הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בעיה באוטו

vitali02

משתמש קבוע
1,188
21
נק' מוניטין:
861
1,188
21
יש לי בעיה באוטו שכשאני שם שיר עם בסים או ווליום גבוה לפעמים הרמקולים נכבים ואז אני צריך להוריד ווליום כדי שהמוזיקה תחזור
ולפעמים זה לא נכבה אבל אני מאמיןן שאם אני ישים על הכי גבוה הרמקול יתכבה
למה זה קשור ? איך אפשר לסדר את זה?
*האוטו מבערך שנת 2000 והוחלף בו הרדיו עם אחת לרדיו עם דיסק.. (הרמקולים מובנים במכונית )
אם יש למישהו פה ניסיון עם מכוניות אני אשמח לתגובה שלו!
תודה

אולי יש בעיית מפלי מתח ברכב, יכול להיות שזו בעייה של האלטרנטור, אולי הווסת שלו לא הלך והוא לא יציב, או שאולי הגיע זמנו לשיפוץ.
גש לחשמלאי רכב, בקש ממנו שיבצע בדיקת עומס כאשר כל הצרכנים ברכב עובדים, יכול להיות שמצבר בסוף דרכו, או האלטרנטור בכל מקרה רק ע"י בדיקת טעינה נכונה תוכל להצביע על הבעיה.
ויתכן שאפילו הכל תקין ומה שנדרש זה רק חיזוק כבלי הבסיס של מערכת החשמל(אלטרנטור-מצבר-הארקה).

אולי תנסה להחליף רדיו דיסק אולי שלך עושה בעיות,אפילו שזה נשמע דפוק תנסה.

• פותח/ת השרשור
אולי יש בעיית מפלי מתח ברכב, יכול להיות שזו בעייה של האלטרנטור, אולי הווסת שלו לא הלך והוא לא יציב, או שאולי הגיע זמנו לשיפוץ.
גש לחשמלאי רכב, בקש ממנו שיבצע בדיקת עומס כאשר כל הצרכנים ברכב עובדים, יכול להיות שמצבר בסוף דרכו, או האלטרנטור בכל מקרה רק ע"י בדיקת טעינה נכונה תוכל להצביע על הבעיה.
ויתכן שאפילו הכל תקין ומה שנדרש זה רק חיזוק כבלי הבסיס של מערכת החשמל(אלטרנטור-מצבר-הארקה).

כמה עולה כל הבדיקה הזאת?
ונגיד מה ששמתי לב במקרה הייתי בחנייה שמתי שיר ופתאום כשהתחתי רוורס השיר הפסיק אתה יכול להסיק מזה משהו?

כל מה שהבחור כתב נכון , זו עלולה להיות בעיה בהזנת מתח של הרדיו דיסק - אבל זה החלק הקל (אגב אם הרדיו דיסק רק נכבה , ולא מתאפס לחלוטין כלומר מאבד את ההגדרות שלו כמו תחנות רדיו ששמרת וכדומה , זה מפחית את הסבירות שזו הבעיה) .
יכולות להיות בעיות נוספות כמו קצר בחיווט (חוטי החשמל) של הרדיו דיסק , וזה כבר מורכב יותר למצוא מה מקצר בדיוק (למשל החוטים של הרמקולים נוגעים אחד בשני , או נחתכו ונוגעים בחלק מתכתי ברכב , וכאן זה מורכב כי יש עוד חוטים אפשריים מלבד אלו של הרמקולים) .
יכול להיות שאחד הרמקולים נדפק באופן כזה שגורם לו להעמיס על הרדיו דיסק .
יכול להיות כשל במגבר המובנה של הרדיו דיסק .

רשימת התקלות האפשריות ארוכה , אם יש לך את הידיים וההבנה הבסיסית אתה יכול לפתור את זה בעצמך , אם לא - אין ברירה ותצטרך ללכת למתקין מנוסה .
אגב , עכשיו אני רואה שכתבת על שילוב לרוורס , אם זה לא קורה תמיד (יש רכבי יוקרה שבהם המוזיקה משתתקת ברוורס כדי שישמעו את הצפצוף של החיישנים) - סביר להניח שמדובר במפל מתח או חוט חשמל משוחרר .

מה קשור מגבר ?
יכול להיות שיש בעיה עם המתח, תלך למישהו שמבין שיבדוק לך
זה יכול להיות הרבה דברים החל מצריכה מופרזת של אחד הרכיבים של המערכת, חוסר טעינה מספק של המצבר, מצבר חלש
אם הכל תקין אז קבל יכול לעזור לייצב את המתח
אבל תבדוק קודם את המצבר והאלטרנטור והמערכת והחיבורים עצמם
כדאי שתלך למישהו שמבין שיבדוק לך

יש לך פה קצת מידע http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=209428

איזה רכב יש לך ואיזה מצבר ומתי קנית את המצבר ?

• פותח/ת השרשור
מה קשור מגבר ?
יכול להיות שיש בעיה עם המתח, תלך למישהו שמבין שיבדוק לך
זה יכול להיות הרבה דברים החל מצריכה מופרזת של אחד הרכיבים של המערכת, חוסר טעינה מספק של המצבר, מצבר חלש
אם הכל תקין אז קבל יכול לעזור לייצב את המתח
אבל תבדוק קודם את המצבר והאלטרנטור והמערכת והחיבורים עצמם
כדאי שתלך למישהו שמבין שיבדוק לך

יש לך פה קצת מידע http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=209428

איזה רכב יש לך ואיזה מצבר ומתי קנית את המצבר ?
סוזוקי בלנו המצבר כבר 4 שנים פועל
אני מבין שצריך ללכת למוסך והכל אבל אני בנתיים שואל אולי מישהו פה יודע
ולזה שמעליך הרדיו עצמו לא נכבה רק הרמקולים..
כמה נראה לך עולה בדיקה כזאת?

כל מה שהבחור כתב נכון , זו עלולה להיות בעיה בהזנת מתח של הרדיו דיסק - אבל זה החלק הקל (אגב אם הרדיו דיסק רק נכבה , ולא מתאפס לחלוטין כלומר מאבד את ההגדרות שלו כמו תחנות רדיו ששמרת וכדומה , זה מפחית את הסבירות שזו הבעיה) .
יכולות להיות בעיות נוספות כמו קצר בחיווט (חוטי החשמל) של הרדיו דיסק , וזה כבר מורכב יותר למצוא מה מקצר בדיוק (למשל החוטים של הרמקולים נוגעים אחד בשני , או נחתכו ונוגעים בחלק מתכתי ברכב , וכאן זה מורכב כי יש עוד חוטים אפשריים מלבד אלו של הרמקולים) .
יכול להיות שאחד הרמקולים נדפק באופן כזה שגורם לו להעמיס על הרדיו דיסק .
יכול להיות כשל במגבר המובנה של הרדיו דיסק .

רשימת התקלות האפשריות ארוכה , אם יש לך את הידיים וההבנה הבסיסית אתה יכול לפתור את זה בעצמך , אם לא - אין ברירה ותצטרך ללכת למתקין מנוסה .
אגב , עכשיו אני רואה שכתבת על שילוב לרוורס , אם זה לא קורה תמיד (יש רכבי יוקרה שבהם המוזיקה משתתקת ברוורס כדי שישמעו את הצפצוף של החיישנים) - סביר להניח שמדובר במפל מתח או חוט חשמל משוחרר .
הרדיו עצמו לא נכבה רק הרמקולים באוטו
והבעיה קוראת לפעמים נגיד יש מצב שאיזה חמש דקות זה ינגן אותו שיר על אותו ווליום ופתאום יתכבה
אני מנסה לתת כמה שיותר פרטים שאני יכול ככה לכוון אותכם לבעיה כדי שאני ידע פחות או יותר מה מקור הבעיה
תודה לכולם על העזרה..

נערך לאחרונה:
גבר אורך חיים של מצבר נע בין 2-3 שנים
תחליף מצבר 99% זה זה במיוחד שיש לך רכב קטן ואני מהמר שהמצבר מספק מעט זרם

לא יודע כמה עולה בדיקה, לי משיג חינם את כל השטויות של זה כי יש לי חבר שמתעסק עם זה
לגבי מצבר לך לכל מקום של חשמל לרכב, אני הולך לכפר קאסם זול שם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית