הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דעתכם על ענף הספורט הכי קשה?

Beast and cheat

מושעה
5,874
2,127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,550
5,874
2,127
נהלל, טבעון, וינגייט
אחרי כמה דיונים עם ספורטאים מענפים שונים, מעניין אותי לדעת מה דעתכם בנושא. מי שמעוניין יהיה נחמד שיענה על השאלות הבאות:
1. האם לדעתך יש דבר כזה ענף הספורט הכי קשה?
2. איזה ענף ספורט הכי קשה לדעתך בתקופת האימונים מבחינה מנטלית, ולמה?
3. איזה ענף ספורט הכי קשה לדעתך בתקופת האימונים מבחינה פיזית, ולמה?
4. איזה ענף ספורט הכי קשה לדעתך בתחרות עצמה מבחינה מנטלית, ולמה?
5. איזה ענף ספורט הכי קשה לדעתך בתחרות עצמה מבחינה פיזית, ולמה?

קשה אולי יש רק שאתה מתחיל עם הספורט ולאט לאט שום דבר לא באמת קשה לך גם שכואב אתה לוקח את זה כמשהו חיובי ולא כקושי..
בכל ספורט יש את הקטע של האימונים,תזונה וכו' אבל בסופו של דבר זה דרך חיים..

• פותח/ת השרשור
קשה אולי יש רק שאתה מתחיל עם הספורט ולאט לאט שום דבר לא באמת קשה לך גם שכואב אתה לוקח את זה כמשהו חיובי ולא כקושי..
בכל ספורט יש את הקטע של האימונים,תזונה וכו' אבל בסופו של דבר זה דרך חיים..
זה נכון אבל זה לא אומר שאין הבדלים. משמעותיים
לדעתך אין הבדל בין להתחרות במרתון וב100 מ'? מבחינה פיזית ומנטלית, בתחרות ובאימונים.

1.בילדינג
2.בילדינג
3.בילדינג
4.בילדינג
5.בילדינג!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

סתם, אני לא חושב שיש כזה דבר.

לדעתך אין הבדל בין להתחרות במרתון וב100 מ'? מבחינה פיזית ומנטלית, בתחרות ובאימונים.
בסופו של דבר הכל פחות או יותר אותו הדבר גם לרוץ 100 מטר ולתת ספרינט כל הזמן באימונים זה קשה מאוד וגם לרוץ מרתון בתחרות זה קשה.. בסופו של דבר הכל אותו הדבר לבנאדם שמתמיד וזה כבר האורך חיים שלו.. גם להתאמן ל-100 מטר זה קשה מאוד מנטלית..

• פותח/ת השרשור
בסופו של דבר הכל פחות או יותר אותו הדבר גם לרוץ 100 מטר ולתת ספרינט כל הזמן באימונים זה קשה מאוד וגם לרוץ מרתון בתחרות זה קשה.. בסופו של דבר הכל אותו הדבר לבנאדם שמתמיד וזה כבר האורך חיים שלו.. גם להתאמן ל-100 מטר זה קשה מאוד מנטלית..
שאלה קטנה - בכמה ענפי ספורט לקחת חלק מעבר ללנסות? (כדורגל בשכונה עם החברים לא נחשב ללקחתי חלק בכדורגל)
בכמה ענפים ניסית לשפר את עצמך ביחס לאחרים, באופן שיטתי, אפילו לרמת תחרות. זו הכוונה.
1.בילדינג
2.בילדינג
3.בילדינג
4.בילדינג
5.בילדינג!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

סתם, אני לא חושב שיש כזה דבר.
אתה לא חושב שיש הבדל בין אימונים \ תחרות למרתון ובין אימונים \ תחרות ל100 מ'?
מבחינת קושי מנטלי ופיזי.

תחפש ממוצע של שחקן NFL ותראה שהם לא שורדים יותר מדי שנים בתפקידים הקשים וגם אותם הם עוברים עם המון "תרופות" חחחח
כל ספורט קרב לדעתי כולל MMA פוטבול ...

שאלה קטנה - בכמה ענפי ספורט לקחת חלק מעבר ללנסות? (כדורגל בשכונה עם החברים לא נחשב ללקחתי חלק בכדורגל)
בכמה ענפים ניסית לשפר את עצמך ביחס לאחרים, באופן שיטתי, אפילו לרמת תחרות. זו הכוונה.

אתה לא חושב שיש הבדל בין אימונים \ תחרות למרתון ובין אימונים \ תחרות ל100 מ'?
מבחינת קושי מנטלי ופיזי.
אף אחד לא ניסה/ינסה להשתתף בכל ענפי הספורט וינסה להגיע בהם לרמה תחרותית(מסיבה ברורה) תהיה בטוח.. שורה תחתונה שאתה מתרגל למשהו שום דבר בסופו של יום כל כך "קשה" .

• פותח/ת השרשור
תחפש ממוצע של שחקן NFL ותראה שהם לא שורדים יותר מדי שנים בתפקידים הקשים וגם אותם הם עוברים עם המון "תרופות" חחחח
כל ספורט קרב לדעתי כולל MMA פוטבול ...
לדעתי הסבל שבן אדם צריך לעבור בשביל לנצח תחרויות כמו הטור דה פראנס או מרתון אולימפי הוא יותר גדול, אבל הסבל הזה שונה ממה שיש בפוטבול וMMA אז קשה לקבוע. שמח לשמוע דעות

אף אחד לא ניסה/ינסה להשתתף בכל ענפי הספורט וינסה להגיע בהם לרמה תחרותית(מסיבה ברורה) תהיה בטוח.. שורה תחתונה שאתה מתרגל למשהו שום דבר בסופו של יום כל כך "קשה" .
שמעת על טריאתלון, קרב 10 ? (ועוד)
בנוסף בענפי הכדור מתאמנים הרבה מאוד בענפים נוספים - למשל בפוטבול אפשר לומר שמתאמנים הרבה בפאוורליפטינג (סוג של), ולפחות לפי יוטיוב הרמה של שחקני הפוטבול בליפטינג היא מאוד, מאוד גבוהה. יכולים להתחרות בפאוורליפטינג (אולי לא בטופ של הטופ אבל הם בהחלט ברמה גבוהה)
אותו דבר בNBA הניתורים שלהם אמנם לא ברמה של לנצח אליפות עולם בקפיצה לגובה אבל הם ברמה מאוד, מאוד גבוהה בזה

ויש עוד הרבה דוגמאות

לדעתי הסבל שבן אדם צריך לעבור בשביל לנצח תחרויות כמו הטור דה פראנס או מרתון אולימפי הוא יותר גדול, אבל הסבל הזה שונה ממה שיש בפוטבול וMMA אז קשה לקבוע. שמח לשמוע דעות

שמעת על טריאתלון, קרב 10 ? (ועוד)
בנוסף בענפי הכדור מתאמנים הרבה מאוד בענפים נוספים - למשל בפוטבול אפשר לומר שמתאמנים הרבה בפאוורליפטינג (סוג של), ולפחות לפי יוטיוב הרמה של שחקני הפוטבול בליפטינג היא מאוד, מאוד גבוהה. יכולים להתחרות בפאוורליפטינג (אולי לא בטופ של הטופ אבל הם בהחלט ברמה גבוהה)
אותו דבר בNBA הניתורים שלהם אמנם לא ברמה של לנצח אליפות עולם בקפיצה לגובה אבל הם ברמה מאוד, מאוד גבוהה בזה

ויש עוד הרבה דוגמאות
חח שמע לא יודע מה אתה מנסה להציג פה בוא נגיד שהם יכולים להתחרות בשתי ענפי ספורט עדיין יש להם חור ענק בשאר הענפים.. אי אפשר להשוואות בכל ספורט יש משהו יותר קשה.. כמו שאני תמיד אומר בסופו של דבר שום דבר לא באמת קשה להכל מתרגלים

לאתיופי ששוקל 50 קילו זה לא סבל כ"כ גדול לרוץ מרתון
חוץ מזה תראה שאנשים מהשורה כן רצים מרתון, כמה אתה כבר רואה אנשים מהשורה משחקים פוטבול או עולים לקרבות ב MMA

בתחרות זה אותו סבל אבל פחות זמן.

באימונים זה אותו דבר. אולי אפילו אימונים של מרתון יותר קלים. היה לי איזה אצן מרתון בחדר כושר והוא אמר לי שבמרתון כל הקטע זה לחלום ולשקוע במחשבות ולהיות הכי לא מרוכז בריצה שאפשר בשביל להוציא תוצאה טובה. אתה יכול לראות סרט תוך כדי ריצה על הליכון לדוגמה. בספרינט אתה חייב להיות מרוכז כמו בסקוואט.

בכל מקרה ברמות הכי גבוהות איך הרבה הבדל לפי דעתי וזה מטופש להגיד על משהו שהוא יותר קשה בוודאות.

אני מודד קשה = כמה שפחות זמן הספורטאי מתחרה (שנים/עונות/חודשים/קרבות/תחרויות) כי פשוט הגוף שלו לא עומד בזה

מין הסתם יש הבדל בתחרות ובאימונים בין 100 מטרים למרתון, אחד מהם הוא 100 מטרים והשני הוא מרתון!
מבחינה מנטלית, בשניהם המתחרים יכולים להקדיש כמה שהם רוצים, שאם זה לא יהיה 100% מעצמם, זה כנראה לא יספיק.

• פותח/ת השרשור
חח שמע לא יודע מה אתה מנסה להציג פה בוא נגיד שהם יכולים להתחרות בשתי ענפי ספורט עדיין יש להם חור ענק בשאר הענפים.. אי אפשר להשוואות בכל ספורט יש משהו יותר קשה.. כמו שאני תמיד אומר בסופו של דבר שום דבר לא באמת קשה להכל מתרגלים
בקרב 10 הם ברמת תחרות ב10 ענפים
אבל כן ברור שאף אחד לא הגיע ולא יגיע לרמת תחרות בכל הענפים שקיימים... זה לא אומר שאין בסיס להשוואה

לאתיופי ששוקל 50 קילו זה לא סבל כ"כ גדול לרוץ מרתון
חוץ מזה תראה שאנשים מהשורה כן רצים מרתון, כמה אתה כבר רואה אנשים מהשורה משחקים פוטבול או עולים לקרבות ב MMA
אני חושב שפחות אנשים מתאמנים בפוטבול וMMA ביחס לריצה בגלל שזה יותר מפחיד.. לדעתי זה לא קשור לקושי
והאתיופי ששוקל 50 קילו לא סתם רץ מרתון אלא רץ בתחרות... זה שונה לגמרי, סתם לסיים זה לא אמור להיות נורא כל כך בשבילו אבל בשביל להגיע ראשון במיוחד כשמדובר על עילית המאמץ בלתי נתפס... אני לא יודע להגיד מספרים מדוייקים אבל המאמן טריאתלון שלי בן 61 ורץ חצי מרתון על דופק ממוצע 91% למשך 1:40... ניחוש פרוע אומר שהעילית בגילאי העשרים והשלושים שרצים את המרתון קרוב לשעתיים עושים את זה על דופק ממוצע של לפחות 91%, לדעתי מעל
זה מאוד תלוי בכמה אתה מוכן לסבול בגלל זה לדעתי ענפי הסיבולת הם הכי קשים

בתחרות זה אותו סבל אבל פחות זמן.

באימונים זה אותו דבר. אולי אפילו אימונים של מרתון יותר קלים. היה לי איזה אצן מרתון בחדר כושר והוא אמר לי שבמרתון כל הקטע זה לחלום ולשקוע במחשבות ולהיות הכי לא מרוכז בריצה שאפשר בשביל להוציא תוצאה טובה. אתה יכול לראות סרט תוך כדי ריצה על הליכון לדוגמה. בספרינט אתה חייב להיות מרוכז כמו בסקוואט.

בכל מקרה ברמות הכי גבוהות איך הרבה הבדל לפי דעתי וזה מטופש להגיד על משהו שהוא יותר קשה בוודאות.
לא יודע מאיפה הבאת את זה אבל באימונים למרתון איש מהשורה רץ קרוב ל100 קילומטר בשבוע וגם יותר, והעילית באיזור ה350 קילומטר בשבוע... בתחרות הם ממש לא "שוקעים במחשבות". זו תחרות. העילית רצים מרתון צמוד ל3 דק' לק"מ, כשכל הזמן יש התקפות של רצים אחד על השני ומלחמות על המיקום כל הדרך.
בתחרות אני לעולם לא אסכים שספרינט אפילו מתקרב למרתון מבחינת קושי, כי זה לא עניין של כמה אתה מוכן לסבול אלא כמה אתה טוב. באימונים זה לדעתי לא חד משמעי למרות שאני חושב שמרתון יותר קשה.

אני מודד קשה = כמה שפחות זמן הספורטאי מתחרה (שנים/עונות/חודשים/קרבות/תחרויות) כי פשוט הגוף שלו לא עומד בזה
אני חושב שהמדד הזה מודד רק כמה נזק הענף גורם ולא כמה הוא קשה

בכל מקרה לדעתי אופניים זה הענף הכי קשה, כי זה ענף סיבולת עם עצימות מינימלית מאוד גבוהה, תחרות מטורפת ובשביל לנצח למשל טור דה פראנס אתה צריך במשך 3 שבועות להיות כל יום בתחרות של בערך 5 שעות.
גם מה שלדעתי מוכיח את זה זו העובדה שאנשים שהתאמנו מגיל 5 ותמיד היו הכי טובים בכל קבוצה שהם איי פעם היו בה, אנשים עם ציוד בשווי מאות אלפי דולרים וספונסרים, אנשים שעל כל אחד כזה יש אינספור שהיו מתים להיות קרובים לרמה שלהם, בטורים אתה יכול לראות אותם עוצרים בצד זורקים את האופניים נשכבים על הכביש ובוכים שהם לא מצליחים לעלות
וזה לא אנשים מהשורה. זה מקצוענים שבכל תחרות אופניים ברמה הכי גבוהה זה לגיטימי שהם ינצחו

בנוסף לפחות מהניסיון שלי תמיד הרוכבים שהתאמנתי איתם היו יותר חזקים בראש מהשחיינים \ אצנים \ טריאתלטים, ובצורה משמעותית... קשה להסביר כמה פסיכופטים הם בלי שתדעו מה זה להתאמן איתם. הם באמת הדבר הכי קרוב ללא מרגישים כאב, או לפחות לא מושפעים ממנו. והקטע זה שבתחרויות אופניים הם מתחרים אחד בשני 😆

הייתי בעבר בכדורסל בקבוצה ואחרי זה עברתי ענף לריצות 5 קילומטר ועשר לפעמים גם
להגיד שהיה לי קל זה בטוח לא בכדורסל השיפורים היו מתוך הערות שהיית צריך לתקן בצורת המשחק ובזריקה למשל
לעומת זאת בריצה ההתקדמות שלך היא יותר לפי הנסיון שלך ככל שתתאמן יותר על ריצות ככה תהיה יותר טוב וזה דורש המון עבודה ומחוייבות לאימונים
אני יכול להגיד לך שנכנסתי לפיתוח גוף היה לי הכי קשה זה ספורט שעוסקים בו 24 שעות ביממה אתה צריך להתעסק ולמדוד בתזונה שלך אתה צריך לוותר על הרבה דברים שהיית רגיל אליהם בעבר אתה צריך לחיות לפי סדר יום ולדאוג לשעות שינה שלך ולאימונים כל שבוע לפחות 3 פעמים לפעמים תהיה בתקופות קשות שיפריעו לך לשמור על הפיתוח גוף אבל ככל שמתקדמים פה וככל שהקושי עולה הסיפוק מהספורט הזה הוא אדירר ברמות שלא היו לי לפני ההתקדמות בין אם זה בגודל ובין אם זה במשקלי עבודה או בכלל בידע בנושאים של תזונה ואימונים
החומר שקשור לנושא פיתוח הגוף בתזונה ואימונים הוא אינסופי ומעניין.
בגדול הספורט הזה בונה אותך מבחינת יכולות בונה אותך מנטלית ופיזית והופך אותך לבן אדם אחר מחזק את האופי והכח רצון ותורם המון לכל מיני דברים בחיים !!

דופק של 91% זה הרבה מעל הסף האירובי/סף חומצת חלב (איך שאתה מעדיף לקרוא לזה). אתה לא אמור להחזיק בזה יותר מכה דקות. 1:40 שעות? נשמע חולני.

• פותח/ת השרשור
פרט נמק והסבר?

דופק של 91% זה הרבה מעל הסף האירובי/סף חומצת חלב (איך שאתה מעדיף לקרוא לזה). אתה לא אמור להחזיק בזה יותר מכה דקות. 1:40 שעות? נשמע חולני.
זה תלוי ברמה שלך... מי שרץ פעם ראשונה למשל כשהוא יגיע לדופק 90% הוא יחשוב שהוא מת והוא יחזיק שם מעט מאוד זמן. מי שאני מדבר עליו לקח מקום ראשון (בקטגוריית גילאים שלו) באיש ברזל באילת, הוא תותח
אבל ברור שכל אצן עילית במרתון יותר טוב ממנו ובהרבה.
מרתון תחרותי (או כל תחרות סיבולת) זה סבל... מספיק שפעם רצתם 2000 בבי"ס עם כל הכיתה והייתה תחרות הבנתם מה זה למשך פחות מ10 דק' ועם אנשים שהניסיון התחרותי שלהם שואף לאפס ועדיין סיימתם בהרגשה שאתם מתים עוד רגע. אני מבטיח לכם גם שקצה גבול היכולת שלכם שאתם חושבים שאתם מושכים אליו לא קרוב לקצה גבול היכולת שהאצנים מושכים אליו באליפויות עולם.

אני זוכר שהתחריתי עם חבר על מסלול כלשהו בשטח של בערך 9 ק"מ, מסלול חולני עליות נוראיות, בורות, ירידות שאתה בקושי יכול לרוץ ואתה מדרדר למטה, מסלול טכני בטירוף, וכשעשיתי את המדידה רצתי עם שעון דופק, לא היה לי הרבה ידע אז החלטתי לנסות לשמור על 85% דופק בממוצע, בסוף ירדתי את ה43 דק' ורצתי על 89% בממוצע וכל הדרך הרגשתי שאני צריך להגביר אבל לא האמנתי שאני באמת אצליח לשמור על הקצב כל הדרך אם אני אגביר... אז רק בקילומטר האחרון נתתי ALL OUT אבל אין לי ספק שהייתי יכול לרוץ את זה על דופק הרבה יותר גבוה. מאז הפסקתי לרוץ עם שעון דופק 😃

הייתי בעבר בכדורסל בקבוצה ואחרי זה עברתי ענף לריצות 5 קילומטר ועשר לפעמים גם
להגיד שהיה לי קל זה בטוח לא בכדורסל השיפורים היו מתוך הערות שהיית צריך לתקן בצורת המשחק ובזריקה למשל
לעומת זאת בריצה ההתקדמות שלך היא יותר לפי הנסיון שלך ככל שתתאמן יותר על ריצות ככה תהיה יותר טוב וזה דורש המון עבודה ומחוייבות לאימונים
אני יכול להגיד לך שנכנסתי לפיתוח גוף היה לי הכי קשה זה ספורט שעוסקים בו 24 שעות ביממה אתה צריך להתעסק ולמדוד בתזונה שלך אתה צריך לוותר על הרבה דברים שהיית רגיל אליהם בעבר אתה צריך לחיות לפי סדר יום ולדאוג לשעות שינה שלך ולאימונים כל שבוע לפחות 3 פעמים לפעמים תהיה בתקופות קשות שיפריעו לך לשמור על הפיתוח גוף אבל ככל שמתקדמים פה וככל שהקושי עולה הסיפוק מהספורט הזה הוא אדירר ברמות שלא היו לי לפני ההתקדמות בין אם זה בגודל ובין אם זה במשקלי עבודה או בכלל בידע בנושאים של תזונה ואימונים
החומר שקשור לנושא פיתוח הגוף בתזונה ואימונים הוא אינסופי ומעניין.
בגדול הספורט הזה בונה אותך מבחינת יכולות בונה אותך מנטלית ופיזית והופך אותך לבן אדם אחר מחזק את האופי והכח רצון ותורם המון לכל מיני דברים בחיים !!
1. בכל ענף ברמת תחרות זה 24 שעות ביממה. אף רוכב אופניים לא ניצח את הטור דה פראנס בלי לישון ולאכול כמו שצריך (מה שצריך לאכול באופניים כמובן שונה ממה שצריך בפיתוח גוף אבל זו עדיין הקפדה)
2. שלושה אימונים בשבוע זה כלום. גם 5 וגם 8. בענפי הסיבולת ברמה תחרותית מדובר ברוב המקרים על יותר מ16 אימונים בשבוע, בזמן כולל של מעל 24 שעות בשבוע. בד"כ גם הרבה יותר.
3. כן פיתוח גוף תורם לנפש אין ספק אבל אני לא חושב שיותר מענפים אחרים ובכל מקרה זה לא עושה אותו יותר קשה \:

נערך לאחרונה:
לדעתי יש 3 פרמטרים בקביעת רמת הקושי - יכולת טכנית, סבולת ויכולת ספיגה (קשיחות).
יכולת טכנית - היכולת לבצע את הפעילות, בקפיצה למוט ללא שליטה מעולה במוט פשוט לא תעשה שום הישג, בדומה שליטה בכדור בענפי כדור, טניס וכד'
סבולת - היכולת להשלים את דרישות הכושר (אירובי/אנ-אירובי) של המקצוע. במקרה הזה לרוץ 100 מטר קל יחסית ולרוץ מרתון קשה
יכולת ספיגה - ענפי מגע החל מאגרוף, דרך כדורגל ואפילו הרמת משקולת מקשים מאוד על המקצוע.
מכיוון שמרבית הענפים דורשים יכולת מסוימת בכל הפרמטרים, הענפים הקשים ביותר יהיו אלה שרמת הדרישות היא הגבוהה ביותר. בעיניי, פוטבול, כדורגל, רוגבי וענפי קרבות יהיו הקשים ביותר. ענפים יותר חד מימדיים כמו ריצה, אופניים כדוגמא לענפי סבולת או חץ וקשת וטניס שולחן כענפים טכניים בעיקר יהיו קלים יותר.
לסיכום הכי קל לפתח סבולת, אח"כ יכולת טכנית ולבסוף יכולת ספיגה.
דיון מעניין!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית