר ולנסות את "טראומיל" . ופתאום לאחר 3 ימים של שימוש, הכאבים בתנועה עצמה התחילו להעלם אך לא בלחיצה, כעבור עוד כמה ימים הכאבים נעלמו גם בלחיצה.

כרגע בגלל שאני לא כל כך מכיר את המשחה ולא בדקתי לעומק את הנושא אני יכול לומר רק דבר אחד:
זה האפקט "הפלצבו" הכי יעיל שהיה לי עד עכשיו 🤡

זה האפקט "הפלצבו" הכי יעיל שהיה לי עד עכשיו 🤡
וזה מה שקובע וזה הרבה יותר חשוב מכל הממבו ג'מבו של כל המחקרים האלה שמוצאים או לא מוצאים עדויות לפעילות כזאת או אחרת כל המחקרים האלה לא שווים מי יודע מה המחקרים היחידים שצריך לקחת בחשבון אלה המחקרים שמביאים מסקנות חד משמעותיות מחקרים אלה וניסיון אישי זה מה שקובע

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית